مجموعهای از کاخها و موزههای دیدنی - بسته است : ۹ تا ۱۷
ساعت کاری: بسته است - ۹ تا ۱۷
در زمان فتحعلی شاه قاجار این باغ در نیزار ساخته شد که به همین دلیل به نیآوران مشهور شد و در گذر زمان نیز نام نیاوران به خود گرفت. بعدا محمد شاه، بنای کوچکی در میان این باغ ساخت و سپس ناصرالدین شاه بنای با شکوه صاحبقرانیه را در آن بنا نهاد. محمدرضا پهلوی نیز بناهای کوچک باغ را تخریب کرد و کاخی مدرن برای سکونت خود احداث کرد و تا زمان خروج از ایران در همین بنا سکونت داشت و از کاخ صاحبقرانیه نیز به عنوان محل کار استفاده میکرد. کاخ نیاوران دارای طرحی ایرانی-اروپایی است که از دو طبقه و یک نیم طبقه تشکیل شده است.
عجب...
واقعا بی نظیره اینکه فکر کنی چه کسایی اینجا زندگی کردن و چه اتفاقاتی افتاده
کاخ نیاوران یا کاخ موزه نیاوران، در گوشه شمال شرقی باغ نیاوران قرار دارد.[۱] این کاخ در مجموعه باغ نیاوران در میدان نیاوران شهر تهران واقع شده و مساحت آن حدود ۱۱ هکتار است. کاخ نیاوران اقامتگاه تابستانی محمدرضا شاه پهلوی بود. این کاخ یکی از مکانهای شاخص گردشگری در شهر تهران است.[۲] این باغ در کنار روستایی که «گُرده وی» یا «گُرده به» خوانده میشد و در نیاوران قرار داشت، به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود ساخته شد. باغ ییلاقی فتحعلیشاه قاجار که در این نیزار ایجاد شد را «نی آوران» نامیدند که بعد به «نیاوران» مشهور شد.[۳] محمدشاه نیز در همین باغ بنای کوچکی بنا کرد و به دنبال اوناصرالدینشاه قاجار «کاخ صاحبقرانیه» را در این باغ ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد، عمارت کوشک احمدشاهی است. عملیات احداث این کاخ به دستور محمدرضا شاه پهلوی در سال ۱۳۳۷ آغاز گردید و در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید.[۱] در زمان فتحعلی شاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که تخریب و کاخ نیاوران به جای آن ساخته شد.[۴] این بنا با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ مترمربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی میهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانوادهاش اختصاص یافت.[۱] کاخ نیاوران را محسن فروغی طراحی کرد.[۱][۵]همچنین گچبری توسط استاد عبداللهی، آینهکاریتوسط استاد علیاصغر و کاشیکاری نمای خارجی توسط استاد ابراهیم کاظمپور انجام شدهاست.[۱] طبقه همکف این بنا شامل سرسرای بزرگی است که کلیه اتاقها در اطراف آن شکل گرفتهاند. از آن اتاقها میتوان به سینمای اختصاصی، اتاق غذاخوری، سالن پذیرایی، اتاق انتظار و راهروهای فرعی و همچنین تالار آبی اشاره کرد.[۱] در نیم طبقه این بنا اتاق کار، اتاق کنفرانس و دفتر منشی فرح دیبا و اتاق خواب لیلا و اتاق ندیمه او قرار دارد. در طبقه سوم اتاق خواب و استراحتگاه نیمروزی محمدرضا پهلوی،[۱] اتاق آرایش و لباس فرح دیبا و همچنین اتاقهای فرزندان شاه و ندیمههایشان قرار دارد.لباس های مجلسی و نفیس فرح که در سال های گذشته در اتاق خواب شاه و شهبانو در کنار لباس نظامی شاه دیده میشد هم اکنون دیده نمی شود. مجموعهای نفیس از تابلوهای نقاشی هنرمندان ایرانی و خارجی، ظروف چینی کارخانههای سور فرانسه و رزنتالآلمان و اشیاء تزیینی و همچنین مجموعه فرشهای نفیس ایرانی زینت بخش این فضاها بودهاند.[۶] در سال ۱۳۵۷ این کاخ به دست مردم انقلابی ایران رسید و در سال ۱۳۶۰ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده شد. در سال ۱۳۶۵ کاخ موزه نیاوران برای اولین بار گشایش یافت. در سال ۱۳۶۸مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی در محل مدرسه اختصاصی راهاندازی شد و یکسال بعد فضاهای جانبی آن به خوابگاه پسران اختصاص یافت. در سالهای بعد موزه جهاننما (۱۳۷۶)، کاخ صاحبقرانیه (۱۳۷۷) و کوشک احمدشاهی (۱۳۷۹) نیز در معرض بازدید عموم قرار گرفت.
از کجا به کجا آمدیم.
کاخ نیاوران همچون کاخ سعدآباد مجموعه ای سلطنتی و به یادکار مانده از دو دوره قاجار و پهلوی است این مجموعه ابتدا اقامتگاه ییلاقی شاهان قاجار بوده است و در زمان محمد رضا شاه پهلوی برخی از مجموعه های کوچک این باغ تخریب شد و کاخ نیاوران با سبکی مدرن ساخته شد بخش های دیدنی کاخ نیاوران شامل کاخ صاحبقرانیه کاخ اختصاصی کوشک احمد شاهی موزه جهاننما کتابخانه سلطنتی موزه خودرو های سلطنتی و باغ کتیبه است.
مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران مکانی تاریخی و بسیار زیبا که در یکی از بهترین مناطق تهران است و مکان بسیار آرامی است.
مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران درتهران واقع شده است. این کاخ درنزدیکی پارک نیاوران قراردارد. فضای سبزاین کاخ درتمام فصل های سال سرسبز و دیدنی است
مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در باغ بزرگی به مساحت حدود 11 هکتار در شمال تهران قرار دارد که از زیبایی و جذابیت طبیعی و تاریخی فراوانی برخوردار می باشد. بناهای این مجموعه متعلق به دوره های قاجار و پهلوی می باشد. ابتدا شاهان قاجار این مکان خوش آب و هوا را جهت اقامت ییلاقی خویش برگزیدند. فتحعلی شاه قاجار برای تفریحات تابستانی خود دستور می دهد تا در منطقه ای خوش آب و هوا خارج از شهر تهران که وسعتی بسیار کمتر از امروز داشت باغی مصفا بسازند. درکنار روستایی که «گُرده وی» یا «گُرده به» خوانده می شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود باغ را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی شاه که در جای نیزار ایجاد شد را «نی آوران» نامیدند که بعدها به نام «نیاوران» مشهور شد. محمدشاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده ای بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه «کاخ صاحبقرانیه» را در این باغ ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد مشهور به کوشک احمدشاهی است. در زمان حکومت پهلوی دوم، برخی از بناهای کوچک این باغ تخریب شد و کاخ نیاوران با سبکی مدرن جهت سکونت وی و خانواده اش ساخته شد. اکنون محوطه کاخ شامل کاخ اختصاصی نیاوران، کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه، کوشک احمدشاهی، موزه جهان نما، کتابخانه اختصاصی، موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران و باغ کتیبه ها می باشد.
کاخ نیاوران مکانی بزرگ و زیبا و تاریخی با امکانات بازدیدی نسبتا خوب
مکان تفریحی بسیار زیبا با حال و هوای عالی . مناسب برای آموزش. اطلاع رسانی درمورد زمان بسته شدن مجموعه ها نداره
این موزه بسیار زیباست فصل بهاروتابستان 9صبح تا19 باز هست ودر پاییز و زمستان 9صبح تا 17 وچند موزه زیبا درون این موزه هست موزه صاحبقرانیه هم در ضلع جنوبی این موزه قرار دارد
جای دنج قشنگی هست و همه عکس های شاه در آنجاست
کاخ نیاوران یا کاخ موزه نیاوران: در گوشه شمال شرقی باغ نیاوران قرار دارد. این کاخ در مجموعه باغ نیاوران در میدان نیاوران شهر تهران واقع شده و مساحت آن حدود ۱۱ هکتار است. کاخ نیاوران اقامتگاه تابستانی محمدرضا پهلوی بود. این کاخ یکی از مکانهای شاخص گردشگری در شهر تهران است. عملیات احداث این کاخ به دستور محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۳۷ آغاز گردید و در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در زمان فتحعلی شاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که تخریب و کاخ نیاوران به جای آن ساخته شد. این بنا با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ مترمربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی میهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانوادهاش اختصاص یافت. کاخ نیاوران را محسن فروغی طراحی کرد. همچنین گچبری توسط استاد عبداللهی، آینهکاری توسط استاد علیاصغر و کاشیکاری نمای خارجی توسط استاد ابراهیم کاظمپور انجام شدهاست.
کاخخ نیاوران جای تاریخی است و از آنجا علم دانش یاد گرفتم
زیبا و باشکوه
کاخ بسیار زیبا و البته بزرگ
مجموعه ای کامل تنها عیبش بسته بودن اکثر اتاق هاش بود
جای قشنگیه ولی بخوایی از مکانهای شهر خودمون بازدید کنیم باید هزینه بدیم که میره تو جیب اونا نفری ۱۲۰هزار برای بازدید؟؟ این کجاش انصافه؟؟
کاخ نیاوران به وسعت حدود ۱۱ هکتار در منطقهای خوش آبوهوا در شمال تهران قرار دارد و از بخشهای مختلفی میشود که امروزه به موزههایی مملو از آثار تاریخی ارزشمند تبدیل شدهاند. کاخ اختصاصی نیاوران که در تاریخ ۶ خرداد سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید، محل زندگی آخرین شاه ایران بود و با وجود معماری سادهاش، با تزیینات گچبری، آینهکاری و کاشیکاریهای زیبا نگاه هر بینندهای را به خود خیره میکند. جالب اینکه از سقف بازشو در ساخت کاخ استفاده شده است تا نور طبیعی وارد بنا شود و در نتیجه بهعنوان تنها ساختمان سلطنتی در ایران با این ویژگی، منحصربهفرد محسوب میشود. این کاخ در میان باغی بسیار زیبا با مناظری چشمنوازی قرار دارد و به همین دلیل بسیاری از گردشگران از پیادهروی و گشتوگذار در فضای سرسبز و باطراوت آن حسابی لذت میبرند. علاوه بر کاخ اختصاصی نیاوران میتوانید از کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه و کوشک احمد شاهی بازدید کنید. تالار آبی کاخ نیاوران (محل برگزاری نمایشگاههای لباس)، موزه خودروهای اختصاصی، موزه جهاننما (محل نگهداری از آثار هنری و هدایای اهدایی به فرح پهلوی)، موزه کتابخانه اختصاصی و باغ موزه کتیبهها (۴۳ کتیبه از دورههای تاریخی مختلف) سایر بخشهای این مجموعه را تشکیل میدهند.
سقف متحرک سرسرای اصلی کاخ نیاوران
مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران (مکان دیدنی) در محله صاحبقرانیه تهران و خیابان باهنر، پاسداران واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند کاخ موزه نیاوران و اطلس مال و همچنین پیتزا چمن، میدان شهید باهنر (نیاوران)، رستوران مس توران، کاخ موزه صاحبقرانیه و پژوهشگاه دانش های بنیادی قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از مکانهای دیدنی خوب این منطقه میباشد.