آرامگاه - بسته است : ۸:۳۰ تا ۱۸
ساعت کاری: بسته است - ۸:۳۰ تا ۱۸
بنای آرامگاه ابوعلی سینا به دو سبک ایران باستان و ایران بعد از اسلام ساخته شده است. المان هایی که در ساخت این آرامگاه به کار گرفته شده است الهام از برج گنبد قابوس، باغچه هایی که در محوطه ی این آرامگاه ساخته شده اند نیز نمونه ای از باغ های ایرانی هستند و آب نمای آن هم متاثر از حوض خانه های سنتی هستند. معماری آرامگاه ابوعلی سینا در همدان مهندس سیهون بوده که در ساخت وی می توانیم نشانه هایی از عصر ابن سینا و تکامل فن آوری های جدید را مشاهده کنیم. وی در قسمت زیرین، نمایی از بناهای مصر، ایران و یونان قدیم را نشان داده و در قسمت بالایی روش معماری گنبد قابوس را نشان داده است. یکی از تفاوتهای ظاهری آرامگاه ابن سینا با گنبد قابوس تعداد ستون هایی است که در دو بنا دیده می شود؛ گنبد قابوس ده ستون و آرامگاه ابن سینا دوازده ستون دارد که البته آن هم دلیل خاص خود را دارد. دوازده ستون آرامگاه نشانگر ۱۲ دانشی هستند که ابن سینا بر آن ها مسلط بوده است. تفاوت دوم در فاصله بین ستون ها مشهود است؛ حد فاصل ستون ها در بنای آرامگاه ابن سینا باز هستند؛ اما این فاصله در گنبد قابوس کاملا پوشیده و بسته دیده می شود. از نظر ابعاد نیز این دو بنا با هم تفاوت دارند و آرامگاه ابو علی سینا تقریبا نصف ابعاد گنبد قابوس است.زمانی که وارد آرامگاه ابوعلی سینا در همدان می شوید، بعد از این که بازدیدتان از آرامگاه وی به پایان رسید می توانید در سمت راست ورودی آرامگاه بروید و از مقبره ی ابن سینا دیدن نمایید. دیگر مقبره ای که در این آرامگاه وجود دارد ابوسعید دخدوک، از دوستان ابن سینا که در سمت چپ مقبره وی دیده می شود. همچنین جلوی در ورودی در مقابل خیابان بوعلی مقبره ی ابوالقاسم عارف قزوینی را هم می توانید مشاهده کنید، به طور دقیق تر می توانید در حیاط شرقی آرامگاه به دنیال مقبره ابوالقاسم قزوینی بروید.بوعلی سینا یکی از دانشمندان بزرگ ایرانی است که در روستای افشه بخارا بهعنوان پایتخت ساسانیان در ازبکستان کنونی متولد شد و زندگی بسیار پر فراز و نشیبی داشت. این دانشمند بزرگ نه تنها در طب مهارتی زبانزد داشت بلکه بهعنوان یک فیلسوف نیز شناخته میشد که در حوزههای بسیاری از جمله اخلاق و فلسفه صاحب نظر بود و بهعنوان ریاضیدان، اخترشناس، فیزیکدان، جغرافیدان، شیمیدان، زمینشناس و شاعر نیز شهرت داشت. ابوعلی سینا در دوران زندگی خود پزشک پادشاهان بسیاری بود و در این دوران عناوین مختلفی به او داده شد که شامل شیخ الرئیس، شرف الملک، حجت حق و شاهزارده اطباء بود. ابوعلی سینا روزی بر اثر بیماری در شهر همدان دار فانی را وداع گفت و پیکر پاک او برای ایرانیان باقی ماند. حالا هم آرامگاهش یکی از جاهای دیدنی همدان شده است.
شهرداری همدان باید بیشتر به این مکان برسه فضای سبزش داره از بین میره و رسیدگی نمیشه بهش
آرامگاه بوعلی سینا مکانی تاریخی و خوب با بلیت ورودی بسیار گران
آرامگاه بو علی سینا درهمدان قرارگرفته واقعا دیدنی وحیرت انگیز نیز می باشد
آرامگاه بوعلی سینا محیط جذاب و دیدنی ای داره و معماری بسیارخاص و دیدنی داره، جای فوق العاده ای است و حرف نداره
مکان های زیبا می شود گفت جاهای تاریخی و کوه ها و جاهای دیدنی و غیره.. برای رفتن به اونجا حس قشنگ میگیده
آرامگاه ابوعلی سینا، ابوعلی سینا دانشمندی نمونه وپرافتخاردرعرصه پزشکی بود وآرامگاهش در میدان بوعلی سینا در همدان قرار دارد و محوطه ای سرسبز و بزرگی داره. در محوطه ی این آرامگاه باغچه ها و چشمه هایی وجود دارد که هر کدام نمونه ای از باغ های معلق “بابل” در نظر گرفته شده اند و طراوت باغ های ایرانی را حفظ کرده اندوبسیار دیدنی وزیباست
آرامگاه پاییزی 😍
بسیار شیک وتمیز احسنت ب شهرداری و میراث فرهنگی همدان
ابو علی سینا بزرگترین و اولین دکتر جهان که هنوزم از طبش استفاده و مداوا میشه افتخارش برای ایران زمین 🇮🇷 و ایرانی است
آرامگاه بوعلی سینا ....همدان زیبا .شهر خوبان♥️♥️✅
آرامگاه بوعلی سینا در همدان: آرامگاه شیخ الرئیس در میدان بوعلی سینا در مرکز همدان واقع شده است. بنای اولیه آرامگاه در زمان قاجاریه ساخته شد. در سال 1330 انجمن آثار ملی ایران به مناسبت هزارمین سالروز تولد ابوعلی سینا تصمیم به ساخت آرامگاهی جدید گرفت. طرح بنای فعلی توسط مهندس هوشنگ سیحون به سبک معماری دوره که بوعلی سینا در آن میزیسته از روی قدیمیترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است. کار ساخت بنای جدید آرامگاه در سال 1333 هجری شمسی به پایان رسید. محل آرامگاه جدید بوعلی منزل مسکونی و مقبره فردی بنام ابوسعید دخوک، دوست صمیمی بوعلی سینا بوده است که بقایای پیکر بوعلی سینا هم به این مکان منتقل و به خاک سپرده شد. بنای آرامگاه تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام است. عناصری مانند برج، الهام گرفته از برج گنبد قابوس، باغچهها متأثر از باغهای ایرانی، آب نماها الهام گرفته از حوض خانههای سنتی و نمایی با روکار سنگهای حجیم و خشن خارا که با سنگ گرانیت کوهستان الوند آراسته شده و نمودار کاخهای باستانی ایرانیان است.
جذاب ♥️🔥
هر که دنیا خواهد ، دانش آموزد و هر که آخرت خواهد در عمل کوشد.
بهترین جای همدان ، همدان و مخصوصا قوم فارس ها تو ایران همیشه بهترین بودن
جذاب و حس اصالت و غرور
کسیکه به مردن جاهل است و نمى داند که حقیقتش چیست، پس من براى او بیان مى کنم و روشن مى سازم که مرگ بیشتر از آن نیست که نفس انسانى آلات خود را که آنها را استعمال می نمود ترک مى کند- و آن آلات همان اعضاى او هستند که مجموعه آنها را بدن مى نامند- همچنانکه شخص صنعتکار آلات کار خود را ترک مىکند. و امّا کسى که از مرگ مى ترسد به علّت آنستکه نمى داند بازگشت او بسوى کجاست. یا آنکه گمان مى کند چون بدن او منحلّ شود و ترکیب آن باطل گردد، ذات او منحلّ شده و نفس و حقیقت او باطل می گردد. و به بقاء نفس خود جاهل است و کیفیّت معاد را نمی داند؛ بنابراین در واقع از مرگ نمى ترسد بلکه جاهل است به امرى که سزاوار است آن را بداند. بنابراین علّت خوف او همان جهل اوست، و همین جهل است که علما را به طلب علم و سختى راه آن واداشته و براى وصول به آن، لذّات جسم و راحت بدن را ترک کرده اند.
آرامگاه بوعلی سینا (آرامگاه) در محله بوعلی همدان و بوعلی سینا جنوبی، میدان بوعلی سینا واقع شده است. این بنا یکی از دو آرامگاه در محله بوعلی همدان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه بو علی سینا و مرکز خرید شهرآرا و همچنین رستوران کاکتوس، بوستان میدان بوعلی سینا، روزنامه هگمتانه، شرکت خدمات مسافرتی علیصدر مهر و پاساژ شهر شب قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.