info
عکس مجموعه تاریخی مهرپادین
category

مجموعه تاریخی مهرپادین مهریز

درباره‌ی مجموعه تاریخی مهرپادین

مجموعه تاریخی مهرپادین (مکان تاریخی) در مهریز و خیابان انقلاب واقع شده است. و به‌صورت شبانه‌روزی به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه می‌دهد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مسجد جامع مهرپادین، امامزاده سید غیاث الدین، پارک مهرپادین، نبات مهرپادین و صندلی های نارنجی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



ایستگاه‌های نزدیک به مجموعه تاریخی مهرپادین

نظرات کاربران در مورد مجموعه تاریخی مهرپادین

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    جمعه 22 بهمن ماه 1400

    مجموعه تاریخی مهرپادین مهریز، یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری یزد و هسته اولیه شکل‌گیری شهر مهریز به شمار می‌رود که شامل قلعه، مسجد جامع (زمستانه و تابستانه)، حسینیه، امامزاده، آب‌انبار، حمام، بازارچه و خانه‌های قدیمی خشتی با نورگیرهای زیبا و بادگیرهای بلندبالا می‌شود. قدیمی‌ترین بخش محله و مجموعه مهرپادین، متعلق به قرن ۸ هـ.ش است. واژه «مهرپادین» از ۲ کلمه مهر به معنی خورشید و پادین به معنی سرزمین تشکیل شده و درمجموع به مفهوم سرزمین خورشید می‌باشد قلعه مهرپادین مهریز، ازجمله اماکن تاریخی و جاذبه‌های گردشگری مهریز در استان یزد می‌باشد که در ۳۰ کیلومتری مرکز استان (یزد) قرار گرفته و همه‌ساله، گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند. قلعه مهرپادین مهریز با مساحتی به طول ۱۶۰ و عرض ۱۴۸ متر، دارای ۲ حصار دفاعی ۶ متری خشتی و ۹ برج مدور ۸ متری می‌باشد که سکونتگاهی موقت و متعلق به قرن ۸ هـ.ش بوده است. این قلعه با قرار گرفتن در میان باغ‌های میوه و زمین‌های زراعی، بر تمام شهر تسلط داشته است. برخی، قدمت ساخت قلعه تاریخی مهرپادین مهریز را به دوران صفویه و بعضی، به دوران حکومت آل مظفر (قرن ۸ هـ.ش) و زمان ساخت ارسن یا مجموعه شهری مهرپادین نسبت می‌دهند. در این زمینه، یک روایت محلی هم وجود دارد که قلعه مهرپادین مهریز را ساخته دست پسرکی می‌داند که در جریان حمله مغولان به قصبه مهریجرد و کشته شدن تمامی مردم آن، زنده می‌ماند و سربازان مغول او را به اهالی سریزد در نزدیکی مهریجرد تحویل می‌دهند. وی پس از بزرگ شدن، قلعه‌ای خشتی و بزرگ با برج و بارویی بلند و خندقی عمیق می‌سازد تا در برابر چنین رخدادهایی، بتواند از شهرش دفاع کند. قلعه‌ای باشکوه که تا همین چند دهه پیش، به‌طور موقت فعال و مسکونی بوده و تنها در مواقع خطر یا حمله دشمن، اهالی روستا را در کنار هم جمع و حفظ می‌کرده است. در چنین ایامی، اهالی برای طلب کمک از قلعه‌های دیگر، در روز از دود و در شب هم به‌وسیله چیزی شبیه چوب سوخته چشمک‌زن استفاده می‌کردند. این قلعه همچنین به‌عنوان انبار کالا و محصولات کشاورزی، آذوقه و دام نیز کاربرد داشته است.مجموعه مهرپادین مهریز ، مجموعه‌ای از آثار فاخر ازجمله قلعه، مسجد جامع (زمستانه و تابستانه)، حسینیه، امامزاده، حمام، بازارچه و خانه‌های خشتی است که بادگیرهای موجود در هریک از خانه‌ها، جلوه‌ای خاص به آن بخشیده است. واژه مهرپادین از ۲ کلمه مهر به معنای خورشید و پادین به معنای سرزمین تشکیل‌شده است.این مجموعه مربوط به سده ۸ هجری قمری است و در تاریخ ۱۳۷۸ نیز به ثبت آثار ملی ایران رسیده است. اهمیت بالای این مجموعه و آثار باستانی اصیل آن موجب شده‌اند تا این مجموعه خیلی زود در فهرست آثار ملی قرار گرفته و برای حفظ آن از هیچ تلاشی فروگذار نشود.قلعه مهرپادین که یکی از اصلی‌ترین آثار مجموعه مهرپادین است، دارای مساحتی با طول ۱۶۰ متر و عرض ۱۴۸ متر است. این قلعه با دارا بودن ۲ حضار دفاعی ۶ متری از جنس خشت و ۹ برج دایره‌ای شکل ۸ متری، سکونتگاه موقت شاهان در زمان قدیم بوده است. این قلعه زیبا در میان باغ‌های چشم‌نواز دارای درختان میوه و همچنین زمین‌های زراعی قرار داشته و در آن بزرگان بر تمامی شهر تسلط لازم را نیز داشتند.

    1

سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مجموعه تاریخی مهرپادین واقع شده‌اند:

  • قلعه مهرپادین
    (4.2)
    انقلاب، آزادگان
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط قاسم حسنی (شهریار سطح ۷ نشان) در تاریخ چهارشنبه 17 آبان ماه 1402 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مجموعه تاریخی مهرپادین اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: چهارشنبه 17 آبان ماه 1402
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مجموعه تاریخی مهرپادین در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مجموعه تاریخی مهرپادین ندارد.
    neshan logo