info
عکس مسجد جامع آمل
category

مسجد جامع آمل آمل

درباره‌ی مسجد جامع آمل

مسجد جامع آمل مربوط به دوره صفوی - دوره قاجار است و در آمل، راسته بازار، مسجد جامع آمل واقع شده و این اثر در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۶۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ویکی‌پدیا

مسجد جامع آمل (مکان تاریخی) در آمل و خیابان مفتح واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی طلایی، بیمارستان امام رضا، موزه تاریخ آمل و بازار بزرگ تهران و همچنین بازار قدیم آمل، شهرداری منطقه 1 آمل، فروشگاه دیزاین، قالی سلیمان و کافه تنور داغ یگانه قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد مسجد جامع آمل

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    پسر پادشاه
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    مسجد جامع به‌ صورت بنایی بسیار قدیمی است، قسمت غربی آن‌ که توسط زلزله تخریب‌ شده است در سال 1225 به ویسله آقا علی‌اشرف مشایی بازسازی شد. اینگونه نقل است که در زمان های قدیم متصل به مسجد، مدرسه‌ای بود که به دستور شاه سلطان حسین دو سنگ مرمر که فرمانی بر روی آن حک‌ شده، قرار داده شد این فرمان اکنون به‌ عنوان سر در ورودی مسجد است. به هنگام ورود به فضای اصلی مسجد راهروها، حیاط مرکزی و اتاق‌ها، زیبایی خاصی دارند. با توجه به اینکه در تمامی دوره های تاریخ آجر و چوب جز مواد و مصالح اصلی ساخت‌ و ساز بوده اند استفاده از این مصالح از سقف تا کف مشهود است. در زیبایی های دیگر مسجد می توان به آجرکاری های زیبای مناره اشاره کرد.

    3
  • avatar
    حبیب
    جمعه 18 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع آمل: از مساجد جامع قدیمی ایرانی است که طبق منابع ذکر شده از سال ۱۱۰۰ به دستور شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده و بعد از گذر از زلزله و آتش‌سوزی کماکان پابرجاست. یگانه کتیبه تاریخ دار بنا سنگ نبشته‌ای است در دهلیز مسجد، حاوی فرمانی از شاه سلطان حسین صفوی، مورخ به ۱۱۰۶. در منابع بررسی شده، از چند نفر به عنوان بانی نام برده شده‌است، از جمله، عثمان بن نهیک و ابراهیم بن عثمان بن نهیک، عبداله بن قحطبه، عمربن علاو ابوالخصیب و هانی بن هانی. خطاط سنگ نبشته مسجد محمد ابراهیم همدانی بوده‌است. مَقدِسی در کتاب خود به دو مسجد در شهر آمل اشاره کرده‌است، جامع عتیق، در کنار بازار، و جامع دیگر در نزدیک آن. وجود دو مسجد جامع در این شهر از دیگر منابع نیز استنباط می‌شود. ابن اسفندیار در تاریخ طبرستان آورده‌است که ابراهیم بن عثمان بن نهیک در سال ۱۷۷، در زمان خلافت هارون الرشید، این مسجد را بنا کرده‌است، و در جای دیگر، عثمان بن نهیک، پدر ابراهیم را بانی مسجد خوانده‌است. او در توصیف ساختمان این مسجد آورده‌است، چون عمارت تمام شد و خواستند تا قبله پدید کنند، چهل شبانه روز باران بود. وضع و تعیین به حقیقت میسر نشد، به حدس و تخمین فرو نهادند. در کتاب از آستارا تا استارباد آمده که امروزه در مسجد جامع آمل محراب مستقیم منطبق بر محور بنا است، ولی نمازگزاران به سمت راست منحرف می‌شوند، و این انحراف ظاهراً به همان سبب است که ابن اسفندیار دربارهٔ مسجد ابراهیم بن عثمان بن نهیک یادآور شده‌است. چنان‌که گذشت، قدمت این مسجد به قرن اولیه هجری قمری می‌رسد، ولی بنا در طی زمان دچار تغییرات فراوانی شده‌است. این بنا یک بار در اثر زلزله تخریب و در سال ۱۲۲ به دست آقا علی اشرف مشایی و حاجی گرشاسب بازسازی شد. در سال ۱۳۳۵، مسجد طعمه حریق شد و بار دیگر متولیان آن را مرمت کردند. در سال‌های اخیر، شبستان جنوبی بنا را تخریب و شبستان دیگری با سازه فلزی به جای آن احداث کرده‌اند.

    3
  • avatar
    احمد
    پنجشنبه 19 بهمن ماه 1402

    مسجدی کهن و قدیمی در بافت تاریخی شهر آمل، مدرسه علمیه با سابقه و دارای کتابخانه غنی و حجرات و مدرس ها طلاب و دانشجویان علوم دینی و از جمله دانش آموختگان این مکان شریف، علمای بزرگی چون آیت الله العظمی جوادی آملی و آیت الله العظمی حسن زاده آملی حیاط زیبای مدرسه منقش به تصاویر طلاب شهید مدرسه علمیه می باشد.

    2
  • avatar
    علی تنکابنی
    پنجشنبه 05 اسفند ماه 1400

    این بنا در محله مسجد جامع یا کاردگر محله آمل واقع گردیده و بنای اولیه آن مربوط به قرن های اولیه اسلامی است . ابن اسفندیار، در تاریخ طبرستان- اوایل قرن هفتم هجری- در خصوص مسجد جامع آمل نوشته : ” مسجد جامع را به ایام هارون الرشید، سنه سبع و سبعین و مائه (۱۷۷۱ ه-. ق)، بنیاد افکندند و متولی عمارت، ابراهیم بن عثمان بن نهیک بود” . سید ظهیرالدین در تاریخ طبرستان و مازندران- اواخر قرن ۹ هجری – می نویسد که بانی مسجد، شخصی مالکی مذهب بوده که بعدها نبیره های او از لار قصران برای تعمیر آن می آیند. نامبرده در جای دیگر، بانی مسجد را عبدالله بن قحطبه ذکر کرده است. بنای کنونی مسجد دارای صحنی مربع شکل است که در چهار جهت آن، بناهایی قرار دارد. شبستان جنوبی و شمالی هر کدام ۶ فیلپا، و شبستان های شرقی و غربی هرکدام ۹ فیلپا در میان دارند. بناهای چهار طرف حیاط، دو طبقه است و مأذنه مسجد را از سطح زمین ساخته اند. این مسجد در دوره قاجار بازسازی و تعمیر شده است. در راهروی مسجد، لوحه ای سنگی متضمن فرمانی از شاه سلطان حسین صفوی و مورخ ۱۱۰۶ ه-. ق نصب شده است

    2
  • avatar
    ascii
    یکشنبه 18 اردیبهشت ماه 1401

    یک مسجد قدیمی و زیبا که باسازی شده و به دوره شاه سلطان حسین صفوی برمیگرده و در دهلیز مسجد کتیبه ای نصب شده که حاوی فرمانی از شاه سلطان حسین صفوی هست ودر کل خالی از لطف نیست دیدن و گشت و گذاری در داخل مسجد

  • avatar
    نظرت را بنویس و ❤️ کن.👇
    پنجشنبه 25 فروردین ماه 1401

    بنایی که از قدیم و گذشته های دور به جا مانده اند؛ مدرکی برای اثبات تاریخ کهن هستند و تقریبا هر سلسله ای، بناهای زیادی را از خود به جای گذاشته است. شهر آمل هم یکی از شهرهاییست که تاریخچه و پیشنیه غنی دارد و حتی برخی از پادشاهان، این شهر را به عنوان پایتخت خود انتخاب می کردند. این شهر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب و موقعیت مکانی خوب، همیشه مورد توجه و اهمیت قرار می گرفت. حال یکی از ساختمان هایی که در آمل به جا مانده و نشان دهنده تاریخ این شهر است، مسجد جامع آمل یا همان مسجد امیرالمومنین می باشد که در ادامه مجله مستر بلیط، بیشتر به معرفی او می پردازیم.مسجد جامع آمل یکی از قدیمی ترین مسجد های آمل است که دوره ساخت او به زمان های دور باز می گردد. این مسجد علاوه بر این جزو قدیمی ترین ها محسوب می شود، جزء بزرگترین و مهم ترین مسجد های آمل هم به شمار می رود. معمولا مسجد جامع ها در هر شهری وجود دارند و مسجد اصلی شهر هستند. این مسجد مهم که با نام ممسجد امیر المومنین هم در بین مردم شناخته می شود، مکانی مناسب برای گردشگران خارجی است تا خوب با معماری ایران آشنا شوند؛ زیرا نقش و نگارهای زیبا و معماری منحصر به فرد آن، او را از تمام مسجد های ایران متمایز می کند. این بنای تاریخی، دقیقا در مرکز شهر واقع شده و بازار اصلی آمل هم در نزدیکی آن قرار گرفته است. البته این موضوع که مسجد در سطح شهر واقع شده، یکی از دلایل مثبت آن است؛ زیرا گردشگران علاوه بر بازدید کردن از مسجد جامع، می توانند به بازار قدیمی و بقیه بخش های آمل هم سر بزنند.

  • avatar
    آخوندزاده
    دوشنبه 27 اردیبهشت ماه 1400

    مسجدی زیبا و تاریخی مسجد جامع آمل در دل بازار تاریخی آمل نشان دهنده تاریخ و قدمت آمل


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد جامع آمل واقع شده‌اند:

  • خانه تاریخی درزی
    (5.0)
    آیت الله جوادی آملی، نیکان 5
  • خانه قدیمی مقیم وعلیزاده
    (3.0)
    مصطفی خمینی، آیت الله جوادی آملی
  • خانه تاریخی صحت
    (3.5)
    آیت الله جوادی آملی، الهی مقدم
  • خانه تاریخی ملک
    (4.3)
    آیت الله جوادی آملی، شهید ملک
  • خانه شفاهی
    (5.0)
    مصطفی خمینی، آیت الله جوادی آملی
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط Gorji (شهریار سطح ۳ نشان) در تاریخ چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع آمل اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع آمل در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع آمل ندارد.
    location استان مازندران، آمل، مهدیه، مفتح
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری مسجد جامع آمل

    شنبه 08:00 تا 14:00
    یک‌شنبه 08:00 تا 14:00
    دوشنبه 08:00 تا 14:00
    سه‌شنبه 08:00 تا 14:00
    چهارشنبه 08:00 تا 14:00
    پنج‌شنبه 08:00 تا 14:00
    جمعه 08:00 تا 14:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo