info
عکس مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)عکس مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)عکس مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)عکس مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)
category

مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار) محله ششگیلان، تبریز

آرامگاه

درباره‌ی مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)

مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار) (آرامگاه) در محله ششگیلان تبریز و خیابان سید حمزه اوستی واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه قاجار (خانه امیرنظام گروسی) و حیدر تکیه سی کوی. آذربایجان شناسی و همچنین مسجد سید حمزه، هتل استقبال، سیسمونی نینی مون، آستان مقدس امامزاده سید حمزه و فست فود اسدی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    علی
    سه شنبه 22 فروردین ماه 1402

    مقبره الشعرا گورستان تاریخی محله سرخاب است که در گذشته با نام‌هایی چون حظیره الشعرا، حظیره القضاه و قبرستان سرخاب شناخته می‌شد. در منابع تاریخی، از مقبره الشعرا تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده است؛ چنانچه در کتاب لباب الالباب محمد عوفی که در سنه ۶۱۸ نوشته شده و در آن شرح حال شاعران قرن ششم را مانند خاقانی و ظهیر را که در مقبره الشعرا دفن شده‌اند، آورده و نامی از مقبره الشعرا برده است؛ اما کتاب نزهه القلوب حمدلله مستوفی که در سال ۷۴۰ هجری قمری تألیف شده، قدیمی‌ترین کتابی محسوب می‌شود که نام مقبره الشعرای سرخاب به صراحت در آن ذکر شده است. مقبره الشعرا در طی زمان و بر اثر عوامل طبیعی چون سیل و زلزله تخریب شده است و آثاری از مقابر بزرگان باقی نمانده است. در واقع از قرن شش هجری قمری و بعد از آنکه شاعران معروف قرن ششم مانند خاقانی و ظهیر فاریابی در این مقبره دفن شده‌اند، در کتاب‌های تاریخ و تذکره به نام «مقبره الشعرا» برمی‌خوریم. در این قرن، تبریز مرکز حکومت اتابکان آذربایجان و پناهگاه شاعرانی شد که در جستجوی یک زندگی آرام و آسوده به دور از جنگ و نزاع بودند. خاقانی و ابوالعلا و فلکی از شروان و گنجه، ظهیر فاریابی و شاهپور نیشابوری از خراسان به تبریز آمدند و در این شهر ساکن شدند و پس از مرگ نیز در حظیره مخصوصی دفن شدند که از این حظیره در تاریخ و تذکره‌ها به‌عنوان مقبره الشعرا یاد کرده‌اند. شاعران دیگری نیز از عهد ایلخانیان تا ایلکانیان و دوره آق قویونلو در تبریز بودند یا از نقاط دیگر به تبریز آمده و در این شهر درگذشته‌اند که غالبا در همین حظیره و در جوار خاقانی مدفون هستند. متأسفانه این مکان در طول زمان با حوادث مختلف طبیعی روبه‌رو شده؛ حوادثی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده و آثاری از مقابر این بزرگان بر جای نمانده است. در کتاب صاحب اولاد اطهار نوشته طباطبایی که در سال ۱۲۹۴ هجری قمری نگارش شده، به زلزله‌های متعددی به‌ویژه زلزله سال ۱۱۹۳ و سال بعد از آن اشاره شده است که آسیب‌های فراوانی به این قبرستان وارد آورده است. عزیز دولت آبادی نیز در مقاله زلزله‌های تبریز درباره قبور مقبره الشعرا نوشته است: با کمال تأسف از مزارات شهریاران شعر و ادب فارسی مثل خاقانی شروانی، اسدی طوسی، ظهیر فاریابی، مجیرالدین بیلقانی، حکیم قطران تبریزی، شاهپور بن محمد اشهری سبزواری، خواجه همام تبریزی و... کوچک‌ترین نشانه و اثری نمی‌یابید.

    10
  • avatar
    ممدتکنو
    دوشنبه 03 بهمن ماه 1401

    مقبرةالشعرا (آرامگاه شاعران، گورستان سرخاب) یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده‌است. مقبرةالشعرا هم‌اکنون در پیرامون تکیهٔ حیدر در تقاطع خیابان‌های ثقةالاسلام و عارف و در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی قرار دارد. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. مقبرةالشعرا در گذشته با اسامی حظیرةالشعرا، حظیرةالقضاة و قبرستان سرخاب نیز نامیده می‌شد؛ اما گذشت روزگاران و مهم‌تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده‌است. نام این گورستان در آثار مکتوب پیش از سدهٔ هشتم هجری به‌چشم نمی‌خورد. کتاب لباب‌الالباب تألیف محمد عوفی در سال ۶۱۸ هجری که در آن شرح حالی از شاعران سدهٔ ششم هجری -همانند خاقانی و فارابی ـ که در مقبرةالشعرا مدفون‌اند- گنجانده شده‌است، نامی از این مکان به‌میان آورده نشده‌است. قدیمی‌ترین اشاره به این گورستان در کتاب نزهةالقلوب تألیف حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری می‌باشد؛ همچنین در «تاریخ گزیدهٔ مستوفی» تألیف ۷۳۰ هجری نیز به مقبرةالشعرا اشاره شده‌است.[۱] به‌دلیل متروک‌شدن مقبرةالشعرا پس از زمین‌لرزه‌های سال‌های ۱۱۹۳ و ۱۱۹۴ هجری قمری و به دلیل مدفون شدن بسیاری از شاعران و عارفان بزرگ در این گورستان، در شهریور ۱۳۵۰ خورشیدی مسابقه‌ای برای طرح یک بنای یادبود در مقبرةالشعرا توسط روزنامه‌های اطلاعات و کیهان و مجلهٔ یغما برگزار گردید و پس از چندی پیشنهاد «غلام‌رضا فرزان‌مهر» برگزیده شد و عملیات احداث بنای یادبود آغاز گردید. هم‌اکنون این بنای یادبود نماد مقبرةالشعرا و یکی از نمادهای شهر تبریز محسوب می‌شود.

    9
  • avatar
    حسین
    دوشنبه 27 فروردین ماه 1403

    ملک الشعرای بهار شهریار خاکم به سر ز غصه به سر خاک اگر کنم خاک وطن که رفت، چه خاکی به سر کنم من آن نیم که به مرگ طبیعی شوم هلا وین کاسه خون به بستر راحت هدر کنم معشوق «عشقی» ای وطن، ای عشق پاک ما ای آنکه ذکر عشق تو شام و سحر کنم

    8
  • avatar
    ارسلان اصغرزاده
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    خیلی قشنگ و دیدنی

    8
  • avatar
    تورک اوغلی
    دوشنبه 08 خرداد ماه 1402

    آرامگاه استاد شهریار و دیگر شعرا و عارفان که در جوار محله سرخاب تبریز به خواب ابدی رفتن اما یاد و خاطره آنها هميشه زنده هست سفر چند ساعتی من آراز (پسرم) به این مکان خيلي خوش گذشت از شما عزیزان و علاقمندان به شعرو شاعری خواهشمندم حتما از این مکان دیدن فرمایید،😊💐

    8
  • avatar
    A.Vorojak
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    مقبره الشعرا تبریز - خیابان ثقه الاسلام

    8
  • avatar
    مسافر
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    مقبره الشعرا همانطور که از نام آن بر می آید، محل دفن شاعران بزرگ این سرزمین است. مقبره ای که به دلیل واقع شدن در محله سرخاب، زمانی به آن گورستان سرخاب گفته شده و اکنون از جاهای دیدنی تبریز در پاییز یا بهار است. همچنین امروزه این آرامگاه را یکی از محبوب ترین جاهای دیدنی تبریز می‌دانند و اهمیت زیادی به آن می‌دهند. تاریخ بنای این مقبره چندان روشن نیست و آنچه واضح است، ویرانی آن در زلزله تبریز شناخته می‌شود که بیش از دو قرن پیش اتفاق افتاده است. در سال 1350 نیز بنای یادبودی برای مقبره الشعرا طراحی و ساخته شد تا این اثر از خاطره ها محو نشود. بد نیست بدانید که این آرامگاه، مدفن شاعران، عارفان و نامدارانی از ایران و حتی کشورهای منطقه در طول 800 سال است. افرادی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی، قطران تبریزی، انوری ابیوردی، لسانی شیرازی، ظهیر فاریابی، همام تبریزی و معاصرانی مانند استاد شهریار، شیخ محمد خیابانی، ثقه الاسلام تبریزی، استاد علی حریرچی، استاد جواد آذر و دکتر مهدی روشن ضمیر در این گورستان آرمیده اند.

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 اسفند ماه 1402

    مقبره الشعرا تبریز اگر به شعر، شاعران، ادیبان و عارفان علاقه دارید، بازدید از مقبره الشعرای تبریز را به هیچ عنوان از دست ندهید. مقبره الشعرای تبریز یکی از جاهای دیدنی تبریز است که محل دفن بیش از 400 شاعر و عارف در دوره های مختلف است. در این مکان می‌توانید مقبره افرادی مانند خاقانی، شهریار و غیره را مشاهده کنید که برای دوست‌داران شعر بسیار جذاب است. بازدید از این بنا، در ساعات 08:30 الی 18:00 امکان پذیر است و هزینه تهیه بلیط آن 10 هزار تومان است. مقبره الشعرای تبریز در محله سرخاب تبریز قرار دارد که دسترسی به آن به وسیله مترو، اتوبوس‌های شهری و ماشین‌های شخصی امکان پذیر است. معماری مقبره الشعرای تبریز، اولین چیزی است که شما را به وجد می‌آورد. در ساخت طاق‌های این بنای 30 متری، از یک لایه بتن و یک لایه فلز در زیر استفاده شده است. تابلوهای نقاشی، خطاطی و تابلوهایی از اشعار افرادی که در آنجا دفن شده‌اند، زیبایی این مکان را چندین برابر کرده است. پیشنهاد ما به شما این است که در کنار بازدید از سایر جاهای دیدنی تبریز، از این بنای تاریخی و جذاب نیز دیدن کنید.

    7
  • avatar
    پدرام
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    آرامگاه شهریار عزیز

    7
  • avatar
    امیررضا
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    واقعا جای قشنگیه آدم دوست داره فقط بشینه فضای بازش و بنارو نگاه کنه، واقعا حس خوبی داره👌

    5
  • avatar
    Amir Ali
    شنبه 27 اسفند ماه 1401

    از تمامین گردشگران خواهشمندم حتما به آرامگاه استاد شهریار بروند

    4
  • avatar
    *محمدامین*
    شنبه 19 فروردین ماه 1402

    خدا رحمت کند استاد شهریار و همه ی شاعرهای ایران زمین را....

    4
  • avatar
    ارسلان اصغرزاده
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    مکانی بسیار زیبا

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 10 اسفند ماه 1402

    تبریز پس از قرن ششم پناهگاه شاعرانی شد که به دنبال زندگی آرام ، آسوده و دور از جنگ بودند . در میان محله های مختلف تبریز ، کوی سرخاب به دلیل اینکه شاعران بسیاری در آن زندگی می کردند شهرت بسیاری داشت و بسیاری از این بزرگان دوست داشتند تا بعد از مرگ نیز در همین محله دفن شوند. خاقانی ، ابواعلا و فلکی از شروان و گنجه ، ظهیر فاریابی و شاهپور نیشابوری از خراسان به تبریز آمده و در این شهر ساکن شدند . این شاعران در آن زمان در حظیره های مخصوصی دفن می شدند که بعدها به آن ها مقبره الشعرا گفتند . در مقبره الشعرا تبریز بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و ادیب ایرانی مانند استاد شهریار ، خاقانی شروانی ، اسدی طوسی ، قطران تبریزی، سوزنی سمرقندی ، همام تبریزی ، ظهیرالدین فاریابی ، لسان شیرازی و بسیاری از نفرات دیگر به خاک سپرده شدند . عملیات ساخت احیای مقبره الشعرا به شکل فعلی ان در سال های ۱۳۵۱ تا ۱۳۶۰ آغاز شده است. بنای مقبره الشعرا بیش از ۳۰ متر ارتفاع دارد و معماری و فصا سازی بسیار زیبایی دارد و در طول سال ها به یکی از نماد های هویتی ، هنری و فرهنگی تبریز تبدیل شده است

    3
  • avatar
    ایران شگفت انگیز
    چهارشنبه 06 دی ماه 1402

    یکی از آرامستان های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده‌است.در کتابهای تاریخی پیش از صده هشتم نامی از اینجا نیامده است. به دلیل مدفون شدن بسیاری از شاعران و عارفان بزرگ در این قبرستان، نام اینجا را مقبره شعرا گذاشته اند و بعدها بنای یادبودی در این مکان درست شد که بنای فعلی است. بیش از 400 شاعر و عارف و رجال نامی ایران در این منطقه به خاک سپرده شده اند.استاد شهریار را هم به درخواست خودشان در اینجا به خاک سپرده اند. برای ورود به این نکان باید هزینه بلیط ورودی بدهید.در داخل این مکان مجسمه و تندیس های شاعران و تعدادی عکس و گاهی دست نوشته های انها وجود دارد.در گوشه ای هم کتابخانه ای برای فروش کتاب برپا است. برای بازدید از ساعت 8.30 تا 18 می توانید به اینجا مراجعه کنید.

    3
  • avatar
    بابایی
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    تبریز شهر بسیار زیباییه. خیابونهای پهن و دلباز ومهمترین مورد اینکه بسیار تمیزه. مردمانی مهربان و خون گرم داره.

    3
  • avatar
    militia1985
    جمعه 30 دی ماه 1401

    مکانی نمــادین به قدمت تاریخ ادبیات این سرزمین

    3
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    سه شنبه 04 بهمن ماه 1401

    یکی از دیدنی ‌های تبریز، مقبره الشعرا محسوب می‌شود و هر گردشگری که به این شهر سفر کرده باشد، نام آن را شنیده و از آن دیدن کرده است. این بنا که یادبودی از شاعران و ادیبان مدفون در گورستان خرساب است، به‌عنوان نماد تبریز نیز شناخته می‌شود. در این مکان شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار دفن شده‌اند.

    3
  • avatar
    pishro
    پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403

    مقره الشعرا یک مکان زیبا و دل انگیز برای تمام کسانی که عاشق شعر و تاریخ شعر تبریز هستند و دوست دارند یک سوقاتی مثل مجسمه ای از ائل گلی یا میدان ساعت و... خریداری کنند . سفرتان به سلامت ....

    2
  • avatar
    دخت آریایی
    پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403

    بیش از ۴۰۰ تن در این مکان آرمیده اند که مهم ترین آن ها استاد گرانقدر شهریار میباشد و موزه دیگری که در کنار این مقبره هست که دیدن آن خالی از لطف نیس

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 30 دی ماه 1402

    بسیار مکان زیبایی است

    2
  • avatar
    yasin khan
    جمعه 19 خرداد ماه 1402

    اردیبهشت ۱۴۰۲ در دست تعمیر بود ولی راه کوچیکی کنارش باز کرده بودند که میشد از فضای داخلی مجموعه هم بازدید کرد.

    2
  • avatar
    علی دشتی
    شنبه 12 فروردین ماه 1402

    عالی بزودی تکمیل هم میشه😍😍😍

    2
  • avatar
    محمد
    یکشنبه 22 آبان ماه 1401

    میدونی سبک اصیل معماری در کنار هنر اصیل ایرانی در کنار شعرایی همچون شهریار تلفیقی وصف ناشدنی میافریند که قابل توصیف و توضیح نیست .کلمه عالی کمی نه زیادی کوچیکه برا مقبره الشعرا

    2
  • avatar
    ⭐𝑺𝒂𝒅𝒆𝒈𝒉⭐🚘
    یکشنبه 30 مرداد ماه 1401

    استاد شهریار بزرگ

    2
  • avatar
    Amir Ali
    چهارشنبه 24 اسفند ماه 1401

    روح استاد شهریار شاد 🖤

    2
  • avatar
    علی تنکابنی
    جمعه 13 اسفند ماه 1400

    مقبرةالشعرا (آرامگاه شاعران، گورستان سرخاب) یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده‌ است. مقبرةالشعرا هم‌اکنون در پیرامون تکیهٔ حیدر در تقاطع خیابان‌های ثقةالاسلام و عارف و در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی قرار دارد. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. مقبرةالشعرا در گذشته با اسامی حظیرةالشعرا، حظیرة القضاة و قبرستان سرخاب نیز نامیده می‌شد؛ اما گذشت روزگاران و مهم‌تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده‌ است نام این گورستان در آثار مکتوب پیش از سدهٔ هشتم هجری به‌چشم نمی‌خورد. کتاب لباب‌الالباب تألیف محمد عوفی در سال ۶۱۸ هجری که در آن شرح حالی از شاعران سدهٔ هشتم هجری -همانند خاقانی و فارابی ـ که در مقبرةالشعرا مدفون‌اند- گنجانده شده‌است، نامی از این مکان به‌میان آورده نشده‌است. قدیمی‌ترین اشاره به این گورستان در کتاب نزهةالقلوب تألیف حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری می‌باشد؛ همچنین در «تاریخ گزیدهٔ مستوفی» تألیف ۷۳۰ هجری نیز به مقبرةالشعرا اشاره شده‌است. به‌ دلیل متروک‌ شدن مقبرةالشعرا پس از زمین‌لرزه‌های سال‌های ۱۱۹۳ و ۱۱۹۴ هجری قمری و به دلیل مدفون شدن بسیاری از شاعران و عارفان بزرگ در این گورستان، در شهریور ۱۳۵۰ خورشیدی مسابقه‌ای برای طرح یک بنای یادبود در مقبرةالشعرا توسط روزنامه‌های اطلاعات و کیهان و مجلهٔ یغما برگزار گردید و پس از چندی پیشنهاد «غلام‌رضا فرزان‌مهر» برگزیده شد و عملیات احداث بنای یادبود آغاز گردید. هم‌اکنون این بنای یادبود نماد مقبرةالشعرا و یکی از نمادهای شهر تبریز محسوب می‌شود. بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش به ترتیب از حکیم اسدی طوسی تا استاد شهریار، یکی پس از دیگری در اینجا به خاک سپرده شده‌اند

    2
  • avatar
    چاپ تیک تاک گرافیک
    جمعه 10 فروردین ماه 1403

    آرامگاه شهریار و گالری عکس استاد شهریار

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 05 فروردین ماه 1403

    چهره استاد شهریار بر بنای مقبره الشعرا

    1
  • avatar
    مهدی رضازاد فارسی
    جمعه 03 شهریور ماه 1402

    مقبرةالشعرا (آرامگاه شاعران، گورستان سرخاب) یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده‌است. مقبرةالشعرا هم‌اکنون در پیرامون تکیهٔ حیدر در تقاطع خیابان‌های ثقةالاسلام و عارف و در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی قرار دارد. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

    1
  • avatar
    تورک اوغلی
    دوشنبه 08 خرداد ماه 1402

    چند تندیس از شعرا و عارفان مدفون در مقبره الشعرا تبریز استاد شهریار، قطران تبریزی، خواجه همام تبريزی، اسدی طوسی، خاقانی شروانی، مولانا مانی شیرازی، شمس الدین سجاسی، مجیر الدین بیلقانی، نظامی گنجوی، ظهیرالدین فاریابی، ذوالفقار شروانی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 26 تیر ماه 1402

    فعلا در حال برخی تعمیرات هستند و امکان رفتن به مقبره استاد شهریار وجود ندارد

    1
  • avatar
    هادی
    پنجشنبه 03 شهریور ماه 1401

    این مکان مقدس در دل خود ۴۰۰ تن از شاعران و عارفان به ادیبان نامی این وطن را جای داده و افتخار آذربایجان و ایران یعنی استاد مرحوم سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار سرآمد آنهاست

    1
  • avatar
    کوییک سوار
    جمعه 27 آبان ماه 1401

    مقبره استاد شهریار و شعرای بزرگ

    1
  • avatar
    مهدی جان
    جمعه 12 اسفند ماه 1401

    ما گذشتیم و گذشت آنچه تو با ما کردی تو بمان و دگران وای به حال دگران

    1
  • avatar
    درگاهی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار): به علت تخریب اثری از مقبره شعرای قدیمی مدفون در این مکان مثل سلمان ساوجی و اسدی طوسی نیست. مکانی برای یاد کردن بزرگان و محلی برای دوستداران شعرو ادب هس .

    1
  • avatar
    وحدت
    سه شنبه 25 آذر ماه 1399

    باز خوبه به اینجا میرسن و یک سری بازسازی هایی کردند

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403

    رسیدگی بیشتر شهرداری مطالبه همه است

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403

    زیباترین مکان ،فقط حیف که یک بنا پشت آرامگاه ساختند و زیبای این آرامگاه رو خراب کرده

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403

    من همیشه دوست داشتم این مکان رو ببینم مکان زیبا هست فقط ساختمان پشت این مکان زیبایش رو از بین برده

  • avatar
    darvishanpour
    یکشنبه 22 بهمن ماه 1402

    بسیار خراب و رها شده قبلا بسیار تمیز و شلوغ بود

  • avatar
    فدائی داری
    چهارشنبه 29 آذر ماه 1402

    تبریز چه شهر پر اصالت و زیبای

  • avatar
    عاشق طبیعت
    جمعه 03 آذر ماه 1402

    به امید بهتر شدن

  • avatar
    جانم فدای رهبر
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    مکانی زیبا

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 22 شهریور ماه 1402

    آرامگاه ورودی دارد. ۵۰۰۰ت

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 23 مرداد ماه 1402

    سلام تعطیل نیست. بیرون تعمیرات هست اما امکان ورود و بازدید وجود دارد.

  • avatar
    nastaran
    سه شنبه 23 خرداد ماه 1402

    مکان ادبی و فرهنگی هستش شاعر هایی در آنجا دفن بودند ولی معروف ترین آنها شهریار بود وقتی که من به مقبره الشعرا رفتم داشتند آنجا را باز سازی می کردند

  • avatar
    یاکاموز
    یکشنبه 10 اردیبهشت ماه 1402

    مقبره شعرای تبریز هنوزم درحال بازسازی ومرمت

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه 1402

    در حال نابودی آثار تاریخی

  • avatar
    f.b
    یکشنبه 31 اردیبهشت ماه 1402

    فعلا به علت ساخت و ساز تعطیله

  • avatar
    rey
    چهارشنبه 03 خرداد ماه 1402

    به علت تعمیرات ، بسته است.

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 08 خرداد ماه 1402

    روح همه شاعران مدفون در مقبر الشعرا شاد

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    چهارشنبه 10 خرداد ماه 1402

    یکی از دیدنی ‌های تبریز، مقبره الشعرا محسوب می‌شود و هر گردشگری که به این شهر سفر کرده باشد، نام آن را شنیده و از آن دیدن کرده است. این بنا که یادبودی از شاعران و ادیبان مدفون در گورستان خرساب است، به‌عنوان نماد تبریز نیز شناخته می‌شود. در این مکان شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار دفن شده‌اند.اگر کمی اهل شعر و ادبیات باشید و علاقه‌مند به شناخت شاعران و بزرگان شعر باشید، ممکن است نام مقبره الشعرا تبریز را شنیده باشید. مقبره الشعرا از ۸۰۰ سال پیش محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی است که در طول دوره‌های مختلف در این مکان دفن شده‌اند و اکنون این بنا یادبودی از این بزرگان است. شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار از جمله افراد مدفون در مقبره الشعرا هستند.

  • avatar
    man
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    چند سال پیش فرصتي پیدا شد از اون دیدن کردم خیلی زیبا بود .

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 21 خرداد ماه 1402

    مقبرةالشعرا (آرامگاه شاعران، گورستان سرخاب) یکی از گورستان‌های تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده‌است. مقبرةالشعرا هم‌اکنون در پیرامون تکیهٔ حیدر در تقاطع خیابان‌های ثقةالاسلام و عارف و در ضلع شرقی بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی قرار دارد.[۱][۲] این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[۳]مقبرةالشعرا در گذشته با اسامی حظیرةالشعرا، حظیرةالقضاة و قبرستان سرخاب نیز نامیده می‌شد؛ اما گذشت روزگاران و مهم‌تر از آن حوادث طبیعی چون سیل و زلزله، شکل ظاهری آن را از بین برده‌است.[۴]نام این گورستان در آثار مکتوب پیش از سدهٔ هشتم هجری به‌چشم نمی‌خورد. کتاب لباب‌الالباب تألیف محمد عوفی در سال ۶۱۸ هجری که در آن شرح حالی از شاعران سدهٔ ششم هجری -همانند خاقانی و فارابی ـ که در مقبرةالشعرا مدفون‌اند- گنجانده شده‌است، نامی از این مکان به‌میان آورده نشده‌است. قدیمی‌ترین اشاره به این گورستان در کتاب نزهةالقلوب تألیف حمدالله مستوفی در سال ۷۴۰ هجری می‌باشد؛ همچنین در «تاریخ گزیدهٔ مستوفی» تألیف ۷۳۰ هجری نیز به مقبرةالشعرا اشاره شده‌است.[۱] به‌دلیل متروک‌شدن مقبرةالشعرا پس از زمین‌لرزه‌های سال‌های ۱۱۹۳ و ۱۱۹۴ هجری قمری و به دلیل مدفون شدن بسیاری از شاعران و عارفان بزرگ در این گورستان، در شهریور ۱۳۵۰ خورشیدی مسابقه‌ای برای طرح یک بنای یادبود در مقبرةالشعرا توسط روزنامه‌های اطلاعات و کیهان و مجلهٔ یغما برگزار گردید و پس از چندی پیشنهاد «غلام‌رضا فرزان‌مهر» برگزیده شد و عملیات احداث بنای یادبود آغاز گردید. هم‌اکنون این بنای یادبود نماد مقبرةالشعرا و یکی از نمادهای شهر تبریز محسوب می‌شود.[۵]

  • avatar
    شاه علی
    دوشنبه 29 خرداد ماه 1402

    ویو بالکن خونت مقبره الشعرا باشه چی میشه

  • avatar
    عاشق طبیعت
    چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

    جای قشنگیه ، درود و رحمت بر شهریار

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    یکشنبه 01 مرداد ماه 1402

    اگر عاشق شعر و شاعری و ادبیات هستید، یکی از جاهای دیدنی تبریز که حتما باید از آن بازدید کنید، مقبره‌الشعرا تبریز است. شاید باورش سخت باشد اما در این مکان، ۴۰۰ ادیب و شاعر بزرگ کشور آرمیده‌اند. شاعران به نامی همچون شهریار، خاقانی و حکیم اسدی طوسی در این بنا به خاک سپرده شده‌اند. این بنا مهمترین جاذبه فرهنگی شهر تبریز است.

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 09 مرداد ماه 1402

    سلام و عرض ادب والا ما الان ۲،۳ ساله میاییم تبریز، هر بار بدلیل تعمیرات نتونستیم بریم واخل......!!!! لطفا بگین تعمیرات تا کی ادامه داره؟؟!!!!!! واقعا تبریز شهر ف هنگ و هنر و ادبه. دم همه گرم

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 11 مرداد ماه 1402

    سلام . در حال مرمت است ولی می شود محوطه بیرونی آنرا ببینید

  • avatar
    mobin6621
    شنبه 14 مرداد ماه 1402

    خداروشکر که تعطیله تو مسافرتم یه جا خرج نکنم لااقل😂😂

  • avatar
    عباس فخرائی
    جمعه 28 مرداد ماه 1401

    خیلی لذت بردم و پیشنهاد میکنم هر کس به تبریز رفت حتما مقبره الشعرا و آرامگاه استاد شهریار هم بره

  • avatar
    قهرمان
    جمعه 31 تیر ماه 1401

    الله رحمت السین شهریار استادشاعر زبان ترکی..

  • avatar
    Amir
    جمعه 17 تیر ماه 1401

    مکانی تاریخی و ارزشمند که بازدید آن را برای تمامی مسافران و گردشگران توصیه می کنم . این مکان آرامگاه شاعران زیادی از جمله استاد شهریار می باشد که تبریزی ها برای زیارت قبور آنها و ذکر فاتحه نیز مبلغی به عنوان ورودیه می‌گیرند یعنی اگر بخواهی برای امواتشان هم فاتحه بفرستی ازت پول می‌گیرند. 😂

  • avatar
    شهرام
    شنبه 28 خرداد ماه 1401

    برای اولین بار با خانواده اومدیم تبریز، ولی متاسفانه بدلیل مرمت و بازسازی این مکان تعطیل بود

  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    شنبه 07 خرداد ماه 1401

    مقبره الشعرا مکانی امروزی با باطنی تاریخی و غنی است که شما را وادار می کند تا قدم در راه شهر تبریز گذاشته و از آن بازدید نمایید. کوی سرخاب به جهت انتساب به شاعران نامی، ارج و قرب بسیاری در بین مردم داشته است.

  • avatar
    irajardabil
    یکشنبه 01 اسفند ماه 1400

    من چن ساله نتونستم برم معمولا هرسال میرفتم

  • avatar
    آکو
    یکشنبه 03 بهمن ماه 1400

    نماد شهر تبریز

  • avatar
    صابر م
    یکشنبه 12 دی ماه 1400

    حیف که اطراف این مکان زیبا ، طبق معمول با بی تدبیری عده ای مدیر نما ، به خرابه تبدیل شده ....

  • avatar
    رامین
    پنجشنبه 30 دی ماه 1400

    نماد شعر و فرهنگ تبریز هستش این مکان ولی به نظر من یکم بی لطفی شده در حقش ،بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش به ترتیب از حکیم اسدی طوسی تا استاد شهریار، یکی پس از دیگری در اینجا به خاک سپرده شده‌اند.البته اینو هم عرض کنم که مقبره ها در زیر عمارت قرار داده شده اند.

  • avatar
    امیر 206
    دوشنبه 17 بهمن ماه 1401

    ارامگاه استاد شعر و ادب ایران افتخار اذربایجان

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 07 مهر ماه 1401

    من دوست دارم این آرام گاه را از نزدیک ببینم

  • avatar
    bahman.sh
    سه شنبه 24 فروردین ماه 1400

    مقبره الشعرا همیشه در حال ساحت و سازه و به این دلیل همیشه تعطیله و ورودی میگیرن

  • avatar
    سیناییان
    سه شنبه 24 فروردین ماه 1400

    مقبره بزرگان ادب وهنر برای ملت فرهنگدوست از جایگاه خاصی برخوردار است اینجاهم برای مردم دیدنیه مقبره بزرگمرد شعروادب شهریار بزرگ. روحش شاد


آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط ایران 12 (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مقبره الشعرا (آرامگاه استاد شهریار) ندارد.
neshan logo