info
عکس مسجد اعظمعکس مسجد اعظمعکس مسجد اعظمعکس مسجد اعظم
category

مسجد اعظم محله ارم، قم

مسجد

درباره‌ی مسجد اعظم

مسجد اعظم (مسجد) در محله ارم قم و خیابان ورودی حرم مطهر واقع شده است. این مکان یکی از نه مسجد در محله ارم قم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه، موزه آستان مقدس حضرت معصومه و پاساژ قدس و همچنین صحن حضرت معصومه، مدرسه علمیه فیضیه، آرامگاه پروین اعتصامی، ایوان آینه صحن اتابکی و آرامگاه شهید مرتضی مطهری قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد اعظم

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    حسین
    سه شنبه 04 اردیبهشت ماه 1403

    مسجد اعظم قم هم‌چنین معروف به مسجد آیت‌الله بروجردی مسجد بزرگی در جوار آرامگاه حضرت فاطمه معصومه است که در سال ۱۳۳۹ خورشیدی به سعی و اهتمام سید حسین طباطبایی بروجردی ساخته شد. بخشی از محل ساختمان مسجد، بنای متروکه عمارت شاهی (کاخ کیکاووس میرزا، پسر سی‌و‌دوم فتحعلی‌شاه و حاکم قم) و نیز مسافرخانه‌های شخصی بود. با توجه به اینکه سه طرف صحن حرم به وسیلۀ مدرسه فیضیه و میدان آستانه و خیابان صحن موزه احاطه شده‌بود و طرف دیگر هم متصل به مکان‌های یادشده بود، نیاز به احداث فضایی سرپوشیده برای زائران و نمازگزاران وجود داشت. در ۲۱ تیر ۱۳۳۳ (مصادف با زادروز علی بن موسی الرضا) کلنگ احداث این مسجد توسط آیت‌الله بروجردی زده‌شد و شش سال بعد، در ۱۳۳۹، مسجد اعظم گشایش یافت.

    7
  • avatar
    سِدْرَةُ‌ المُنْتَهی
    شنبه 25 اردیبهشت ماه 1400

    السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ فَاطِمَةَ وَ خَدِیجَةَ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ وَلِیِّ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا أُخْتَ وَلِیِّ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا عَمَّةَ وَلِیِّ اللَّهِ السَّلَامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُه

    6
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 11 اسفند ماه 1400

    مسجد اعظم قم هم‌ چنین معروف به مسجد آیت‌الله بروجردی مسجد بزرگی در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) است که در سال ۱۳۳۷ خورشیدی به سعی و اهتمام آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی ساخته شد معمار این بنا حسین لرزاده بوده، و از جمله مساجد سه ایوانی است. ارتفاع گنبد ۲۴ متر است. این مسجد را مثلثی تشکیل می‌دهد که ضلع جنوبی آن در حدود ۱۲۰ متر و قاعده آن شاید به ۱۰ متر هم نمی‌رسد. اما با دقت نظر استاد حسین لرزاده که یکی از معروفترین معماران آن عصر است، این بنا با وجود چنین مشکلی، با طراحی بسیار مناسب به انجام رسیده است. این مسجد که ساخت آن در سال ۱۳۳۹ خاتمه می یابد، از معماری و کاشی کاری هنرمندانه ای برخوردار است. گنبد مسجد با مساحتی قریب ۱۴۶۰ متر، گنبدی بسیار بزرگ در بین مساجد شیعی است. زیر گنبد و ایوان مصنوعه دو گوشواره، ۲ شبستان است که مجموع مسجد را تشکیل می‌دهد. بیرون شبستان دو ایوان قرار گرفته که جزء مسجد می‌باشد . ساختمان مخزن کتابخانه و سالن‌های مطالعه و ایوان کوچک، وضوخانه و حوضخانه در ابتدا در غرب مسجد قرار داشته که امروزه در طرح جدید تخریب شده و در ضلع دیگر ساخته شده‌است. جنوب مسجد علاوه بر شبستان نسبتاً بزرگی که نمای مسجد است، دارای راهرویی است که بعد از ورود به محوطه کوچکی سالن نهار خوری بزرگی قرار دارد. آبدارخانه، کشیک خانه، چاه آب و حوض زیبایی که در کنار چاه تهیه شده، مجموع ساختمان‌های مسجد است. اخیراً گنبد این مسجد مزین به بزرگترین لوستر پوسته ای جهان گردیده است که پیشتر زیر نظر مرحوم حاج حسن جابرانصاری تولید و توسط ایشان وقف مسجد گردیده بود

    5
  • avatar
    خادم
    جمعه 25 اسفند ماه 1402

    مسجدی بزرگ و معنوی با معماری بسیار زیبا ساخته ی جناب لر زاده

    3
  • avatar
    امیر
    شنبه 09 دی ماه 1402

    معمار این بنا حسین لرزاده بوده، و از جمله مساجد سه ایوانی است. ارتفاع گنبد ۲۴ متر است. این مسجد را مثلثی تشکیل می‌دهد که ضلع جنوبی آن در حدود ۱۲۰ متر و قاعده آن شاید به ۱۰ متر هم نمی‌رسد. اما با دقت نظر استاد حسین لرزاده که یکی از معروفترین معماران آن عصر است، این بنا با وجود چنین مشکلی، با طراحی بسیار مناسب به انجام رسیده است. این مسجد که ساخت آن در سال ۱۳۳۹ خاتمه می یابد، از معماری و کاشی کاری هنرمندانه ای برخوردار است.

    3
  • avatar
    محمدسجاد جهانگیری
    پنجشنبه 25 اسفند ماه 1401

    به دستور آیت الله بروجردی ساخته شد

    3
  • avatar
    mimsin
    شنبه 25 دی ماه 1400

    به کوشش مرحوم آیت الله العظمی بروجردی ساخته شده و علاوه بر نماز جماعت و مراسم گوناگون، محل دروس خارج فقه و اصول برخی از مراجع تقلید و اساتید سطوح عالی قم هم هست.

    3
  • avatar
    درخشان
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد اعظم مکانی برای عبادت دارای فضایی بسیار قدیمی، دلنشین، مذهبی با معماری ایرانی اسلامی

    3
  • avatar
    دوست‌شما
    شنبه 25 فروردین ماه 1403

    نماز جماعت و نوسازی سقف مسجد اعظم قم کنار حرم مطهر حضرت معصومه س 💚🌷

    2
  • avatar
    وحدت
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد قدیمی و فضای بسیار خوب با معماری خوب و درکل محیطی آرامش بخش و معنوی

    2
  • avatar
    ش.
    دوشنبه 02 فروردین ماه 1400

    به دلیل بزرگ بودنش به این نام خوانده شده و یکی از قدیمی ترین بناهای تاریخی قم محسوب میشه

    2
  • avatar
    emohammad28
    شنبه 05 اسفند ماه 1402

    معماری زیبا و خیره کننده ای داره

    1
  • avatar
    Ali
    شنبه 23 دی ماه 1402

    بزرگترین مسجد و بهترین مسجد از مساجد قم همین مسجد اعظم خودمونه🤲😇‌‌

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 29 شهریور ماه 1402

    مسجد بزرگ در کنار حرم مطهر بسیار عالی است

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 23 شهریور ماه 1402

    بسیار مکان با صفا و آرامش بخش

    1
  • avatar
    محمد آموزگار
    جمعه 29 اردیبهشت ماه 1402

    مسجد اعظم به سبک معماري اسلامي بنا گرديده و در سال 1339 هجري شمسي مورد بهره برداري قرار گرفت. مجموع مساحت مسجد تقريبا 12000 متر مربع است. داراي 4 شبستان ( شبستان زير گنبد 400 متر مربع و شبستانهاي جانبي هر کدام 900 متر مربع و شبستان زير ساعت با مساحت 300 متر مربع و ارتفاع سقف هر کدام تا سطح حدودا 10 متر )، و 3 ايوان رفيع و زيبا و گنبد بزرگي به قطر 30 متر و ارتفاع 25 متر از سطح پشت بام و ارتفاع 35 متر از کف شبستان مي باشد.گلدسته هاي آن به ارتفاع 25 متر از بام و ارتفاع 45 متر از سطح زمين و ماذنه هايي به ارتفاع 5 متر از سطح پشت بام ساخته شده اند. علاوه بر اين ، يک برج با ساعت زنگي بزرگ در شمال مسجد قرار دارد که از 4 جهت ديده مي شود. در سال 1371 هجري شمسي حايل بين مسجد اعظم و مسجد بالاسر برداشته شد تا محيط يکپارچه شود.  

    1
  • avatar
    Dr. Who
    چهارشنبه 19 مرداد ماه 1401

    باز سازی داخلی به زیبایی مسجد کمک کرده

    1
  • avatar
    bahram
    چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد بزرگ با معماری زیبا و‌و فضای دلنشین امکانات خوبی داره

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 28 فروردین ماه 1403

    اذان نماز مغرب

  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    شنبه 06 خرداد ماه 1402

    مسجد اعظم قم مسجدی در کنار حرم حضرت معصومه(س) که پرجمعیت‌ترین درس‌های حوزه علمیه قم در آن برگزار می‌شود. این مسجد، در دهه ۱۳۳۰ش با حمایت آیت‌الله سید حسین بروجردی و معماری حسین لرزاده ساخته شد.در مسجد اعظم، حوادث سیاسی مهمی از جمله سخنرانی امام خمینی در فروردین ۱۳۴۳ش رخ‌ داده است. مسجد اعظم یکی از مهم‌ترین مراکز تدریس حوزه علمیه قم است و معمولا جلسه تدریس مراجع تقلید، هر روزه در این مسجد برگزار می‌شود. به جز نماز جماعت و مراسم مهم مذهبی، این مسجد محل برگزاری مجالس ترحیم عالمان مشهور شیعه و اعتکاف در ایام البیض ماه رجب است. مسجد اعظم قم ۱۲ هزار متر مربع مساحت، چهار شبستان، یک صحن و یک کتابخانه دارد. قبر آیت‌الله بروجردی نیز در یکی از ورودی‌های این مسجد استآیت‌الله بروجردی به محمدتقی فلسفی گفته بود که میل دارد قسمت غرب و جنوب غربی حرم حضرت معصومه (س) به خانه‌های مردم متصل نباشد و خانه‌های که در این قسمت وصل به دیوار حرم است، خریداری شود و در آن محل تا لب رودخانه، مسجد بزرگی ساخته شود تا حریم حرم مطهر محفوظ بماند.[۱] سه طرف صحن حضرت معصومه به وسیله مدرسه فیضیه و میدان آستانه و خیابان صحن موزه احاطه شده و فقط یک طرف آن بود که با اتصال به مسافرخانه تاریک و تو در تو و بدنما و خانه‌های شخصی افراد، باعث نگرانی و ناراحتی عمومی بود. از سوی دیگر نبودِ مکانی مناسب برای برپایی نماز، مراسم اعیاد، وفیات و محصور کردن این بارگاه با قبرستان‌هایی در اطراف آن از انگیزه ساخت این مسجد بوده است؛ چنانچه خود آیت الله بروجردی بنابر نقل آیت الله محمد فاضل لنکرانی گفته بود که «بنا دارد در جوار حرم حضرت معصومه(س) مسجدی چون مسجد گوهرشاد بنا کند» و پیش‌بینی او این بود که حوزه علمیه قم در درازمدت به فضایی وسیع و مناسب جهت برگزاری دروس حوزویان نیاز دارد و چه بهتر که این مرکز در کنار حرم و با نام مسجد باشد. کلنگ بنای این مسجد در ۱۱ ذی‌القعده ۱۳۷۳ق.، سالروز ولادت امام رضا(ع) برابر با ۲۱ تیر سال ۱۳۳۳ش. طی مراسمی به زمین زده شد و در سال ۱۳۳۹ به پایان رسید. قسمتی از هزینه ساخت را آیت الله بروجردی قبول کرد و بقیه با کمک‌های مردمی تأمین شد.[۲]

  • avatar
    Sardar Fard
    چهارشنبه 02 فروردین ماه 1402

    خادمان باشعور و مهربون ♥

  • avatar
    IRIADQ
    جمعه 25 شهریور ماه 1401

    نماز جماعتاش خیلی لذت بخشه. بهتر از شبستان امامه.

  • avatar
    S.A.H
    چهارشنبه 02 آذر ماه 1401

    مسجد عالی


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد اعظم واقع شده‌اند:

  • مسجد شهدای حاج ابر
    امام خمینی، امام خمینی 56
  • مسجد آقا نقی
    آیت الله طالقانی، 19 دی، نوزده دی 4
  • مسجد حضرت ولیعصر
    آیت الله طالقانی، طالقانی 116، 4 آیت الله مدنی، بین ارم 4 و طالقانی 112/9
  • حسینیه ارک
    خیابان معلم غربی، ارک، بین 13 و میر جعفری
  • مسجد فاطمه الزهرا(س)، مسجد آبشار
    امیرکبیر، 5، بین 61 و 59
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد اعظم اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد اعظم در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد اعظم ندارد.
    neshan logo