آرامگاه
جهان پهلوان
روحش شاد
جهان پهلوان تختی دریکی ازآرامگاه های قدیمی وباقدمت بالا، درآن دفن هست وبخاطرارج نهادن به این پهلوان جهان وباتوجه به مقام وشخصیت جهان پهلوان تختی ازسوی اوقاف مرمت وبازسازی شده والان نمای زیبایی داره
روح شاد و نامش جاویدان.
غُلامرضا تَختی (۵ شهریور ۱۳۰۹ – ۱۷ دی ۱۳۴۶) که با عنوان جهانپهلوان تَختی نیز شناخته میشود؛ ورزشکار رشتهٔ کشتی آزاد و همچنین فعال سیاسی اهل ایران بود. وی در بازیهای المپیک ۱۹۵۶ ملبورن توانست پس از امامعلی حبیبی، دومین مدال طلای ورزشکاران ایرانی در بازیهای المپیک را به دست آورد. او با کسب این مدال، به همراه دو نشان نقره که در بازیهای المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی و ۱۹۶۰ رم از آن خود کرد، وی به همراه حسن یزدانی تا اکنون پرافتخارترین کشتیگیران ایرانی در المپیک هستند. تختی همچنین دو قهرمانی و دو نایبقهرمانی در رقابتهای قهرمانی کشتی جهان و همچنین نشان طلای بازیهای آسیایی ۱۹۵۸ توکیو را در دوران فعالیت خود به دست آورد.
درب ورود به ارامگاه تختی همان درب شیخ صدوق است ، سمت چپ نگاه کنید تصویر زیبای تختی دیده میشود. افراد و انسان های شریف و با وجودی در این ارامستان خوابیده اند. روح افراد در گذشته صلوات بفرستیم.
مقبره جهان پهلوان تختی اسطوره کشتی ایران
تختی در ۱۷ دی ۱۳۴۶ در اتاقاش در هتل آتلانتیک تهران درگذشت. او دو روز پیش از مرگاش یعنی ۱۵ دی، وصیتنامه اش را در دفترخانه اسناد رسمی شماره ۲۰۲ تحت شمارهٔ ۳۴۲۸ و با تعیین کاظم حسیبی به عنوان سرپرست فرزندش بابک (که تنها ۴ ماه داشت)؛ به ثبت رسانده بود. همواره دربارهٔ دلایل مرگ او، اختلاف نظرهای زیادی وجود داشتهاست. براساس اخبار منتشره در روزنامههای اطلاعات و کیهان ۱۸ دی ۱۳۴۶ غلامرضا تختی به خاطر وجود اختلافات خانوادگی با همسرش شهلا توکلی خودکشی کردهاست.از انگیزههای ممکن برای خودکشی، مواردی چون ناکامیهایش در مسابقات در پایان عمر ورزشی تختی نام برده میشود. با این حال عدهای از دانشوران مرگ وی را مشکوک میدانند. این عقیده که ساواک او را به دلیل محبوبیت زیاد و عدم وفاداری به نظام وقت ایران به قتل رساندهاست، در بین مردم وجود داشتهاست. علی شاهمحمدی کارگردان مستند شهسوار دربارهٔ زندگی تختی، در اینباره میگوید: «در این فیلم هم به صورت مستند و هم به صورت دراماتیک به زندگی تختی پرداختهام و سؤال اصلی فیلم بر این محور است که تختی خودکشی کرد یا کشته شد؟ در پاسخ به این پرسش، برخی افراد در این فیلم با دلایل متقن و موجه میگویند که تختی خودکشی کرده و برخی هم با دلایل متقن و موجه دیگری میگویند که تختی به قتل رسیدهاست. هیچ رجحانی میان این افراد و دلایلی که برای نظرشان ذکر میکنند در مستند وجود ندارد و قضاوت در این باره را به عهدهٔ خود مخاطب گذاشتهایم، به این دلیل که خود ما هم از این دلایل قانع نشدهایم.»
غلامرضا تختی در تاریخ ۵ شهریور ۱۳۰۹ در شهر تهران متولد شد و در تاریخ ۱۷ دی ۱۳۴۶ از دنیا رفت. وی مشهور به لقب «جهان پهلوان» است که بخاطر سالها ورزش قهرمانی در رشته کشتی و کسب افتخارات فراوان برای وی انتخاب شد. او عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و یکی از فعالان سیاسی زمان پهلوی بود. غلامرضا تختی در جنوب تهران متولد شد. «رجب خان» (پدر تختی) متولد ۱۲۷۵در محله دروازه غار تهران و مادرش از خانواده سنتی تهران بود. با تبدیل شدن وی به یک «قهرمان ملی»، گاه داستانهایی دربارهٔ او گفته میشود که لزوماً صحت تاریخی ندارند. در ایران از تختی به عنوان «جهانپهلوان» یاد میشود. کتابهای زیادی در وصف او تألیف شدهاست، فیلمی سینمایی در مورد وی ساخته شده، حتی تندیسی از وی ساخته شده و در میدان تجریش در شهر تهران نصب شدهاست. به افتخار او هر ساله به بهترین کشتیگیران ایران «جایزه غلامرضا تختی» اهدا میشود.
آرامگاه جهان پهلوان تختی واقع شده در قبرستان ابن بابویه وشیخ صدوق شهر ری قهرمان کشتی ایران ،روحش شادویادش گرامی همیشه
غُلامرضا تَختی (۵ شهریور ۱۳۰۹ – ۱۷ دی ۱۳۴۶) که با عنوان جهانپهلوان تَختی نیز شناخته میشود؛ ورزشکار ایرانی رشته کشتی آزاد بود.
آرامگاه "جهان پهلوان تختی" که قهرمان کشتی بود در این مکان قرار دارد. مجموعه قبرستان قدیمی ابن بابویه که آرامگاه خودش هم در همین مجموعه است ، شامل آرامگاه افراد مشهور ایران از جمله "تختی" و "دکتر فاطمی" و... می باشد. آرامگاه تختی کاملا مشخص است ولی برای پیدا کردن بقیه بزرگان باید از مسئول نگهداری اینجا کمک بگیرید .ایشان چندین جا را به ما نشان دادند. مقبره های در اینجا وجود داشت که تاریخ فوت را تا 1290 هجری شمسی هم زده بودند.
قهرمان کشتی ایران
آرامگاه جهان پهلوان تختی (آرامگاه) در محله شهید غیوری ری و خیابان ابن بابویه واقع شده است. این بنا یکی از سیزده آرامگاه در محله شهید غیوری ری میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی پاساژ نمونه تجاری امین و همچنین تالار پردیس، آستان مقدس شیخ صدوق (ابن بابویه)، آرامستان تاریخی ابن بابویه، آرامگاه جناب شیخ رجبعلی خیاط (نکوگویان) و آرامگاه علی اکبر دهخدا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد.