info
عکس مسجد جامع عباسیعکس مسجد جامع عباسیعکس مسجد جامع عباسیعکس مسجد جامع عباسی
category

مسجد جامع عباسی اصفهان

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد جامع عباسی

مسجد جامع عباسی (مکان تاریخی) در اصفهان و خیابان استانداری، پشت مطبخ واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان خورشید، حوض میدان نقش جهان، موزه هنرهای تزئینی (رکیب خانه) و بازار مسگرها و همچنین سفره خانه سنتی باستانی، اقامتگاه بومگردی چیلا، هتل جام فیروزه، کافه روزگار و مدرسه ناصریه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد جامع عباسی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 04 اسفند ماه 1402

    مسجد امام، مسجد جامع عباسی، مسجد سلطانی یا مسجد شاه در ضلع جنوبی میدان نقش جهان از دیگر آثار تاریخی اصفهان است که در فهرست آثار ملی و میراث جهانی یونسکوبه ثبت رسیده است و قدمت آن به دوره صفویه (قرن یازدهم هجری) بازمی‌گردد. این مسجد از بناهای مهم معماری اسلامی و نمونه‌ای ارزشمند از هنر کاشی‌کاری و حجاری ایران به‌ شمار می‌رود. گنبد بزرگ جنوبی از مهم‌ترین گنبدهای دوپوش ایران است و جهت جغرافیایی ورودی مسجد، مناره‌های بلند، قطعات بزرگ سنگ‌های مرمری یک‌پارچه و سنگاب‌های نفیس، کاشی‌کاری (هفت‌رنگ و معرق) و تزیینات فراوان از مشخصه‌های متمایز مسجد امام اصفهان هستند.

    10
  • avatar
    ⁦ಠ⁠‿⁠ಠ⁩
    چهارشنبه 23 فروردین ماه 1402

    مسجد امام را با نام‌های مختلفی می‌شناسند. در کتب تاریخی همانند «عالم آرای عباسی» یا «وقایع السنین و الاعوام»، از این مسجد با نام‌های «مسجد جامع جدید عباسی» و «مسجد جامع عباسی» یاد شده است. همچنین این مسجد با نام‌های «مسجد شاه» یا «مسجد سلطانی» نیز معرفی شده است. دلیل تمام این نام‌گذاری‌ها یکسان است. در تاریخ روایت شده که شاه عباس اول، دستور ساخت این مسجد را صادر کرده است. به همین خاطر بانی اصلی مسجد را شاه عباس اول می‌دانند. از‌این‌رو آن را با اسامی سلطانی، عباسی یا شاه نام‌گذاری کرده‌اند. البته پس از انقلاب، به‌سبب خشمی که مردم از حکومت شاهنشاهی داشتند، به جای مسجد شاه، این مسجد را مسجد امام خواندند. جالب است بدانید در سردر مسجد، کتیبه‌ای متعلق به سال 1025 هجری قمری وجود دارد. روی این کتیبه با خط ثلث «علیرضا عباسی» یادگاری نوشته شده است. اگر این کتیبه را بخوانید، خواهید دید که شخص شاه عباس این مسجد را «مسجد جامع» نامیده است. همچنین اشاره کرده که مسجد امام را از اموال شخصی خود بنا کرده است. همچنین در نهایت نیز ثواب ساخت این مسجد را به جد بزرگ خود، شاه طهماسب اهدا کرده است.شاه عباس اول دستور ساخت این مسجد را صادر کرد. ساخت این مسجد در سال 1020، همزمان با بیست و چهارمین سال سلطنت شاه عباس اول آغاز شد. نهایتاً در سال 1025 قمری، سردر کاشی‌کاری معروف این مسجد به پایان رسید. مسجد شاه یا همان مسجد امام اصفهان، از نظر ابعاد، تزئینات و هنر ساخت و معماری جزء برترین بناهای تاریخی آن دوران به حساب می‌آمد. هنوز هم این مسجد را می‌توان جزء زیباترین مساجد در تمام دنیا شناخت. ساخت چنین پروژه بزرگی، نیازمند زمان بسیاری بود. به همین خاطر در بخش‌های مختلف مسجد امام، تاریخی از دوران سلطنت یکی از جانشین‌های شاه عباس صفوی به چشم می‌خورد. در بخشی از مسجد، تاریخ 1077 هجری قمری، یعنی آخرین سال سلطنت شاه عباس دوم دیده می‌شود. در بخشی دیگر می‌توانید تاریخ 1078 هجری قمری را مشاهده کنید که مصادف با اولین سال سلطنت شاه سلیمان است. همچنین تاریخ 1095 در بخش دیگری از مسجد درج شده که دلالت بر سلطنت جانشین‌های دیگر حکومت صفویه دارد. این مسئله نشان می‌دهد که کار تزئینات و کاشی‌کاری‌های مسجد امام، سالیان سال به طول انجامیده است.بازدید از مساجد جامع هر شهر اهمیت بسیاری دارد. معمولاً معماری مساجد جامع، اصلی‌ترین عنصر شهر در آن دوران تاریخی محسوب می‌شود. مساجد جامع در دوران پس از اسلام، جایگاه ویژه‌ای در شهرسازی و معماری داشتند. در حقیقت می‌توان مساجد جامع شهرها را در دوران پس از اسلام، به‌عنوان هسته مرکزی شهرسازی دانست. پس از شکل‌گیری مسجد جامع، بخش‌های دیگر شهر پیرامون مسجد بنا می‌شدند. این نکته در شهرسازی دوران پس از اسلام بسیاری از شهرهای ایران رعایت شده است. با توجه به اینکه اصفهان در دوران صفویه مرکز خلافت بود، ساخت مسجد جامع آن اهمیت بسیاری داشت. از‌این‌رو حساسیت بسیاری در ساخت این مسجد به خرج داده‌ شد. زمانی که قصد تجزیه‌وتحلیل ساختار مسجد امام اصفهان را داشته باشید، متوجه ظرافت‌های طراحی آن خواهید شد.

    7
  • avatar
    مهرداد
    چهارشنبه 30 فروردین ماه 1402

    یه روز عالی همراه عزیزانم در تعطیلات نوروز

    7
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    مسجد امام که با نام‌های مسجد سلطانی، مسجد جامع عباسی و مسجد شاه نیز شهرت دارد، مهم‌ترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌ شمار می‌رود.  این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشی‌ کاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است. مسجد امام در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. این بنا همراه با میدان نقش جهان، به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است.

    6
  • avatar
    مسافر
    یکشنبه 16 مهر ماه 1402

    مسجد جامع عباسی که با نام‌های مسجد سلطانی و مسجد شاه نیز شهرت دارد و بعد از انقلاب ۱۳۵۷ نام رسمی‌اش به مسجد امام تغییر دادند، مهم‌ترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود. این بنا شاهکاری از معماری، کاشی‌کاری و نجاری قرن یازدهم هجری است. این بنا در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است و همراه با میدان نقش جهان، به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است. ساخت این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد، در سال ۱۰۲۰ هجری به فرمان شاه عباس یکم، در بیست و چهارمین سال سلطنت وی، شروع شد و تزئینات و الحاقات آن در دوره جانشینان او به اتمام رسید. شاه عباس مسجد را برای شادی روح جدش، شاه طهماسب بنا نمود. معمار مهندس این بنا، استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان، محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوش‌نویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، و محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند. مشهور است هنگام ساخت این بنا تعدادی معدن مرمر در اطراف اصفهان کشف شد، که به عنوان منبعی برای تامین مصالح مورد نیاز در ساخت این بنا مورد استفاده قرار گرفتند. طراحی کاشی‌های سقف و زیر گنبد عظیم مسجد امام اصفهان را رضا عباسی، استاد به نام خطاطی و مینیاتور در دوره شاه عباس خلق کرده‌است. طاقهای بلند و وسیع و تقاطعهای عالی و خوش آهنگ انحناهای تند فضاهایی را نشان می‌دهد که آزادانه تا محراب، همچون موج‌هایی در یکدیگر فرومی‌روند. نمازگزاران، وقتی که به نماز جماعت ایستاده‌اند یا به تنهایی در فضای ارتباطی پدید آمده شرکت جسته‌اند، یکدیگر را می‌بینند. آگاهی متقابل و عبادت مشترک هسته اصلی اسلام است و در اینجا ساختمان در خدمت دین درآمده‌است. از بیست‌وسوم تیرماه 1401 که تصویر گنبد مسجد جامع عباسی، پیش و پس از مرمت اخیر، کنار هم گذاشته و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد ، نقد و نظرات گوناگونی در رسانه‌های مختلف، درباره‌ مرمت آن منتشر گردید. جمعی از استادان دانشگاه و متخصصان معماری و مرمت، با امضای نامه‌ای خواستار توقف مرمت گنبد مسجد جامع عباسی تا انجام تحقیقات بیشتر، پس از اخذ نظر خبره‌ترین صاحب‌نظران ملی و بین‌المللی دراین‌باره شدند.

    5
  • avatar
    حکیم
    سه شنبه 03 فروردین ماه 1400

    من که خیلی از منظره زیبایش لذت بردم واقعا زیبا بود

    5
  • avatar
    Mohsen
    پنجشنبه 24 فروردین ماه 1402

    بنایی بی نظیر سازه ای منحصر به فرد در نصف جهان

    4
  • avatar
    HaMeD_S
    دوشنبه 01 آبان ماه 1402

    این مکان خیلی بی نظیر و خاص هست تو نوع خودش مخصوصا قسمت مرکزی گنبد مسجد که باعث پژواک و طنین فوق العاده صدا در سر تا سر مسجد میشه

    3
  • avatar
    بهنام
    جمعه 19 اسفند ماه 1401

    مسجد شاه عباسی شاهکار دوره صفویه است تلفیقی از معماری ایرانی-اسلامی ساعت‌ها میتونم بشینم و تماشاش کنم

    3
  • avatar
    GHasedak
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    همه از ویژگی‌ها و حال و هوای مسجد امام میدونن و توضیح و نظر جدید در این مورد بی‌فایدست چند وقت پیش بود که دوباره بعد از مدت‌ها تونستم برم و چیزی که تو نگاه اول زد تو ذوقم مرمتی بود که رو گنبد انجام شده بود خروجی افتضاحی بود بعد از چندین سال کار که با چشم غیر مهندسی و عادی هم دیده میشد واقعا آبروی معمار و استادکارای ایرانی رو بردن مخصوصا همچین جای با اصالت و معماری خاص که همه ساله میزبان توریستای خیلی زیادی بوده از سراسر دنیا پنج ستاره هم امتیاز بنا و حال و هوای خوبشه. نه وضعیتی که امروزه براش ساختن

    3
  • avatar
    daneshi
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    کاشی کاری ها واقعا ادم رو به وجد میاره. رنگ آبی زیباش بی نظیره

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 19 بهمن ماه 1402

    گنبد این مسجد از سنگ مرمر خاصی ساخته شده که با تغییر جهت تابش نور آفتاب به آن،رنگ سنگ های آن نیز تغییر می کند.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 16 فروردین ماه 1402

    این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد در سال ۱۰۲۰ هجری به فرمان شاه عباس یکم، در بیست و چهارمین سال سلطنت وی شروع شده و تزئینات و الحاقات آن در دوره جانشینان او به اتمام رسید. شاه عباس مسجد را برای شادی روح جدش، شاه طهماسب بنا نمود.[۳] معمار مهندس آن استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند.[۴] مشهور است هنگام ساخت این بنا معادن مرمری اطراف اصفهان کشف شد که از ان در ساخت این بنا استفاده کردند از مهم‌ترین بناهای عصر صفویّه است که پیش تر به نام‌های مسجد امام، مسجد سلطانی جدید و جامع عبّاسی شهرت داشت. این بنا نمایانگر اوج یک هزار سال مسجد سازی در ایران است. سنّت‌های شکل‌دهی، آرمان‌ها، شعایر و مفاهیم دینی، نقشه که از انواع قدیمی تر و ساده‌تر به آرامی کمال یافته، عناصر بزرگ ساختمانی و تزیینات همه در مسجد امام با عظمت و شکوهی، که آن را در شمار بزرگ‌ترین بناهای جهان قرار داده، تحقّق و یگانگی یافته‌است.[۶] بنای کنونی در ضلع جنوبی میدان نقش جهان واقع گردیده و از نظر ویژگی‌های معماری، تزیینات غنیّ و آثار نفیس دیگر از برجسته‌ترین آثار معماری ایران است. بنای آن در سوّمین مرحله از اجرای طرح میدان نقش جهان به فرمان شاه عبّاس بزرگ (سال ۹۹۶–۱۰۳۸ق/ ۱۵۸۸–۱۶۲۹م) آغاز گردیده و در دورة شاه‌صفی (سال ۱۰۳۸–۱۰۵۲ق/ ۱۶۲۹–۱۶۴۲م) به پایان رسیده‌است.[۷] سنّت‌های شکل‌دهی، آرمان‌ها، شعایر و مفاهیم دینی، نقشه که از انواع قدیمی تر و ساده‌تر به آرامی کمال یافته، عناصر بزرگ ساختمانی و تزیینات همه در مسجد امام با عظمت و شکوهی، که آن را در شمار عظیم‌ترین بناهای جهان قرار داده، تحقّق و یافته‌است. تمام مسجد دارای تناسبی شاهانه بوده و بر شالوده‌ای وسیع بنا گردیده‌است. قوس نیم گنبد سردر خارجی در میدان ۲۷ متر بلندی دارد و بلندی مناره‌ها در حدود ۴۲ متر است. مناره‌های بالای شبستان از آن هم بلندتر است، در حالی که گنبد روی آن بلندتر از همه قرار واقع گردیده‌است. جلوخان، که خود تقریباً ساختمانی است، حالتی دعوت‌کننده دارد که جمعیّت بیرو ن را به پناه، امنیّت و تجدید قوا در مسجد فرا می‌خواند.[۸] نمای حیاط به دالان‌ها، طاقچه‌ها، توده‌های مقرنسهای روشن و نوارهای درازی از کتیبه‌های سفید درخشان آراسته‌است و سراسر آن از کاشی‌های هفت رنگ الوان پوشیده شده که مایه‌های آبی بر بالای پوشش زیرین مرمر با مایه‌های طلایی مستولی است. دو قابی که در دو طرف مدخل واقع شده طرح سجاده را دارد که نمازگزار بر آن نماز می‌خواند. در فاصله‌ای بیشتر حجم جالب توجه این نما، که گاه بر اثر رنگ آبی درخشانش حالتی تقریباً اثیری پیدا می‌کند، کاملاً بر میدان مسلط است و در تضاد با کاخ برازنده شاهی، برتری خیره‌کننده دین را بر قدرت دنیوی و اهمیت اساسی دین را در زندگی شهر نشان می‌دهد. جلوخان رو به شمال است، همچنانکه ضرورت میدان بوده، ولی از آنجا که محراب می‌باید رو به قبله باشد (یعنی شمال شرقی به جنوب غربی) برای جلوگیری از قناس شدن سلیقه و دقت زیادی لازم بود. این مشکل با موفقیت حل شده. شخص از جلوخان وارد دهلیزی عالی می‌شود که از ویژگی‌های بناهای تاریخی ایران از زمان‌ها قدیم بوده‌است. این دهلیز مدور است و از این رو هیچ جهتی ندارد و می‌تواند مانند پاشنه‌ای باشد که محور بنا بر روی آن بچرخد. دهلیز رو به طاق بلند ایوان شمالی باز می‌شود و از عمق تاریک آن انسان ناگهان حیاط روشن از آفتاب را می‌بیند. در آن سوی حیاط سر در وسیع شبستان قرار دارد، دروازه‌ای به جهان دیگری از شکوه و قدرت متمرکز. اگر شکوه رنگ و عظمت صحنه سر در و گنبد قبلاً خیره‌ کننده بود، تکرار خیره‌ کننده بود، تکرار خوش آهنگ عناصر ساختمانی، طاق‌نماهای متقارن، ایوانهای متعادل، آرامش حوض بزرگ وضو و اثر یکدست‌ کننده رنگی فراگیر که بر همه جا گسترده، گنبد حالتی برازنده و گیرا و اندکی پیازی شکل، بر ساقه بلندی قرار گرفته، ساده و دارای طرحی بسیار روشن و گویاست، بی‌آنکه هیچگونه پشتبند یا حمال داشته باشد. نقشه پی و ساختمان بنا هر دو نشان دهنده اعتقاد به سادگی در اسلام است و مفهومی بنیادی را نمایان و بیان می‌کند، که همانا برادری و برابری مؤمنان را که همگی از دسترسی بی‌واسطه به رحمت خداوندی برخوردار شده‌اند. حرکت و ارتباط در همه جا تسهیل شده و در هیج جا مانعی وجود ندارد. کف مسجد هیچ پله، نرده یا صفه‌ای ندارد. هیچ در بسته‌ای دیده نمی‌شود، هیچ دالان تونل مانند، جایگاه همسرایان، غلام گردشی، هیچ ساختار جداگانه‌ای مانند مذبح، هیچ فضای اختصاصی، هیچ جایگاه ممتاز وجود ندارد، درست همان‌طور که هیچ مراسم اختصاصی، هیچ شی مقدس و هیچ سلسله مقامات دینی موجود نیست. دیوارها در میان نقش گل و بوته‌های باغ مانندشان گم می‌شوند، یا به باغهای واقعی و طبیعی باز می‌شوند. به خاطر تمرکز بار روی ستون‌ها هشت گوش چشم‌اندازهای وسیعی پدید می‌آید و فضای خالی به حداکثر می‌رسد. طاقهای بلند و وسیع و تقاطعهای عالی و خوش آهنگ انحناهای تند فضاهایی را نشان می‌دهد که آزادانه تا محراب، همچون موج‌هایی در یکدیگر فرومی‌روند. نمازگزاران، وقتی که به نماز جماعت ایستاده‌اند یا به تنهایی در فضای ارتباطی پدید آمده شرکت جسته‌اند، یکدیگر را می‌بینند. آگاهی متقابل و عبادت مشترک هسته اصلی اسلام است و در اینجا ساختمان در خدمت دین درآمده‌است.

    2
  • avatar
    مسافر
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    ویژگی های مسجد جامع عباسی شامل موارد زیر هستند: • این مسجد از جمله زیباترین مساجد اصفهان است که معماری آن برای همه گردشگران از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است. • مسجد جامع عباسی یا همان مسجد امام از جمله آثاری است که بعنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده‌است و بازدید از آن در واقع بازدید از یکی از پر افتخارترین آثار معماری ایران است که شهرت جهانی نیز دارد. • با سفر به اصفهان علاوه بر این مسجد می‌توانید از جاذبه‌های گردشگری دیگری نیز بازدید کنید. • ترکیب فضای معنوی این مسجد همراه با زیبایی ظاهری آن برای هر گردشگری جذاب است.مسجد جامع عباسی در گذشته به نام‌های مسجد شاه و مسجد سلطانی جدید نیز شهرت داشته است. مسجد جامع عباسی مربوط به دوره صفوی است و گفته می‌شود به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده‌است. شروع ساخت این مسجد در زمان شاه عباس صفوی و اتمام آن در زمان شاه صفی صورت گرفته‌است. این بنا که از جمله شاهکارهای معماری محسوب می‌شود در اصل در قرن یازدهم هجری ساخته شده‌است. ساخت این مسجد تا ۱۰۹۵ هجری قمری ادامه داشته است و در سالهای آخر فقط تزیینات مسجد تکمیل شده‌است

    2
  • avatar
    amir.b
    پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه 1402

    مسجد شاه اصفهان دارای کتیبه های تاریخی از دوران صفویه میباشد که بر روی گنبد و دیوار یکی از صحن ها نصب شده و هر یک از اجزای این بنا حاوی اسرار فراوانی است

    2
  • avatar
    ༺Ʀổʱỵ༻
    چهارشنبه 30 شهریور ماه 1401

    معماری خاص و منحصر به فرد مسجد امام اصفهان نظر هر سلیقه‌ای را به خود جلب می‌کند. این مسجد پوشیده از موزاییک‌های زرد و آبی رنگ است. ظرافت خاص نمای این مسجد، جلوه‌ای خیره‌کننده به آن بخشیده است. زیبایی این مسجد به اندازه‌ای است که اگر ساعت‌ها در اطراف این مسجد بگردید، متوجه گذر زمان نخواهید شد. چرا که غرق در جزئیات زیبای معماری آن می‌شوید. اگر قصد بازدید از مسجد امام اصفهان را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که تجربه صحبت کردن در زیر گنبد اصلی این مسجد را از دست ندهید. این تجربه بی‌نظیر حس متفاوتی را برای شما به ارمغان می‌آورد. برای این منظور کافی است بر روی سنگ مربعی شکل کوچکی که در زیر مرکز گنبد اصلی وجود دارد، بایستید. حال کافی است تا صحبت کنید تا انعکاس زیبای صدای خودتان را بشنوید. تجربه‌ای غیر قابل وصف که تنها با رفتن و امتحان کردن می‌توانید آن را درک کنید.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 05 دی ماه 1400

    مکان به شدت زیبا ، منحصر به فرد ، آدم میبره در دل تاریخ صفویه / واقعا اصفهان نصف جهانه / اصفهان را نیمه خوانند در جهان / صد جهان من دیده ام در اصفهان

    2
  • avatar
    محسن
    پنجشنبه 12 اسفند ماه 1400

    مسجد امام اصفهان که آن‌را مسجد شاه نیز می‌‌خوانند یکی از برجسته‌ترین آثار معماری ایرانی-اسلامی است. این بنای پرشکوه در ایام صفوی و به‌دستور شاه عباس ساخته شد تا هدیه‌ای باشد به روح شاه طهماسب. معمار مهندس آن استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند. این اثر از جهت کاشی‌کاری، تزئینات داخلی و آثار نجاری بسیار پر اهمیت است. مسجد امام در  تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است و همچنین در کنار مجموعه‌ی میدان نقش جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.این بنای پرشکوه در ایام صفوی و به‌دستور شاه عباس ساخته شد تا هدیه‌ای باشد به روح شاه طهماسب. معمار مهندس آن استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند.

    2
  • avatar
    استقلال 1398
    یکشنبه 30 مرداد ماه 1401

    دوستدارم صدبار دیگه برم ببینم

    2
  • avatar
    mahdi
    سه شنبه 17 آبان ماه 1401

    شاهکار معماری ایرانی

    2
  • avatar
    نریمان
    شنبه 08 خرداد ماه 1400

    مسجد امام میدان نقش جهان خیلی خوبه و دیدنش برای کسانی که به هنر کاشیکاری علاقه دارند خالی از لطف نیست

    2
  • avatar
    آرین پور
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجدی بسیار باشکوه با معماری چشم‌نواز است که از آن به عنوان عبادتگاه استفاده میشود ،لوله‌کشی‌ها و سیم‌کشی‌هایی برای استفاده از این مکان تاریخی انجام شده که به بنا لطمه زده. کاشی های فیروزه ای رنگ زیبا و فضای روحانی خاصی دارد.

    2
  • avatar
    رضا
    پنجشنبه 21 دی ماه 1402

    مسجد امام در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان و در محدوده دولتخانه صفوی قرار دارد. این بنا در مجاورت با بناهای مهم دوران صفوی نظیر عالی قاپو و مسجد شیخ لطف الله است. ورودی اصلی این مسجد در ضلع جنوبی میدان واقع شده است و ورودی هایی دیگر نیز جهت دسترسی سریع‌تر و آسان تر مردم محله، در محله‌های اطراف بنا هستند. دسترسی به بنا از خیابان استانداری و کوچه‌های عمود (گذر سعدی و پشت مطبخ) بر میدان به آسانی صورت می‌گیرد و از خیابان‌های حافظ و سپه نیز پس از ورود به ضلع شمالی میدان، به‌صورت پیاده یا با استفاده از درشکه امکان‌پذیر است. برای دسترسی به میدان نقش جهان نیز می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی یا خودروی شخصی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو و اتوبوس، ایستگاه میدان امام حسین است که مسافت باقی‌مانده از آنجا تا میدان را می‌توانید به‌صورت پیاده یا با تاکسی طی کنید. برای پارک خودروی شخصی نیز چندین پارکینگ عمومی در خیابان‌های منتهی به میدان وجود دارد. مسجد امام مهم‌ترین مسجد دوره صفویه در شهر اصفهان به شمار می‌رود و چه از نظر عظمت بنا و چه از نظر کثرت تزیینات از اهمیت زیادی برخوردار است. ساخت مسجد به فرمان شاه عباس اول در سال ۱۰۲۰ هجری قمری و چهارمین سال سلطنت به‌منظور زیباسازی میدان آغاز شد. در سال ۱۰۲۵ هجری قمری، در حالی که هنوز مشغول پی‌ریزی قسمت‌های دیگر مسجد بودند، سردر نفیس کاشیکاری معرق آن را به اتمام رسانیدند. این مسجد نمونه‌ای ارزشمند از هنر کاشی‌کاری و حجاری ایران در قرن یازدهم است. تاریخ‌های ثبت شده در مسجد که شامل سال ۱۰۷۷ هجری قمری یعنی آخرین سال سلطنت شاه عباس دوم و ۱۰۷۸ هجری یعنی اولین سال سلطنت شاه سلیمان و نیز سال ۱۰۹۵ هجری قمری می‌شود، نشان می‌دهد اتمام تزیینات و الحاقات مسجد، در دوره‌­ جانشینان شاه عباس اول صورت گرفته است. در کتب تاریخی مشهور عهد صفویه مانند «عالم آرای عباسی» و «وقایع السنین و الاعوام» از این مسجد به نام «مسجد جامع عباسی» و «مسجد جامع جدید عباسی» یاد شده است. کتیبه سردر مسجد به خط ثلث «علیرضا عباسی» و مورخ سال ۱۰۲۵، حاکی از آن است که شاه عباس این مسجد را از مال خالص خود بنا و ثواب آن را به روح جد اعظم خود، شاه طهماسب اهدا کرده است. در زیر این کتیبه، کتیبه دیگری به خط محمدرضا امامی نصب شده است که به موجب آن از مقام معماری و مهندسی معمار مسجد جامع جدید اصفهان (در مقابل مسجد جامع عتیق) یعنی استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان، محب علی بیکالله، تجلیل شده است. کتیبه‌های مسجد، کار خطاطان معروف عهد صفویه است، افرادی نظیر علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمدرضا امامی و محمدصالح امامی.

    1
  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    جمعه 12 آبان ماه 1402

    مسجد جامع عباسی (مسجد امام) مسجد امام اصفهان، مهم‌ترین مسجد تاریخی باقی مانده از دوره صفویان است. ساخت این بنا از سال ۱۰۲۰ آغاز شد و تزیینات آن در زمان شاه سلیمان انجام شد. معمار این اثر، هنرمند برجسته، علی اکبر اصفهانی و کتیبه سردر آن هنر خوشنویس معروف دوران صفوی، علیرضا عباسی است. آثار و کتیبه‌هایی از هنرمندان نامی و برجسته دیگر نیز در قسمت‌های مختلف مسجد دیده می‌شوند. مسجد امام شاخصه معماری صفوی است و شکل مناره‌ها و گنبد با کاشی‌کاری‌های بسیار هنرمندانه طراحی شده‌اند. بازتاب صدا زیر گنبد، از ویژگی‌های مسجد جامع عباسی است. این مسجد در گذشته با نام‌هایی مانند مسجد شاه، مسجد کبیر عباسی و مسجد سلطانی نیز شناخته می‌شد.

    1
  • avatar
    پدرام
    سه شنبه 26 اردیبهشت ماه 1402

    جزو زیباترین مکان های اصفهان همراه با معماری عالی و درجه یک.

    1
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    شنبه 03 اردیبهشت ماه 1401

    مسجد جامع عباسی اصفهان که به مسجد امام نیز شهرت دارد یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری اصفهان است که همواره مورد توجه ویژه گردشگران است. این مسجد در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار گرفته است و همین موقعیت بسیار خوب و دسترسی آسان آن نیز از جمله دلایلی است که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. گردشگرانی که قصد دارند از طریق هوایی و با هواپیما به اصفهان سفر کنند می‌توانند با رزرو اینترنتی بلیط هواپیما ارزان از طریق تورهای گردشگری به اصفهان سفر کنند و در هتل‌های بسیار زیبای اصفهان اقامتی خاطره‌انگیز را برای خود و خانواده‌شان رقم بزنند. چرا بازدید از مسجد جامع عباسی اصفهان پیشنهاد می‌شود؟ ویژگی های مسجد جامع عباسی شامل موارد زیر هستند: • این مسجد از جمله زیباترین مساجد اصفهان است که معماری آن برای همه گردشگران از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است. • مسجد جامع عباسی یا همان مسجد امام از جمله آثاری است که بعنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده‌است و بازدید از آن در واقع بازدید از یکی از پر افتخارترین آثار معماری ایران است که شهرت جهانی نیز دارد. • با سفر به اصفهان علاوه بر این مسجد می‌توانید از جاذبه‌های گردشگری دیگری نیز بازدید کنید. • ترکیب فضای معنوی این مسجد همراه با زیبایی ظاهری آن برای هر گردشگری جذاب است. تاریخچه مسجد جامع عباسی اصفهان مسجد جامع عباسی در گذشته به نام‌های مسجد شاه و مسجد سلطانی جدید نیز شهرت داشته است. مسجد جامع عباسی مربوط به دوره صفوی است و گفته می‌شود به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده‌است. شروع ساخت این مسجد در زمان شاه عباس صفوی و اتمام آن در زمان شاه صفی صورت گرفته‌است. این بنا که از جمله شاهکارهای معماری محسوب می‌شود در اصل در قرن یازدهم هجری ساخته شده‌است. ساخت این مسجد تا ۱۰۹۵ هجری قمری ادامه داشته است و در سالهای آخر فقط تزیینات مسجد تکمیل شده‌است. معماری مسجد جامع عباسی اصفهان این مسجد بعنوان نقطه عطفی در معماری اسلامی است و معماری آن از جنبه‌های مختلفی مورد توجه گردشگران است. این مسجد که در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد به دلیل موقعیت بی‌نظیرش همواره مورد توجه گردشگران و بازدید کنندگان بوده‌است. در بنای این مسجد ویژگی‌های خاصی گنجانده شده است که از آنها می‌توان به داشتن چهار مناره، استفاده از کاشی‌های خشتی هفت رنگ برای تزیینات، داشتن زیباترین سر در در بین مساجد ایرانی، داشتن یکی از بزرگترین کاشی نوشته‌ها در میان بناهای تاریخی در ایران و انعکاس صدا در آن اشاره کرد. معمار اصلی این بنا استاد علی اکبر اصفهانی بود و تمام ذوق و هنر خویش را برای درخشیدن این بنای بی‌نظیر به کار برده است. ارتفاع گنبد این مسجد ۵۲ متر است و شاید به جرات بتوان گفت از جمله مساجدی است که بزرگترین گنبد را دارد. این جاذبه تاریخی فرهنگی در سال ۱۳۱۰ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است. مسجد دارای چند ورودی است که یکی از آن‌ها از سمت میدان نقش جهان است و چند ورودی دیگر از طرف محله‌های اطراف آن است. این مسجد چهار ایوان دارد که بسیار باشکوه و باصلابت در اطراف حیاط مرکزی ساخته‌شده‌اند. همانطور که گفته شد از ویژگی‌های معماری این مسجد انعکاس صوت در آن است و کوچکترین صدا نیز در آن منعکس می‌شود. زمان و هزینه مورد نیاز برای بازدید از مسجد جامع عباسی اصفهان برای بازدید از مسجد جامع عباسی به حدود دو ساعت زمان نیاز دارید تا با آرامش خاطر از گوشه گوشه این مسجد دیدن کنید. برای بازدید از این مسجد نیاز است تا هزینه‌ای حدود ۵ هزار تومان را پرداخت کنید، البته بهتر است بدانید در بیشتر مواقع از سال بازدید از این مسجد رایگان است و فقط در ایام پر بازدید باید ورودی پرداخت کنید. برای بازدید نیز باید توجه داشته باشید که زمان بازدید آن در نیمه اول و دوم سال با هم متفاوت است

    1
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    سه شنبه 11 بهمن ماه 1401

    مسجد امام که با نام‌های مسجد سلطانی، مسجد جامع عباسی نیز شهرت دارد، مهم‌ترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود.[۱] این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشی‌کاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است. مسجد امام در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا همراه با میدان نقش جهان، به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است. این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد در سال ۱۰۲۰ هجری به فرمان شاه عباس یکم، در بیست و چهارمین سال سلطنت وی شروع شده و تزئینات و الحاقات آن در دوره جانشینان او به اتمام رسید. شاه عباس مسجد را برای شادی روح جدش، شاه طهماسب بنا نمود.[۳] معمار مهندس آن استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند.[۴] مشهور است هنگام ساخت این بنا معادن مرمری اطراف اصفهان کشف شد که از ان در ساخت این بنا استفاده کردند

    1
  • avatar
    MOKH
    یکشنبه 24 بهمن ماه 1400

    شاه‌کار معماری ایرانی-اسلامی که دیدن‌ش بر همه‌گان واجب است.

    1
  • avatar
    نیارش
    سه شنبه 02 فروردین ماه 1401

    واقعا دیدنی هر کسی حداقل باید یکبار در عمرش این مسجد زیبا رو ببیند.

    1
  • avatar
    نشانک
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    شاهکاره

    1
  • avatar
    سید
    دوشنبه 20 دی ماه 1400

    مسجد امام اصفهان که آن‌را مسجد شاه نیز می‌‌خوانند یکی از برجسته‌ترین آثار معماری ایرانی-اسلامی است. این بنای پرشکوه در ایام صفوی و به‌دستور شاه عباس ساخته شد تا هدیه‌ای باشد به روح شاه طهماسب. معمار مهندس آن استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب‌علی بیک الله بوده‌اند؛ و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمد رضا امامی، محمد صالح امامی در آن کتیبه نگاری کرده‌اند. مسجد امام (ره) تنها مسجد در دنیاست که در تمام اجزایش هیچ‌گونه تقارن و همانندی به چشم نمی‌خورد؛ این مسجد در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان واقع است. مسجد امام (ره) از جمله مساجدی است که مسافران به محض ورود سراغش را می‌گیرند و در سفر به اصفهان حتما به این مسجد سر می‌زنند. این مسجد علاوه بر جنبه مذهبی و برگزاری مراسم‌های مذهبی جنبه گردشگری نیز دارد و برای بینندگان بسیار دیدنی است. مسجد امام، تنها مسجد در دنياست كه در تمام اجزايش هيچ‌گونه تقارن و همانندي به چشم نمي‌خورد؛این مسجد در ضلع جنوبی ميدان نقش جهان اصفهان واقع است و در زمان صفويان، براي اقامه نماز جمعه توسط شاه، درباريان و مردم عامه ساخته شد. اگر در ورودي را با دقت نگاه كنيد، پي مي‌بريد؛ برعكس ديگر مساجد تقارني در آن نيست؛ علاوه بر زيباتر شدن آن، دو نوع نظر درباره آن وجود دارد؛ نظر اول اين است كه چون خداوند يكي است و بي‌همتاست و ديگر اينكه نمادي از آغاز زندگي كه از يك گلدان شروع مي‌شود و در طرف ديگر پايان زندگي و مرگ آدمي ‌است؛ حتي سكوهاي مقابل مسجد هم با يكديگر متفاوتند و زماني كه قدم به صحن مسجد مي‌گذاريم، باز هم اين عدم تقارن و يكساني در همه جا مشهود است. روي در ورودي مسجد، جاي سه گلوله است كه گفته مي‌شود، در زمان جنگ با روس‌ها ايجاد شده است. پس از طي يك حياط كوچك، وارد يك سالن خالي مي‌شويد. در كف آن يك قطعه سنگ با رنگي متفاوت و تيره جلب توجه مي‌كند. اين سنگ را «سنگ شيطان» مي‌نامند. مؤذن با ايستادن روي آن و اذان گفتن، به دنيا پشت مي‌كند؛ همچنين وقتي در اين سالن كسي چيزي بگويد و يا با ايجاد كوچك‌ترين صدا، هفت بار انعكاس آن شنيده مي‌شود؛ درنتيجه زماني كه مؤذن در آنجا اذان مي‌گفت، در تمام ميدان صدايش مي‌پيچيد. این اثر از جهت کاشی‌کاری، تزئینات داخلی و آثار نجاری بسیار پر اهمیت است. مسجد امام در  تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است و همچنین در کنار مجموعه‌ی میدان نقش جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. آدرس: میدان نقش جهان ساعات بازدید:‌ ۹:۰۰ تا ۱۷:۰۰

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 13 آذر ماه 1400

    بسیار عالی و زیبا بود

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 30 دی ماه 1401

    در زمان صفویه ساخته شده بسیار عالییییییییییییییییییییی وخوببببببببببببببببببببب 🌷🌺💐🌸💮🌻🌼🌹🥀🏵

    1
  • avatar
    آمیرزا
    شنبه 05 شهریور ماه 1401

    معماری مسحور کننده. خواهشا حرمت مسجد را حفظ کنین

    1
  • avatar
    شهروند عادی☺️
    شنبه 05 شهریور ماه 1401

    بنای تاریخی زیبا و با شکوه

    1
  • avatar
    پارسا نشان
    شنبه 08 بهمن ماه 1401

    زیباترین و کاربردی ترین مسجد تاریخی

    1
  • avatar
    Dr. Who
    چهارشنبه 26 مرداد ماه 1401

    مسجد امام که به نام‌های مسجد جامع عباسی، مسجد سلطانی و مسجد شاه نیز شهرت دارد، یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شد. این اثر از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌ شمار می‌رود و از مشهورترین جاهای دیدنی اصفهان محسوب می‌شود. مسجد امام شاهکاری جاویدان از معماری در قرن یازدهم هجری است و در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره­ ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. تاریخچه مسجد امام  مسجد امام مهم‌ترین مسجد دوره صفویه در شهر اصفهان به شمار می‌رود و چه از نظر عظمت بنا و چه از نظر کثرت تزیینات از اهمیت زیادی برخوردار است. ساخت مسجد به فرمان شاه عباس اول در سال ۱۰۲۰ هجری قمری و چهارمین سال سلطنت به‌منظور زیباسازی میدان آغاز شد. در سال ۱۰۲۵ هجری قمری، در حالی که هنوز مشغول پی‌ریزی قسمت‌های دیگر مسجد بودند، سردر نفیس کاشیکاری معرق آن را به اتمام رسانیدند. این مسجد نمونه‌ای ارزشمند از هنر کاشی‌کاری و حجاری ایران در قرن یازدهم است. تاریخ‌های ثبت شده در مسجد که شامل سال ۱۰۷۷ هجری قمری یعنی آخرین سال سلطنت شاه عباس دوم و ۱۰۷۸ هجری یعنی اولین سال سلطنت شاه سلیمان و نیز سال ۱۰۹۵ هجری قمری می‌شود، نشان می‌دهد اتمام تزیینات و الحاقات مسجد، در دوره‌­ جانشینان شاه عباس اول صورت گرفته است. در کتب تاریخی مشهور عهد صفویه مانند «عالم آرای عباسی» و «وقایع السنین و الاعوام» از این مسجد به نام «مسجد جامع عباسی» و «مسجد جامع جدید عباسی» یاد شده است. کتیبه سردر مسجد به خط ثلث «علیرضا عباسی» و مورخ سال ۱۰۲۵، حاکی از آن است که شاه عباس این مسجد را از مال خالص خود بنا و ثواب آن را به روح جد اعظم خود، شاه طهماسب اهدا کرده است. در زیر این کتیبه، کتیبه دیگری به خط محمدرضا امامی نصب شده است که به موجب آن از مقام معماری و مهندسی معمار مسجد جامع جدید اصفهان (در مقابل مسجد جامع عتیق) یعنی استاد علی‌اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان، محب علی بیکالله، تجلیل شده است. کتیبه‌های مسجد، کار خطاطان معروف عهد صفویه است، افرادی نظیر علیرضا عباسی، عبدالباقی تبریزی، محمدرضا امامی و محمدصالح امامی. 

    1
  • avatar
    عباس فخرائی
    یکشنبه 16 مرداد ماه 1401

    باشکوه و زیبا

    1
  • avatar
    مارکو پولو
    چهارشنبه 12 مرداد ماه 1401

    مسجدی قدیمی دارای صحنی که صدای امام جماعت بصورت اکو و صدای بلند برای حضار قابل شنیدن هست

    1
  • avatar
    امیررضا
    چهارشنبه 06 مهر ماه 1401

    مسجد جامع عباسی یا مسجد شاه یا مسجد امام بلندترین مناره(گلدسته) را بین مساجد اصفهان دارد،مناره‌های مسجد ۴۰ متر است یعنی بهترین ابزارها را در زمان خود داشته است

    1
  • avatar
    ع. باغدار
    سه شنبه 27 اردیبهشت ماه 1401

    آدم این معماری ها رو میبینه حسرت میخوره فوق‌العاده بود

    1
  • avatar
    reza
    شنبه 23 مهر ماه 1401

    در حال باز سازی

    1
  • avatar
    مهدے علوے
    دوشنبه 11 مهر ماه 1401

    سلام این عکس ها در تاریخ مغرب دوشنبه 11 مهرماه سال 1401 تهیه شده است

    1
  • avatar
    وحید
    یکشنبه 18 اردیبهشت ماه 1401

    معماری جهانی و بینظیر در دنیا. به همه مردم دنیا توصیه میکنم از این مکان مقدس دیدن کنند.

    1
  • avatar
    سعید
    پنجشنبه 07 مهر ماه 1401

    سلام ورودی اصلی این مسجد در ضلع جنوبی میدان واقع شده است و ورودی هایی دیگر نیز جهت دسترسی سریع‌تر و آسان تر مردم محله، در محله‌های اطراف بنا هستند. دسترسی به بنا از خیابان استانداری و کوچه‌های عمود (گذر سعدی و پشت مطبخ) بر میدان به آسانی صورت می‌گیرد و از خیابان‌های حافظ و سپه نیز پس از ورود به ضلع شمالی میدان، به‌صورت پیاده یا با استفاده از درشکه امکان‌پذیر است. برای دسترسی به میدان نقش جهان نیز می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی یا خودروی شخصی استفاده کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو و اتوبوس، ایستگاه میدان امام حسین است که مسافت باقی‌مانده از آنجا تا میدان را می‌توانید به‌صورت پیاده یا با تاکسی طی کنید. برای پارک خودروی شخصی نیز چندین پارکینگ عمومی در خیابان‌های منتهی به میدان وجود دارد

    1
  • avatar
    خالقی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی زیبا به همراه هنر اسلامی ایرانی، غذای رستوران مناسب بود ولی سرویس دهی متوسط بود.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    عالی

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 14 مرداد ماه 1402

    معماری و هنر اصیلی داشت

  • avatar
    محمد
    یکشنبه 05 شهریور ماه 1402

    اوج هنر کاشی‌‌کاری در مسجد جامع عباسی اصفهان.

  • avatar
    محسن علی بابا
    چهارشنبه 15 شهریور ماه 1402

    مسجد امام که به نام‌های مسجد جامع عباسی، مسجد سلطانی و مسجد شاه نیز شهرت دارد، یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شد. این اثر از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌ شمار می‌رود و از مشهورترین جاهای دیدنی اصفهان محسوب می‌شود. مسجد امام شاهکاری جاویدان از معماری در قرن یازدهم هجری است و در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره­ ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 11 مرداد ماه 1402

    مسجد جامع عباسی اصفهان که به مسجد امام نیز شهرت دارد یکی از پرطرفدارترین جاذبه‌های گردشگری اصفهان است که همواره مورد توجه ویژه گردشگران است. این مسجد در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار گرفته است و همین موقعیت بسیار خوب و دسترسی آسان آن نیز از جمله دلایلی است که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. گردشگرانی که قصد دارند از طریق هوایی و با هواپیما به اصفهان سفر کنند می‌توانند با رزرو اینترنتی بلیط هواپیما ارزان از طریق تورهای گردشگری به اصفهان سفر کنند و در هتل‌های بسیار زیبای اصفهان اقامتی خاطره‌انگیز را برای خود و خانواده‌شان رقم بزنند. چرا بازدید از مسجد جامع عباسی اصفهان پیشنهاد می‌شود؟ ویژگی های مسجد جامع عباسی شامل موارد زیر هستند: • این مسجد از جمله زیباترین مساجد اصفهان است که معماری آن برای همه گردشگران از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است. • مسجد جامع عباسی یا همان مسجد امام از جمله آثاری است که بعنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده‌است و بازدید از آن در واقع بازدید از یکی از پر افتخارترین آثار معماری ایران است که شهرت جهانی نیز دارد. • با سفر به اصفهان علاوه بر این مسجد می‌توانید از جاذبه‌های گردشگری دیگری نیز بازدید کنید. • ترکیب فضای معنوی این مسجد همراه با زیبایی ظاهری آن برای هر گردشگری جذاب است. تاریخچه مسجد جامع عباسی اصفهان مسجد جامع عباسی در گذشته به نام‌های مسجد شاه و مسجد سلطانی جدید نیز شهرت داشته است. مسجد جامع عباسی مربوط به دوره صفوی است و گفته می‌شود به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده‌است. شروع ساخت این مسجد در زمان شاه عباس صفوی و اتمام آن در زمان شاه صفی صورت گرفته‌است. این بنا که از جمله شاهکارهای معماری محسوب می‌شود در اصل در قرن یازدهم هجری ساخته شده‌است.

  • avatar
    fandogh
    پنجشنبه 04 اسفند ماه 1401

    معماری شاهکار

  • avatar
    mostafameraji
    شنبه 15 بهمن ماه 1401

    معماری ایرانی باشکوه مسجد جامع عباسی اصفهان

  • avatar
    mahdiyar
    یکشنبه 16 بهمن ماه 1401

    تاریخی برای تاریخ دوستان فقط روزای تعطیل باز نیست

  • avatar
    Nima
    چهارشنبه 26 بهمن ماه 1401

    شاهکار معماری

  • avatar
    مجتبی
    شنبه 26 فروردین ماه 1402

    هنر اصیل ایرانی و اسلامی

  • avatar
    m. kh
    جمعه 08 اردیبهشت ماه 1402

    حتماً اگر اصفهان رفتید بازدید از مسجد امام را از دست ندهید معماری خاص ایران اسلامی جای‌جای این مسجد به چشم می خورد. بلیط بازدید برای هر نفر اردیبهشت ۱۴۰۲ فقط ۵هزار تومان

  • avatar
    Mohammad
    چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه 1402

    جای دیدنی و منحصربفرد

  • avatar
    حسینی
    دوشنبه 25 اردیبهشت ماه 1402

    سردر ورودی مسجد جامع عباسی میدان نقش جهان

  • avatar
    کیان
    پنجشنبه 15 دی ماه 1401

    مسجد امام اصفهان، مهم‌ترین مسجد تاریخی باقی مانده از دوره صفویان است. ساخت این بنا از سال ۱۰۲۰ آغاز شد و تزیینات آن در زمان شاه سلیمان انجام شد. معمار این اثر، هنرمند برجسته، علی اکبر اصفهانی و کتیبه سردر آن هنر خوشنویس معروف دوران صفوی، علیرضا عباسی است. آثار و کتیبه‌هایی از هنرمندان نامی و برجسته دیگر نیز در قسمت‌های مختلف مسجد دیده می‌شوند. مسجد امام شاخصه معماری صفوی است و شکل مناره‌ها و گنبد با کاشی‌کاری‌های بسیار هنرمندانه طراحی شده‌اند. بازتاب صدا زیر گنبد، از ویژگی‌های مسجد جامع عباسی است. این مسجد در گذشته با نام‌هایی مانند مسجد شاه، مسجد کبیر عباسی و مسجد سلطانی نیز شناخته می‌شد.

  • avatar
    یا صاحب الزمان(عج) ادرکنی
    سه شنبه 04 بهمن ماه 1401

    خیلی قشنگ و زیبا بود.

  • avatar
    artin
    جمعه 04 شهریور ماه 1401

    عالی

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 20 فروردین ماه 1401

    معماری فوق العاده ای داره

  • avatar
    KarbalaeeSaeed
    پنجشنبه 04 فروردین ماه 1401

    یکی دیگر از شاهکارهای معماری سنتی ایران که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان بنا شده به خاطر این که بنای مسجد رو به قبله باشد این بنا با زاویه ی حدوداً ۴۵ درجه ای نسبت به میدان نقش جهان ساخته شده از مرتفع ترین گنبد ها و گلدسته های معماری سنتی ایران است

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 08 آذر ماه 1401

    یکی از زیباترین آثار تاریخی ایران و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی بسیار عالی و زیبا آن هم کنار میدان زیبای نقش جهان

  • avatar
    meysam.habeshi
    دوشنبه 12 دی ماه 1401

    مسجد شاه که با نام‌های مسجد سلطانی، مسجد جامع عباسی نیز شهرت دارد، مهم‌ترین مسجد تاریخی اصفهان و یکی از مساجد میدان نقش جهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود. این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشی‌کاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است. مسجد امام در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا همراه با میدان نقش جهان، به عنوان یکی از میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد جامع عباسی واقع شده‌اند:

  • سرای تاریخی منجم
  • گذر آقا نورالله نجفی
    (5.0)
    نجفی
  • طاق چشمه ای بازارچه نو
    (5.0)
    حکیم، نرسیده به بازارچه نو
  • تالار تیموری
    (4.5)
    استانداری، بین خورشید و حکیم
  • حمام شاهزاده
    (5.0)
    حکیم، شهید هاشمی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط مهندس (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع عباسی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع عباسی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع عباسی ندارد.
    neshan logo