ارگ کریم خان زند (مکان تاریخی) در محله بهارستان - هجرت شیراز و بلوار کریمخان زند، میدان شهدا واقع شده است. این مکان یکی از شش مکان تاریخی در محله بهارستان - هجرت شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند عمارت کلاه فرنگی، موزه پارس (باغ نظر) و مجتمع تجاری اسلامی و همچنین هتل پارک شیراز، بستنی شکرریز، کافه ارگ، سرپرستی بانک ملی و رستوران سنتی چهره نگار قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو زندیه، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.
آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط maaref (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 02 آذر ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی ارگ کریم خان زند اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
شنبه | 09:00 تا 20:00 |
یکشنبه | 09:00 تا 20:00 |
دوشنبه | 09:00 تا 20:00 |
سهشنبه | 09:00 تا 20:00 |
چهارشنبه | 09:00 تا 20:00 |
پنجشنبه | 09:00 تا 20:00 |
جمعه | 09:00 تا 20:00 |
در مرکز شهر شیراز و شمالشرق میدان شهدا، بنایی عظیم توجه را به خود جلب میکند که یادگاری ارزشمند از دوران زندیه به شمار میرود. نامش ارگ کریم خان است و با دیوار و برج و بارو از دیگر قسمتهای شهر متمایز میشود. ارگ گونهای از ساختمانهای بلند و محصور است که نمونههای متنوعی از آن در معماری قدیم به چشم میخورد. این واژه در لغتنامه دهخدا به قلعه کوچکی گفته میشود که در میان قلعهای بزرگ ساخته شده باشد. بسیاری بر این عقیدهاند که ارگ کریم خان نشانهای از ارگهای دیگر همچون بم ندارد. گفته میشود کریم خان زند تحتتاثیر معماری صفویه میدان بزرگی را در شهر شیراز ساخت و ضلع غربی این میدان را به کاخ اندرونی خود و جایی برای اسکان خانواده سلطنتی اختصاص داد که به اشتباه آن را ارگ نامیدند. این ارگ زمانی محل زندگی کریم خان زند بود و به همین سبب با نام کریم خانی مشهور شد. ارگ کریم خان سرد و گرم روزگار را چشید و پابرجا ایستاد تا امروز به یکی از مهمترین دیدنیهای شیراز و برجستهترین یادگاری سلسله زندیه بدل شود و گردشگران را به سوی خود بکشاند. ثبت ملی: این بنا در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مساحت ارگ برابر 4000 متر مربع است و در مرکز محوطهای به مساحت 12800 متر مربع قرار دارد. در ساخت مجموعه ارگ کریم خان از دو معماری مسکونی و نظامی استفاده شده است. در بیرون بنا این معماری نظامی است که جلوهگری میکند. 4 برج با ارتفاع 14 متر و دیوارهای مرتفع 12 متری که ضخامتشان در پایه ۳ متر و در بالا 2.8 متر است، حکایت از کاربری دفاعی بنا دارند. خندقی که در آن زمان دورتادور بنا وجود داشته نیز نشاندهنده امنیت بالا و اهمیت ویژگی دفاعی بنا است. نکته جالبی که در مورد برجها وجود دارد این است که یکی از آنها مانند برج پیزا کج شده بود. این مساله در آن زمان به جاذبهای برای این سازه تبدیل شد اما روند توقف کجشدگی این برج باید به لحاظ فنی و مهندسی مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. در بخش درونی ارگ اما با فضای متفاوتی مواجه می شویم؛ فضایی با ایوانها و اتاقهای نقاشی شده، آبنماها و باغچهها که همگی از ظرافت خاصی برخوردارند. در هر یک از اضلاع شمال، جنوب و غرب بنا یک ایوان دیده میشود که شش اتاق مسکونی در دو طرف آن قرار دارد. ضلع شرقی سازه نیز به حمام خصوصی و برخی امکانات خدماتی اختصاص یافته است. همگی اینها ویژگی مسکونی ارگ را نشان میدهند. بیشترین مصالح بهکاررفته در بنا آجر و سنگ است. سنگ مرمرهای بنا را از تبریز به اینجا آوردهاند و سنگ آهکهایی نیز در ساختار بنا دیده میشود که معروف به گندمکاند. بر روی سنگها علامتهایی به چشم میخورد که منحصر به سنگتراشِ سازنده آن قطعه بوده و به منزله مهر سنگتراش هستند.
16عالی
9هرچی از ارگ کریم خان زند بنویسم بازم کمه یه روز از صبح تا عصر تو این مجموعه بودم از تمام اتاق ها و حمام و سالن هاش دیدن کردم اگه با آگاهی از تاریخ زمان زندیه و شناخت از قوم زند از این مجموعه دیدن کنین لذت 100 برابر می برین خواهش می کنم وقتی از محل تاریخی دیدن می کنین با مطالعه برین و وقت کافی برای بازدید بزارین
9یه عکس خاص از ارگ کریمخان...
9مجسمه ی کریم خان زند در ارگ
8بزرگترین و قدیمیترین بنای تاریخی شهر شیراز را میتوان ارگ کریم خان معرفی کرد. این ارگ در سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی توسط کریم خان زند ساخته شد و به ارگ کریم خان شهرت پیدا کرد. کریم خان زمانی که شیراز را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد، این ارگ تاریخی را برای محل زندگی خود در نظر گرفت.معماری این بنای آجری بسیار زیبا بوده و از بهترین مصالح برای آن استفاده شده است. ارگ کریم خان به شکل مربع بوده و چهار برج استوانهای شکل در چهار گوشه آن واقع شده است که هر کدام ۱۲ متر ارتفاع دارد. برج شمال شرقی این ارگ در گذشته حمام بود و به دلیل وجود مخزن آب در آن، اندکی نشست کرده است. زمانی که کریمخان زند این ارگ را برای زندگی انتخاب کرد، بهترین معماران و بهترین مصالح را برای ساخت آن به کار گرفتند. این ارگ به صورت مربعی بوده و با چهار برج استوانهای که در چهارگوش خود دارد، همچنان استوار باقیمانده است. این بنا، روزگار گرم و سرد بسیاری را به خود دیده و در دوران پهلوی نیز، به عنوان زندان استفاده میشد؛ همین کاربری آسیب زیادی هم به ارگ زد. در سال 1350 ارگ کریمخان به اداره فرهنگ و هنر سپرده شد. جالب است بدانید که برجهای ارگ کریم خان در گذشته به عنوان زندان استفاده میشد، اما هماکنون به بنایی زیبا و خیرهکننده تبدیل شده که بسیاری از گردشگران و حتی توریستها از آن بازدید میکنند.
8به یاد ارگ کریم خان زند😞😞😞 زیباترین ارگ در شهر شیراز،در کل بسیار زیبا و دیدنی است،حتما از بیرون و داخل یه نگاه بندازید ❤️❤️❤️❤️❤️
7ارگ کریمخانی و نمایی از جلوس کریمخان و تشریفات حضورش که به زیبایی بازآفرینی شده
7ارگ بسیار زیبایی هست، در داخل و بیرون ارگ، مناظر جذابی برای عکس گرفتن هس
7پس از به قدرت رسیدن کریم خان زند و انتخاب شیراز به عنوان پایتخت، بناهای متعدد زیبایی در این شهر ساخته شدند که یکی از آنها ارگ کریمخانی است. کریم خان با الگو گرفتن از پادشاهان صفوی و معماری آن دوران، تصمیم گرفت میدان وسیعی مانند نقش جهان اصفهان در شمال شیراز قدیم بسازد. این میدان که توپخانه نام داشت دارای بخشهای مختلفی همچون بازار وکیل، مسجد وکیل، حمام وکیل، کاروانسرا، دیوانخانه و ارگ و اندرونی بود. تاریخ ساخت ارگ کریم خان شیراز به سال ۱۱۸۰ هجری قمری بازمیگردد. این بنای تاریخی به دستور وکیل الرعایا به عنوان مکانی برای زندگی خود و خانوادهاش و همچنین محل سلطنت و حکمرانی ساخته شد. ارگ کریم خان قلعهای نظامی و مسکونی محسوب میشد که با آغاز سلطنت قاجارها دچار تغییرات زیادی گشت و اتفاقات زیادی را از سر گذراند.
6ارگ کریمخان ارگی است که در مرکز شیراز قرار دارد. این ارگ در زمان سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریمخان زند شیراز را به عنوان پایتخت و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخانی معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این ارگ زیر نظر وزارت میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و مرمت نیز شدهاست. از این ارگ بهعنوان موزه نیز مورد استفاده قرار گرفتهاست. این اثر در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
6در میان دیدنی های شیراز، ارگ کریمخانی یکی از مشهورترینها است. این بنای باشکوه که در مرکز شهر شیراز قرار دارد، از آثار باشکوه دوره زندیه است که توسط کریمخان زند معروف به وکیل الرعایا در سال ۱۱۸۰ هجری قمری ساخته شده است. این ارگ محل حکومت و زندگی کریمخان بود و به همین علت به ارگ کریمخانی معروف است. ارگ کریمخان در سال ۱۳۵۱ در فهرست میراث ملی ایران قرار گرفت.ارگ کریمخانی یا زندان کریم خان از جاذبههای دیدنی شهر شعر و ادب است. این بنای باشکوه و زیبا را کریمخان زند معروف به وکیل الرعایا در در سال ۱۱۸۰ هجری قمری بنا کرد. وی بعد از به قدرت رسیدن و انتخاب شیراز برای مقر فرمانروایی خود، تصمیم گرفت به مانند میدان نقش جهان اصفهان، میدانی وسیع در شمال شیراز قدیم بسازد. این میدان در گذشته توپخانه نام داشت که در ضلع شمال آن دیوانخانه کریمخان، در ضلع شرقی میدان بازار وکیل و چندین کاروانسرا، در جنوب میدان حمام و مسجد وکیل، در جنوب غربی آن باغ و در غرب میدان ارگ و اندرونی قرار داشت.
5جای بسیار خوب و با عظمت
5۱_ورودی میخواهد ۲_فروش صنایع دستی ۳_عکاسی با لباس های سنتی ۴_اسب سواری و کالسکه سواری دور ارگ
5جای تاریخی بسیار جالبی که در قدیم بدون هیچ امکاناتی اینقدر با شکوه ساخته شده
5از جاهایی که هر مسافر شیراز باید ببینه. اگر تونستید ی تایمی برید که هم وقتی هوا روشن ارگ رو ببینید و هم وقتی تاریک میشه و چراغهای ارگ روشن میشه باشید و ببینید. عالیه من خیلی دوسش داشتم🤩 البته من دوبار رفتم. هم عکس شب گذاشتم و هم روز😉 ی فالوده فروشی معروف به اسم «جمشیدیان» داخل کوچه کنار ارگ هست میگن خیلی قدیمی و خوبه. من ک نتونستم تست کنم تعطیل بود. شما از دست ندید.
5ارگ کریم خانی در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را به عنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریم خانی معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ به عنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شده است. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این بنای بزرگ اکنون زیر نظر سازمان میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و از چند سال پیش کار مرمت این بنا آغاز شده است تا به عنوان موزه بزرگ فارس مورد استفاده قرار گیرد. این اثر در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است ساخت ارگ بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. او همچنین بهترین مصالح را از داخل و خارج کشور تهیه و ساخت بنا را به سرعت تمام کرد. این بنا در دوره زندیه به عنوان محل استقرار حکومت و در دوره قاجاریه به عنوان محل زندگی فرمانداران محلی استفاده میشد. عبدالحسین میرزا فرمانفرما حکمران فارس، دستور به بازسازی مینیاتورهای نقاشی شده در این بنا داد شاهنشینهای سه ضلع شمالی غربی و جنوبی مرسوم به تالار بلندپایهٔ بهشت پیرایه است. شاهنشین شمالی برای زمستان بسیار مناسب میباشد. دو ستون جلوی این شاهنشین از سنگ یکپارچه معروف به گندمک میباشد که بر روی آن تزینات گل شاه عباسی نقش بستهاست. در این شاهنشین که نمای بسیار زیبایی دارد یک نیم کاسهٔ مقرنس رو به حیاط وجود دارد و زیر آن بخاری قرار دارد و قسم دوال زیر سقف با مقرنس تزیین شده و سقف کاذب آن چوبی بودهاست. اتاقهای شمالی کاملاً قرینهٔ قسمت جنوبی میباشد. در جبههٔ غربی شاهنشین اصلی که روب روی حوض بزرگ است قرار دارد. این شاهنشین به جای ستونهای سنگی دارای ستونهای چوبی با نقوش تزیین مارپیچ است. چوب این ستونها یک تکه و از جنس چوب سرو است و قسمت بالای آن مقرنس کار شدهاست. (قسمت تحتانی ستون چوبی اخیراً مورد مرمت قرار گرفته) شاهنشین ضلع غربی کاربردی تابستانه دارد.
5مکانی تاریخی و با ارزش ، محل زندگی کریم خان زند حتما دیدن کنید
5مکان خوب و جالبی است و با اینکه امکانات و دانش های الان آن موقع نبوده ولی بسیار زیبا و با شکوه ساخته شده است.
4زیباست ولی به محوطه داخل اصلا رسیدگی نمیشه ، حوض و جوی های آب همه خشک شده بود
4خییییییییلی زیباست♥️😍
4سلام شیراز یعنی شناسنامه ایران، واقعا شهر زیبا و دیدنی هست ارگ کریم خان زند هم یکی از نایاب ترین گنج هاست
3کلیات بنا سالم هست ولی خیلی از نقاشیها ...
3شیراز،ارگ کریم خان زند،واقعا با ارگ مشخص هستش که وکیل الرعایا بودند
3جای خیلی خیلی قشنگی است من واقعا دوست داشت وقتی وارد میشی اگر بخوای یکم پول بیشتر میدی درحد ۱۰۰تومن ولی واقعا ارزش داره کامل تمام قسمت هارو توضیح میدن رفتار بسیار خوب و دوستانه ای داشتند و واقعا کامل توضیح دادن و واقعا بنای قشنگی بود
3جای زیبایست فقط داخل ارگ از حوض های آب خبری نبود و خیلی خشک و بی روح بود
3این مکان بهترین جای تاریخی شهر شیراز است و بسیار زیبا است
3از بناهای دوره زندیه و محل دارالحکومه بوده است. اکنون با صرف هزینه بسیار زیاد توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بازسازی شدهاست. هرچند بازسازی هنوز به اتمام نرسیده است اما بسیار دیدنی است.
3از بیرون خیلی با عظمت و باشکوه دیده میشه
3یکی از زیباترین و باشکوه ترین آثار تاریخی ایران در شهر شیراز محسوب میشه و یادگاری از دوران زندیه
3ارگ کریمخان کجاست؟ ارگ کریمخان در شهر شیراز در ابتدای خیابان کریم خان زند و نبش میدان شهرداری قرار دارد. ساعت بازدید ارگ کریمخان چگونه است؟ ۶ ماه اول سال از ۸:۳۰ صبح تا ۹ شب و در ۶ ماه دوم سال از ۷:۳۰ صبح تا ۸:۳۰ شب چرا ارگ کریمخان کج است؟ برج ضلع شرقی ارگ کریمخان که حمام ارگ در آن قرار دارد، دارای انحراف ۳۰ درجهای است. که علت این انحراف رطوبت دائمی این قسمت از بنا در گذشته است که به مرور زمان به فنداسیون و مصالح به کار رفته در برج آسیب وارد کرده است. ارگ کریمخان به چه منظور ساخته شد؟ این بنای باشکوه توسط کریمخان زند معروف به وکیل الرعایا بهعنوان مقر فرماندهی و با الهام از میدان نقش جهان اصفهان ساخته شد.
3جناب کریم خان زند نشسته بر روی تخت پادشاهی و تاجری فرانسوی جلوی ایشان تعظیم کرده است
2احساس خوب و انرژی مثبت میده
2ارگ کریمخان ارگی است که در مرکز شیراز قرار دارد. این ارگ در زمان سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریمخان زند شیراز را به عنوان پایتخت و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخانی معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این ارگ زیر نظر وزارت میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و مرمت نیز شدهاست. از این ارگ بهعنوان موزه نیز مورد استفاده قرار گرفتهاست. این اثر در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست ساخت ارگ بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. او همچنین بهترین مصالح را از داخل و خارج کشور تهیه و ساخت بنا را بهسرعت تمام کرد. این بنا در دوره زندیه بهعنوان محل استقرار حکومت و در دوره قاجاریه بهعنوان محل زندگی فرمانداران محلی استفاده میشد. عبدالحسین میرزا فرمانفرما حکمران فارس، دستور به بازسازی مینیاتورهای نقاشی شده در این بنا داد. قسمتهایی از این بنا به منظور جلوگیری از شدت آسیبدیدگی توسط گروههای کارشناس مرمت احیا شدهاست. با این حال با گذشت زمان قسمتهایی از طرحها و نقاشیها و مقرنسهای سقفها از میان رفتهاست. اما متأسفانه به دلیل ناآگاهی مردم از ارزش و اهمیت بناهای تاریخی شاهد یادگاریهایی در قسمتهای مختلف این بنا میباشیم؛ که موجب خراب شدن بنا میشود. همهٔ افراد جامعه باید برای فرهنگسازی این موضوع و مراقبت از میراثهای با ارزش بکوشیم تا بیش از این آثار با ارزشی که از گذشته برای آیندگان مانده از میان نبریم.
2سفری عالی و لذت بخش نوروز ۱۴۰۲
2بسیار عالی ای کاش بشه بریم..
2ارگ از بیرون قشنگه عکس هم میتونید بگیرید. ولی داخلش واقعا هیچ چیز دیدنی وجود نداره فقط دو تا اتاقو بازسازی کردند اونم خیلی ابتدایی نه درست حسابی اصلا ارزش دیدن نداره.
2تو عظمتش شکی نیست ولی اصلا درست ازش نگه داری نکردن ارگ به این بزرگی رو کردن فروشگاه و عکاس خونه
2یک بنای باشکوه یک معماری منحصر به فرد و یک جای که حتماً باید دید
2داخل ارگ و حیاط آن
2دنج و باحال وشب نمای خیلی زیبایی داره
2عاااالی من در بهار ۱۴۰۱ اولین روز ۱۴۰۰/۱/۱ رفتم خیلی خوب بود حتما برید خیلی قشنگ و زیبا بود
2هر مکان تاریخی که میخواید بازدید کنید حتما حتما از راهنما استفاده کنید اگر نتونستید همونجا در اینترنت در موردش اطلاعات کسب کنید بناهای تاریخی بشدت حائز اهمیت هستن و در صورت نداشتن اطلاعات تاریخی دیدن تاریخی ترین سایت سنگی ایران ینی پارسه هم از نظرتون ممکنه فاقد ارزش باشه حتی همین ارگ کریم خان اما اگر راهنما داشته باشین نقطه به نقطه اش دنیایی از حرف و تاریخ و اصالت رو براتون به همراه داره شیراز فوق العاده است و واقعا باید ماهها برای درک کردنش وقت گذاشت حیف که ما مسافرا این وقت رو نداریم
2ارزش وقت گذاشتن واسش نداشت از دور یه نگاه بندازین کافیه داخلش که اصلا هیچی نداره خودتون برید متوجه میشید پس وقت تلف نکنید
2این مکان علاوه بر کاربرد نظامی در دورههای مختلفی چون زندیان مکانی برای زندگی پادشاهان و در دوران پهلوی به عنوان زندان از آن استفاده میشده است. اگر از بالا به این قلعه نگاه کنیم شکلی شبیه به ذوزنقه است، که گفته میشود علت آن مرغوب نبودن خاک آن قطعه از زمین برای ساخت چنینی بنای باشکوهی بوده است.
2واقعا جذبه داره
1خیلی زیبا.وباقدمت.بالا
1تو شب خیلی زیباست چراغ های اطرافش جلوه ی خاصی بهش میدن
1جای خوب و عالیی و دیدنی
1یکی از زمهم ترین آثار تاریخی دوران زندیه در شهر شیراز که شگفت انگیز و متحیر کننده است. ارگ کریم خان زند نگین درخشان شیراز است و از همه دیدگاه ها زیباست. واقعا حیف است گذرتان به شیراز بخورد و از ارگ کریم خان را بازدید نکنید.
1تمامی مکانهایی که بلیط فروشی دارند در ۱۴ خرداد تعطیل هستند
1جایی بسیار دیدنی و تاریخی
1مکانی بسیار زیبا و دیدنی.
1جالب و دیدنی
1ارگ زیبای کریم خان
1ارگ کریم خان زند یکی از بهترین معماری هستش که در دنیا شاید نظیرش پیدا نشه
1بازدید ازارگ کریم خان زند یکی ازعادل ترین پادشاهان ایران زمین وحامی مردم ایران
1این ارگ در زمان سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست ، متأسفانه در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست.
1جالبه فوقالعاده زیبا🇮🇷👌🏼💞
1ارگ کریم خان نماد شیراز و اینکه جدیدا حریمش رعایت نمیشه و باعث تاسفه رو در و دیوارش می نویسن و خودرو کنارش پارک میشه
1ارگ کریمخان ارگی است که در مرکز شیراز قرار دارد. این ارگ در زمان سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریمخان زند شیراز را به عنوان پایتخت و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخانی معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این ارگ زیر نظر وزارت میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و مرمت نیز شدهاست. از این ارگ بهعنوان موزه نیز مورد استفاده قرار گرفتهاست. این اثر در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست ساخت ارگ بین سالهای ۱۷۶۶ و ۱۷۶۷ میلادی انجام شد و کریمخان بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. او همچنین بهترین مصالح را از داخل و خارج کشور تهیه و ساخت بنا را بهسرعت تمام کرد. این بنا در دوره زندیه بهعنوان محل استقرار حکومت و در دوره قاجاریه بهعنوان محل زندگی فرمانداران محلی استفاده میشد. عبدالحسین میرزا فرمانفرما حکمران فارس، دستور به بازسازی مینیاتورهای نقاشی شده در این بنا داد آب این مجموعه از آب قنات رکنآباد معروف به رکنی تأمین شدهاست. این آب از نظر املاح معدنی بهترین آب شیراز محسوب میشدهاست و هماکنون با خراب شدن این قنات سیستم آبرسانی این مجموعه از میان رفتهاست. قسمتهایی از این بنا به منظور جلوگیری از شدت آسیبدیدگی توسط گروههای کارشناس مرمت احیا شدهاست. با این حال با گذشت زمان قسمتهایی از طرحها و نقاشیها و مقرنسهای سقفها از میان رفتهاست. اما متأسفانه به دلیل ناآگاهی مردم از ارزش و اهمیت بناهای تاریخی شاهد یادگاریهایی در قسمتهای مختلف این بنا میباشیم؛ که موجب خراب شدن بنا میشود. همهٔ افراد جامعه باید برای فرهنگسازی این موضوع و مراقبت از میراثهای با ارزش بکوشیم تا بیش از این آثار با ارزشی که از گذشته برای آیندگان مانده از میان نبریم
1عالی و جای دیدنی زیبایی
1عالی
1یه پیاده روی خوب و لذت بردن از آثار تاریخی فاخر به همراه خوردن یه فالوده شیرازی خوشمزه 😋😋
1ارگ کریم خان خیلی جای قشنگی هستش و اگه به شیراز سفر کردید حتما به این جاذبه تاریخی سر بزنید خیلی قشنگه
1زیبا بود ولی در شیراز زیبا تر هم بود
1جای فوق العاده باصفاییه
1اگه ساعت بازدید در شب بیشتر بود عالی می شد .
1عالی ترین جایی که رفتم
1عالی یه جای دل گشا
1عالی
1دژ خوبی بوده .
ارگ کریمخان زند واقع در فلکه شهدا(شهرداری)شیراز یکی از جاذبه های توریستی شیراز است
حتما شب برید از ارگ بازدید کنید ، زیبایی که در شب داره اصلا در روز نداره.
عالی
حتما پیشنهاد میکنم برید خیلی زیباس هم تو روز هم تو شب👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼
شبهای با صفا و خاطرانگیزی داره
ارگ کریمخان و فالوده شیرازی
سال ۱۳۹۵
ارگ کریمخان ارگی است که در مرکز شیراز قرار دارد. این ارگ در زمان سلطنت سلسله زندیه ساخته شدهاست و پس از اینکه کریمخان زند شیراز را به عنوان پایتخت و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخانی معروف شد. در زمان سلطنت سلسله قاجار از ارگ بهعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر وقت واگذار شد. این ارگ زیر نظر وزارت میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اداره میشود و مرمت نیز شدهاست. از این ارگ بهعنوان موزه نیز مورد استفاده قرار گرفتهاست. این اثر در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست
جای قشنگی هست
جای بسیار خوب و با صفایی هست هرساله ما به اینجا می اییم
در مرکز شهر شیراز و شمالشرق میدان شهدا، بنایی عظیم توجه را به خود جلب میکند که یادگاری ارزشمند از دوران زندیه به شمار میرود. نامش ارگ کریم خان است و با دیوار و برج و بارو از دیگر قسمتهای شهر متمایز میشود. ارگ گونهای از ساختمانهای بلند و محصور است که نمونههای متنوعی از آن در معماری قدیم به چشم میخورد. این واژه در لغتنامه دهخدا به قلعه کوچکی گفته میشود که در میان قلعهای بزرگ ساخته شده باشد. بسیاری بر این عقیدهاند که ارگ کریم خان نشانهای از ارگهای دیگر همچون بم ندارد. گفته میشود کریم خان زند تحتتاثیر معماری صفویه میدان بزرگی را در شهر شیراز ساخت و ضلع غربی این میدان را به کاخ اندرونی خود و جایی برای اسکان خانواده سلطنتی اختصاص داد که به اشتباه آن را ارگ نامیدند. این ارگ زمانی محل زندگی کریم خان زند بود و به همین سبب با نام کریم خانی مشهور شد. ارگ کریم خان سرد و گرم روزگار را چشید و پابرجا ایستاد تا امروز به یکی از مهمترین دیدنیهای شیراز و برجستهترین یادگاری سلسله زندیه بدل شود و گردشگران را به سوی خود بکشاند. ثبت ملی: این بنا در ۱۴ خرداد ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مساحت ارگ برابر 4000 متر مربع است و در مرکز محوطهای به مساحت 12800 متر مربع قرار دارد. در ساخت مجموعه ارگ کریم خان از دو معماری مسکونی و نظامی استفاده شده است. در بیرون بنا این معماری نظامی است که جلوهگری میکند. 4 برج با ارتفاع 14 متر و دیوارهای مرتفع 12 متری که ضخامتشان در پایه ۳ متر و در بالا 2.8 متر است، حکایت از کاربری دفاعی بنا دارند. خندقی که در آن زمان دورتادور بنا وجود داشته نیز نشاندهنده امنیت بالا و اهمیت ویژگی دفاعی بنا است. نکته جالبی که در مورد برجها وجود دارد این است که یکی از آنها مانند برج پیزا کج شده بود. این مساله در آن زمان به جاذبهای برای این سازه تبدیل شد اما روند توقف کجشدگی این برج باید به لحاظ فنی و مهندسی مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. در بخش درونی ارگ اما با فضای متفاوتی مواجه می شویم؛ فضایی با ایوانها و اتاقهای نقاشی شده، آبنماها و باغچهها که همگی از ظرافت خاصی برخوردارند. در هر یک از اضلاع شمال، جنوب و غرب بنا یک ایوان دیده میشود که شش اتاق مسکونی در دو طرف آن قرار دارد. ضلع شرقی سازه نیز به حمام خصوصی و برخی امکانات خدماتی اختصاص یافته است. همگی اینها ویژگی مسکونی ارگ را نشان میدهند. بیشترین مصالح بهکاررفته در بنا آجر و سنگ است. سنگ مرمرهای بنا را از تبریز به اینجا آوردهاند و سنگ آهکهایی نیز در ساختار بنا دیده میشود که معروف به گندمکاند. بر روی سنگها علامتهایی به چشم میخورد که منحصر به سنگتراشِ سازنده آن قطعه بوده و به منزله مهر سنگتراش هستند.
ارگ کریم خان رفتید حتما فالوده شیرازی رو امتحان کنید
ارگ کریم خان، تاریخ مصور شیراز از روزگار زندیه است. این بنای تاریخی که در آثار ملی ثبت شده، روزگاری محل سکونت خانواده سلطنتی در زمان حکومت زندیه بوده است. نکته جالب معماری ارگ کریمخان، ترکیب عناصر معماری مسکونی و نظامی است. قسمت مسکونی آن شامل بخشهایی چون ایوانها، اتاقها، باغچه و آبنماها است و در مقابل آن، چهار برج بلند نگهبانی، در چهار جهت این بنا برای محفاظت از قلعه دیده میشود. همچنین دیوارهای بلند آجری که دورتادور این بنا قد علم کرده است، ارگ را به یک پایگاه نظامی تبدیل کرده است. حمام ارگ هم از دیگر بخشهای این بنای تاریخی است که، به سبک حمامهای سنتی ایرانی بناشده و متشکل از بخشهای مختلفی چون سربینه، سکوها، حوض و خزینه است.
واقعاً عالے هستش
الیه
مکانی تاریخی و جذاب
بسیار جذاب
جای بسیار عالی بود ولی عدهای بر روی دیوارهای این اثر تاریخی یادگاری نوشته بودند و دیوارهای آن را خط خطی کرده بودند.
بسیار زیبا و دیدنی بود
خیلی جای قشنگی هستش
چقدر جالبه دیواره های بلند ارگ
عالی بود اماگویا بخاطر منافع بیشتر همه را به اشخص واگذار کردند و رو به نابودی بکشانند
غروب ارگ کریمخان واقعا دیدنی است حتما از غرفه صنایع دستی بازدید کنید و از پشت ارگ بستنی و پالوده هم بخرید و نوش جون کنید
بسیار با شکوه و زیبا
خوبه
بسیار زیباست حتما داخلش برین
بسیار زیبا و با شکوه.
عالی 😍