info
عکس ایوان آینه صحن اتابکیعکس ایوان آینه صحن اتابکی
category

ایوان آینه صحن اتابکی محله ارم، قم

مکان تاریخی

درباره‌ی ایوان آینه صحن اتابکی

ایوان آینه صحن اتابکی (مکان تاریخی) در محله ارم قم و خیابان شبستان، پیاده راه آیت اله مرعشی نجفی (ارم) واقع شده است. این مکان یکی از پنج مکان تاریخی در محله ارم قم می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی بام الغدیر، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه، موزه آستان مقدس حضرت معصومه و پاساژ قدس و همچنین صحن حضرت صاحب الزمان (عج)، آرامگاه پروین اعتصامی، مسجد اعظم، مدرسه علمیه فیضیه و هتل سلام قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد ایوان آینه صحن اتابکی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    محمدسجاد جهانگیری
    پنجشنبه 25 اسفند ماه 1401

    خیلی خوش گذشت

    23
  • avatar
    رضا
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    السلام علیک یا فاطمه معصومه (س)

    23
  • avatar
    حبیب
    پنجشنبه 31 فروردین ماه 1402

    بر بالای ایوان مرتفع آیینه در صحن امام رضا علیه السلام دو مناره بلند که از دوره قاجاریه و از شاهکارهای استاد حسن معمار قمی است و در سال ۱۳۰۳ قمری احداث شده است. گلدسته های ایوان آیینه بلندترین گلدسته های ابنیه حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها است؛ ارتفاع این مناره ها از سطح بام ۲۸ متر و از سطح زمین ۴۲.۸۰ متر و قطر ان ۳.۳۰ متر و محیطش ۱۰.۵۰ متر است و هر کدام از مناره ها ۷۸ پله دارد.در بالای مناره های کتیبه ای دیده می شود که متن یکی از آن ها « لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» است و متن دیگری « سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» است. پوشش خارجی مناره های ایوان آینه سراسر کاشی گرهی و در میان آنهانام های جلاله به خط ثلث سفید دیده می شود. این دو مناره از سال ۱۳۴۵ شمسی آسیب ندیده اند ولی زلزله سال ۱۳۵۹ شمسی به آنها آسیب رساند که در سال های ۱۳۶۰ و ۶۱ توسط محمد معمار سنتی قم و اصغر مطلوم زاده اصفهانی کاشی کاری شد. مناره های تو پر اطراف صحن امام رضا علیه السلامشانزده مناره تو پر تزیینی در اطراف صحن امام رضا علیه السلام و به ارتفاع تقریبی ۵ تا ۶ متر وجود دارد که از این تعداد ۴ عدد در ضلع جنوب غربی، چهار عدد در ضلع جنوب شرقی و دو عدد در دو طرف مناره های بلند ایوان آیینه قرار دارد و بالای هر کدام از ایوان های شمالی، جنوبی و شرقی هر کدام دو مناره وجود دارد و سطح تمامی این مناره ها با کاشی های معرق و دارای نقوش هندسی است. دو مأذنه در صحن امام رضا علیه السلام روبروی ایوان آیینه قرار دارد که تا سالهای اخیر نیز مؤذنان در بالای آنها اذان می گفتند و مناجات خوانی داشتند.

    5
  • avatar
    Driver
    چهارشنبه 14 دی ماه 1401

    اگه خدایی نکرده دلتون شکست و پشت و پناهی نداشتید. اگه سنگ صبوری نداشتید و دنبال یه جا برای پیدا کردن گمشده تون بودین. دم دمای اذان صبح،بهتون توصیه میکنم یه سر اینجا بزنید. پرواز روحتون رو مشاهده میکنید. چشم هاتون در اختیار شما قرار نداره و بی‌اختیار شروع به باریدن میکنن. از روی زمین کنده میشید و پرواز میکنید.

    4
  • avatar
    باغستانی
    شنبه 05 شهریور ماه 1401

    در دل کویر به قلبها آرامش می دهد.

    4
  • avatar
    امیر
    شنبه 09 دی ماه 1402

    یوان آینه هنری نفیس اثر استاد حسن معمار قمی هنرمند مشهور دوره قاجاریه است که در مدخل حرم از جانب شرقی به ارتفاع ۱۴.۸۰ متر و عرض ۷.۸۷ مترو دهانه ۹ متر به صورت رفیع قرار دارد و به خاطر پوشش آینه آن به ایوان آینه مشهور است، این ایوان همزمان با بنای صحن بنا گردیده.

    3
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    سه شنبه 18 مهر ماه 1402

    دو مناره ایوان آینه با کاشی کاری زیبایی در زمان امین السلطان اتابکی تزیین شده است و معمار آن استاد حسن معمار قمی بوده است. دو مناره ایوان طلا که کوچکتر از دو مناره ایوان آینه است که قسمت های بالایی آن از طلا ساخته شده و به همین دلیل به مناره طلا معروف است. مناره های صحن امام هادی (ع) در زمان شاه بیگی، بیگم صفوی و همزمان با بنای ایوان طلا در سال 925 هجری قمری ساخته شد. از برخی سفرنامه های موجود که یکی از آن ها مربوط به آدام اولئاریوس در سال 1108 هجری قمری است، چنین برداشت می شود که دو مناره ایوان طلا در این سال فاقد ایوان بوده و به شدت آسیب دیده و از ناحیه کمر شکسته شده است. در برخی از تصاویر مربوط به این هیچ مناره ای در کنار گنبد دیده نمی شود. در سال 1198 لطفعلی خان زند این دو مناره را بازسازی کرد و مناره ها کاشی کاری و کتیبه ای شد، اما در حمله آقا محمدخان قاجار این کاشی ها و کتیبه ها از بین رفت، اما این دو گلدسته تا اوایل سلطنت ناصرالدین برپا بود. شاه قاجار. و چون شکستگی دوباره راه پیدا کرده بود، پس از طلاکاری ایوان طلا، گلدسته ها به دستور ناصرالدین شاه بازسازی شد.

    3
  • avatar
    حاج سعید
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    عکس های تاریخی این ایوان رو حتما ببینید

    3
  • avatar
    مسافر
    یکشنبه 06 فروردین ماه 1402

    اسلام علیک یا فاطمه معصومه سلام الله علیها

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 29 مرداد ماه 1402

    این صحن در روز های محرم دسته های زیادی رو مهمون خودش می کنه جای بسیار با صفایی هست

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 27 مهر ماه 1402

    السلام علیک یا بنت فاطمة و خدیجة

    1
  • avatar
    Ali
    پنجشنبه 21 دی ماه 1402

    بهترین مکان زیارتی_سیاحتی قم از همه لحاظ👌👌👌

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 17 تیر ماه 1402

    جای همه شیفتگان و دلسوختگان اهل بیت خالی بود زیارت کردم به نیابت از همه دلدادگان حضرت معصومه سلام الله علیها


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده ایوان آینه صحن اتابکی واقع شده‌اند:

  • آب انبار تاریخی شادقلی خان
    (5.0)
    بلوار عمار یاسر، شاد قلی خان
  • خانه شاکری
    (4.0)
    آیت الله طالقانی، آقاسیدحسن، طالقانی 112/4
  • خانه تاریخی میرزایی
    (4.3)
    تونل غدیر، 8
  • آرامگاه مستوفی الممالک
    (4.3)
    امیرکبیر، پل بازار، آستانه
  • آرامگاه شاه عباس دوم صفوی
    (4.8)
    حجتیه، آیت الله‌ حائری‌ یزدی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. این به‌روزرسانی توسط کاربران نشان انجام شده است.(چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی ایوان آینه صحن اتابکی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد ایوان آینه صحن اتابکی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه ایوان آینه صحن اتابکی ندارد.
    neshan logo