موزه - باز است : ۸ تا ۱۶
ساعت کاری: باز است - ۸ تا ۱۶
موزه ارتباطات موزه ای با فضای فوق العاده و قدیمی و جالب ولی بدون راهنما است.
موزه جالبیه.معماری قشنگی داره.تمبرهای قدیمی ایران و جهان،رادیوهای قدیمی،عکسهای قدیمی درباره پست و ....اینجا میتونین ببینین.بهترین راه رسیدن به اینجا ایستگاه مترو امام خمینی هست.موزه چند درب داره که برای ورود از درب خیابان امام خمینی باید وارد شین.
این موزه در شهر تهران واقع شده که قسمت تمبر و پول های قدیمی آن بسیار زیبا و جذاب است.
موزه ای بزرگ، ایجاد کسب و کار فرهنگی، بنای قدیمی جذاب و زیبا و اطلاعات در مورد پست و تلگراف، پیشرفت علم و تکنولوژی را می توان به وضوح تماشا کرد
خیلی خفنه که ببینید قدیم چطور ارتباط داشتن باهم
بزودی از اینجا بازدید میکنم و واقعا نمیدونستم همچین جایی در تهران داشته باشیم که وسایل ارتباطاتی قدیم رو نشون بده
آشنا شدن با ارتباطات قدیم تجربه خیلی خوبی بود دیگه✌️
عالی بود
در اوایل اسفند سال 1396 برای بازدید رفتم که کاملا تعطیل بود.البته بعد که سوال کردم گفتند فقط روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 17 بازدید امکان دارد.یکم عجیب بود چون مردم عادی بیشتر پنجشنبه ها و جمعه ها میتوانند به بازدید موزه ها و.. بروند. در دی سال 1400 مجدد از این مکان بازدید کردم.موزه تقریبا وسیعی است اگر قصد دیدن همه موارد را با جزئیات داشته باشید ، بایدحدود یکروز وقت صرف کنید. تمتمی تجهیزات ارتباطی از ابتدا تا کنون و انواع تمبر های یادبود، انواع گرامافون و عکسهای قدیمی مربوط به پست و ارتباطات در این موزه وجود دارد.
برای دانشجو و بازنشسته نیم بها بلیت
خیلی موزه بزرگی چند تا بخش داره و بازدید رایگانه
شاید در عصر تکنولوژی که بهراحتی میتوان با یک گوشی هوشمند، در عرض چند ثانیه با سراسر دنیا در ارتباط بود، دیدن موزهای در حوزه ارتباطات و مشاهده سیر تکامل ابزارهای مختلف و ساده ارتباطات در ادوار گوناگون، خالی از لطف نباشد. موزه ارتباطات گزینهای فوقالعاده برای گردشگران و اهالی پایتخت است. قدمت این موزه به سال ۱۳۱۱ بازمیگردد.با ۱۵ هزار متر مربع مساحت، موزه ارتباطات بهعنوان محل تلاقی معماری و تاریخ فرهنگی معرفی شده است. این موزه در محل پیشین ساختمان اداره پست ایران قرار دارد. مجموعه ارزشمند موزه شامل آثار مرتبط با ارتباطات از گذشته تا اکنون میشود؛ از جمله ابزار ارسال بستههای پستی و چاپاری، اولین تلفنها، تلگرامهای مورس، مجموعههای تمبر، ماهواره و... . اولین بار موزه پست در سال ۱۳۱۱ و با الهام از موزههای تخصصی اروپایی، در قسمتی از ساختمان وزارت پست و تلگراف (تلگرافخانه) افتتاح شد. این ساختمان که در ضلع جنوبی میدان توپخانه سابق، مقابل کاخ شهرداری قرار داشت، در سال ۱۳۴۹ تخریب شد. موزه فعلی در بنایی قرار دارد که به شیوه معماری ملی ساخته شده و از ساختمانهای مهم محدوده باغ ملی و دوره پهلوی اول بوده است. این بنا در سال ۱۳۰۷ و در زمان وزرای قدیم پست، صوراسرافیل و نظام الدین حکمت، با مساحت ۱۵،۰۰۰ مترمربع و صرف ۵۰۰ هزار تومان در خیابان سپه (امام خمینی) ساخته شد.
موزهٔ پست و تلگراف یا موزه ارتباطات،[۱] یکی از موزههای استان تهران است که در محل پیشین ساختمان اداره پست ایران جای گرفته است. به موزه پست امروزی میتوان لقب زندگی دوباره یک موزه را داد. در مجموعه بازسازی شده موزه پست نمونههایی از کهنترین نوشتافزارها و ابزارهای فرستادن بستههای پستی و چاپاری، تلفنهای نخستین (شناخته شده به «هندلی» با مراکزی ۲۰ و ۳۰ شمارهای) تلگرامهای مورس، تمبرها و دیگر ابزار ارتباطات و مخابرات از کبوتر نامهبر تا ماهواره به نمایش گذاشته شده است. در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸طی حکمی، حسن عمیدی به سمت معاون مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و رئیس موزه ارتباطات کشور منصوب شد.نخستین موزه پستی ایران با الگوبرداری از موزههای ویژهکارانه اروپایی در سال ۱۳۱۱ بنیاد نهاده شد. محل این موزه بخشی از ساختمان وزارتخانه پست و تلگراف (تلگرافخانه) در ضلع جنوبی میدان توپخانه پیشین روبروی عمارت شهرداری بود. این موزه تا پیش از ویرانی ساختمان تلگرافخانه در سال ۱۳۴۹ برقرار و پذیرای بازدیدکنندگان بود.[۱] بعد از تخریب بنای وزارتی ابزارها و اشیاء موزه به بال غربی عمارت اداره پست منطقه باغ ملی منتقل شد و موزه ارتباطات (پست و مخابرات) در تاریخ دهم بهمن ۱۳۶۹ گشایش یافت.[۱] موزه ارتباطات جایگاه شایستهای برای بازدید علاقهمندان به آثار تاریخی و کهن است. در این موزه آثار گوناگونی از پیشینه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور نمایش داده شدهاست و روند پیشرونده ابزارهای ارتباطاتی را در بستر تاریخ نشان میدهد. در موزه ارتباطات ابزارها و افزارها و اشیاء پستی و تلگرافی به مانند سایر کشورهای دنیا گردآوری و نگهداری میشود. است. این موزه در یکی از کهنترین و زیباترین ساختمانهای دولتی برپا شده که از دو طبقه بنا دربردارنده تالارها و اتاقهای گوناگون ساخته شدهاست.این بنا میان سالهای ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۳ خورشیدی با هزینه پانصد هزار تومان و با مساحت ۱۵ هزار متر مربع در خیابان سپه بنا نهاده شد. معمار این بنا نیکلای مارکف معمار برجسته ایرانی گرجستانی بود.[۱][۲] ساختمان این موزه برای اداره پست و گمرک با شیوه معماری ملی ساخته شده و از جمله بناهای سترگ و باشکوه این شیوه از معماری ایرانی دوره رضاشاه بهشمار میرود.[۱] در معرفی ساختمان پست در کتاب «یادگار عمر» نوشته عیسی صدیق چنین آمدهاست: «روز سوم مرداد ۱۳۱۳، یکصد و بیست عدد کارت دعوت برای افتتاح عمارت جدید پست که دو روز بعد یعنی ۵ مرداد انجام میگرفت، برای نمایندگان و رئیس مجلس از طرف رئیسالوزرا ارسال شد.» و سپس به قرارگیری زمین آن در اطراف میدان مشق اشاره میشود و اینکه محل پستخانه به جای قراولخانههای پیشین، در بخش جنوبی میدان در نظر گرفته شد.[۳] معمار این ساختمان مارکار گالستیاس هست و مستر مارکوف ناظر پروژه بودند . این بنای سترگ با نمای آجری و سنگی با ترکیبی متقارن در ضلع جنوبی میدان مشق (مکانی که قرار بود مرکز اداری شهر باشد) ساخته شد. ساختمان پست همچنین نمایشیترین کار مارکف است. بقیه ساخت و سازهای او یا در دل باغ و حیاطی پیرامونی ساخته شده یا به وسیله خیابانهای کم عرضی احاطه شدهاند. نمای ورودی بنای پست از سمت دروازه میدان مشق یا همان سردر باغ ملی به خوبی خودنمایی میکند و در برابر بناهای کمپهنا پیرامونی طول ساختمان پست و بیرونآمدگی ویژه ورودیاش با صلابت حجم گسترده و موزونش را به نمایش میگذارد.
این بنا در زمان رضاشاه جهت اداره مرکزی پست ساخته شده و پس از بازسازی هم اکنون به عنوان موزه ارتباطات است. در این موزه نمونه های قدیمی ترین آلات ارسال مرسوله های پستی و تلگرام ، تلفن های قدیمی و هندلی و ابزارهای دیگری از کبوتر نامه بر گرفته تا تکنولوژی ماهواره به نمایش در آمده است.
موزه بسیار کاملی هست ولی متاسفانه راهنما نداره و آدم سردرگم میشه.
موزه ارتباطات (موزه) در محله فردوسی تهران و خیابان یارجانی واقع شده است. این مکان یکی از هجده موزه در محله فردوسی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند ساختمان شماره ۵ بیمارستان سینا ( ساختمان دکتر موسی زرگر)، ساختمان بلدیه (خانه شهر)، موزه عبرت و پاساژ ایران پگاه و همچنین سردر باغ ملی، ابزار سپه، کتابخانه و موزه ملی ملک، کتابفروشی دیواری قورخانه و سازمان ثبت اسناد و املاک ایران قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو امام خمینی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.