تکیه مادر شازده یک محیط آرام که محل دفن زن فتحعلی شاه است
وجه تسمیهى تكیه مادر شاهزاده شاهزاده سیفالدوله سلطان محمّدمیرزا یكى از پسران فتحعلى شاه از همسرى به نام طاووس خانم بود. وى در سال ۱۲۴۰ق. به جاى میرزا عبداللّهخان امینالدوله پسر حاج محمّدحسینخان صدر اصفهانى حاكم اصفهان شد و تا وفات پدرش فتحعلىشاه در عمارت هفت دست اصفهان یعنى ۱۲۵۰ قمرى به این منصب استقرار داشت و سپس خسروخان گرجى جانشین او گردید. در سال ۱۲۴۶ق. دایه شاهزاده به نام مریمخاتون گرجى درگذشت. وى عالم بزرگ زمان علامه شیخ محمّدتقى رازى را وصى خود قرار داد و بنا بر وصیت خود در این مكان به خاك سپرده شد.( قاسمی : ۱۳۸۵: ۱۹) دو سال پس از این تاریخ شیخ محمد تقی رازی وفات یافت و بنا بر وصیت خودش در کنار قبر مریم بیگم مدفون شد و پس از وی بقعه ای بر سر مزار آنان ساخته شد و پس از این زمان نام این تکیه را علاوه بر تکیه مادر شاهزاده تکیه شیخ محمد تقی رازی نیز می گفتند. امروزه این تکیه در بین مردم اصفهان به تکیه حاج صادق تخت فولادی که از عرفای قرن سیزدهم بوده مشهور است و مردم بیشتر برای زیارت قبر این عارف نامی به این مکان می روند ویژگی های معماری تکیه : این تکیه از منحصر به فرد ترین بقاع آرامگاهی دوران قاجار به شمار می رود هر چند سبك ساختمان تكیه، سبك دوره صفوى است و وجود سنگ قبرهایى از دوره صفوى در صحن تكیه، احتمال بناى اصل آن در دوره صفوى را تقویت مىكند.
تکیه مادر شاهزاده را زنی گرجی به نام مریم (متوفای ۱۲۴۶ هـ. ق)، همسر فتحعلی شاه و دایه سیفالدوله حاکم اصفهان، برای مدفن خویش بنا نهادهاست. تکیه مادر شاهزاده مربوط به دوره صفوی است و در اصفهان، تخت فولاد، خیابان خوانساری، خیابان سعادت آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۷۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.[۱] کتاب گلشن اهل سلوک از رحیم قاسمی ۱۳۸۵ دربارهٔ مدفونین این بقعهاست.
تکیه مادر شازده یک محیط آرام که محل دفن زن فتحعلی شاه است
تکیه مادر شازده (محل عبادت) در محله تخت فولاد اصفهان و خیابان فرایبورگ، سعادت آباد (آزادگان) واقع شده است. این مکان یکی از نه محل عبادت در محله تخت فولاد اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی هایپرلند، موزه علوم و فنون و بازار گل پارادایس و همچنین مقبره بانو امین، معاونت توانبخشی هلال احمر مدرس، کافه و رستوران TEN 11، مسجد و حسینیه خوانساری و مزار مرحوم حاج محمدصادق تخت فولادی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.