مسجد شیخ لطف الله (ساخته شده در ۱۶۰۲ - ۱۶۱۹ میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان، در ضلع شرقی میدان نقش جهان است که در دوران صفوی ساخته شده است. این مسجد شاهکاری از معماری و کاشی کاری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شده است. مسجد شیخ لطف الله به فرمان شاه عباس اول در مدت هجده سال بنا شده و در ضلع شرقی میدان نقش جهان و مقابل عمارت عالیقاپو و در همسایگی مسجد امام واقع شده است. این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطفالله میسی بنا گردیده و سالانه گردشگران زیادی را جذب خود میکند
عالی
خواستم از طریق شما از کسانی که ناشیانه اقدام به مرمت آثار تاریخی و میراث فرهنگی این کشور می کنند و فاجعه ای مانند مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله را به وجود می آورند عاجزانه خواهش کنم و التماس کنم که شما را به هر دین و آیینی که دارید سوگند می دهم مادامی که کوچکترین آگاهی و دانشی از علم مرمت آثار باستانی ندارید دست به چنین اقدامی نزنید. نمونه بارزش همین رسوایی اخیر در مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان. عزیزان و دوستان لطفا بروید و پیگیری کنید و تحقیق کنید و ببینید که معماران نامی معاصر ( دشمنان آثار و ابنیه تاریخی کشور ) چه بلائی بر سر گنبد مسجد شیخ لطف الله آورده اند. واقعا مایه شرمساری است که ۵۰۰ سال پیش در زمان صفویه با وجود نبود امکانات امروزی چه آثار فاخری ساخته شده که حتی معماران معاصر ما قادر به مرمت و کپی کاری آنها هم نمی باشند.
خوراک عکاسیه. از تک تک جزئیات این بنای زیبا لذت ببرید
حدود 18 سال طول کشید تا ساخته بشه
مسجد شیخ لطف الله از جاهای دیدنی اصفهان است که از نظر معماری اهمیت خیلی زیادی دارد. این مسجد در قرن ۱۱ هجری، به دستور شاه عباس اول در دوران صفوی ساخته شد که ساختن آن ۱۸ سال طول کشید. حاصل ۱۸ سال تلاش در ساختوساز، مسجدی خاص با گنبدی جذاب و محرابی خیرهکننده بود که توسط معمار نامدار ایرانی، محمدرضا اصفهانی طراحی شده بود. این مسجد به شیخ لطف الله جبل عالمی، از علمای بزرگ دوران صفوی منسوب شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد لطفالله در آب
اگه خودت انداخته باشی آفرین به هنر عکاسیت🌱
با معماری اصیل ایرانی زیبا و دیدنی و آرامشبخش روح و روان
گنبدش رنگ خیلی قشنگی داره
مسجد شیخ لطف الله اصفهان نیز یکی از همین بناهای تاریخی به شمار میرود. شاه عباس در نیمه اول قرن ۱۱هجری دستور ساخت مسجد شیخ لطف الله را صادر کرد. شاید باور نکنید اما ساخت و تکمیل این مسجد ۱۸ سال طول کشید. پس با این حساب، میتوان حق داد که ساخت چنین بنایی اینقدر زمان ببرد. مسجد شیخ لطف الله توسط معمار هنرمند، استاد محمدرضا اصفهانی ساخته شد. پیش از ساخت، در محل مسجد شیخ لطف الله مسجد دیگری وجود داشته که مسجد شیخ لطف الله روی خرابههای مسجد قبلی بنا شده. جاهای دیدنی اصفهاندر دروان گذشته به مرجع تقلید و مجتهد اعظم صدر یا صدرالعلما گفته میشد، برای همین هم در طول سالیان نام این مسجد به مسجد صدر و مسجد ملا فتح الله تغییر کرد، اما امروز دوباره با همان نام اولیه خطاب میشود. متاسفانه جزییات دقیقی از آنچه بر این مسجد گذشته در اسناد تاریخی وجود ندارد و نمیتوانم اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار بدهم جز اینکه مسجد شیخ لطف الله، مسجد اختصاصی شاه و خانواده سلطنتی بوده و مردم عادی اجازه عبورومرور به آن را نداشتند.
واقعا ارزشش در حد 5 هزار تومنه فقط به درد کسی میخوره که توش آواز بخونه
مسجد شیخ لطف الله اصفهان مسجدی تاریخی و معروف در این شهر است که قدمت آن به قرن یازدهم برمی گردد. این مسجد در میدان نقش جهان که در فهرست میراث جهانی یونسکو هم ثبت شده است، قرار دارد. این مسجد را می توان یک نمونه ی عالی از معماری و کاشیکاری تمام دوران دانست. از شگفتی های این مسجد در معماری گنبد، تغییر رنگ آن در زمان های مختلف روز است، طوریکه که صبح ها خاکی رنگ، در ظهر صورتی و در غروب خاکستری رنگ می شود. در شیخ لطف الله، هیچ مناره ای به چشم نمی خورد و از آن جاییکه در آن دوران، مناره ها یکی از اصلی ترین نشانه های وجود مسجد در یک مکان بوده اند، این موضوع جای سوال دارد. البته دلیل این موضوع این بوده است که این مسجد در آن دوران، محل عبادت درباریان بوده است و به همین دلیل بر بالای آن مناره ای ساخته نشده است تا مردم عام به این مسجد نیایند. یکی دیگر از شگفتی های این مسجد، نبود شبستان است. همانطور که می دانید، در تمام مساجد، شبستانی برای ورود وجود دارد. این در حالی است که در مسجد شیخ لطف الله برای ورود، باید پله ها را طی کنید
مسجد شیخ لطفالله با تزیینات بیبدیل کاشیکاری و معماری فوقالعاده یکی از زیباترین مساجد ایران است که با گنبدی نخودیرنگ در میدان نقش جهان میدرخشد. نام این مسجد با قدمتی از دوره صفویه در فهرست آثار ملی و میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. مسجد شیخ لطفالله برخلاف دیگر مساجد ایرانی مناره و حیاط چهار ایوانی ندارد. راهروی ۲۸ متری ورودی مسجد، محراب، راهروی زیرزمینی، نورپردازی ویژه، شبستان اصلی، گنبد باشکوه، کتیبهها و خطوط داخل مسجد، انعکاس هفت باره صدا و تزیینات متعدد از ویژگیهای منحصربهفرد مسجد شیخ لطفالله هستند.
معرف معماری غنی عهد صفویه با کاشی کاری و نقاشی های زیبای سقف و گنبد .
مسجد شیخ لطف الله (مکان تاریخی) در محله نقش جهان اصفهان و خیابان حافظ، بازار آهنگرها واقع شده است. این مکان یکی از هجده مکان تاریخی در محله نقش جهان اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان خورشید، حوض میدان نقش جهان، موزه عصارخانه شاهی و بازار قیصریه و همچنین کافه رستوران خانه همدم السلطنه، کافه روزگار، گذر آقا نورالله نجفی، گروه تولیدی صنایع دستی شکوهی نژاد و دفتر اطلاع رسانی گردشگری سازمان میراث فرهنگی اصفهان قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.