info
عکس برج خواجه نعمتعکس برج خواجه نعمت
category

برج خواجه نعمت عقدا

مکان تاریخی

درباره‌ی برج خواجه نعمت

برج خواجه نعمت (مکان تاریخی) در عقدا واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی هتل سنتی خالومیرزا، حسینیه بالا عقدا و رستوران خالومیرزا قرار گرفته است.


نظرات کاربران در مورد برج خواجه نعمت

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    دوشنبه 11 بهمن ماه 1400

    برج خواجه نعمت یا "دیوار خواجه نصیر" مجاور بقایای حصار قدیمی روستای عقدا از توابع شهرستان اردکان قرار دارد.دارای برج بلند ورفیع می باشد .بابرج بلند خویش بام عقدا را تشکیل داده این مجموعه دارای شاه نشین محل پذیرایی از کاروانیان بار انداز، شتر خان وغیره بوده که در حال حاضرحصار گلی آن اطراف آن با دو برج کوچک نگهبانی به صورت نیمه خرابه باقی مانده است .این برج که بلندی آن حدود ده متر است .برج اصلی سالم مانده است . این برج ساختمانی سه طبقه از مصالح خشت و گل یا به کارگیری آجر فرش در بام، شرفی بام، پوشش چلیپایی سقف غرفه های داخلی و کف است. هر سه طبقه بنا در فاصله های یک متری، دارای روزنه های دیده بانی و تیرکش است. ورودی اصلی بنا در ضلع شرقی و در ارتفاع چهار متری زمین قرار دارد. در ساخت آن از سنگهای کوهی استفاده برده اند .پله های قدیمی آن تا چند سال قبل باقی بود .در دیوارهای اطراف این برج وپشت بام آن سوراخ هایی جهت دیده بانی بعنوان تیر کش وجود دارد در تمامی جهات جهت تیر اندازی قرار دارد تنها راه ورود به برج برای مهاجمین سوراخ کردن دیوار یا نزدیکی به برج بوده است داخل برج، حیاطی مربع شکل و غرفه هایی در اطراف آن دارد و پوشش سقف غرفه ها به صورت طاق و تویزه و بعضاً از اندود کاهگل پوشیده شده و با گچ سفید کاری شده است. در کف طبقات در قسمت مشرف به حیاط، در بعضی از قسمت ها اثراتی از شبکه آجی بر جای مانده است برج خواجه نعمت ، این برج سه طبقه و بلند به همت و پیشنهاد خواجه نعمت به دولت مرکزی برای استفاده کاروان‌ها در دوره صفویه بنا گردیده است ودارای دو شتر خوان به منظور خواباندن و استراحت شتران بوده است که در آن میتوان ظرافت معماری ایرانی را مشاهده نمود . دیوارهای داخلی برج از آجر بوده است وبه صورت دیوار کوتاه از سقوط افراد جلوگیری می کرده است در وسط برج چاه آبی موجود بوده است . وراه خروجی جهت افراد بوده است . قنات ازاین برج رد می شده است . برج خواجه نعمت مربوط به دوران ایلخانی صفوی می باشد

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده برج خواجه نعمت واقع شده‌اند:

  • آب انبار حاج ابوالقاسم رشتی
    آیت الله صدوقی، عقدا
  • چاپارخانه عقدا
    شهیدان اقبال، میدان آیت الله فاضل عقدایی
  • مسجد صلیب عقدا
    میدان آیت الله فاضل عقدایی
  • قلعه شمشیر خان
  • کوچه های عقدا
    میدان آیت الله فاضل عقدایی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Tirdad (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ چهارشنبه 17 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی برج خواجه نعمت اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 17 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد برج خواجه نعمت در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه برج خواجه نعمت ندارد.
    neshan logo