info
عکس حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)عکس حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)عکس حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)عکس حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)
category

حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) محله شهدا، اراک

موزه

درباره‌ی حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)

حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) (موزه) در محله شهدا اراک و خیابان شهید بهشتی، حاج آقا شمس، بین آیت الله امامی و تیکران واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله شهدا اراک می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه آموزش و پرورش استان مرکزی و پاساژ طلا و همچنین باغ ملی، پاساژ جلالی، مهمان پذیر توحید، داروخانه شبانه روزی مرکزی و شرکت اینترنتی ساتیا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 19 اسفند ماه 1402

    حمام چهارفصل اراک با ۱,۶۰۰ متر مربع مساحت متشکل از چهار بخش مجزای مردانه، زنانه، حمام ویژه‌ اقلیت‌های دینی و حمام خصوصی است و به‌عنوان بزرگ‌ترین حمام ایران شناخته می‌شود. از بخش‌های مختلف حمام می‌توان به دالان ورودی، سربینه‌ مردانه، زنانه و اقلیت‌ها، گرم‌خانه‌ خصوصی و عمومی، هشتی‌های ارتباطی، خزینه، تون، آب‌انبار و غیره اشاره کرد. قدمت حمام چهارفصل اراک به دوره قاجار بازمی‌گردد؛ حمامی با کاشی‌کاری‌های پرنقش‌ونگار (کاشی هفت رنگی، کاشی معرق و کاشی معقلی با نقوش بسیار زیبای انسانی، حیوانی و گیاهی با کاشی‌های خشتی و قالبی و فتیله‌ای با نقوش گیاهی اسلیمی و ختایی و نقوش هندسی و گردان و رنگ‌های زرد، لاجوردی، فیروزه‌ای، سفید، سبز، خاکستری، قرمز و نارنجی) که نظر هر بیینده‌ای را به خود جلب می‌کنند. جالب است بدانید که حمام چهارفصل اراک تنها حمامی است که اقلیت‌های دینی اجازه ورود به آن را داشتند؛ گفته می‌شود بانی این حمام در فصل زمستان با مادری یهودی در فصل زمستان روبه‌رو می‌شود که کودک خود را در فضای باز حمام می‌کرد. وی با پرسش از این فرد متوجه می‌شود که یهودیان حق استفاده از حمام‌های عمومی را ندارند؛ به همین دلیل بخشی را در حمام خود برای آن‌ها در نظر می‌گیرد. حمام چهارفصل اراک در سال ۱۳۷۳ به موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی تبدیل شد. گردشگران می‌توانند با حضور در این موزه از اشیای بسیار مهمی متعلق به دوره‌های مختلف قبل و بعد از اسلام (نظیر انواع تنگ‌های سفالی، کاسه، خمره، قدح، پیمانه، انواع مجسمه، آفتابه و لگن، سنگ‌نوشته و ابزارآلات کشاورزی و دفاعی، محراب تاریخی مسجد جامع ساوه، سکه‌های قاجاری، کتاب و نسخ خطی، عقدنامه‌های قاجاری، انواع ظروف مسی و قلمزنی، لوازم قدیمی حمام و اسکلت‌های قدیمی انسان) دیدن کنند.

    24
  • avatar
    اکاد اخفیها
    دوشنبه 21 اسفند ماه 1402

    ما یه بار رفتیم. از اوّل تا آخرش فقط خودمون بودیم! آیینه گذشتگان مرحوممونه. خدا بیامرزتشون

    11
  • avatar
    هادی
    پنجشنبه 11 اسفند ماه 1401

    واقعا زیبا حس اینکه به یک حمام واقعی قدیمی رفتی بهت دست میده چهار ورودی برای زنان مردان اقلیت به چندبار دیدن هم می ارزه

    11
  • avatar
    حسین
    چهارشنبه 17 خرداد ماه 1402

    مکانی زیبا و بزرگترین حمام کشور و موزه جالب در شهر اراک

    10
  • avatar
    Mohammad
    یکشنبه 10 اردیبهشت ماه 1402

    جای تاریخی ودیدنی

    10
  • avatar
    کاظمی
    جمعه 28 بهمن ماه 1401

    یکی از مکان های تاریخی و بسیار زیبای شهر اراک هست دیدنی هست

    10
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    یکی از آثار ملی ایران است که در سال 1355به شماره 1339به ثبت رسیده است.این حمام در استان مرکزی درشهر اراک و در خیابان شهید دکتر بهشتی واقع شده است. حمام چهار فصل که در زمره جاذبه های تاریخی قرار دارد یکی از بزرگترین حمام ها به شمار می رود که با ظرافت و شکوه هر چه تمام ساخته شده است.این بنای تاریخی نسبت به سایر حمام های هم سطح خود از خصوصیات متمایزی برخوردار است حمام در زمان احمد خان قاجار توسط محمد ابراهیم خوانساری در سال های 1292 تا 1294 ساخته شده است.و حدود 1600متر مربع را به خود اختصاص داده است که شامل بخش حمام مردانه و زنانه ،بخش عمومی و بخش خصوصی است که هر کدام از قسمت های دیگری تشکیل می شود و در سراسر آن از کاشی های هفت رنگ و کاشی های معرق استفاده شده است این کاشی های زیبا نقش و نگارهای جذابی همچون گیاهان مختلف از جمله پیچک،درختان انگور،درختان سرو و صنوبر و طرح هایی از سربازان قاجاری و عکسهایی از مبارزه شیر و اژدها چند سر ،مبارزه شیر و گاو،و تصاویر پرندگانی بر روی شاخه ها که مشغول آواز خواندن است دارند.از نقوش بسیار مهم و زیبای این حمام طرح هایی از چهار فصل در هر گوشه آن است از این رو نام چهار فصل بر این حمام گذاشته شده است.تمامی این نقوش خاص با رنگ های زرد ، فیروزه ای ، سفید ،سبز،قرمز،خاکستری،لاجوردی،نارنجی به تصویر کشیده شده اند.

    8
  • avatar
    👑KING ROUTEeS👑🌟🌟🌟
    چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403

    سلام بروی ماهتون اوقات بکام سلاطین جاده های ایران و عرض تبریک سال نو و آرزوی بهترین ها و تشکر از زحمات پرسنل حرفه ای نشان که با نقشه ها و نشان هاشون باعث تسهیل در سفرها و بهبود همه جانبه مسیرهای مراسلاتی کشور میشوند در خصوص حمام چهار فصل که در بهترین محله اراک واقع شده است عرض کنم که از زمانی که بنده یادمه به یک شکل بوده و اکثرا تعطیلات رسمی تعطیل می‌باشد که نقص بسیار زیادی هست چرا که عموما شهروندان و مراجعه کنندگان در زمان ها و روزهای تعطیل به گشت و گذار و احتمالا بازدید موزها میروند و در روزهای کاری اصولاً مجالی برای این مسائل نیست لذا جا داره مسئولان استان فکری جهت ارتقای کیفیت این مکان تاریخی و فرهنگی و گردشگری و توریستی و باستانی شهر اراک کنند و بهترین تدبیر رو بیندیشند انشالله امیدوارم

    6
  • avatar
    مهرناز
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    درب چوبی با ثبت اولین پلاک

    6
  • avatar
    مهرناز
    دوشنبه 25 اردیبهشت ماه 1402

    آثار و بناهای تاریخی، آدم رو میبره به اون دوران!! وقتی تصور کنی صدو خورده‌ای سال پیش افرادی اینجا قدم میزدن ، زندگی میکردن، دغدغه های خودشونو داشتن !!اما الان اثری ازشون نیست! فقط این مکانه که مونده و روایاتی ازشون😔😔😔😔

    6
  • avatar
    سرویس دهنده
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    بسیار زیبا قیمت بلیت مفت اخرین بار که رفتم2500بودجای خیلی قشنگیه در کل

    4
  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    چهارشنبه 11 خرداد ماه 1401

    بزرگ‌ترین حمام تاریخی ایران در خیابان بهشتی اراک قرار دارد و در دوران قاجار ساخته شده است. کاشی‌کاری‌های پرنقش‌ونگار آن چشم‌گیر است و در بخشی از نقش‌ونگارهای این حمام طبیعت چهارفصل دیده می‌شود و علت نام‌گذاری‌اش هم همین است. حمام چهارفصل اراک علاوه بر این‌که بزرگ‌ترین حمام تاریخی ایران است، تنها حمامی است که بخش مخصوص اقلیت‌های دینی داشته است. می‌گویند بانی این بنا در زمستان دیده که مادری یهودی کودک خود را در فضای باز حمام می‌کرده و وقتی از او می‌پرسد، می‌فهمد اقلیت‌ها حق استفاده از حمام‌های عمومی را ندارند برای آن‌ها بخشی در نظر می‌گیرد تا بتوانند در حمام سرپوشیده و مجهز استفاده کنند. امروزه این حمام موزه‌ مردم‌شناسی است.

    4
  • avatar
    احمد
    جمعه 09 دی ماه 1401

    جالب برا کسانی که عاشق موزاییک کاری و فرهنگ هستن،این حمام دارای ۴در میباشد که در زنان ومردان واقلیت هاو اشخاص خاص مثل پادشاه و... واقعا تمیز و قشنگ بود. فقط سردر ورودی به حمام را باید یه کم سنتی کنن البته این نظر منه

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 06 تیر ماه 1401

    حمامی تاریخی بزرگ و بسیار زیبا که انصافا به خوبی بازسازی و نگهداری شده بود و به جا به عنوان موزه ازش استفادهدشده

    2
  • avatar
    Mohammad Mahdi
    دوشنبه 12 دی ماه 1401

    جایه قشنگیه حتما ازش دیدن کنید

    2
  • avatar
    mhmd_mhrad
    پنجشنبه 24 آذر ماه 1401

    بزرگترین حمام عمومی ایران و تنها حمام عمومی در کشور که بخش اقلیت های مذهبی(ارامنه و یهودیان) داشته . یادگار دوران قاجاریه که در حال حاضر موزه ی مردم شناسی استان مرکزی هست.

    2
  • avatar
    Mahan
    پنجشنبه 11 فروردین ماه 1401

    جای جالبی هست برای دوست داران بنا های کاشی کاری شده و دوست داران معماری دوره قاجار

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 12 فروردین ماه 1403

    کمی مخوف و ترسناک بود

    1
  • avatar
    گالیور تنها
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    امروز ۱۴۰۳.۱.۲ ساعت ۹:۴۵ مراجعه نمودم.متاسفانه تعطیل بود.

    1
  • avatar
    گل پسر
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    وقتی ک خیلی جا ها حموم نداشت و ب نظافت اهمیتی نمی‌دادند، اراک حمام لاکچری داشت

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 16 خرداد ماه 1402

    بنای حمام چهار فصل اراک یکی از زیباترین آثار معماری و کاشی‌کاری ایران در قرون اخیر است و به واسطه‌ تزئینات منحصربه‌فرد آن، یکی از نمونه‌های بی‌نظیر معماری ایرانی به شمار می‌رود. تاریخچه در باب انگیزه‌ ساخت حمام نقل شده است که به برکت آرامش نسبی دوره ناصری، سلطان‌آباد یا اراک از رونق اقتصادی خوبی برخوردار شده بود و حاکمان محلی، به خصوص برادر امیرکبیر (میرزا حسن‌خان)، مستوفی‌الممالک و نمایندگان او با رعایا و مردم خوش‌رفتاری می‌کردند. این مسئله سبب شده بود ۸۵ خانوار یهودی از سنجان و روستاهای اطراف به سلطان‌آباد (اراک) مهاجرت کنند. آنها در شمال‌شرقی گذر سپهداری در ضلع شرقی خیابان محسنی ساکن شدند. این گروه، از تأسیسات و امکانات شهری برخوردار بودند، اما حمام نداشتند. بزرگان اقلیت‌ها به مراجع و علمای شهر رجوع کرده و خواستار حل این مشکل شدند. حاج محمدابراهیم خوانساری، از بزرگان آن روز شهر، برای حل این مشکل پیشقدم شد تا حمامی بسازد که همه مردم و اقلیت‌ها با رعایت مسائل شرعی به آسانی از آن استفاده کنند. وی دستور داد در مقابل قلعه‌ شخصی وی حمامی بسازند. به این ترتیب ساختمان حمام پس از شکل‌گیری شهر اراک در حدود ۱۰۰ سال پیش و در زمان حکومت احمدشاه قاجار توسط محمد ابراهیم خوانساری بنا شد. این بنا در خلال سال‌های ۱۲۹۲ تا ۱۲۹۴ و طی حدود ۳۸ ماه احداث شد. این حمام تنها حمام کشور است که در آن، قسمتی مجزا برای اقلیت‌های مذهبی وجود دارد.

    1
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    سه شنبه 13 تیر ماه 1402

    بزرگترین حمام ایران را باید در اراک جستجو کنید. یکی از زیباترین جاذبه های شهر اراک، «حمام چهارفصل» است. این حمام، با مساحت ۱۶۰۰ مترمربع، در زمان احمد شاه قاجار و به دست محمد ابراهیم خوانساری ساخته شده است. دلیل نامگذاری این حمام عمومی به نام چهارفصل، وجود تابلوهای کاشی کاری شده در چهار طرف آن است که چهار فصل سال را به تصویر می‌کشد. این حمام یکی از زیباترین آثار تاریخی از لحاظ معماری و کاشی کاری دوران قاجار به‌شمار می‌رود. قنات، منبع آب این حمام بوده که برای گرم نگه داشتن آب، ارتفاعش را حدود ۵/۳ متر پایین‌تر از خیابان‌های اطرافش ساخته‌اند. بخشی از حمام چهارفصل اراک امروزه به موزه مردم شناسی اختصاص داده شده است که از مهمترین آثار موجود در آن می‌توان به محراب تاریخی مسجد جامع ساوه اشاره کرد.

    1
  • avatar
    تک تاز
    پنجشنبه 29 تیر ماه 1402

    از نمونه حمام های زیبای قدیم کشور در شهر اراک را حتما بازدید کنید حس خوبی به آدم میده

    1
  • avatar
    علیرضا
    یکشنبه 05 تیر ماه 1401

    پست بومش ایزوگامه🤗

    1
  • avatar
    مزدک
    چهارشنبه 29 بهمن ماه 1399

    معماری و طراحی جالبی داره ادم تعجب میکنه از سطح علم و دانش مردم اون زمان

    1
  • avatar
    سید دانیال داودی
    دوشنبه 02 فروردین ماه 1400

    بزرگترین حمام ایران حتما دیدن کنید

    1
  • avatar
    NAHAVANDI
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    فوق العاده زیباو عالی، خیلی خوب و تمیز،؛ حمام بسبار زیبایی داره، ارزش دیدن داره،

    1
  • avatar
    aminpour
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    حمامی بسیار زیبا و قدیمی می باشد. نقش های تاریخی بر روی کاشی های آن نقش بسته است.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403

    برای علاقمندان مکان جالب و زیباییست

  • avatar
    نیکجا
    جمعه 08 اردیبهشت ماه 1402

    واقعا زیبا و دیدنی ایران سرافراز


سایر موزه‌ها که در محدوده حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) واقع شده‌اند:

  • موزه اسناد اراک
    خیابان شهید بهشتی، ارسطو
  • موزه آموزش و پرورش استان مرکزی
    محسنی، مرغیها
  • موزه سلطان آباد
    (5.0)
    محسنی، خوشنویسان
  • موزه حسن پور
    (4.7)
    محسنی، گذر چهارسوق بازار
  • موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی
    (5.0)
    میرزای شیرازی جنوبی، کوچه وکیل
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط هادی (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی) ندارد.
    location استان مرکزی، اراک، شهید بهشتی، حاج آقا شمس، بین آیت الله امامی و تیکران
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری حمام تاریخی چهارفصل (موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی)

    شنبه 09:00 تا 19:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 19:00
    دوشنبه 09:00 تا 19:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 19:00
    چهارشنبه 09:00 تا 19:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 19:00
    جمعه 09:00 تا 19:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo