خیابان سی تیر تهران که اسمش هم حکایت از تاریخی بودنش دارد، قسمت زیادی از تکههای تاریخ پایتخت را به خود اختصاص داده. وارد خیابان که بشویم و چند قدم که جلوتر برویم، در سمت چپ، موزه آبگینه واقع شده. موزهای که زمانی دفتر کار قوامالسلطنه، سیاستمدار و نخستوزیر اواخر دوران قاجار و روزگار پهلوی، بوده و او بسیاری از تصمیمهای مهم را در این خانه میگرفته. پشت نردههای موزه آبگینه که بایستیم، انهای زیبا را میبینم که زیباییش چشممان را حسابی میگیرد. این موزه، محلیست برای نمایش ظرف و ظروف سفالی و شیشههایی که برخی از آنها از دوره قبل از اسلام باقی ماندهاند.
عمارت این موزه، خانهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان سی تیر جای گرفتهاست. این اثر در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۱۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. موزه آبگینه موزه تخصصی شیشه و سفال است. این موزه یکی از پربازدیدکنندهترین موزههای شهر تهران است و بیشتر بازدیدکنندگان آن گردشگران خارجی هستند. سالانه بهطور میانگین بیش از ۲ میلیون نفر از این موزه بازدید میکنند. قدیمی ترین آثار شیشه ای زیورآلات مربوط به هزاره سوم است. از دیگر آثار مربوط به دورههای پیش از تاریخ، میتوان شیشهها و سفالهای طبقه یک نام برد. در این بخش، کهنترین سفال پیکره مربوط به هزاره ششم ق م به نمایش گذارده شدهاست.
قدیمی ترین آثار شیشه ای زیورآلات مربوط به هزاره سوم است.[۶] از دیگر آثار مربوط به دورههای پیش از تاریخ، میتوان شیشهها و سفالهای طبقه یک نام برد. در این بخش، کهنترین سفال پیکره مربوط به هزاره ششم ق م به نمایش گذارده شدهاست.[۶] تالار صدف دلیل نامگذاری تالار صدف به این نام به سبب همسانی شکل آن به صدف نیمه باز بودهاست. این تالار دربردارنده آثار شیشه ای قرون میانه اسلامی در این تالار و همچنین انواع سفالهای سدههای سوم و چهارم از شهر نیشابور است.[۶] تالار زرین تالار چهار را به دلیل نمایش ظرفهای زرینفام که دیرینگیشان به دوره سلجوقی میرسد، به نام «تالار زرین» میخوانند. این تالار دربرگیرنده ظروفی است که با خط نسخ تزیین شدهاست.[۶] تالار لاجورد تالار پنج که به شوند آثار و لعابهای به یک رنگ فیروزه به نام «تالار لاجورد» نامیده میشود. این آثار از سدههای هفتم و هشتم (دوره ایلخانی) به جا ماندهاست.[۶] با نزدیک شدن آثار به دوران صفویه، اشیاء مصرفیتر میشود. تزیینات این بخش شامل گلابپاش و صراحی است. همچنین میزی که از دوران قاجار به جا مانده با لعاب هفت رنگ و آذینبندی شده به نقش چهرههای شخصیتهایشاهنامه است که نام هر شخص بالای چهره نوشته شدهاست.[۶] بخشهای دیگر موزه دربرگیرنده بخشهای اداری (زیرزمین)، دبیرخانه و ریاست (طبقه بالا) است. کتابخانه نیز در ضلع شمال غربی بنا جای گرفته و دربردارنده ۴۰۰۰ عنوان کتاب فارسی و انگلیسی در زمینههایباستانشناسی، تاریخ و هنر است.[۶] در حال حاضر بخش جنوبی عمارت هم در اختیار بنیاد سینمایی فارابی است
آنچه خانهی قوام السلطنه را اکنون زیبایی و دلربایی دیگری بخشیده است، طراحی شگفت آور سفالینهها و آبگینههایی است که در این خانه–موزه نگهداری میشود. میتوان گفت که این خانهی تاریخی بخت آن را داشته است که نه تنها در گذر سالیان چیزی از شکوه آن کاسته نشود بلکه زیبایی افزونتر و دلخواهتری بیابد. خانهی قوامالسلطنه در هفتم اردیبهشتماه 1377 خورشیدی، با شمارهی 2014، ثبت ملی شده است.این خانه اگرچه با تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی ساخته و پله های آن به سبک روسی طراحی شده اند اما در جای جای آن، هنر استادکاران ایرانی به چشم می خورد، در منبت کاری های درها و پله ها، در گچ بری های سقف ها و ستون ها و آیینه کاری هایی که به این خانه حال و هوای کاملا ایرانی داده اند. پس از انقلاب در سال 1368 به آینه کاری های طبقه دوم بخش هایی اضافه شده که در آن ها مضامین مذهبی و انقلابی به چشم می خورد.قوام السلطنه، اواخر دوران قاجار و زمانی که نخست وزیر احمد شاه بود، دستور داد در یکی از بهترین نقاط تهران برای او خانه ای بسازند احمد قوام، ملقب به قوام السلطنه از پرنفوذ ترین سیاستمداران ایرانی در دوران سلطنت قاجار و پهلوی بود که سه بار در دوران قاجار و دو بار در دوران پهلوی به نخست وزیری رسید، 14 بار به عنوان وزیر امور داخلی انتخاب شد، 4 بار پست وزارت امور خارجه به او تفویض شد و علاوه بر این 4 بار وزیر امور مالیه ، 2 بار وزیر جنگ و یک بار وزیر عدلیه بود. قدیمیترین شیشههای این موزه، لولههای شیشهای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است. شیشهها و سفالهای طبقه اول نیز مربوط به دورههای پیش از تاریخ است که قدیمیترین سفال دستساز از دوران اشکانی بدست آمده است. تالار صدف به علت شباهت شکل آن به صدف نیمه باز به این نام خوانده میشود و شامل انواع سفالهای قرن سوم و چهارم شهر نیشابور است.
توضیحات جالبی بود. ممنون
عمارت این موزه، خانهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان سی تیر جای گرفتهاست ساختمان موزه در دهه ۱۲۹۰ شمسی به عنوان یک خانه مسکونی برای احمد قوام بنا شد در سال های ابتدای دهه ۱۳۰۰ شمسی این خانه به سفارت مصر فروخته شد و تا سال ۱۳۵۱ به عنوان سفارت مصر از آن استفاده می شدطراحی این موزه به مهندسان ایرانی و طراحی ویترینها و معماری داخلی آن به هانس هولاین، معمار برجسته اتریشی سپرده شد
عالی عالی
موزه آبگینه، یکی از پربازدید ترین و محبوب ترین مکان های فرهنگی تهران محسوب می شود که به نمایش گذاشتن تاریخ و هنر ایران از گذشته تا کنون میپردازد. این موزه به عنوان یک خزانه فرهنگی در شهر تهران و در سطح ملی شناخته می شود. موزه آبگینه از نگاه معماری مدرن برخوردار است و ساختمان آن با استفاده از طراحی های معاصر و تکنولوژی های نوین ساخته شده است. آثار هنری و نمایشگاه ها در داخل این موزه با دقت و ذوق تزئین شده اند. موزه آبگینه دارای نمایشگاه های گوناگونی است که اشیاء و هنر های متعددی را به نمایش می گذارد. این اشیاء شامل انواعی از فسیل ها، سفال ها، نقاشی ها، اسلحهه ا و اشیاء تاریخی می شوند که بازدید کنندگان را با زیبایی های تاریخ و هنر ایران آشنا میکنند. موزه آبگینه به عنوان یک مرجع فرهنگی و هنری ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این موزه نقش بزرگی در حفظ و ارتقاء هویت فرهنگی ایران دارد و زمینه ای را برای آموزش و آگاهی از تاریخ و هنر ایران ایجاد می کند.
این داخل موزه و قسمت درب ورودی موزه هست
یکی از زیباترین مناطق دیدنی تهران، خیابان سیتیر است. موزه آبگینه هم در همین خیابان قرار گرفته و یکی از زیباترین موزههای ایران و جاهای دیدنی تهران است. این ظرافت و زیبایی هم در بنا هم در ظرافت آثاری که به نمایش گذاشته شده، دیده میشود. موزه شیشه و آبگینه در محل خانه هشتضلعی قوامالسلطنه برپا شده است. قوامالسطنه را هم که میشناسید، یکی از سیاستمداران قدر دوره قاجار و پهلوی که ۵ بار به مقام نخستوزیری رسید. منزل قوامالسلطنه از طرف دفتر فرح پهلوی برای دختر فرح خریداری و سپس به موزه تبدیل شد. در این موزه که در لیست آثار ملی هم به ثبت رسیده است، ظروف شیشهای در رنگهای خیرهکننده، سفالهای کمنظیر با طرحهای چشمگیر و زیورآلات مروارید و سنگی از دورههای مختلف را میتوانید ببینید.
اینجا موزه نیست، واقعا گوشه ای از شاهکار هنر زیبای ایرانیان میشه دید، از ساختمان و معماری موزه تا محوطه حیاط این مجموعه بی نظیر و منحصر بفرد قشنگی موزه ایگینه با ظروف سفالی و نقش و نگارهای تک و خاص ارزش چندین بار اومدن به این جای زیبا رو داره. دلنشین بود و انرژی مثبت موزه و پرسنل دوست نداری دست از بازدید برداری . و تشکر ویژه از پرسنل و حراست فوق العاده با ادب که باعث شدن اینجا بیشتر به دل گردشگرها بشینه. خدا قوت به همه اشون
موزه آبگینه واقع در خیابان سی تیر جزو جاهای دیدنی تهرانه و پیشنهاد میدم حتما ببینید عمارت و اشیا زیبایی داره و اول خانه قوام السلطنه بوده و بعدا سفارت مصر . همه روزه به جز ایام شهادت باز هستند
خیلی قشنگ بود پیشنهاد میکنم حتما یه بار سر بزنید
موزه ای بسیار غنی از صنعت آبگینه و شیشه و سفال که در اصل منزل قوام السلطنه بوده است . دارای معماری بسیار زیبا با آئینه کاری های نفیس و زیبا .
خیلی حس و حال قشنگی داشت و پرسنل خوش برخوردی داشتن دکه هایی گذاشته بودن برای فروش صنایع دستی در حیاط
موزه آبگینه و سفالینه های ایران (خانه قوام السلطنه) (موزه) در محله فردوسی تهران و خیابان سی تیر واقع شده است. این مکان یکی از بیست موزه در محله فردوسی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان نجمیه، موزه مردم شناسی ارامنه (موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان) و مرکز خرید چهارسو و همچنین کنیسا حیم، تبلت فون، پاساژ امجد، شیایومی و کافه رستوران گل رضاییه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.