موزه
موزه نقاشی پشت شیشه مکان موزه قبلا خانه قوام السلطنه بوده است موزه ای با دسترسی آسان
خیلی قشنگ بود ولی کافه ای که داخلشه زیاد خوب نیست
موزه زیاد جذابی نیست محیط تکراری و خسته کننده ای داره، دسترسی اش خوب نیست درکل توصیه نمیشه
گویا با امکانات جدیدی دوباره میخواد بازگشایی کنه
یادش بخیر سال ۹۴ که سرباز میراث فرهنگی بودم،یه دوره تو این موزه خدمت کردم
پایتخت میزبان موزههایی است که شاید کمتر کسی با موضوع آنها باشد؛ موزههایی منحصربهفرد که تجربهای فراموشنشدنی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان میآورند. موزه نقاشی پشت شیشه یکی از این موزهها است. این موزه مجموعهای ارزشمند از آثار هنری را در خود گنجانده است که در گذشته بسیار متداول و محبوب بوده است.نقاشی پشت شیشه هنری است که در روزگاری نه چندان دور، رونق بسیار زیادی در کشورمان داشت و بخشی جدا نشدنی از معماری ایرانی به حساب میآمد. این روزها شاید کمتر کسی با این هنر آشنا باشد یا نمونههای زیبای آن را از نزدیک دیده باشد. موزه نقاشی پشت شیشه این فرصت را فراهم آورده است تا بازدیدکنندگان با این رشته هنری بیشتر آشنا شوند. این موزه در خانه تاریخی شقاقی، در مرکز شهر واقع شده است.در ابتدا رونق و رواج نقاشی پشت شیشه همزمان با مکتب نقاشی گل و مرغ دوره زندیه مورد توجه قرار میگیرد و شهر شیراز میعادگاه هنرمندان این مکتب میشود. در آن دوران آثار نقاشهایی چون محمد زمان، نقاش عصر صفوی و علی اشرف در دوره افشاریه، الهامبخش هنرمندان شد.از هنرمندان بنام این دوران میتوان به آقا باقر، آقا نجف، آقا زمان و از همه مهمتر آقا صادق اشاره کرد. رواج و گسترش معماری روزگار کریمخان عاملی موثر در رونق مکتب گل و مرغ است. در همین زمان است که نقاشی گل و مرغ در پشت شیشه جان و حیات دیگری مییابد. نقاشها با ذوق به یاری قطعههای کوچک شیشههای مسطح، سختی نقش معکوس کشیدن و رنگ وارونه انداختن بر پشت شیشه را تحمل کردهاند.
موزه زیاد جذابی نیست محیط تکراری و خسته کننده ای داره، دسترسی اش خوب نیست درکل توصیه نمیشه
موزه نقاشی پشت شیشه مکان موزه قبلا خانه قوام السلطنه بوده است موزه ای با دسترسی آسان
خیلی قشنگ بود ولی کافه ای که داخلشه زیاد خوب نیست
موزه نقاشی پشت شیشه در تهران، دومین موزه از این هنر بینظیر در جهان است. این هنر زیبا در دوران صفویه شکل گرفته است. در این هنر، شیشهها با ابعاد مختلف با استفاده از نقاشیهای فوقالعاده تزئین میشوند. در این مجموعه، آثار چشمنوازی مانند پرتره، تصویر عامه مردم و شمایل شخصیتهای مذهبی و دینی به چشم میخورد. این نقاشیهای جذاب و جالب، نشاندهنده هنر و فرهنگ ایرانی در طی سالهای مختلف است. ذوق و استعداد هنرمندان این عرصه، هر بینندهای را به تحسین وامیدارد. جالب است بدانید که ساختمان این موزه در اصل متعلق به دکتر سیاوش شقاقی بوده است. خانه مسکونی و مطب ایشان در همین مکان قرار داشته است. ورثه ایشان پس از مرگ، ساختمان را به شهرداری تهران میسپارند. این مجموعه بازسازی میشود. سپس این مکان در سال 1377 به سازمان میراث فرهنگی واگذار میشود. در نهایت این سازمان، نخستین موزه نقاشی پشت شیشه ایران را در این عمارت افتتاح میکند. معماری عمارت موزه ساختمان موزه حدودا 350 مترمربع مساحت دارد. این عمارت شامل بخشهای زیرزمین، طبقه همکف و اول است. سبک طراحی و معماری این بنا، به صورت تلفیقی از معماری ایرانی-اروپایی میباشد. ساختمان این عمارت، در دوران پهلوی ساخته شده است. حیاط مجموعه نیز به سبک چهارباغ ایرانی طراحی شده است.
موزه نقاشی پشت شیشه تهران ، یکی از موزههای خوش رنگ و لعاب این شهر است که در خیابان سعدی قرار دارد.موزه نقاشی پشت شیشه در یکی از خانههای قدیمی تهران که متعلق به مرحوم دکتر سیاوش شقاقی؛ اولین پزشک در رشته بیماریهای ریوی بوده، راهاندازی شده است. این خانه قدیمی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۵۰۰ مترمربع، متعلق به اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی است. این خانه توسط ورثه دکتر شقاقی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهدا و پس از بازسازی در سال ۱۳۷۷ خورشیدی با ۳۱۰ قلم شیء خریداری شده (متعلق به دوره صفویه تا عصر حاضر) از سوی شهرداری تهران، به سازمان میراث فرهنگی واگذار گردید. تاریخچه بنای موزه ساختمان عمارت شقاقی (موزه)متعلق به دوران پهلوی اول بوده و معماری آن به سبک معماریهای دوران قاجار تلفیقی از هنر ایرانی- اروپایی است. محوطه ای با زیربنای حدود ۳۵۰ متر مربع(اعیان) در فضایی با مساحت حدودی۶۵۰ مترمربع(عرصه) بنا شده است. حیاط به سبک و سیاق چهارباغ ایرانی با حوضی در وسط و رختشویخانهای در ضلع جنوبی محوطه قرار گرفته است. عمارت بنا شامل سه طبقه زیرزمین، طبقه همکف و طبقه اول میباشد.نمای ساختمان دارای پوشش سفید روی سیمان استو ترکیب بندی انواع عناصر معماری من جمله، تعبیه پنجرهها و درهای چوبی و نیز به کارگیری قوسهای جناغی، هلالی، نعل اسبی و نقوش گچبری که با سیمان اجرا شده اند و نیز ستونها و بالکنها، را میتوان در نمای عمارت مشاهده نمود. مهمترین تزئینات بکار رفته در سطوح داخلی بنا، گچبریهای فرنگی (رنگی) و انواع ابزار زنیهای گچی است.گچبریهای فعلی بسیار پرکارتر از گچبریهای اصلی بنا میباشد که در سالهای اخیر، ۷۷- ۱۳۷۴ ایجاد گردیده است.در سطوح خارجی بنا بکار بردن نقوش گچبری در زیر رخبام و نیز سایر قسمتها نما من جمله بالای درها و پنجره ها به شیوه بناهای قاجاری با مصالح سیمان و روکش رنگ سفید قابل اشاره است. نحوه دسترسی آدرس :خیابان سعدی شمالی، خیابان برادران قائدی (هدایت سابق)، پلاک ۲۰۲،موزه نقاشی پشت شیشه موزه نقاشی پشت شیشه در خیابان سعدی (ایستگاه متروی دروازه دولت)، خیابان برادران قائدی (هدایت)، تقاطع خیابان نورمحمدی (تنکابن) واقع شده است. دسترسی به این موزه از طریق خیابان پیچ شمیران نیز امکانپذیر است. روزهای بازدید از این موزه همه روزه (به جز دوشنبهها و ایام سوگواری) از ۹ الی ۱۷ میباشد.
گویا با امکانات جدیدی دوباره میخواد بازگشایی کنه
موزه نقاشی پشت شیشه (موزه) در محله بهارستان تهران و خیابان قائدی واقع شده است. این مکان یکی از شش موزه در محله بهارستان تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان امیر اعلم، باغ موزه نگارستان و پاساژ سجاد و همچنین خانه ظهیرالاسلام، دبیرستان دوره دوم پیام رستگاران، اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات، کتابخانه آیت الله طالقانی و کافه کمال الملک قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.