info
عکس دروازه نو
category

دروازه نو محله بازار تهران، تهران

مکان تاریخی

درباره‌ی دروازه نو

دروازه نو (مکان تاریخی) در محله بازار تهران تهران و خیابان بازار دروازه نو واقع شده است. این مکان یکی از هفت مکان تاریخی در محله بازار تهران تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ پارسیان و همچنین مهدی کبابی بازار، جوراب دیپ، فلافل مامان جون، نخ موسوی و تولید و پخش لباس زیر لیندا پرشیا قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو خیام، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد دروازه نو

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    STM
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    قدمت این دروازه را به اواخر دوره محمد شاه قاجار می رسانند. هنوز بخش هایی از آن باقی مانده و بخش های از بین رفته نیز بازسازی شده است

    8
  • avatar
    💠⚜️vahid⚜️💠
    چهارشنبه 29 فروردین ماه 1403

    دروازه نو ششمین دروازه و تنها بازمانده دروازه‌های تاریخی تهران در اواخر دوران محمد شاه قاجار ۱۲۲۵ ش بر روی حصار صفوی با هدف رونق دادن به بازار عباس آباد ساخته شد و جزو دروازه های اصلی شهر حساب نمیشد چهار مناره کوتاه مزین به کاشی‌های فیروزه‌فام اعلا داشت. بخش‌های اصلی آن محو شده و حالا سه مناره فیروزه‌ای ازش بر جای مانده  درب آن نیز به حرم عبدالعظیم برده شده برخی از کاشی‌های سردر این دروازه که در موزه ایران باستان نگهداری می‌شود نقش رستم و دیو را نشان می‌دهد که بسیار ماهرانه و زیبا به دست استاد «محمدقلی کاشی‌پز شیرازی» طراحی شده و روی آن تاریخ ۱۲۶۲ ق نقش بسته گویا کاشی کاری شیر طلایی هم در این بنا وجود داشته که به سرقت رفته «این بناها معمولاً ۲دهانه کوچک مساوی در دو طرف و یک دهانه بزرگ که در وسط قرار می‌گرفت داشته. مردم و چهارپایان از دهانه کوچک عبور می‌کردند و ارابه‌ها از دهانه بزرگ رد می‌شدند. زمانی که ناصرالدین شاه تصمیم به ایجاد تغییر در حصار گرفت، به دلیل اعتقادات مذهبی مردم و علاقه به این منطقه به دروازه محمدیه، از هر گونه تصرفی در آن خودداری کرد. اهالی تهران زمانی که از زیر دروازه رد می‌شدند، یا از کنار آن می‌گذشتند صلوات می‌فرستادند.» تهران اولین بار در دوره صفویه دارای دروازه شد. شاه طهماسب صفوی در دوران سلطنت خود به دلیل علاقه خاصی که به تهران و آب و هوای تمیز آن پیدا کرد ، دستور داده بود که دور تا دور شهر تهران را ارگی کشیده و شش دروازه بر روی آن بنا کنند. این ارگ دارای 114 برج به تعداد سوره های قران کریم بود و تا اوایل دوره ناصرالدین شاه همچنان پابرجا بود که در این زمان به طور کامل تخریب شد و به جای آن تهران گسترش پیدا کرد و دارای دوازده دروازه شد. این دروازه ها تا پایان حکومت قاجار باقی بودند و در دوره رضاشاه با گسترش تهران دستور تخریب آنها مانند بسیاری از آثار تاریخی تهران صادر شد. در حال حاضر تنها دروازه ای که از تهران قدیم باقی مانده است ، دروازه محمدیه در نزدیکی میدان محمدیه (اعدام سابق) است. (لازم به توضیح است دروازه هایی مانند سردر باغ ملی که در محدوده داخل شهر قرار داشتند ، جزو دروازه ها محسوب نشده و به آنها عنوان سر در اطلاق می گردد).


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده دروازه نو واقع شده‌اند:

  • گذر مستوفی
    خیام، مبرا، تعاونی
  • باغ عمارت تاریخی معیرالممالک کیهانی
    (5.0)
    خیام، مهدویان احدی، کیهانی
  • خانه باستان شناسان ایران
    (3.0)
    خیام، کارکن اساسی، بین اکبری و نراقی
  • سقاخانه بیمه ایران
    (3.0)
    خیام، 15 خرداد، بازار کفاشها
  • حمام کدخدا
    (3.0)
    خیام، آل یاسین، کدخدا
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط *setareh* (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی دروازه نو اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد دروازه نو در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه دروازه نو ندارد.
    neshan logo