آرامگاه
هرکی حرم رفته حتما قبر ایشون رو هم دیده. ایشون همون معمار معروف منار جنبان اصفهان هستند
مقبره این دانشمند بین صحن امام و آزادی ، در جایی که بیشتر محل تدریس او بوده قرار دارد. شیخ بهایی در سال 1030 هجری قمری در گذشته است. این رواق که قبل از مرگش محل تدریس او نیز بوده حدود ۱۰۲ متر مساحت داره که با آینه کاری های بسیار و کتیبه های خوشنویسی شده زیبایی تزیین شده است. کتیبه هایی روی دیوار نصب شده که تاریخ مرگ و تولد شیخ بهایی را روی آن نوشته است. در مورد عظمت علمی این دانشمند همین بس که یونسکو سال ۲۰۰۹ میلادی را سال نجوم و شیخ بهایی نامگذاری کرده بود. اصلیت شیخ بهایی از جبل عامل شام بود. بهاء الدین محمد ده ساله بود که پدرش عزالدین حسین عاملی از بزرگان علمای شام به سمت ایران رهسپار شد و چون به قزوین رسیدند و آن شهر را مرکز دانشمندان شیعه یافتند، در آن سکونت کردند و بهاءالدین به شاگردی پدر و دیگر دانشمندان آن عصر مشغول شد. مرگ این عارف بزرگ و دانشمند را به سال 1030 و یا 1031 هجری در پایان 87 سال حیاتش ذکر کرده اند. وی در شهر اصفهان روی در نقاب خاک کشید و مریدان پیکر او را با شکوهی که شایسته شان او بود ، به مشهد بردند و در جوار حرم امام رضا (ع) به خاک سپردند.
آرامگاه شیخ بهایی یه جای عالی در صحن انقلاب حرم امام رضاست
جای عالی شیخ بهایی دانشمند، فیلسوف، شاعر، عارف و مخترع بزرگ در زمان صفویان که کارهای بسیار و بناهای مختلفی که از ایشان بجای مانده است.
زندگی نامه شیخ بهایی که در کنار مقبره ایشان بر روی دیوار قرار داده شده است
شیخ بهایی یکی از بزرگ ترین مردان در استواری دین بوده است. در تاریخ اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم اوراقی ورق می خورد و ما را به یاد کسانی می اندازد که با خون دل خوردنشان این نهال بالنده را استوار نگه داشتند. یکی از این افراد شیخ بهایی است که در تاریخ 12 شوال از دنیا رفت.اگر می خواهید با این عالم بزرگ بیشتر آشنا شوید رزرو تور و هتل مشهد را انجام دهید و به آرامگاه ایشان بروید. بـهاء الدین محمد بن حسین همدانى عاملى جبعى معروف به شیخ بهایى؛ حكیم، فقیه، عارف، مـنجم، ریاضىدان، شاعر، ادیب، مورخ بزرگ؛ درسال 953 ه.ق در بعلبك از توابع جبل عامل در خاندان علم و دانش كه تبار و نسب خود را به حارث همدانى یكى از یاران مخلص على علیه السلام میرسـانند؛ پا به عرصه ی حیات نهاد. پدر عالیقدر او، عالم بزرگوار شیخ حسین فرزند عـبـدالـصـمد حارثى- متوفى 984 ه.ق- یكى از شاگردان مبرز فقیه نامدار شیعه مرحوم شهید ثانى- مستشهد 966 ه.ق- است. او كه خود صاحب نظر بوده و كتبى در فقه و اصول و علوم متداول عصر خود داشته است؛ پس از شهادت شهید ثانى در ایام جوانی؛ در اثر سختگیریها و كارشکنی هایى كـه در امـور شیعه در جبل عامل پیش آمده بود؛ به ایران منتقل گردید.
اسطوره ای تمام نشدی در علم که از او شاهکارهای بسیاری در معماری و کتاب های بسیاری در اکثر رشته ها به یادگار مانده که این آثار در گوشه گوشه اصفهان و حرم مطهر رضوی به چشم میخورد.
بهاءالدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین محمد بن حسن بن عاملی جبعی (جباعی) (۱۸ فوریه ۱۵۴۷ در بعلبک، لبنان – ۱ سپتامبر ۱۶۲۱ در اصفهان) معروف به شیخ بهایی، همهچیزدان، حکیم، علامهٔ فقیه، عارف، اخترشناس، ریاضیدان، شاعر، ادیب، تاریخنگار و دانشمند شیعهٔ ایرانی عربتبار از بعلبک در لبنان کنونی قرون دهم و یازدهم هجری بود که در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات دانایی داشت، در حدود ۹۶ کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیک بر جای ماندهاست.
شاعر بزرگ معماری بزرگ مهندسی بزرگ شیخی بزرگ ارامگاه شیخ بهایی
مرقد شریف شیخ بهاالدین محمد معروف به شیخ بهائی که در نجوم، ریاضی، هندسه، فقه و حدیث سرآمد زمان خود بوده، نامدارترین اثر ایشان کتاب کشکول میباشد، و بنابر وصیتش در پائین پای امام رضا ع و محل تدریس سابق خود مدفون گردیده است.
خیلی این مکان آرامش بخش هست🙂💝
بهاءالدین محمد بن عزّالدین حسین بن عبدالصمد حارثی عاملی (۹۵۳-۱۰۳۰ یا ۱۰۳۱ ه.ق)، متخلص به بهائی و معروف به شیخ بهایی، بهاءالدین عاملی و شیخالاسلام، فقیه، دانشمند ذوفنون، محدث، حکیم، شاعر و ریاضیدان شیعه در عصر صفویه بود. وی از علمای جبل عامل بود که نسبش به حارث همدانی صحابی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) میرسد. شیخ بهائی یكی از بزرگان و مفاخر و نوابغ اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم هجری میباشد كه در جامعیت و تنوع علوم و دانش، كمتر نظیری مـیتـوان بـر او پـیـدا نـمود، او یكی از جامعترین افراد روزگار خویش در وسعت معلومات و تنوع اطلاعات بوده است، از این نظر برجستگی مشخصی در میان فقها و دانشمندان كسب كرده است.
خداوند این دانشمند و نخبه و بزرگ شیعه را رحمت کنند انشاالله جایشان بسیار خالی است چه میشد اگر در عصر ما زندگی می کردند
ای که مسجد می روی بهر سجود ! سر بجنبد, دل نجنبد اینچه سود ؟
آرامگاه شیخ بهایی (آرامگاه) در محله حرم مطهر رضوی مشهد و خیابان رواق امام خمینی واقع شده است. این بنا یکی از یازده آرامگاه در محله حرم مطهر رضوی مشهد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حرم مطهر امام رضا، نقاره خانه، مجموعه موزه های آستان قدس رضوی و بازار عباسقلی خان و همچنین گنبد طلا، چایخانه صحن کوثر حرم رضوی، مسجد جامع گوهرشاد، مزار شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و سقاخانه اسماعیل طلا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این بنا یکی از آرامگاههای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این بنا به ایستگاه مترو محل ساخت مترو خط ۳ باب الجواد (در حال ساخت)، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.