امامزاده یحیی نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که در کوچهای به همین نام در محلهای حدفاصل شرقی-غربی خیابان ری و خیابان سیروس (مصطفی خمینی فعلی) و شمالی-جنوبی امیرکبیر به ۱۵ خرداد (بوذرجمهری) واقع شدهاست. این محله بخشی از محدوده بزرگ عودلاجان قدیم تهران است که از خیابان ناصرخسرو تا خیابان ری امتداد داشت. نسبت ابوالقاسم عزالدین یحیی که از نقبای شهرهای قم و ری بوده است به امام سجاد میرسد و گفته میشود برادر اوست. این بنا دارای صحن وسیع، مسجد، ایوان، رواق، ضریح، حرم آیینه کاری، سرداب، گنبد کاشی مخروطی شکل و سقاخانه است. قدیمیترین اثر منقول این بقعه تاریخی که ساختمان اصلی بنای آن نیز به دوره مغول نسبت داده میشود، صندوق چوبی روی مرقد است که دارای تاریخ ۸۹۵ هاست. در باب نام و نسب امامزاده یحیی چنین نوشته شده: وی با ۱۵ واسطه به امام چهارم میرسد و پس از پدر نقابت طالبیه ری، قم و آمل را به عهده داشته و به سال ۵۹۲ ه.ق به دست علاء الدین تکش خوارزمشاه کشته شده است. بنای قدیمی این بقعه شامل برج خشتی هشت ضلعی متعلق به قرن هفتم هجری است که مانند ابنیه دیگر عصر مغول، یک گنبد آجری ۱۲ ضلعی هرمی شکل بر بالای آن قرار داشت. در عهد قاجاریه هم اطراف این برج را با کاشیهای هفت رنگ مزین ساخته بودند. اینک در محل برج خشتی و قبلی، بقعه هشت ضلعی کنونی ساخته شدهاست. بر روی در قدیمی بقعه که چندان بزرگ نبوده، در دو کتیبه کوچک به خط ثلث نوشتهاند: بانی بقعه خشتی قدیم شخصی به نام قرابشاره بوده و معمار آن، دیو حسن نام داشتهاست. صندوق منبت عتیقه امامزاده یحیی چنانکه در کتیبه آن اشاره شده به دستور ملکشاه غازی در سال ۸۹۵ ه.ق به وسیله دو برادر به نامهای استاد حسین و استاد محمد لواسانی ساخته شدهاست. در سالهای اخیر فعالیتهای عمرانی بسیاری در بقعه امامزاده یحیی انجام پذیرفته که ضمن حفظ و نگهداری آثار گذشته، فضای اطراف حرم توسعه یافتهاست.
امامزاده یحیی محیط زیبا نسبتا بزرگ و با امکانات خوبی داره .فضای معنوی و دل نشینی داره
کمی شلوغه و برخورد کارکنان با زائرین نسبتا خوبه و محیط زیبایی داره
السلام علیک یا امامزاده یحیی و محمد (ع)
ابوالقاسم عزالدین یحیی نام اصلی امامزاده یحیی است که با ۱۵ واسطه نسبت به امام سجاد(ع) دارد و این امامزاده پس از پدرش نقاب شهرهای ری، آمل و قم را بر عهده داشت و در سال ۵۹۲ هجری قمری به شهادت رسید. اولین زیارتگاه آن مربوط به زمان مغول است و قدیمی ترین قسمت آن صندوق چوبی روی مقبره است که در سال ۸۹۵ هجری قمری به دست ۲ برادر هنرمند به نام های استاد حسن و استاد حسین لواسانی ساخته شده است.این بنا دارای حیاط بزرگ است. ، ایوان، مسجد، رواق، حرم، زیارتگاه، سرداب، آبخوری، گنبد مخروطی شکل و غیره است. در نزدیکی امامزاده یحیی جاذبه های زیادی وجود دارد از جمله قدیمی ترین درخت چنار تهران با قدمتی ۹۰۰ ساله، خانه تاریخی جذاب، خانه تاریخی مختار وزیر فرانسه، خانه فخرالملوک و … که بیشتر مردم از آن دیدن می کنند. امامزاده یحیی از این جاذبه ها نیز بازدید می شود. آدرس: استان تهران، شهر تهران، خیابان ۱۵ خرداد، حرم امامزاده یحیی (ع)
عکس پانوراما از داخل آستان مقدس جد بزرگوارم، امامزادگان، حضرت یحیی و حضرت محمد علیهمالسلام
فضای تو در توی کوچه ها و شلوغی خاص بازار، بوی نان و کباب و مغازه های قدیمی که کمتر میشن با ساختمانهای جدید هنوزم غنیمته. ۲۳ سال قبل اینجا حاجت گرفتم و برام بسیار محترمه .
خوب هست
جای خیلی عالی هست و رامش بخش
قدیمی ، یه دخت چنار ۹۰۰ ساله داره
آستانه مبارکه امامزاده یحیی (ع)مکان باستانی تقریبا900ساله ودرخت چنار قدیمی درحیاط این امام زاده هست واقعا زیبا چون مکان قدیمی حس حال خودش دارد
بسیار مکان آرامی است
آستانه مبارکه امامزاده یحیی (ع) در بافت قدیمی تهران مکانی مذهبی و زیارتی دارای حس و حال معنوی بسیار خوب، محیط تمیز
آستان مقدس حضرت امامزاده یحیی (ع) و امامزاده محمد (ع) (محل عبادت) در محله امام زاده یحیی تهران و خیابان امامزاده یحیی واقع شده است. این مکان یکی از ده محل عبادت در محله امام زاده یحیی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان بازرگانان، حمام نواب، چنار کهن سال تهران و پاساژ نگین بازار کیف و کفش و همچنین موزه عمارت کاظمی، سقاخانه گذر امامزاده یحیی (صاحب الامر)، تهیه غذا رستوران، حسینیه مرحومان حاج جعفر و حاج خلیل اکبری و باقلوای درخشان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.