روح هوشنگ خان ابتهاج شاد و یادش مانا🖤
ثبت خانه ارغوان در لیست سازمان میراث فرهنگی به دلیل وجود درخت ارغوانی است که هوشنگ ابتهاج، شعر معروف «ارغوان» خود را برای آن گفتهاست.
ارغوانم آنجاست ارغوانم تنهاست ارغوانم دارد می گرید چون دل من که چنین خونآلود هر دم از دیده فرو می ریزد
خانه ابتهاج، یادگاری است از هوشنگ ابتهاج و قدمت آن به دوره دوم پهلوی باز می گردد. برای پی بردن به اهمیت احساسات موجود در این خانه باید اول هوشنگ ابتهاج را بشناسیم. هوشنگ ابتهاج شاعر معاصر ایرانی، متخلص به هـ . الف. سایه به گفته شهریار نزدیک ترین شاعر به غزلیات حافظ می باشد. به گفته خودش شبی در زندان به یاد تمام خاطراتش و خانواده اش افتاده و شعر ارغوان را سروده است. سایه می گوید ارغوان نماد خانواده او است چون وقتی آن خانه را خریداری کرده بود از درخت ارغوان تنها کنده ای بر جا بود. سایه متوجه می شود کنده درخت، جوانه بسیار کوچکی زده است و با مراقبت و محبت فراوان خود سبب رویش مجدد درخت ارغوان می شود. او می گوید ارغوان با بچه هایم قد کشید! حالا ارغوانی که روزی سایه نگران تنهاییش بود تنها مانده است. و خوب است ما سری به آن بزنیم. هرچند امروزه این خانه تغییر کاربری داده و در دست سازمان سیمان است و بازدید عمومی برای خانه وجود ندارد. اما می توان در ساعات اداری وارد حیاط خانه شد و زیر سایه ارغوان چند دقیقه نفس کشید و به زمانی فکر کرد که این خانه محفل شعرا ارزشمندی بوده است. این خانه از طرف سازمان میراث فرهنگی، به خانه ارغوان نام گرفته است. ساختمان خانه ابتهاج مربوط به دوره دوم پهلوی است و آجر های قرمز رنگ آن جذابیت خاصی در عین سادگی به بنا داده اند. این خانه در 26 آبان 1387 با شماره 23878 به ثبت ملی رسیده است.
فقط حیاط رو میتونید ببینید. داخل خونه بازدید نداره🙏🏼
منزل شاعرمعاصر مرحوم ابتهاج
عالی و واقعا خوبه
عالی و حتما باید یک بار رفت
قشنگه
ارغوان شاخه همخون جدا مانده من آسمان تو چه رنگ است امروز؟ آفتابیست هوا؟ یا گرفته است هنوز ؟ من در این گوشه که از دنیا بیرون است آسمانی به سرم نیست از بهاران خبرم نیست آنچه میبینم دیوار است آه این سخت سیاه آنچنان نزدیک است که چو بر میکشم از سینه نفس نفسم را بر میگرداند ره چنان بسته که پرواز نگه در همین یک قدمی میماند
ارغوان شاخهی هم خون جدا ماندهی من این چه رازی ست که هر بار بهار با عزای دل ما میآید؟
روحش شاد
خانه ابتهاج (موزه) در محله فردوسی تهران و خیابان انوشیروانی واقع شده است. این مکان یکی از بیست موزه در محله فردوسی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند دیزنی لند علاالدین، بیمارستان امیر اعلم، کوچه تمدن ، موزه عروسک و فرهنگ ایران و پاساژ علاالدین و همچنین هتل ایران، داروخانه شبانه روزی رامین، پوشاک بچه گانه اپل، کارخانه آرگو و طباخی لوکس طلایی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو فردوسی، برای دسترسی راحتتر و کمک به داشتن هوایی پاکتر، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.