معماری زیبایی دارد و مسجد بزرگی است و مدیریت خوبی دارد و برنامه های خوبی دارد
مکانی مذهبی و تاریخی با معماری زیبای قدیمی و زیبا یکی از جاذبه های گردشگری در اصفهان است
مسجد قدیمی و تاریخی با معماری زیبا
مناره علی منارهای مدور در شهر اصفهان است که در مقابل آرامگاه هارون ولایت، در اوایل سده ششم هجری و در نزدیکی مسجد جامع اصفهان بنا گردیده و در دوره صفویان جزئی از ساختمان مسجد علی شدهاست ارتفاع اولیه مناره مسجد علی در حدود ۵۰ متر بوده است اما قسمتی از آن از بین رفته و هماکنون کمتر از ۵۰ متر بلندی دارد. ورودی مناره نیز هماکنون در داخل مسجد علی قرار دارد و در داخل آن بیش از ۱۶۰ پله قرارگرفته است. قطر مناره در پایینترین قسمت آن ۶ متر بوده و با بالا رفتن مناره از قطر آن کاسته میشود. این سازه از نظر هماهنگی در ابعاد و اندازهها و نیز از لحاظ آراستگی نمای سردر یکی از شاهکارهای معماری منارهها بهشمار میآید.با توجه به قراین، تاریخ ساخت این بنا بین سالهای ۵۱۵ تا ۵۲۵ هجری قمری تخمین زده شدهاست. ابتدا این منار نزدیک مسجد سلطان سنجر بوده که به همین نام خوانده میشد و اکنون که مسجد علی را به جای آن مسجد ساختهاند، منار مسجد علی خوانده میشود.مناره علی در نزدیکی مسجد جامع عتیق اصفهان و روبهروی مقبره هارون ولایت قرار دارد و قدمت آن به دوران سلجوقی بازمیگردد.وجه تسمیه مناره نیز به سبب نزدیکی آن به مسجد علی است بهگونهای که این مناره هماکنون در کنار گنبد مسجد قرار گرفته است و این مناره جزئی از مسجد علی شده است. در مورد تاریخ ساخت دقیق مناره اطلاعی در دست نیست اما کارشناسان ساخت آن را به نیمه اول قرن ششم هجری و دوران حکومت سلجوقیان نسبت میدهند.
مناره علی منارهای مدور در شهر اصفهان است که در مقابل آرامگاه هارون ولایت ، در اوایل سده ششم هجری و در نزدیکی مسجد جامع اصفهان بنا گردیده و در دوره صفویان جزئی از ساختمان مسجد علی شدهاست. این سازه از نظر هماهنگی در ابعاد و اندازهها و نیز از لحاظ آراستگی نمای سر در یکی از شاهکارهای معماری منارهها بهشمار میآید.
مسجد بسیار زیبا قدیمی و تاریخی مشرف به سبزه میدان و مناره بزرگ علی
عالی مثل اصفهان
مسجد دوران سلجوقیان است🙏🤲
مسجد امام علی از مساجد قدیمی اصفهان است که در زمان سلجوقیان ساخته شده که در حال حاضر هم ویژگیهای معماری منحصر به فرد خود را حفظ کرده است و مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. بانی این مسجد که به نام مسجد سنجریه معروف است مشخص نیست. در واقع از افراد مختلفی به عنوان بانی مسجد نام برده شده است. برخی از منابع تاریخی ادعا میکنند سلطان سنجر یا علی شاه این مسجد را ساخته است، در حالیکه منابع دیگر از محمود بن محمد ملکشاه نام میبرند.بنای مسجد در سال 929 هجری به پایان میرسد که مقارن با قتل سازندهی مسجد است. در تاریخ این طور آمده است که شاه حسین اعتماد الدوله یکی از بانیان بازسازی مسجد، جلال و شوکت زیادی داشت و در امور حکمرانی بی رقیب بود. به همین دلیل مخالفان بسیاری داشت که با دسیسه توانستند شبانه او را به قتل برسانند. شاه اسماعیل زمامدار وقت به این مسئله بی تفاوت نبود و عاملان قتل شاه حسین را شناسایی و دستگیر کرد. همچنین شاه اسماعیل برنامهای برای تشیع جنازه اعتماد الدوله ترتیب داد که وی را با نهایت احترام و تکریم به خاک بسپارند. در دوران صفویان فقط ویرانههایی از مسجد باقی مانده بود که شاه اسماعیل اول برای بازسازی قسمتهایی از مسجد هم اقدامات موثری انجام داد. با توجه به اینکه این مسجد به منارهی آن شناخته میشود، طی بازسازیهایی که روی مسجد علی در سالهای آتی انجام شد، مناره همچنان حفظ شده است.
منار علی از زاویه دید حیاط امامزاده هارونیه
نمایی از پشت مسجد مشرف به میدان امام علی
مسجد علي و مناره سلجوقي اصفهان اين بنا در يكي از خيابانهاي فرعي منشعب از خيابان هاتف، در نزديكي مسجد جامع و مجاور مقبره هارون ولايت واقع شده و به خاطر ويژگي هاي معماري و تزييناتي، از مساجد مهم و در خور توجه اصفهان است. با توجه به وجود منارهاي از دوره سلجوقي و اين حقيقت كه به روزگار صفويه از اين مسجد به نام مسجد سنجريه نام برده شده است، مي توان يقين پيدا كرد كه مسجدي در دوره سلجوقي در اين محل ساخته شده بوده كه بعد از ويراني در سال 929هـ . ق ـ زمان شاه اسماعيل اول ـ ميرزا شاه حسين وزير، مسجد كنوني را جايگزين آن كرده است. در حال حاضر، به غير از مناره كه در بطن مسجد علي قرار گرفته، هيچ اثري از بناي دوره سلجوقي مشهود نيست. پيترودلاواله و شاردن كه در سال 1619 و 1666 ميلادي در اصفهان بودهاند، اين مناره را به مقبره هارون ولايت منسوب داشتهاند. بناي كنوني مسجد با نقشه چهار ايواني ساخته شده و داراي سردر، صحن، ايوان، گنبدخانه و شبستان تابستاني و زمستاني است كه با تزيينات زيباي كاشي معرق، مقرنس كاري و كتيبههاي تاريخي مزين شدهاند. سر درب ورودي مسجد در ضلع باختري آن داراي كاشي كاري معرق نفيس و كتيبه تاريخي است. كتيبه مزبور به خط ثلث با كاشي معرق سفيد بر زمينه آبي، متضمن نام پادشاه وقت و باني ساختمان و سال اتمام ساختمان 929 هـ . ق است. رديف اول اين كتيبه، قرآني و به خط ثلث حنايي رنگ است. بقيه سطوح سر در، با كاشي كاري معقلي و خطوط بنايي تزيين و نماسازي شده است. صحن مسجد، مربع مستطيل و در وسط داراي يك حوض و در چهار ضلع، چهار ايوان است كه ايوان جنوبي از ديگر ايوانها وسيعتر است و در پشت آن، شبستان گنبددار قرار گرفته است. گنبد اين مسجد با ساقه بلند از بيرون با كاشي كاري پوشش يافته و از درون داراي مقرنسهاي گچي است. سطوح داخلي گنبدخانه با درگاهها و طاقهايي به صورت دو طبقه نماسازي شده كه طاقهاي طبقه بالا صورت مربع را به كثير الاضلاع تبديل كردهاند و گنبد بر آن قرار گرفته است. در پاكار گنبد، كتيبهاي سرتاسري متضمن آيات قرآني و تاريخ 929هـ. ق كاشي كاري شده است. در زير گنبدخانه و ايوان جنوبي، شبستان زمستاني مسجد، كمي پايينتر از سطح مسجد بنا شده و سبك ساختمان آن جالب است. در ابتداي شروع پلكاني كه سطح مسجد را به شبستان زيرين متصل مي كند. در ضلع شمالي مسجد و بر جرز باختري ايوان، لوحي از سنگ مرمر نصب شده است. مناره سلجوقي مسجد علي به ارتفاع 85/47 متر، در كنار گنبد قرار گرفته و از شكيلترين منارههاي دوره سلجوقي است كه با تزيينات آجركاري و كتيبههاي متعدد مزين شده است. مدخل اين منار در درون مسجد قرار گرفته است. در ارتفاع 35/40 متري، قرنيزي به صورت تاج بيرون زده و بعد از آن، بخش كوچك تر منار قرار گرفته كه در انتهاي آن نيز قرنيز ديگري قرار دارد. در داخل مناره، ستون مركزي قرار دارد كه پلكان حول محور آن به طرف بالا مي گردد. با توجه به ويژگي هاي معماري مناره به نظر مي رسد كه مربوط به قرن ششم و به احتمال كم تر، قرن هفتم هجري باشد.
معماری زیبایی دارد و مسجد بزرگی است و مدیریت خوبی دارد و برنامه های خوبی دارد
مسجد امام علی (مسجد) در محله گلبهار اصفهان و خیابان مسجد علی واقع شده است. این مکان یکی از دوازده مسجد در محله گلبهار اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند میدان امام علی (سبزه میدان)، موزه هنرهای اسلامی و سرای بازرگان و همچنین خرازی خطاط، رستوران ایرانی شهاب، مجتمع بهروز، امامزاده هارون ابن امام موسی بن جعفر الصادق و گروه صنعتی شکوهی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه میباشد.