موزه - باز است : ۹ تا ۱۹
ساعت کاری: باز است - ۹ تا ۱۹
بزرگترین حمام تاریخی ایران در خیابان بهشتی اراک قرار دارد و در دوران قاجار ساخته شده است. کاشیکاریهای پرنقشونگار آن چشمگیر است و در بخشی از نقشونگارهای این حمام طبیعت چهارفصل دیده میشود و علت نامگذاریاش هم همین است. حمام چهارفصل اراک علاوه بر اینکه بزرگترین حمام تاریخی ایران است، تنها حمامی است که بخش مخصوص اقلیتهای دینی داشته است. میگویند بانی این بنا در زمستان دیده که مادری یهودی کودک خود را در فضای باز حمام میکرده و وقتی از او میپرسد، میفهمد اقلیتها حق استفاده از حمامهای عمومی را ندارند برای آنها بخشی در نظر میگیرد تا بتوانند در حمام سرپوشیده و مجهز استفاده کنند. امروزه این حمام موزه مردمشناسی است.
معماری و طراحی جالبی داره ادم تعجب میکنه از سطح علم و دانش مردم اون زمان
حمامی بسیار زیبا و قدیمی می باشد. نقش های تاریخی بر روی کاشی های آن نقش بسته است.
فوق العاده زیباو عالی، خیلی خوب و تمیز،؛ حمام بسبار زیبایی داره، ارزش دیدن داره،
بزرگترین حمام ایران حتما دیدن کنید
عالی بود عالی بود عالی بود
حمام چهار فصل یکی از زیباترین و باشکوهترین بناهای تاریخی بهجامانده از دوران احمدشاه قاجار است که حدود ۱۶۰۰ مترمربع مساحت دارد. در خصوص نامگذاری این حمام، باید به نگارهها و نقاشیهای کاشیکاریشده در چهارگوشه آن اشاره کنیم که به زیبایی هر چه تمام، ۴ فصل سال را به تصویر میکشد. آنچه حمام اراک را به دیدنیترین جاذبه تاریخی این شهر تبدیل کرده، نقوش و تزیینات کارشده در کاشیهای لاجوردی و فیروزهایرنگ آن است که گردشگران را مجذوب خود میکند. حمام چهار فصل دارای بخش متفاوت زنانه، مردانه، حمام خصوصی و حمام ویژه اقلیتهای دینی است. البته در حال حاضر، این حمام به موزه تغییر کاربری داده است و گردشگران با بازدید از آن، میتوانند از اشیای قدیمی دوران پیش از اسلام و بعد از آن دیدن کنند
ستاره۵
حمام چهارفصل اراک با ۱,۶۰۰ متر مربع مساحت متشکل از چهار بخش مجزای مردانه، زنانه، حمام ویژه اقلیتهای دینی و حمام خصوصی است و بهعنوان بزرگترین حمام ایران شناخته میشود. از بخشهای مختلف حمام میتوان به دالان ورودی، سربینه مردانه، زنانه و اقلیتها، گرمخانه خصوصی و عمومی، هشتیهای ارتباطی، خزینه، تون، آبانبار و غیره اشاره کرد. قدمت حمام چهارفصل اراک به دوره قاجار بازمیگردد؛ حمامی با کاشیکاریهای پرنقشونگار (کاشی هفت رنگی، کاشی معرق و کاشی معقلی با نقوش بسیار زیبای انسانی، حیوانی و گیاهی با کاشیهای خشتی و قالبی و فتیلهای با نقوش گیاهی اسلیمی و ختایی و نقوش هندسی و گردان و رنگهای زرد، لاجوردی، فیروزهای، سفید، سبز، خاکستری، قرمز و نارنجی) که نظر هر بییندهای را به خود جلب میکنند. جالب است بدانید که حمام چهارفصل اراک تنها حمامی است که اقلیتهای دینی اجازه ورود به آن را داشتند؛ گفته میشود بانی این حمام در فصل زمستان با مادری یهودی در فصل زمستان روبهرو میشود که کودک خود را در فضای باز حمام میکرد. وی با پرسش از این فرد متوجه میشود که یهودیان حق استفاده از حمامهای عمومی را ندارند؛ به همین دلیل بخشی را در حمام خود برای آنها در نظر میگیرد. حمام چهارفصل اراک در سال ۱۳۷۳ به موزه باستانشناسی و مردمشناسی تبدیل شد. گردشگران میتوانند با حضور در این موزه از اشیای بسیار مهمی متعلق به دورههای مختلف قبل و بعد از اسلام (نظیر انواع تنگهای سفالی، کاسه، خمره، قدح، پیمانه، انواع مجسمه، آفتابه و لگن، سنگنوشته و ابزارآلات کشاورزی و دفاعی، محراب تاریخی مسجد جامع ساوه، سکههای قاجاری، کتاب و نسخ خطی، عقدنامههای قاجاری، انواع ظروف مسی و قلمزنی، لوازم قدیمی حمام و اسکلتهای قدیمی انسان) دیدن کنند.
خیلی خوب بود عالی بود
بسیارررررررر جذاب و دیدنی و خاص😍
ما یه بار رفتیم. از اوّل تا آخرش فقط خودمون بودیم! آیینه گذشتگان مرحوممونه. خدا بیامرزتشون
سقف زیبای حمام چهارفصل اراک، استان مرکزی آثار هنرمندان و هنر اصیل ایرانی
سلام بروی ماهتون اوقات بکام سلاطین جاده های ایران و عرض تبریک سال نو و آرزوی بهترین ها و تشکر از زحمات پرسنل حرفه ای نشان که با نقشه ها و نشان هاشون باعث تسهیل در سفرها و بهبود همه جانبه مسیرهای مراسلاتی کشور میشوند در خصوص حمام چهار فصل که در بهترین محله اراک واقع شده است عرض کنم که از زمانی که بنده یادمه به یک شکل بوده و اکثرا تعطیلات رسمی تعطیل میباشد که نقص بسیار زیادی هست چرا که عموما شهروندان و مراجعه کنندگان در زمان ها و روزهای تعطیل به گشت و گذار و احتمالا بازدید موزها میروند و در روزهای کاری اصولاً مجالی برای این مسائل نیست لذا جا داره مسئولان استان فکری جهت ارتقای کیفیت این مکان تاریخی و فرهنگی و گردشگری و توریستی و باستانی شهر اراک کنند و بهترین تدبیر رو بیندیشند انشالله امیدوارم
حمام چهار فصل اراک
حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان شناسی و مردم شناسی) (موزه) در محله شهدا اراک و خیابان شهید بهشتی، حاج آقا شمس، بین آیت الله امامی و تیکران واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله شهدا اراک میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه آموزش و پرورش استان مرکزی و پاساژ طلا و همچنین باغ ملی، پاساژ جلالی، مهمان پذیر توحید، داروخانه شبانه روزی مرکزی و پاساژ مرکزی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.