تاریخچه عمارت شاپوری این عمارت از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ زیر نظر معمار معروف، ابوالقاسم مهندسی، ساخته شد و به عبدالصاحب شاپوری، یکی از بزرگترین تجار شیراز، تعلق داشت. تا اوایل دهه ۷۰ هجری شمسی، خانواده شاپوری در این باغ عمارت سکونت داشت؛ اما چند سال پس از اوایل این دهه، خانه بهصورت متروکه درآمد. در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس این عمارت مجلل را از خانواده شاپوری خریداری و در لیست میراث فرهنگی ایران ثبت کرد. معماری عمارت شاپوری عمارت شاپوری دو طبقه دارد و زیربنای آن ۸۴۰ متر مربع و مساحت اصلی زمین آن ۴۶۳۵ متر مربع است. بنا به سبک معماری قاجاریه ساخته شده است و در لیست اولین بناهایی قرار دارد که با رویکرد معماری آزادانه طراحی و ساخته شدهاند. دسترسی اصلی ساختمان در محور اصلی نیست و برای ورود به داخل آن باید چرخش ۹۰ درجهای در نمای شمالی داشت. معابر باغ نیز از الگویی کاملا متقارن پیروی میکند؛ اما درختان بهصورت قرینه کاشته نشدهاند. همچنین اضافه کردن بالکن، سنتی غیرمتعارف در معماری ایران بود؛ ولی در این بنا از بالکن استفاده شده است.نقشه و طرح کلی این عمارت بسیار خاص و در دوره خود بینظیر بوده است؛ بهعنوان مثال در این بنا از راهپله استفاده کردهاند که در هیچیک از بناهای آن زمان راهپله دیده نشده است. ضمنا در داخل عمارت اتاقهای زیادی وجود دارد که هرکدام دارای کارکرد خاصی است. نوآوریهای استفادهشده در باغ عمارت شاپوری آن را به یک باغ ایرانی اروپایی تبدیل کرده است.در نمای غربی عمارت ستونهای مدور و منقوش گچی با کاشیکاریهای طرح هخامنشی بر پیشانی ایوان فوقانی دیده میشود و در مرکز باغ عمارت، حوض پنج پر بزرگ زیبایی وجود دارد که جلوهای زیبا به باغ داده است.از جمله درختان کاشته شده در باغ شاپوری میتوان به سرو، افرا، چنار، انجیر، انار، نارنج و خرما اشاره کرد که در کنار گلهای رز و شمعدانی، باغ را به زیبایی آذین کردهاند.
عمارت شاپوري نام مجموعهاي است دو طبقه، با زيربناي 840 متر كه در باغي زيبا به وسعت 4635 متر مربع ساخته شده و در منطقه مركزي شهر شيراز، در محله اي با قدمت 100ساله، معروف به انوري قرار دارد.این بنا به سبک معماری قاجاریه بنا شده است و جزو اولین بناهایی است که در آن سالها با رویکرد آزادانه به معماری طراحی شده است. اين باغ در فاصله بين سالهاي 1310 تا 1315 هجري شمسي، با طراحي استاد ابوالقاسم مهندسي و با مالكيت اقاي عبدالصاحب شاپوري از تجار بنام شيراز بنا شده است. تا دهه ۷۰ هجری شمسی این بنا مورد استفادهٔ خانوادهٔ شاپوری بود و چند سال به صورت متروکه رها شده بود و در نهایت در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس آن را خریداری و در سال 1379 ثبت میراث فرهنگی ایران شد. بازدید عموم از این اثر آزاد است و در آن رستوران و کافی شاپ و نمایشگاه آثار فرهنگی و هنری استان فارس دایر است.
باغ و عمارت شاپوری از بناهای قدیمی شیرازه که در محله قدیمی انوری که 100 سال قدمت داره هنوز هم جذاب و دیدنیه ورودی بالا دارد
عمارتی با باغ زیبا و دیدنی
عمارت شاپوری در خیابان کریمخان زند خیابان انوری تقاطع اهلی قرار دارد برای دسترسی به این مکان میتوانید از وسایل نقلیه عمومی یا خودروی شخصی استفاده کنید. نزدیکترین ایستگاه مترو شیراز به عمارت شاپوری، ایستگاه زندیه است که با پیاده شدن در آن و اندکی پیادهروی میتوانید از خیابانهای توحید و انوری به مقصد برسید این عمارت از سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ زیر نظر معمار معروف، ابوالقاسم مهندسی ساخته شد و به عبدالصاحب شاپوری یکی از بزرگترین تجار شیراز تعلق داشت تا اوایل دهه ۷۰ هجری شمسی خانواده شاپوری در این باغ عمارت سکونت داشت اما چند سال پس از اوایل این دهه خانه بهصورت متروکه درآمد در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس این عمارت مجلل را از خانواده شاپوری خریداری و در لیست میراث فرهنگی ایران ثبت کرد عمارت شاپوری دو طبقه دارد و زیربنای آن ۸۴۰ متر مربع و مساحت اصلی زمین آن ۴۶۳۵ متر مربع است بنا به سبک معماری قاجاریه ساخته شده است و در لیست اولین بناهایی قرار دارد که با رویکرد معماری آزادانه طراحی و ساخته شدهاند.
باغ و عمارت بسیار زیبا و دلنشینه، برای بازدید و عکاسی از محوطه پیشنهاد میشه. ولی رستورانش اصلا. علاوه بر قیمت بالا پرسنل بیادبی داره.
به عنوان یک مسافر در شهر زیبای شیراز سعی میکنم نقد منصفانه ای به این عمارت داشته باشم. باید بگم واقعیت اگر انتخاب های دیگری برای دیدن در شیراز دارید توصیه میکنم چندان برای این اثر زمان صرف نکنید. عمارت و باغ فوق العاده زیبا است ولی مشکل این هست که برای دیدن داخل عمارت باید هزینه ی مجزی اونهم به رستوران داخل عمارت پرداخت کنید که به شما اجازه بازدید بدهند. رستوران داخل عمارت هم بیشتر به یک رستوران بین راهی شبیه هست تا رستورانی در مرکز شیراز. در کل باعث تاسف هست که اداره میراث شیراز با اجاره دادن یک اثر تاریخی به یک رستوران، بازدید از یک اثر را محدود به شرایطی کرده
هنر نمایی اصیل ایرانی
این اثر از سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ توسط استاد ابوالقاسم مهندسی معمار معروف شیرازی بنا شده است و متعلق به عبدالصاحب شاپوری از تاجران بزرگ کازرون بوده است. تا دهه ۷۰ هجری شمسی این بنا مورد استفادهٔ خانوادهٔ شاپوری بود و چند سال به صورت متروکه رها شدهبود و در نهایت در سال ۱۳۷۸ سازمان میراث فرهنگی استان فارس آن را خریداری و ثبت میراث فرهنگی ایران کرد
بسیار زیباست.
باغ و امارتی زیبا و دیدنی در دل شیراز قشنگ و دلربا
عمارت شاپوری یکی دیگر از جاهای دیدنی شیراز که قدمت چندان زیادی هم ندارد، عمارت شاپوری است. عمارت شاپوری در دوره پهلوی اول یعنی رضاشاه ساخته شده است. معماری بنای عمارت شاپوری را استاد بزرگ ایرانی، «ابوالقاسم مهندسی» انجام داده و هنر و مهارت خود را به رخ همگان کشیده است. عمارت شاپوری در شیراز در بین سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ به درخواست «عبدالصاحب شاپوری» ساخته شد و خاندان شاپوری تا سال ۱۳۷۸ صاحب و مالک این عمارت بودند. خاندان شاپوری ازجمله طوایف تاجر و ثروتمند شیراز بودهاند.
عالی و زیبا با معماری بسیار منحصر به فرد
باغ و عمارت شاپوری (مکان تاریخی) در محله زند شیراز و بلوار کریمخان زند، انوری واقع شده است. این مکان یکی از چهار مکان تاریخی در محله زند شیراز میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان مسلمین، موزه اسکناس های ایرانی و خارجی قاسم پور و مجتمع تجاری مهستان و همچنین پیتزا همبرگر 110، هتل ساسان شیراز، کافی شاپ هتل ساسان شیراز، رستوران عمارت شاپوری و مهمانسرای مخابرات قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو زندیه، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.