info
عکس شمس العمارهعکس شمس العمارهعکس شمس العمارهعکس شمس العماره
category

شمس العماره محله ارگ - پامنار، تهران

موزه

درباره‌ی شمس العماره

شَمسُ العِماره یکی از بناهای تاریخی تهران، مربوط به دورهٔ قاجار و از شاخص‌ترین بناهای کاخ گلستان و برجسته‌ترین ساختمان ضلع شرقی مجموعه کاخ گلستان است. که کار ساخت آن از سال ۱۲۴۴ تا ۱۲۴۶ خورشیدی به طول انجامید که تاریخ بنایش (۱۲۸۴ قمری) را بحساب جمل «کاخ شاهنشاه» می‌نامند. دلیل برجسته بودن این سازه، بلندی، تزیینات و طراحی آن است.شمس‌العماره دارای پنج طبقه و ۳۵ متر ارتفاع است که در زمان ساخت بلندترین ساختمان آن دوره در تهران بوده‌است و اولین ساختمانی بود که از فلز در سازهٔ آن استفاده کرده‌اند. کلیهٔ ستون‌های طبقات بالا و حفاظ‌ها چدنی هستند.پیش از ساخته شدن سردر باغ ملی، این ساختمان به عنوان نماد شهر تهران شناخته می‌شد.
منبع: ویکی‌پدیا

شمس العماره (موزه) در محله ارگ - پامنار تهران و خیابان ناصر خسرو واقع شده است. این مکان یکی از دوازده موزه در محله ارگ - پامنار تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند تالار الماس، موزه مردم شناسی (کاخ ابیض) و بازار رضا و همچنین کاخ موزه گلستان، جواهری مرسده، کوچه مروی، رستوران شمس العماره و عمارت بادگیر قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از موزه‌ها خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد شمس العماره

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 04 اردیبهشت ماه 1402

    شمس العماره بلندترین برج تهران در زمان ناصرالدین شاه قاجار بودوارتفاع حدود۳۵ متر هنر معماری ایران که با آهن بکار رفته

    8
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 11 فروردین ماه 1401

    بنای بسیار زیبا و ارزشمند و مناسب بازدید. واقعا زیباست ولی نکته قابل تامل در بازدید این است که متاسفانه علیرغم مهم بودن این مکان برای بازدید ، نظافت بسیار ضعیف است و گرد و غبار روی لبه دیوارها به چشم میخورد و آینه ها غبار گرفته و کدر است . ایکاش بخشی از وجوه دریافتی رو برای نظافت در نظر میگرفتند . واقعا نحوه نگه داری این اماکن باعث شرمندگی است. من در تعطیلات نوروز بازدید کردم و با اینکه بازدید کننده های بسیاری بودند ولی دریغ از یک راهنما که توضیح بده. فقط در عمارت الماس یک راهنما بود که توضیح ارائه داد و در مابقی کاخ ها هیچ راهنمایی وجود نداشت. محوطه کاخ بسیار زیبا و دل انگیز بود.

    7
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 25 اسفند ماه 1400

    ناصرالدین شاه، پیش از سفر به اروپا و با دیدن تصاویر بناهای فرنگستان یا مانند عمارت عالی‌قاپو اصفهان، تمایل پیدا کرد بنایی مرتفع نظیر آنها در پایتخت خود ایجاد کند تا بتواند از بالای آن منظره شهر و دورنمای پیرامون را تماشا کند. ساخت این ساختمان در سال ۱۲۴۴ ه‍.ش به دستور ناصرالدین شاه آغاز و پس از دو سال به مباشرت دوستعلی‌خان نظام‌الدوله به پایان رسید. این ساختمان برای تماشای شهر تهران و اطراف آن توسط شاه و مهمانان او مورد استفاده بود. طرح و نقشه آن ظاهراً از معیرالممالک و معمار آن استاد علی محمد کاشی بود. سبک این بنا ترکیبی از معماری سنتی ایرانی و معماری غربی است.شَمسُ العِماره یکی از بناهای تاریخی تهران، مربوط به دورهٔ قاجار و از شاخص‌ترین بناهای کاخ گلستان و برجسته‌ترین ساختمان ضلع شرقی مجموعه کاخ گلستان است. که کار ساخت آن از سال ۱۲۴۴ تا ۱۲۴۶ خورشیدی به طول انجامید که تاریخ بنایش (۱۲۸۴ قمری) را بحساب جمل «کاخ شاهنشاه» می‌نامند. دلیل برجسته بودن این سازه، بلندی، تزیینات و طراحی آن است

    4
  • avatar
    Reza
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    عمارت شمس العماره داخل مجموعه کاخ گلستان واقع شده. در حال حاضر فقط امکان بازدید از طبقه اول عمارت وجود داره. تزئینات داخلی سقف تالارها واقعا دیدنی بود

    3
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 04 اردیبهشت ماه 1401

    در عمارت شمس العماره هنرهای تزیینی زیادی به کار رفته است. آینه کاری های زیبایی در داخل آن دیده می شوند که گردشگران از دیدنشان سیر نخواهند شد. همچنین گچبری های ازاره، دیوارها و سقف های این کاخ که زیر نظر استادان کار شده بود، از جمله هنرهای تزیینی بسیار زیبایی است که در ایران و در شهر تهران می توانید بیابید. این عمارت دارای نقاشی های متفاوت و شگفت انگیزی نیز می باشد. در نمای بیرون و در بین دو برج، ساعتی وجود دارد که گفته می شود اولین ساعت وارد شده به ایران بوده است. ورودی اصلی عمارت شمس العماره در سمت غرب کاخ گلستان می باشد که در کنار دیوار ارگ شهر ساخته شده است. ایوان و تالار شاه نشین را می توانید در طبقه اول مشاهده نمایید. اتاق هایی در دو طرف تعبیه شده و دیوارها با آینه کاری تزیین گشته اند. معمولا از این طبقه برای مراسم تشریفاتی و رسمی استفاده می شده است. شاه نشین که رو به حیاط است، ایوان بزرگی می باشد که دید خوبی از روبرو که به جای باغچه کنونی، حوضچه بزرگی بوده، دارد. کلاه فرنگی، بخشی از عمارت شمس العماره است که با رسیدن به طبقه آخر به آن می رسیم. این طبقه دارای حفاظ های چوبی محکمی است و تزیینات نقاشی، مشبک، آینه کاری و … در آن دیده می شود. بعضی اعتقاد دارند که این کاخ، اولین بنایی بوده که در آن فلز کار شده است. ستون های طبقات بالایی از چدن استفاده شده است و تزیینات هنری را در تمام نقاط ساختمان می توانید مشاهده نمایید چهارمین پادشاه قاجاریان به نام ناصرالدین شاه، در سال ۱۲۸۲ دستور به ساخت بنایی در این منطقه را داد که به شمس العماره معروف شد. برخی از کارشناسان معتقدند که ناصرالدین شاه که سفرهای زیادی به نقاط مختلف دنیا مخصوصا کشورهای اروپایی داشت، همیشه از ساختمان های بلند و کاخ های خراشیده و سر به فلک کشیده اروپاییان تمجید می کرد. او پس از یکی از سفرهایش تصمیم گرفت که در محل زندگی خودش کاخی را بسازد که بلند و چند طبقه باشد. به هر حال او در سال ۱۲۸۲ دستور به ساخت این عمارت داد و ساخت این بنای ۵ طبقه پس از طی کردن ۲ سال، در سال ۱۲۸۴ به اتمام رسید و توسط ناصرالدین شاه افتتاح گشت.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 03 بهمن ماه 1401

    ناصرالدین شاه پس از آنکه در یکی از سفرهای فرنگ خود با برج‌های بلند و ساختمان‌های چندطبقه مواجه میشه دستور میده شمس‌العماره را بسازند. تقریبا معادل ۶طبقه ساختمان‌های فعلی است و به دلیل عدم‌استحکام فقط طبقه هم‌کف آن قابل بازید است‌.

    3
  • avatar
    دینیار
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    بلندترین و زیباترین عمارت دوره ناصر الدین شاه و محیطی آرام و دوست داشتنی وسط شلوغی و از قشنگی های تهران

    3
  • avatar
    انصاری پور
    دوشنبه 16 فروردین ماه 1400

    طبقه های بالای موزه داره بازسازی میشه و داخلش چیز خاصی نداره

    3
  • avatar
    سیاوش
    پنجشنبه 06 تیر ماه 1398

    کاشی کاری و طراحی داخلی زیبایی هم داره

    3
  • avatar
    امید
    پنجشنبه 16 فروردین ماه 1403

    مگه میشه به دل تاریخ رفت و به وجد نیامد، مگه کیشه تو قلب شهر شلوغ تهران یک مکان با اصالت و قدیمی را دید و کیف نکرد؟ از دیدن و رفتن به صد تا مال و مکان دیگه بهتره.. به شرطی که ذهنت را آزاد بذاری و تخیل کنی خودتو بین در و دیوار این کاخ در صد و اندی سال پیش

    2
  • avatar
    امیر
    جمعه 08 دی ماه 1402

    شَمسُ العِماره یکی از بناهای تاریخی تهران، مربوط به دورهٔ قاجار و از شاخص‌ترین بناهای کاخ گلستان و برجسته‌ترین ساختمان ضلع شرقی مجموعه کاخ گلستان است.که کار ساخت آن از سال ۱۲۴۴ تا ۱۲۴۶ خورشیدی به طول انجامید که تاریخ بنایش (۱۲۸۴ قمری) را بحساب جمل «کاخ شاهنشاه» می‌نامند. دلیل برجسته بودن این سازه، بلندی، تزیینات و طراحی آن است

    2
  • avatar
    Mohammad
    یکشنبه 26 آذر ماه 1402

    جای تاریخی ودیدنی توریستی زیبا گردشگری با معماری بی نظیر و منحصربفرد

    2
  • avatar
    parhan_rrrr23
    دوشنبه 30 فروردین ماه 1400

    موزه شمس العماره که یک رستورانه و به اشتباه میگن موزه، کیفیت خوبی نداره و پیشنهادنمیشه

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 26 دی ماه 1402

    دیدنی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    سقف شمس العماره

    1
  • avatar
    پینار
    چهارشنبه 30 فروردین ماه 1402

    نوروز ۱۴۰۲

    1
  • avatar
    حبیب
    یکشنبه 03 اردیبهشت ماه 1402

    شاید بتوان گل سرسبد مجموعه گلستان را شمس‌العماره دانست؛ بنایی مرتفع که از شاخص‌ترین جاذبه‌های آن است و روزگاری نماد پایتخت محسوب می‌شود. ناصرالدین شاه در سفرهای اروپایی‌اش عاشق آسمان‌خراش‌های آن‌ها شد و از همین رو دستور ساخت این بنا را داد تا بتواند به‌همراه زنانش به بالای آن برود و چشم‌انداز تهران و اطرافش را تماشا کند. این بنای پنج طبقه در سال ۱۲۸۴ ساخته شد که با ارتفاع ۳۵ متر بلندترین ساختمان زمان خود بود. برای اولین بار در ساخت شمس العماره از فلز استفاده شد که تحول مهمی در ساختمان‌سازی ایران به شمار می‌رفت. علاوه بر نمای باشکوه و زیبای شمس‌العماره، تزیینات داخلی آن از آینه‌کاری و نقاشی تا گچ‌بری باعث شگفتی هر بیننده‌ای می‌شود.

    1
  • avatar
    Mra
    جمعه 18 شهریور ماه 1401

    می‌گویند ناصرالدین شاه شمس العماره را ساخت تا بتواند از بالای برج بلندش، منظره‌ی شهر را تماشا کند. البته زمانی که ناصرالدین شاه به بالای این کلاه فرنگی می‌رفت می‌توانست کل شهر تهران را تماشا کند. البته آن موقع تهران اینقدر شهر بزرگ و آلوده‌ای نبود. ایده‌ی این کار را معیرالممالک می‌دهد و نقشه‌اش را هم علی محمد کاشی می‌ریزد. معروف است که ظاهر آن از عالی قاپوی اصفهان الهام گرفته شده ولی در ضمن چون ناصرالدین شاه اهل سفر اروپا بوده، دلش می‌خواسته در پایتختش ساختمانی با معماری غربی هم داشته باشد که مهمانان خارجی‌اش را تحت تأثیر قرار دهد.

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 07 شهریور ماه 1401

    خیلی مکان خوبی است

    1
  • avatar
    دست فرمون
    سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403

    خیلی جم وجور زیبا بود واقعا ارزش دیدن داره

  • avatar
    آرین
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    شمس العماره یکی از بناهای بسیار زیبا و مهم تهران می باشد که بیشتر به خاطر معماری زیبا و شگفت انگیزش شناخته می شود. همه چیز شمس العماره بی نظیر و دلنشین است و بازدید از آن را برای هر کس که گذرش به تهران می خورد پیشنهاد می کنم.

  • avatar
    man
    شنبه 13 خرداد ماه 1402

    عمارتی قدیمی و به روایت تصاویر زیبا، که در گذشته های دو رتر بازدید عمومی هم نداشت ولی نامی آشنا و خاطره انگیز است چون در دهه 50 روبروی آن در خیابان ناصر خسرو مرکز شرکت های مسافر بری بین شهری، رستوران ها، مسافرخانه های شلوغ، پر جمعیت و کثیف بود.سالمندان کم و بیش نامش را بیاد دارند.


سایر موزه‌ها که در محدوده شمس العماره واقع شده‌اند:

  • عمارت چادرخانه و عکسخانه
    خیام، 15 خرداد، تکیه دولت
  • موزه کتاب آرایی ملک
    (5.0)
    ناصرخسرو، 15 خرداد، بین الحرمین، بین بازار کویتیها و بازار مسجد جامع
  • موزه نگارخانه
    (4.8)
    ناصرخسرو، 15 خرداد، میدان 15 خرداد
  • موزه مخصوص
    (4.6)
    خیام، 15 خرداد، میدان 15 خرداد
  • موزه عكسخانه
    (4.8)
    ناصرخسرو، 15 خرداد، میدان 15 خرداد
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۹ نشان) در تاریخ چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی شمس العماره اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 05 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد شمس العماره در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه شمس العماره ندارد.
    location استان تهران، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری شمس العماره

    شنبه 09:00 تا 17:00
    یک‌شنبه 09:00 تا 17:00
    دوشنبه 09:00 تا 17:00
    سه‌شنبه 09:00 تا 17:00
    چهارشنبه 09:00 تا 17:00
    پنج‌شنبه 09:00 تا 17:00
    جمعه 09:00 تا 17:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo