آتشكدهها، پرستشگاههای زرتشتیان هستند که آتش را در جایگاه مخصوصی در آن قرار میدهند و نیایشهای دینی خود را در برابر آن انجام میدهند. در ایران عصر باستان آتشکدههای بسیاری ساخته شد که بعد از ورود عربها به ایران خراب شدند و روی خرابههای برخی از آنها مسجد جامع ساخته شد. طبق گفتههای منابع، ایرانیان باستان پیش از قرن چهارم قبل از میلاد، در فضای باز نیایش میکردند. نیایشگاه مسقف برای اولین بار در دوره اردشیر هخامنشی ساخته شد. اطلاعات بازمانده از آتشکدهها درباره آتشکدههای دوره ساسانی بیشتر است. جایگاه آتش در دوره ساسانی بهشکل چهارتاقی بود و گنبدی نیز روی آنها ساخته میشد. درون چهارتاقی آتشدانی قرار داشت که محل روشن نگه داشتن آتش بود. آتشکدههای بسیاری از دوره باستان در ایران برجای مانده است که در جغرافیای ایران پراکنده هستند. آتش برخی از این آتشکدهها هنوز روشن است و بعضی از آنها از بین رفته و تنها خرابههایی از آنها بر جای مانده است. بعضی دیگر نیز با ورود اسلام به ایران به مسجد تبدیل شدند و عنوان مسجد جامع را به خود گرفتند. مسجد جامع اصفهان نمونهای از این دست محسوب میشود که روی ویرانههای یک آتشکده بنا شده است.
اما خوبه که بدونیم برخلاف سایر ادیان و مذاهب زرتشتیان آتش نمی پرستیدند بلکه چون پاک بود آنرا مقدس و واسطه ای بین خود و خدا میدانستند تا دعایشان را برآورده سازد
پنج-شش بار به این مکان مقدس رفتهام. بسیار آرامشبخش است. یک راهنمای گردشگر در اینجا حضور دارد که تمام توضیحات را به صورت کامل میدهد.
چه زمانی باز هست این مکان؟
برای بسیاری نام آتشکده، یادآور شهر یزد است نه جایی در مرکز تهران. اما آتشکده آدریان تنها آتشکده این شهر در اواخر قاجار و در سال ۱۲۹۳ تاسیس شده. حتی تا امروز هم مراسم و آیین زرتشتی در آتشکده برپا میشود. معماری دیدنی آتشکده آدریان، محوطه حیاط، نیایشگاه یا ساختمان مرکزی و محل نگهداری آتش از بخشهای آتشکده هستند.
ما در تعطیلات عید به این مکان مراجعه کردیم. بازدید رایگان بود و از طرفی جمعیت بسیار زیادی در آنجا حضور داشتن. مکان زیبایی هستش و مدیر محترم مجموعه هم با صبر و حوصله بسیار زیاد توضیحات لازم به مراجعه کنندگان رو ارائه می دادند.
نیایشگاه آدریان تهران نیایشگاه آدُریان محل نگهداری آتش مقدس است که در شهر تهران، خیابان جمهوری، خیابان میرزا کوچک خان، پلاک ۴، (ضلع شمالی دبیرستان فیروز بهرام) واقع شدهاست. بنای معبد آدریان مربوط به دوره قاجار است و این اثر در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۴۴۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
قطعه ای از بهشت بر روی زمین
تجربه جالب
آتشکده اهورا مزدا تاسیس۱۲۸۶
توی عید اگه میرید حواستون باشه تا ساعت ۱۳ باز هستن
یکی از قشنگترین حیاطهای تهران رو داشت🥹💫
آتشکده آدریان تهران، یکی از مهم ترین آتشکده های ایران است که در ۱۲۳۹ خورشیدی ساخته شد. در آن انجمنهای پارسیان هندوستان و زرتشتیان تهران کمکهای مالی چشمگیری برای ساخت آتشکده آدریان اصفهان انجام دادند. بنای آتشکده آدریان تهران ابتدا با نمایی آجری ساخته شد. با این حال به دنبال محبوبیت این آتشکده در بین زرتشتیان، نمای بیرونی آتشکده آدریان در ۱۳۴۵ با سنگ مرمر تزئین شد. آتشکدهای که از آن صحبت میکنیم در همسایگی دبیرستان فیروز بهرام قرار دارد. این دبیرستان، یکی از مراکز علمی ایرانِ دوران قاجار و پهلوی بوده و گردشگری در آن خالی از لطف نیست. آتشکده آدریان تهران از چندین بخش اصلی ساخته شده است. بخش مرکزی این آتشکده را اتاقی چهارگوش تشکیل میدهد که دیوارهای با ارتفاع ۸۰ سانتیمتر اطراف آن را احاطه کرده است. ظرف مِسی بزرگی در این اتاق قرار دارد. داخل این ظرف آتشی جاودان خودنمایی میکند. گردشگران اجازه نزدیکشدن به آتش را ندارند و باید از پشت شیشه به تماشای آتشِ آتکشده آدریان بنشینند. سالن نیایش که به آن نمازگاه نیز میگویند، آشپزخانه مرکزی و سالن پذیرایی از دیگر بخشهای آتشکده آدریان به حساب میآید.
آتشکده ادریان آتشکده خیلی خوب و قشنگی هست و بلیط هم نمیخواهد ولی اجازه ورود به داخل برای افراد غیر زرتشتی وجود نداره در کل آتشکده قشنگ هست و هر قسمت نماد دین زرتشت رو داره
آتشکده آدریان، آتشکده زرتشتیان تهران، بنای معبد آدریان مربوط به دوره قاجار است و این اثر بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. سنگ بنای آدریان یا آتشکده تهران امرداد ماه ۱۲۹۳ خورشیدی گذاشته شد. درون آتشدان آن، آتش چندهزارساله بازمانده از آتشکده کاریان فارس فروزان است. آتشی که موبدان از بامداد تا شامگاه، آن را کُنده و هیزم میدهند و پرستاری میکنند. آدرس: تهران، خیابان جمهوری، خیابان میرزا کوچک خان، پلاک ۴ این مکان همیشه بازدید عمومی نداره.
این اتیش خاموش نمیشه؟هیزم از کجا میارن
آتشکده زرتشتیان آدریان (مکانهای تاریخی) در محله فردوسی تهران و خیابان میرزا کوچک خان واقع شده است. این مکان یکی از سیزده مکان تاریخی در محله فردوسی تهران میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان نجمیه، موزه آبگینه و سفالینه های ایران (خانه قوام السلطنه) و مرکز خرید چهارسو و همچنین تهران اسپیکر، سامسونگ، رضا لقمه، انجمن زرتشتیان تهران و پاساژ امجد قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.