info
عکس خانه پروفسور یحیی عدل
category

خانه پروفسور یحیی عدل محله شیخ هادی، تهران

مکان تاریخی

درباره‌ی خانه پروفسور یحیی عدل

خانه پروفسور یحیی عدل (مکان تاریخی) در محله شیخ هادی تهران و خیابان سخنور واقع شده است. این مکان یکی از سه مکان تاریخی در محله شیخ هادی تهران می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان سورنا، خانه موزه مقدم و بازار ابزار فجر و همچنین فروشگاه قله قاف، هنرستان موسیقی پسران تهران، موزه ملی قرآن کریم، فروشگاه ایران بور و دارالترجمه رسمی مهاجر قرار گرفته است. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو دانشگاه امام علی (ع)، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد خانه پروفسور یحیی عدل

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    رضا
    شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401

    خانه پروفسور یحیی عدل مربوط به دوره پهلوی است و در تهران، خیابان ولیعصر، روبروی کاخ مرمر، پلاک ۴ و ۶ واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. خانهٔ پروفسور عدل اکنون در مالکیت دولت قرار دارد و به عنوان ساختمان پژوهشکدهٔ هنر استفاده می‌شود

    6
  • avatar
    qezi.beh
    سه شنبه 13 تیر ماه 1402

    این مکان بازدید نداره و الان شده پژوهشکده هنر

    4
  • avatar
    ghaemi_mahla
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    خانه پروفسور یحیی عدل یک مکان تاریخی در خیابان ولیعصر تهران که متفاوت و بسیار خاص است

    3
  • avatar
    کارگاه تولیدی قادری
    یکشنبه 11 تیر ماه 1402

    رحمت خدا بر پروفسور عدل

    2
  • avatar
    سید
    جمعه 24 دی ماه 1400

    خانه پروفسور عدل تهران در سال ۱۳۱۰ در تهران، خیابان ولی‌عصر (عج) رو به روی کاخ مرمر ساخته شد. بر اساس گفته‌های وکیل مالک و همچنین نوع معماری، این خانه توسط یک معمار روسی ساخته شده است.خانه پروفسور عدل دارای ۲۷۰۰ متر مربع عرصه و حدود ۱۰۰۰ متر مربع زیربنا، شامل یک طبقه ساختمان اعیانی با زیرزمین همراه با آپارتمان سرایدار و سینمای خانگی است.خانه پروفسور عدل در تاریخ ۱۱ مرداد سال ۱۳۷۷ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۰۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. پروفسور عدل که بود ؟ پروفسور دکتر یحیی عدل در سال ۱۲۸۷ در شهر تبریز چشم به جهان گشود. یوسف خان مکرم الملک پدر یحیی عدل برای مدتی نایب الایاله آذربایجان بود. یحیی عدل تحصیلات دوره متوسطه را در در رشته های ریاضی و فلسفه در پاریس ادامه داد و به پایان رساند. مدت ها بعد از تحصیل در دانشکده ریاضی، با تشویق عمویش و علاقه خود به دانشکده پزشکی پاریش وارد شد. او موفق شد در رشته ارولوژی و جراحی عمومی تحصیلاتش را به پایان برساند و پس از این که به ایران بازگشت در دانشکده پزشکی مشغول به کار شد. وی در دانشگاه به عنوان استاد جراحی فعالیت می کرد و “پدر جراحی ایران” لقب گرفته بود. یکی از بزرگ ترین هنرهای دکتر عدل شجاعت بخشیدن به جراحان و تشویق آن ها برای روی آوردن به جراحی بود. از جمله مواردی که به شهرت و محبوبیت دکتر عدل افزودند، شامل تکنیک های جدید و پیدایش آنتی بیوتیک ها بودند که توسط وی با موفقیت انجام گرفته بود. تاریخچه بنا خانه پروفسور دکتر عدل در سال تهران، خیابان ولیعصر در سال ۱۳۱۰ توسط معمار روسی مقابل کاخ مرمرساخته شده بود. این خانه به دلیل معماری زیبا و متعلق بودن به پدر جراحی ایران به ثبت آثار ملی ایران درآمد و هم اکنون در مالکیت دولت قرار داشته و به عنوان ساختمان پژوهشکده هنر (وابسته به فرهنگستان هنر) مورد استفاده قرار می گیرد. معماری بنا خانه دکتر عدل ۲۷۰۰ متر مربع مساحت دارد و زیربنای آن ۱۰۰۰ متر مربع می باشد. خانه دکتر عدل دارای یک طبقه ساختمان اعیانی به همراه زیرزمین بوده و نیز یک آپارتمان سرایدار و سنمای خانگی دارد. نقشه و طرح خانه دکتر عدل از نوع روسی می باشد و دارای ۳ ورودی و بخش های خصوصی چون محل بیتوته مهمان، پذیرایی، مطب، منزل خدمه، سرایدار و راننده است. در سطوح داخلی ساختمان بنای خانه از گچ ساده استفاده شده و سقف ها نیز دارای گچبری هستند. کاشی های خشتی منقوش از تزئینات زیبایی هستند که در بخش شرقی بنا در ازاره دیوار به کار رفته اند. در نمای خارجی ساختمان خانه دکتر عدل نیز از گچ و آجر سفید استفاده شده و بخش رخ بام نیز با گچبری مزین شده است. پلان این خانه از نوع روسی شامل بخش‌های خصوصی، پذیرایی، محل بیتوته مهمان، مطب، منزل سرایدار، راننده، خدمه، همراه با ۳ ورودی است.سطوح داخلی بنا با اندود گچ ساده است ولی در سقف از گچبری استفاده شده است. همچنین در بخش شرقی بنا از کاشی‌های خشتی منقوش در ازاره دیوار استفاده شده است.نماهای خارجی این خانه ترکیبی از آجر و گچ سفید بوده و در قسمت رخ بام با گچبری تزئین شده است. این خانه به تملک دولت درآمد و تبدیل به دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام شد. نحوه دسترسی آدرس :تهران ، خیابان ولیعصر ، روبروی کاخ مرمر، پلاک ۴ و ۶ برای بازدید از خانه دکتر عدل در هر فصلی از سال می توانید مراجعه کنید، اما اگر دوست دارید عکس های زیبا و هنری بگیرید، بهتر است در بهار و تابستان و اوایل پاییز که بیعت و منظره حیاط خانه بسیار دل انگیز و تماشایی است مراجعه کنید.

    2
  • avatar
    امیر
    چهارشنبه 06 فروردین ماه 1399

    معماری جالبی داره برای دانشجوهای معماری نمونه ی خوبی میتونه باشه

    2
  • avatar
    ستوده
    دوشنبه 20 اردیبهشت ماه 1400

    خانه پروفسور یحیی عدل یک مکان خاص و متفاوت در خیابان ولیعصر تهران که یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده

    2
  • avatar
    sima
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    سلام امروز به تاریخ ۴/12/1400 برای بازید اما این مکان رفتيم اما شده فرهنگسرا و بازديد نداره متاسفانه

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 08 اردیبهشت ماه 1401

    در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ اینجا رفتم ولی بسته بود.

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده خانه پروفسور یحیی عدل واقع شده‌اند:

  • عمارت سرهنگ بهرامی
    (4.2)
    ولیعصر، نوفل لوشاتو، بین ماموستا محمد شیخ الاسلامی و رازی
  • عمارت و باغ تاریخی اعلم السلطنه
    (3.1)
    حافظ، ایرانیان
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط snowman (شهریار سطح ۱۲ نشان) در تاریخ شنبه 18 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی خانه پروفسور یحیی عدل اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 18 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد خانه پروفسور یحیی عدل در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه خانه پروفسور یحیی عدل ندارد.
    neshan logo