info
عکس مزار مقدس شیخانعکس مزار مقدس شیخانعکس مزار مقدس شیخانعکس مزار مقدس شیخان
category

مزار مقدس شیخان محله ارم، قم

آرامگاه

درباره‌ی مزار مقدس شیخان

مزار مقدس شیخان (آرامگاه) در محله ارم قم و خیابان امیرکبیر، پل بازار، آستانه واقع شده است. این بنا یکی از بیست آرامگاه در محله ارم قم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی بام الغدیر، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه، موزه آستان مقدس حضرت معصومه و بازارچه ساحلی و همچنین پارکینگ طبقاتی زائر، بازار بزرگ شمسه، هتل بین المللی قم، گلزار شهدا باغ ملی قم و آرامگاه میرزای قمی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مزار مقدس شیخان

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 10 اسفند ماه 1402

    قبرستان شیخان، قبرستانی است کهن، که مدفن بزرگان دینی و عالمان و اساتید مهمی از جمله زکریا بن آدم، زکریا بن ادریس که از یاران و راویان امام صادق (ع) محسوب می‌شوند. بنابراین قدمت این مکان به دوران امامان شیعه بازمی‌گردد و همین امر سبب ارزشمندی این مکان است

    6
  • avatar
    علی تنکابنی
    دوشنبه 09 اسفند ماه 1400

    قبرستان شیخان قبرستانی تاریخی در نزدیکی حرم حضرت معصومه در قم است. در این قبرستان ۶ مقبره هست که در هرکدام، عالمانی در دوره‌های مختلف تاریخی دفن شده‌اند. در اثر عملیات شهرسازی، قبرستان بزرگ بابلان از بین رفت و قسمت باقی‌مانده، در دوره متأخر، قبرستان شیخان نامیده شد. در حال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر از علما و بزرگان ازجمله میرزای قمی، زکریا ابن‌آدم، زکریا ابن‌ادریس، میرزا جواد ملکی تبریزی، محمدحسین فاضل تونی در این قبرستان مدفون‌اند. همچنین هفت نفر از شهدای حادثه هفت تیر سال ۱۳۶۰ش و ده‌ها تن از شهدای جنگ ایران و عراق در شیخان دفن شده‌اند. برخی علما و اساتید اخلاق احترام ویژه‌ای برای این قبرستان قائل بودند و برای رفتن به شیخان و توجه به آن توصیه می‌کردند. اینکه از چه زمانی این قبرستان را شیخان نامیده‌اند، اطلاعات دقیقی در دست نیست و در منابع قدیم چنین نامی به چشم نمی‌خورد. می‌توان گفت بر اساس منابع، نامگذاری این قبرستان به شیخان باید چندان قدیمی نباشد. به‌ظاهر بر اثر گذشت زمان، قسمت عمده قبرستانِ بابلان در عملیات‌های شهرسازی و گسترش اماکن از بین رفته و آن محدوده‌ای که مرقد دو مُحَدِّث مشهور، زکریا بن ادریس و زکریا ابن آدم بوده، در زبان مردم برای تشخیص، نام شیخان به خود گرفته است. از این قبرستان در برخی منابع به «مقبره الشیوخ» نیز یاد شده است. بر اساس گزارش‌های تاریخی از شهر قم، قبرستان شیخان از زمان امامان شیعه وجود داشته است؛ چراکه چند تن از یاران ائمه در این قبرستان مدفون‌اند، از جمله زکریا بن آدم اشعری و زکریا بن ادریس از یاران و راویان امام جعفر صادق(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) و آدم بن اسحاق از یاران امام هادی (ع)  بر اساس گزارش میرزا عباس فیض، نخستین بار فتحعلی‌ شاه قاجار بر مزار میرزای قمی بقعه و گنبدی با کاشیکاری بنا کرد که بعد‌ها مرمت شد.

    5
  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    پنجشنبه 31 فروردین ماه 1402

    گلزار شیخان؛ قدیمی‌ترین مقبره شهدا گلزار شیخان از گلزارهای تاریخی شهر قم است که در گذشته قسمت عمده ای از قبرستان بابلان بوده که با تغییرات شهرنشینی از بین رفته و محدوده ای از آن باقی مانده است. در این گلزار ۶۰۰ نفر از علمای جلیل القدری مانند اصحاب خاص امام رضا(ع) و امام هادی(ع)، میرزا جواد ملکی تبریزی، محمد حسین فاضل تون، میرزای قمی، آیت الله صانعی و اشخاص معروفی چون دکتر قریب مدفون هستند. تاریخچه این گلزاربه دوران امامان برمی‌گردد اما ۴۵۰ نفر از شهدای دفاع مقدس در این گلزار به خاک سپرده شده اند که غالبا متعلق به سال های ۵۹ و ۶۰ هستند.

    3
  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    شنبه 01 اردیبهشت ماه 1403

    قبرستان شیخان، قبرستانی است کهن، که مدفن بزرگان دینی و عالمان و اساتید مهمی از جمله زکریا بن آدم، زکریا بن ادریس که از یاران و راویان امام صادق (ع) محسوب می‌شوند. بنابراین قدمت این مکان به دوران امامان شیعه بازمی‌گردد و همین امر سبب ارزشمندی این مکان است.

    2
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 01 اسفند ماه 1400

    اینکه از چه زمانی این قبرستان را شیخان نامیده‌اند، اطلاعات دقیقی در دست نیست و در منابع قدیم چنین نامی به چشم نمی‌خورد. می‌توان گفت بر اساس منابع، نامگذاری این قبرستان به شیخان باید چندان قدیمی نباشد. به‌ظاهر بر اثر گذشت زمان، قسمت عمده قبرستانِ بابلان در عملیات‌های شهرسازی و گسترش اماکن از بین رفته و آن محدوده‌ای که مرقد دو مُحَدِّث مشهور، زکریا بن ادریس و زکریا ابن آدم بوده، در زبان مردم برای تشخیص، نام شیخان به خود گرفته است. از این قبرستان در برخی منابع به «مقبره الشیوخ» نیز یاد شده است. بر اساس گزارش‌های تاریخی از شهر قم، قبرستان شیخان از زمان امامان شیعه وجود داشته است؛ چراکه چند تن از یاران ائمه در این قبرستان مدفون‌اند، از جمله زکریا بن آدم اشعری و زکریا بن ادریس از یاران و راویان امام جعفر صادق(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) و آدم بن اسحاق از یاران امام هادی (ع). بر اساس گزارش میرزا عباس فیض، نخستین بار فتحعلی‌شاه قاجار بر مزار میرزای قمی بقعه و گنبدی با کاشیکاری بنا کرد که بعد‌ها مرمت شد. شکل فعلی قبرستان شیخان به صورت امروزی در دوره‌های متأخر شکل یافته و در گذشته، قبه‌های موجود، از مقبره بابلان محسوب می‌شدند. قبرستان بابلان به‌دلیل توسعه‌های شهری از بین رفته و بخش کوچکی، مشهور به قبرستان شیخان از آن باقی مانده است. الان بیش از ۶۰۰ نفر از علما و بزرگان در این قبرستان دفن شده‌اند.همه برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، بازسازی و اجتماعی در این قبرستان زیر نظر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم است. قبرستان شیخان محل دفن بسیاری از علمای شیعه است که از قدیمی‌‎ترین آن می‎‌توان به محمد طاهر قمی از فقهای دوره صفویه و میرزا ابوالقاسم قمی معروف به میرزای قمی از بزرگترین علمای دوره فتحعلی شاه قاجار اشاره کرد. در این قبرستان در حال حاضر شش مقبره وجود دارد که ظاهرا قدیم‌ترین مقبره‌ها از زکریا ابن آدم و میرزای قمی است؛ اما در اینکه کدام‌یک از این دو مقبره قدمت بیشتری دارد، اطلاعی در دست نیست.

    2
  • avatar
    امیرحسین غلامی
    دوشنبه 16 اسفند ماه 1400

    گورستان شیخان یا قبرستان شیخان دومین قبرستان تاریخی جهان اسلام و از قبرستان‌های قدیمی شهر قم است که در نزدیکی حرم فاطمه معصومه واقع شده ‌است. این قبرستان در حال حاضر، محل دفن برخی از عالمان شیعه همچون زکریا بن ادریس اشعری قمی، زکریا بن آدم اشعری و میرزای قمی و همچنین کشته‌شدگان وقایع انقلاب اسلامی ایران (1357) و سربازان ایرانی کشته‌شده در طول جنگ ایران و عراق است. هشت کشته‌شده حمله تروریستیِ هفتم تیر 1360 همراه خانواده‌هایشان و نیز پزشک اطفال محمد قریب در این قبرستان به خاک سپرده شده‌اند. همچنین میرزا جواد آقا ملکی تبریزی فقیه و عارف معروف و نیز فخرالسادات برقعی از مقتولان قتل های زنجیره ای ایران در این آرامستان مدفونند. این قبرستان از نظر وسعت بسیار بزرگتر از وسعت کنونی بوده اما به مرور زمان و به علت عمر زیاد قبور بخش های دیگر از کاربری قبرستان خارج شده و مجموعه فعلی باقی مانده است، گفتنی است که میدان امام خمینی کنونی نیز جزو قبرستان بوده است.

    2
  • avatar
    داش امیر
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    قبرستان خوبه

    1
  • avatar
    سید قاسم
    جمعه 23 اردیبهشت ماه 1401

    محل آرامش ، خیلی باصفاست

    1
  • avatar
    سید امین
    شنبه 04 بهمن ماه 1399

    بیش از ۶۰۰ نفر از علما و بزرگان ازجمله میرزای قمی، زکریا ابن‌آدم، زکریا ابن‌ادریس، میرزا جواد ملکی تبریزی، محمدحسین فاضل تونی در این قبرستان مدفون‌اند

    1
  • avatar
    Rahmani
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    قبرستان شیخان از قبرستانهای قدیمی قم و قبر افراد عالم زیادی آنجا قرار دارد از جمله محمد قریب و میرزای قمی و غیره

    1
  • avatar
    نیکزاد
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    قبرستان شیخان در نزدیکی حرم حضرت معصومه که علمای سهید در آن دفن هستند

    1
  • avatar
    رها
    یکشنبه 14 دی ماه 1399

    قبرستان باصفاییه قطعه شهدا هم داره

    1
  • avatar
    رستم پور
    شنبه 18 بهمن ماه 1399

    یه قبرستان قدیمی که تعدادی از علما و افراد مشهور هم اینجا دفن هستن

    1
  • avatar
    سفر دوست
    یکشنبه 23 اردیبهشت ماه 1403

    آرامبخش

  • avatar
    یه شهروند ساده
    دوشنبه 09 مرداد ماه 1402

    سلام میرزا جواد آقا ملکی تبریزی یکی از شاگردان ملاحسینعلی همدانی عارف صده گذشته هستش که خیلی خیلی حاجت میده و یکی از بزرگان این قبرستان هستش خیلی از عرفا و بزرگان اینجا کراماتی بهشون رسیده حتما استفاده کنید

  • avatar
    مسافردیار عاشقی
    یکشنبه 10 اردیبهشت ماه 1402

    قبرستان شیخان قبرستان عارفان و. بزرگان و محدثان شیعه

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 06 خرداد ماه 1402

    قبرستان شیخان یا مقبره شیخان از جاهای دیدنی قم به شمار می‌رود و از زمان امامان شیعه وجود داشته است؛ به این دلیل که چند تن از اصحاب ائمه از جمله زکریا ابن آدم و زکریا ابن ادریس، از اصحاب و راویان امام جعفر صادق (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) در آن مدفونند.قبرستان شیخان در بخش شرقی حرم حضرت معصومه (س)، در مرکز شهر قم قرار دارد. این قبرستان محل دفن بسیاری از علمای شیعه است که از آن به‌عنوان دومین قبرستان تاریخی جهان اسلام یاد می‌کنند.قدمت قبرستان شیخان به بیش از ۱,۱۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. گفته می‌شود که در گذشته، این قبرستان بسیار وسیع‌تر از اکنون بود؛ با این حال، به‌مرور زمان و به‌علت عمر زیاد قبور، بخش‌های دیگر تغییر کاربری دادند و فقط مجموعه فعلی باقی ماند؛ تا جایی که میدان امام خمینی کنونی نیز پیش از این، جزو اراضی قبرستان بوده است.

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 16 مرداد ماه 1402

    مرقد تعدادی از بزرگان شیعه از راویان حدیث اهل بیت تا علمای قرون بعدی

  • avatar
    ببر خیزان
    شنبه 25 تیر ماه 1401

    مکانی بس عرفانی و پر از ارواح جلیل القدر حتما برای زیارت قبور تشریف بیارید

  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    جمعه 22 بهمن ماه 1400

    آرامستان قدیمی شهر قم که مدفن علما وفضلای بسیاری است

  • avatar
    Hasan Behzadi
    جمعه 26 فروردین ماه 1401

    از آرامگاه های قدیم قم در جوار حرم حضرت معصومه سلام الله علیه می باشد. و آرامگاه شخصیتهای مشهوری چون دکتر غریب در این مکان می باشد.

  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    دوشنبه 12 اردیبهشت ماه 1401

    قبرستان بزرگی است و از قبرستان های قدیمی قم می باشد.

  • avatar
    راهنما
    یکشنبه 02 مرداد ماه 1401

    خداوند عمر با برکت به همه عطا کنه که قبل بعد از مرگ هم یاد و نامشان بر زبان ها باقی بماند

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 19 مرداد ماه 1401

    قبرستان بسیار قدیمی قم که از زمان اصحاب امامان معصوم تا کنون مدفن بسیاری بوده است، قبر مطهر شهدای انقلاب و دفاع مقدس نیز در آن هست، مقام معظم رهبری در سفر به قم این قبرستان را هم زیارت کردند.


سایر آرامگاه‌های که در محدوده مزار مقدس شیخان واقع شده‌اند:

  • مزار حضرت آیت الله سید ابوالقاسم کوکبی
    خیابان امیرکبیر، 13
  • مرقد علامه رفیعی قزوینی
    حجتیه، خیابان بهار
  • آرامگاه غلامحسین نادری
    (5.0)
    امیرکبیر، مویدی قمی 15، شهید موسوی، بوعلی سینا 26
  • آرامگاه شهید غلامحسین صادقی منش
    (5.0)
    خیابان امیرکبیر، 13
  • آرامگاه یوسف (اعتصام الملک) اعتصامی آشتیانی
    (5.0)
    امیرکبیر، پل بازار، آستانه
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Balad (شهریار سطح ۱۱ نشان) در تاریخ دوشنبه 24 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مزار مقدس شیخان اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 24 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مزار مقدس شیخان در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مزار مقدس شیخان ندارد.
    neshan logo