خلوت کریم خانی (موزه) در محله ارگ - پامنار تهران و خیابان خیام، داور واقع شده است. این مکان یکی از یازده موزه در محله ارگ - پامنار تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان سیدالشهدا، تالار الماس، شمس العماره و بازار رضا و همچنین کاخ موزه گلستان، مسجد ارگ، موزه مردم شناسی (کاخ ابیض)، میدان پانزده خرداد و سازمان امور مالیاتی کل کشور قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزهها خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو پانزده خرداد، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.
آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط محمد (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ یکشنبه 01 مرداد ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی خلوت کریم خانی اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
شنبه | 09:00 تا 16:30 |
یکشنبه | 09:00 تا 16:30 |
دوشنبه | 09:00 تا 16:30 |
سهشنبه | 09:00 تا 16:30 |
چهارشنبه | 09:00 تا 16:30 |
پنجشنبه | 09:00 تا 16:30 |
جمعه | 09:00 تا 16:30 |
خلوت کریمخانی در گوشه شمال غربی محوطه کاخ گلستان قرار دارد و دیوار به دیوار تالار سلام است. خلوت کریمخانی بنایی سر پوشیده و ستوندار بهصورت ایوان سه دهنه میباشد. در مرکز ساختمان آن حوضی ساخته شده است و پیشتر از این آب قنات شاه از میانه حوض میجوشیدهاست.
2خلوت کریم خانی در گوشه غربی محوطه کاخ گلستان در زمان کریمخان زند ساخته شده است
2قبل از بازدید از این مکان پیشنهاد میکنم اطلاعاتی رو که از منابع مختلف جمع آوری کردم رو مطالعه بفرمایید از برنامه نشان سپاسگزارم که این بستر رو فراهم کرد تا بتونیم نظراتمون روبه اشتراک بگذاریم و به راحتی به اون مکان سفر کنیم.. کاخ گلستان پربازدیدترین بنای تاریخی پایتخت است که همه روزه تعداد زیادی از گردشگران برای دیدن جاذبههای آن به این مکان سر میزنند. اما دیدن این کاخ ساعتها وقت میبرد و دیدن تمام جزییات این کاخ در یک روز و یکبار دیدن این کاخ امکانپذیر نیست. زیرا این کاخ خود قسمتهای مختلفی دارد که هرکدام از آنها هم بخشهای مختلف و جزییات زیادی دارد. یکی از بخشهای دیدنی و مهم این کاخ خلوت کریمخانی است که مربوط به دوران زندیه است.خلوت کریمخانی که نام دیگر آن «جلو خان» است محل عبور از اندرون و باغ گلستان دیوانخانه و تالار مرمر بوده است.در زمان ناصرالدین شاه قاجار این معبر مسدود شده و بخش بزرگی از خلوت کریمخانی تخریب گشت و تنها بخشی که شاهد آن هستیم از این بنا بهجای ماند.آغا محمدخان قاجار در اقدامی ناجوانمردانه بعد از غلبه کردن بر لطفعلی خان زند و ساقط نمودن سلسله زندیه دستور داد تا بعد از کافتن ببر کریمخان در شیراز که در عمارت کلاه فرنگی این شهر قرار داشته است، استخوانهای کریمخان زند را به تهران بیاورنپ.سپس آن استخوانها را در زیر پلههای سمت راست ورودی این بنا دفن کردند که محل عبور و مرور روزانه آغا محمدخان و شاهان پس از وی از سلسله قاجار بود تا هر روز بر استخوانهای وی پا بگذارند در زمان پهلوی اول دستور شکافتن پلهها و درآوردن استخوانها صادر شد.سپس خاک زیر این پلهها و تکههایی کوچک از استخوانها که باقی مانده بود به محلی در مقبره شاه صفی و شاه سلطان حسین در قم منتقل و دفن شد. سنگ قبر ناصرالدین شاه است. این سنگ از جنس مرمر یکپارچه بوده و توسط استاد عباسقلی حجار و بعد از مرگ ناصرالدین شاه ساخته شده است. این سنگ قبر روی قبر ناصرالدین شاه در شهر ری قرار داشته و پس از انقلاب اسلامی به کاخ گلستان انتقال داده شد.در وسط خلوت کریمخانی، حوضجوشی ساخته شده و آب «قنات شاه» از میان آن بیرون جسته و در باغهای سلطنتی جریان می یافت.در بخش دیگر خلوت کریمخانی تخت فتحعلی شاهی قرار دارد. این تخت هم از جنس مرمر است. در گذشته این تخت در جلوی عمارت خروجی یکی از بناهای کاخ گلستان قرار داشته است. پس از تخریب آن بنا در زمان ناصرالدین شاه و احداث ساختمانهای دیگر این تخت از آنجا برداشته شده و در زمان پهلوی دوم در خلوت کریمخانی قرار گرفت.
2یه جای خوب برای علاقمندان به تاریخ، راهنما حضور داشت و به سوالاتمون جواب میداد، بسیار صبور و مودب و متخصص بود، لذت بردم
2دقت کنید محل دفن ناصرالدین شاه نیست صرفا سنگ قبرشو کندن اینجا گذاشتن
2بسیار زیبا و دیدنی بود
1بسیار دیدنی
1زیبا حتماً توصیه میکنم
خلوت کریمخانی در گوشه شمال غربی محوطه کاخ گلستان قرار دارد و دیوار به دیوار تالار سلام است. خلوت کریمخانی بنایی سر پوشیده و ستوندار بهصورت ایوان سه دهنه میباشد. در مرکز ساختمان آن حوضی ساخته شده است و پیشتر از این آب قنات شاه از میانه حوض میجوشیدهاست. دو اثر هنری در خلوت کریمخانی وجود دارد که یکی سنگ مزار ناصرالدین شاه و دیگری تخت فتحعلی شاه میباشد.این بنا ظاهرآ در سال ۱۱۷۳ هجری قمری و در زمان کریمخان زند احداث گردیده و در زمان ناصرالدین شاه، که بنای جدید تالار سلام ساخته می شدهاست، قسمت اعظم آن تخریب گردیده و امروزه تنها بخشی از آن باقیماندهاست. خلوت کریم خانی یا جلوخان یکی از بناهای دوران کریم خان میباشد. این محل راه عبوراز اندرون و باغ گلستان به دیوانخانه و تالار تخت مرمر بود؛ ولی در زمان ناصرالدین شاه به سبب تغییر وضع ساختمانها آن معبر مسدود گردید. در این محل نیز یک تخت مرمرین قرار دارد که بسیار کوچکتر و سادهتر از تخت مرمر اصلی است. معروف است که ناصرالدین شاه این گوشه کاخ گلستان را بسیار دوست داشته و اغلب در این محل خلوت می کرده و قلیان میکشیدهسنگ قبر ناصرالدین شاه در خلوت کریمخانی نگهداری میشود. این سنگ پس از انقلاب ۱۳۵۷ از روی قبر ناصرالدین شاه در شهر ری برچیده گردید و به این محل نقل مکان داده شد. جنس سنگ از نوع مرمر میباشد. بر روی سنگ قبر تصویر تمام قد ناصر الدین شاه تراشیده شده است. ابعاد سنگ قبر ۵۰×۱۳۱×۲۴۹ سانتیمتر میباشد. استاد عباسقلی حجار سازنده سنگ قبر است که نامش در زیر سنگ ذکر شده است.در خلوت کریمخانی تختی موجود است که متعلق به فتحعلی شاه قاجار بوده است. این تخت در راستای اصلاح و تغییرات در معماری کاخ گلستان در زمان ناصرالدین شاه از محل اصلیش برداشته شد. در زمان محمدرضا شاه این تخت به خلوت کریمخانی منتقل گردید.
خیلی زیبا و دوست داشتنی
سنگ مزار شاهشهید، ناصرالدین قاجار از حرم عبدالعظیم به اینجا منتقل شده و در خلوت کریمخانی گذاشتهاند. جالب آنکه برخی بازدیدکنندهها فکر میکنند قبر واقعی است و حتی پول هم ریختهاند!
زیبا زیبا زیبا زیبا زیبا زیبا زیبا زیبا زیبا هنرمندانه کاشیکاری های هنرمندانه وبینظیر
ققنوس