info
عکس آرامگاه حافظ شیرازیعکس آرامگاه حافظ شیرازیعکس آرامگاه حافظ شیرازیعکس آرامگاه حافظ شیرازی
category

آرامگاه حافظ شیرازی محله حافظیه، شیراز

مکان تاریخی

درباره‌ی آرامگاه حافظ شیرازی

آرامگاه حافظ شیرازی (مکان تاریخی) در محله حافظیه شیراز و سفر، 5 سفر، نرگس، بلوار گلستان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان شهید دستغیب، باغ جهان نما، باغ موزه هفت تنان و بازارچه صنایع دستی و رستوران سنتی جهان نما (در حال ساخت) و همچنین مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، کارگاه نمایشگاه صنایع دستی حافظیه، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، سینما فرهنگ و خونه حافظ قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد آرامگاه حافظ شیرازی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    حافظیه امروزی که در حدفاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات واقع شده، تاریخ پر ماجرایی را پشت سر گذاشته است. خواجه حافظ شیرازی در سال ۷۹۲ هجری قمری از دنیا رفت، اما بنای مقبره این شاعر در ۶۴ سال بعد یعنی در سال ۸۵۶ میلادی برای اولین بار ساخته شد. قدم‌های اولیه ساخت آرامگاه حافظ شیرازی را شخصی با نام «محمد یغمایی» برداشت. یغمایی وزیر«میرزا ابولقاسم گورکانی»، حاکم فارس بود. شمایل اولیه این بنا به شکل سازه‌ای گنبدی با یک حوضی بزرگ در جلوی آن بود که از طریق جریان آب رکن آباد پر می‌شد. با روی کار آمدن صفویان و حکومت شاه عباس، این بنا مرمت شد و سپس با قدرت گرفتن افشاریان، این مرمت تکرار شد. اما زندیه پا را کمی فراتر گذاشته و تنها به مرمت بنا بسنده نکرد. زندیه بارگاهی با چهار ستون سنگی را در جلوی مقبره ساخت. این تالار دو در شمال و جنوب خود داشت و دو اتاق نیز در این دو ناحیه اضافه شده بودند. اما این تمام تغییرات زندیه نبود؛ اضافه کردن یک باغ سرسبز در محوطه جلوی این مقبره و قرار دادن یک سنگ قبر مرمر از دیگر تلاش‌های حکومت زندیه برای زیباسازی حافظیه شیراز بوده است. بعد از حکومت زندیه آرامگاه حافظ مجدد دست‌خوش تغییرات شد. این بار شخصی با نام «تهماسب میرزا مویدالدوله» که حکمران وقت فارس بود در سال ۱۲۷۳ این بنا را مرمت کرد. در سال ۱۲۹۵ برای این بنا کوشکی چوبی ساخته شد. این کوشک توسط شخص به نام «فرهاد میزرا معتمدالدوله» ساخته شد. معتمدالدوله فرمانروای وقت فارس بود. در سال ۱۳۱۷ نیز یک فرد زرتشتی با نام «ملاشاه جهان زرتشتی ملقب به اردشیر»، با سفر به شیراز و فال خوش‌یمنی که بر سر مزار خواجه حافظ گرفت، برای ساخت آرامگاهی با شکوه برای حضرت حافظ ترغیب ‌شد. اما هنوز کار این زرتشتی نیکوکار به اتمام نرسیده، یک فرد متعصب و متظاهر مذهبی، به افراد خود دستور می‌دهد تا این بنا را تخریب کنند و مانع ساخت آرامگاه به دست شخصی غیرمسلمان برای حافظ شوند. در نهایت مخروبه مقبره حافظ در سال ۱۳۱۹ «شاهزاده ملک منصور شعاع السلطنه»، طبق فرمان پدرش، مظفرالدین‌شاه، دستور ساخت ضریحی آهنی برای قبر حافظ را صادر کرد. «علی اکبر مزین‌الدوله نقاش‌باشی» این ضریح را پیرامون قبر حافظ بنا کرد.

    38
  • avatar
    محمدحسین
    دوشنبه 21 فروردین ماه 1402

    آرامگاه حافظ در شهر زیبای شیراز. اگه خوشت اومد لایک فراموش نشه♥️🙂

    17
  • avatar
    محسن
    دوشنبه 16 اسفند ماه 1400

    در میان بناهای رنگارنگ شیراز، حافظیه یا آرامگاه حافظ مجموعه آرامگاهی در شمال شیراز است که لسان‌الغیب، حافظ شیرازی در آن مدفون است. بسیاری معتقدند که وی در یکی از اشعارش این مساله را که مرقدش پس از او زیارتگاه خواهد شد، پیش بینی کرده و چنین گفته است: گلعذاری ز گلستان جهان ما را بس        زین چمن سایه آن سرو روان ما را بس بر سر تربت ما چون گذری، همت خواه       که زیارتگه رندان جهان خواهد بود نام کامل این شاعر، خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین حافظ شیرازی است که به اختصار حافظ خوانده می شود و القاب دیگری همچون لسان الغیب، ترجمان الاسرار، لسان‌العرفا و ناظم‌الاولیا نیز دارد و به دلیل اشعار عرفانی‌اش نزد ما ایرانی‌ها جایگاه خاصی دارد.وی در سال 727 هجری قمری چشم به جهان گشود و در سال 792 هجری قمری از دنیا رفت.  آرامگاه حافظ یا حافظیه برای ادب، هنر و معماری ایران ارزش زیادی دارد و در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1009 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    14
  • avatar
    کاربر حذف شده
    جمعه 13 مرداد ماه 1402

    به نام خداوند رنگین کمان💔 سلام،،خواجه شمس‌الدین محمدبن‌بهاالدین حافظ شیرازی از شاعران نامدار فارسی در قرن هشتم است که در سال ۷۲۷ هجری قمری شیراز متولد شده است و ۶۵ سال بعد یعنی در سال ۷۹۲ هجری قمری در شیراز درگذشته است. حافظ از گنجینه‌های شعر فارسی محسوب می‌شود و در غزل‌سرایی تبحری بی‌نظیر داشته است. غزلیات ارزنده حافظ شیرازی به فرهنگ غرب نیز راه خود را پیدا کرده است و ترجمه‌های گنجینه‌های او به زبان‌های مختلف اروپایی در دنیا بسیار خواهان دارد. حافظ شیرازی پرچم‌دار ادب فارسی است و بیستم مهرماه هر سال روز بزگداشت حافظ در تقویم رسمی نام‌گذاری شده است. در این روز نه‌تنها شاعران و عارفان داخلی، بلکه حافظ دوستان و پژوهشگرانی از سایر نقاط دنیا در مراسم بزرگداشت این شاعر نامدار در حافظیه شرکت می‌کنند. حافظیه بارها از سوی حاکمان تیموری، صفوی، افشار و زند بازسازی و مرمت شد. سرانجام در سال ۱۳۱۴ ش/۱۹۳۵ م، آخرین اقدام مهم و شایسته توسط وزارت آموزش و پرورش فارس به ابتکار علی‌اصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش صورت گرفت و ساخت یک بنای جدید ترتیب داده شد. آندره گُدار باستان‌شناس فرانسوی، مدیر کل باستان‌شناسی کشور، طرح و نقشه‌ای مناسب را طراحی کرد. اجرای این پروژه به علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس، واگذار شد و علی سامی سرپرستی آن را برعهده گرفت. در این طرح، به سبک همان طرح گذشته، حافظیه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و ایوانی به طول ۵۶ و عرض ۷ متر و با ۲۰ ستون سنگی به ارتفاع ۵ متر، آن دو باغ را از یکدیگر جدا می‌کند. اجرای کامل این طرح تا سال ۱۳۱۷ ه‍.ش به درازا انجامید.در هر زمانی از سال می‌توانید به جاهای دیدنی شیراز ازجمله آرامگاه حافظ سفر کنید. اما اگر می‌خواهید بهشت شیراز را به چشم خود ببینید، بهتر است در فصل بهار، به‌خصوص در اردیبهشت راهی این شهر شوید تا رنگ‌ولعاب طبیعت بهاری و عطر بهارنارنج مجذوبتان کند. در ۱۵اردیبهشت نیز به‌دلیل نام‌گذاری این روز به‌ نام روز شیراز، در این شهر برنامه‌های جذابی برگزار می‌شود. ۲۰مهر نیز روز بزرگداشت حافظ است و سفر به شیراز در بازه‌ای که این روز را شامل شود، با وجود برگزاری مراسم شعرخوانی، برای شیفتگان ادب فارسی جذاب خواهد بود.

    13
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 16 خرداد ماه 1402

    محیطی بسیار زیبا

    13
  • avatar
    مسافر
    جمعه 26 اسفند ماه 1401

    سلام . اگه حافظیه می رین بدونیدکه این مکان تا اونجایی که من از یه لیدر پرسیدم قبر سید ابوطالب فنایی(شاعر ، مترجم و نویسنده) و جواد مصلح (فیلسوف). حمید دیرین (بنیان‌گذار انجمن خوش‌نویسان فارس). رسول پرویزی (نویسنده). سید محمدرضا مجدالعلما. سید محمدعلی کازرونی (مجتهد). شیخ محمد اهلی شیرازی (شاعر و صاحب کتاب «مسحر حلال»). شیخ محمدباقر مجتهد استهباناتی (آزادی‌خواه). شیخ محمدحسن کجوری. شیخ محمدمهدی کجوری (مجتهد). عبدالوهاب نورانی وصال (استاد دانشگاه). علی سمنانی (عالم و عارف) علیمحمد مژده (استاد دانشگاه). فرصت‌الدولهٔ شیرازی (شاعر). قاسم‌خان والی (والی فارس). لطفعلی صورتگر (شاعر). محمدخلیل رجایی (استاد دانشگاه). محمدهاشم ذهبی شیرازی. مهدی حمیدی شیرازی (استاد دانشگاه و شاعر). نورالدین رضوی سروستانی (موسیقی‌دان). قوام السلطنه (والی شیراز) حسن آزاد معدلی (شاعر و نویسنده) صاحبدیوانی علیرضا شاپور شهبازی (نویسنده و باستان‌شناس) هم اونجا هست

    12
  • avatar
    فائزه رشیدی
    یکشنبه 13 اسفند ماه 1402

    خیلی زیبا و تمیز و پر از آرامش 💝💝💝 💝💝 💝

    11
  • avatar
    باربد رحیمی
    شنبه 27 اسفند ماه 1401

    📍بنای آرامگاه حافظ در سال ۱۳۱۴ با دستور رضا پهلوی به علی اصغر حکمت،وزیر فرهنگ وقت احداث شده و طراح کلی بنا،آندره گدار فرانسوی بوده 📍آندره گدار طرح آرامگاه قدیمی را که شامل یک ساختمان طویل،تالار و چهار ستون سنگی بوده را دستخوش تغییر میکند و دو بنای اطراف تالار را تخریب و به جای آنها دو تالار هشت ستونه میسازد و طرح نهایی بنا،ساختمانی میشود با بیست ستون سنگی یکپارچه و سرستون های مقرنس 📍بالای ستون های آرامگاه یک گنبد مسی قرار دارد که فرم کلاه درویش ها را تداعی میکند جالب به ذکر است که علت انتخاب مس برای سقف گنبد،رنگ زیبای فیروزه ای مانند اکسید مس(توفال) است که به مرور زمان بر اثر رطوبت ایجاد میشود 📍در قسمت پایین گنبد یک ردیف مقرنس طرح گل نیلوفر به صورت قطار بندی قرار دارد و سقف زیر گنبد با کاشی کاری معرق لعابدار و خطوط رسمی بندی و نقوش ختایی تزئین شده است 📍آرامگاه حافظ تداعی کننده مفاهیم بهشت و تعالی معنوی است. -مخفی بودن آرامگاه از دید مخاطبینی که هنوز از پله ها بالا نرفته اند:آرامگاه نماد بهشت و زندگی بهشتی است که از دید ما پنهان هستند. -بنای بیست ستونه ورودی که هشت ورودی دارد:هشت دروازه بهشت -باغ طولانی ورودی:نماد زندگی دنیوی -نقوش سرو و طاووس داخل آرامگاه:نماد زندگی جاودانه

    11
  • avatar
    سلطان
    پنجشنبه 24 اسفند ماه 1402

    خیلی جای خوبیه حتما امتحان کنید

    9
  • avatar
    ایرانگرد💐✌️
    چهارشنبه 04 مرداد ماه 1402

    حال و هوای عالی حافظیه

    9
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    ارامگاه حافظ شیرازی رو حتما ببینید

    8
  • avatar
    عشق سفر
    یکشنبه 04 تیر ماه 1402

    جای خیلی قشنگیه

    8
  • avatar
    F
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    آرامگاه حافظ شیرازی یک مکان زیبا، بسیار بزرگ است که مردمان سرتاسر کشور ایران، برای دیدن این مکان زیبا، به شیراز می آیند.

    7
  • avatar
    Roohi
    چهارشنبه 01 فروردین ماه 1403

    یکم فروردین یکهزار و چهارصد و سه شور و حال وصف نشدنی در فضای حافظیه عالی بود

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 06 اسفند ماه 1402

    حافظیه یا همان آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه‌ قرآن، در یکی از قبرستان‌های شیراز به نام «خاک مصلی» قرار گرفته است. این مکان میعادگاه عاشقان حافظ است. مساحت این مکان حدود دو هکتار است و صحن‌های آن توسط تالاری از یکدیگر جدا شده‌اند. قدمت تالار حافظیه به دوران زندیه بازمی‌گردد که طول آن ۵۶ متر و عرضش هشت متر است و ۲۰ ستون سنگی دارد که ارتفاع هر یک از آن‌ها به پنج متر می‌رسد. معماری این مکان به سبک معماری هخامنشیان و زندیان است. به غیر از آرامگاه حافظ، محیط اطراف این مکان پر از باغ‌ها و درختان بلند است که بر جذابیت آن افزوده است. این بنا در گذر سال‌ها تکمیل و بارها مرمت شد.

    6
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    خودشان فرمودند که زِخاک کوی تو هر که دم زند، حافظ نسیم گلشن جان در مشام ما افتد اول فرودین ماه یک هزار و چهارصد سه رو در کنار آرامگاه ایشان بودیم و لذت بردیم

    5
  • avatar
    احسان حسین زاده
    پنجشنبه 24 اسفند ماه 1402

    شراب تلخ می‌خواهم که مردافکن بود زورش که تا یک دم بیاسایم ز دنیا و شر و شورش

    5
  • avatar
    داریوش
    پنجشنبه 07 دی ماه 1402

    حافظیه از مشهورترین جاهای دیدنی استان فارس در شهر شیراز است. این مکان که به خاطر قرار گرفتن آرامگاه حافظ در آن، به این نام معروف شده است، در واقع یک مجموعه قبرستان در بخش جنوبی دروازه معروف شیراز، دروازه قرآن است. حافظ که شخصیتی جهانی دارد، هر سال گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را برای بازدید به‌سمت این مجموعه می‌کشاند و حتی کنسرت‌های بزرگی در محیط حافظیه برگزار شده است

    5
  • avatar
    مهران
    دوشنبه 13 آذر ماه 1402

    بسیارزیبا

    5
  • avatar
    ایرانگرد💐✌️
    چهارشنبه 04 مرداد ماه 1402

    بهترین ودیدنی ترین جای شیراز حس و حال شب هاش عالیه

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 08 مرداد ماه 1402

    حافظیه یا آرامگاه حافظ (گشایش: ۸۵۶ ه‍.ق – ۱۴۵۲ م)، محل خاکسپاری حافظ شیرازی در شیراز است. این بنا به فرمان رضاشاه به علی‌اصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش وقت و برپایهٔ طرحی از آندره گُدار طراحی و بازسازی شد. مجری آن، علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس، و سرپرستش علی سامی بودند حافظیه بارها از سوی حاکمان تیموری، صفوی، افشار و زند بازسازی و مرمت شد. سرانجام در سال ۱۳۱۴ ش/۱۹۳۵ م، آخرین اقدام مهم و شایسته توسط وزارت آموزش و پرورش فارس به ابتکار علی‌اصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش صورت گرفت و ساخت یک بنای جدید ترتیب داده شد. آندره گُدار باستان‌شناس فرانسوی، مدیر کل باستان‌شناسی کشور، طرح و نقشه‌ای مناسب را طراحی کرد. اجرای این پروژه به علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس، واگذار شد و علی سامی سرپرستی آن را برعهده گرفت. در این طرح، به سبک همان طرح گذشته، حافظیه به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و ایوانی به طول ۵۶ و عرض ۷ متر و با ۲۰ ستون سنگی به ارتفاع ۵ متر، آن دو باغ را از یکدیگر جدا می‌کند. اجرای کامل این طرح تا سال ۱۳۱۷ ه‍.ش به درازا انجامید.شماری از افراد سرشناس، شاعران، اندیشمندان، دانشمندان و دیگر افراد برجستهٔ شیراز نیز در کنار آرامگاه حافظ به خاک سپرده شده‌اند؛ ازجمله: سید علی‌اکبر فال اسیری طالب جاجرمی،اهلی شیرازی، میرزا کوچک وصال شیرازی، محمدنصیر فرصتُ‌الدّوله، لطفعلی صورتگر، فریدون تَوَلَّلی، مهدی حمیدی، ناصرالدین سالار، محمدخلیل رجایی، عارف محمدهاشم ذَهَبی، رسول پرویزی، نورُالدّین رضوی سروستانی، علی‌محمد مژده، حمید دیرین، سیدعلی مزارعی، محمدباقر اِصْطَهْباناتی، علیرضا شاپور شهبازی، غلامرضا افراسیابی، عبدُالْوَهّاب نورانی وصال، جواد مصلح و حسن امداد.مقبرهٔ قوامُ‌الْمُلک شیرازی و خانوادهٔ وی — معروف به قَوامیّه — نیز در اینجا ساخته شده‌است

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    خوشا شیراز و وصف بی مثالش

    5
  • avatar
    سکوت
    دوشنبه 29 اسفند ماه 1401

    ای صبا گر بگذری بر کوی مهرافشان دوست یار ما را گو سلامی، دل همیشه یاد اوست

    5
  • avatar
    پیرو
    دوشنبه 11 دی ماه 1402

    واقعاً جای عرفانی هست ادم دریک حالوهوای دیگه ای میبره

    4
  • avatar
    Amin
    پنجشنبه 14 دی ماه 1402

    یکی از جاهای دیدنی ایران است.به نظر من جای بسیار دلنشین است.

    4
  • avatar
    عارف
    دوشنبه 04 دی ماه 1402

    آرامگاه حافظ شیرازی

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

    آرامگاه حضرت حافظ که همه روزه میزبان علاقه مندان از سراسر دنیا هست

    4
  • avatar
    محمد
    دوشنبه 09 مرداد ماه 1402

    شیراز با مردمی خون گرم

    4
  • avatar
    Saeed.Mz
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    وقتی با چشمان خودم دیدم که شیشه محافظ سنگ قبر رو شکستن واقعا خجالت زده شدم این فرهنگ ایرانی نیست...

    4
  • avatar
    ⁦ಠ⁠‿⁠ಠ⁩
    جمعه 11 فروردین ماه 1402

    حافظ شیرازی (Hafez)، با نام کامل خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی، در شیراز به دنیا آمد. پدرش، بهاءالدین محمد، در دوره‌ی اتابکان از اصفهان به شیراز مهاجرت کرده بود. مادرِ شمس‌الدین اهل کازرون بود و در شیراز زندگی می‌کرد. تاریخ دقیقی برای تولد این شاعر وجود ندارد؛ اما طبق تخمین‌ها حافظ را از شاعرهای قرن هشتم هجری قمری می‌دانند. حافظ شیرازی در همان دوران کودکی پدرش را از دست داد. زمانی که نوجوان بود، در نانوایی شاگردی می‌کرد و به مکتب‌خانه‌ی کنار نانوایی می‌رفت. او به یادگیری علوم مذهبی و ادبی علاقه‌ی زیادی داشت و در مجالس علمی و ادبی شرکت می‌کرد. شمس‌الدین زبان عربی را یاد گرفت و در سن نوجوانی توانست قرآن را حفظ کند. به همین خاطر او را با لقب «حافظ» می‌شناختند. حافظ شیرازی در دهه‌ی بیست‌سالگی بیشتر علوم دینی را می‌دانست و در مجالس صاحب‌نظر بود. قوام‌الدین عبدالله، مولانا بهاءالدین عبدالصمد بحرآبادی، مولانا شمس‌الدین عبدالله، قاضی عضدالدین عیجی، سید شریف علامه گرگانی از استادهای او بودند. او علاوه‌بر قرآن، تفسیر، فلسفه و نحو عربی را هم آموخت. طبق گفته‌ی خودش هر صبح مجلس درس قرآن داشت. یادگیری‌های حافظ شیرازی به همین‌ها ختم نشد و مباحثی درباره‌ی موسیقی خواند. او دستگاه‌ها و پرده‌های موسیقی را به‌خوبی می‌شناخت. محبوبیت حافظ شیرازی آن‌قدر زیاد بود که در دربار شاه شیخ ابواسحاق کار می‌کرد و خرج زندگی‌اش را درمی‌آورد. او در دوران زندگی‌اش در خدمت پادشاهان دیگری مثل شاه منصور و شاه یحیی هم بود. حافظ شیرازی تأکید فراوانی بر درستکاری داشت و ریا و فریب مردم را از بزرگ‌ترین گناه‌ها می‌دانست. خیلی از حاکم‌ها در سرزمین‌های عربی و هند او را به دربار خود دعوت کرده بودند، اما حافظ شیرازی دعوت آن‌ها را نپذیرفت. او در بعضی از شعرهایش گفته است که دلش می‌خواهد به عراق و یزد سفر کند؛ اما می‌گویند که او فقط به اصفهان و یزد سفر کرده است. حافظ شیرازی در بخشی از ابیات می‌گوید که امیر یزد با او رفتار درستی نداشت. او برای غربتش در یزد گریه کرده بود و دلش می‌خواست به شیراز برگردد. احتمال‌هایی درباره‌ی سفر حافظ به هند و هرمز هم هست که به‌طور قطعی آن را تأیید نکرده‌اند. بخش زیادی از زندگی‌نامه‌ی حافظ شیرازی را براساس شعرهایش نوشته‌اند. او در دوره‌ی جوانی عاشق شده بود و در شعرها معشوقش را به‌ اسم «شاخه‌نبات» معرفی کرده است. بعضی‌ها هم می‌گویند اسم معشوق حافظ نسرین بود و شاخه‌نبات لقبی است که شمس‌الدین به او داده بود. او برای وصال با شاخه‌نبات 40 شبانه‌روز در آرامگاه باباکوی شب‌‌زنده‌داری کرد و دعا خواند. بعضی از اشعار حافظ شیرازی به میزان علاقه‌ی او به همسرش اشاره می‌کند. مثلاً: «مرا در خانه سروی هست کاندر سایه قدش / فراغ از سرو بستانی و شمشاد چمن دارم» «آن یار کزو خانه ما جای پری بود / سر تا قدمش چون پری از عیب بری بود» حافظ شیرازی حتی بعد از مرگ همسرش ازدواج نکرد و مجرد ماند. حاصل ازدواج او با شاخه‌نبات یک پسر بود؛ اما متأسفانه تنها فرزندش در جوانی، زمانی که پدر را در سفر هند همراهی می‌کرد، از دنیا رفت. به همین خاطر سفر حافظ به هند در آن زمان نیمه‌کاره ماند.

    4
  • avatar
    شهید سلیمانی
    پنجشنبه 10 فروردین ماه 1402

    قبور مدفونین در آرامگاه حافظ خواجه شمسُ‌الدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی در اثرپذیری حافظ از قرآن تردیدی نیست. انقلابِ حافظ در غزل، که همانا سرودنِ ابیاتِ معناً مستقل باشد، تحتِ تأثیرِ سبکِ قرآن بوده‌است. در عین حال، حافظ فرهنگ باستانی و فرهنگ اسلامی ایران را با دین، کلام، فلسفه و عرفان پیوند داد و در شعرش متبلور ساخت.

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    پیشنهاد میکنم به آرامگاه حافظ شیرازی حتماً برید که بسیار زیباست.

    4
  • avatar
    امید
    دوشنبه 09 بهمن ماه 1402

    جای بسیار زیبا و دلنشینی هست...

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 05 مرداد ماه 1402

    خوشا شیراز و وصف بی مثالش

    3
  • avatar
    Zakariya
    شنبه 14 مرداد ماه 1402

    چله تابستون از حافظیه عزیز

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 29 فروردین ماه 1402

    یه مکان عالی و عرفانی پر از آرامش و انرژی سلوکی حتما وقتی برین به این مکان که وقت کافی برای نشستن یه گوشه و فکر کردن به این همه زیبایی خدا داشته باشید. به نیتی رقتم آرامگاه حافظ آرزویی داشتم و فالی گرفتم و ساعاتی در کنار آرامگاه با موسیقی و نوازش باد گذروندم . مرسی از حال ِ خوب اینجا

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 20 اردیبهشت ماه 1402

    بالای 10بار رفتم شيراز، از تمام جاهای دیدنیش مثل حافظیه و آرامگاه سعدی و باغ عفیف آباد و پاسارگاد و حضرت شاهچراغ دیدن کردم. ❤️❤️❤️💙💙💙خوشا شیراز و وصف بی مثالش. 1بستنی هم روبروی سعدیه خوردم که هنوز مزه ش زیر زبانم است. شیرازیهای خونگرم و بامعرفت، سرتان سلامت

    3
  • avatar
    امیرشیرزاد فخرآباد
    دوشنبه 01 خرداد ماه 1402

    حتما درطول عمرت حداقل یکبار ازشیرازدیدن کنید

    3
  • avatar
    سبحان شاکریان-💚🌱
    سه شنبه 15 فروردین ماه 1402

    به نام آفریدگار جهان هستی 🤍🌱 آرامگاه حافظ شیرازی ، مکانی دنج و آرام... من که فقط به عشق حضرت حافظ به شیراز سفر کردم حتما و حتما برای یک بار هم ک شده سر بزنید

    3
  • avatar
    محمدحسین
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    موقع شلوغی یه حس و حالی داره و موقع خلوت یه حس و حال دیگه. هر دوش رو امتحان کنید. اتمسفر فضا عالیه

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 01 فروردین ماه 1402

    آرامگاه حافظ چند ساعت مانده به تحویل سال ۱۴۰۲

    3
  • avatar
    mobina
    پنجشنبه 27 بهمن ماه 1401

    آرامگاه حافظ یکی از بهترین و زیبا ترین جای شیراز است و بسیار زیبا و دیدنی است

    3
  • avatar
    محوری
    جمعه 25 فروردین ماه 1402

    بسیار زیباست و قطعا باید ازش دیدن کنید فقط تو تعطیلات مخصوصا عید جای پارک سخت پیدا میشه

    3
  • avatar
    L.R
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    حافظیه بعد از دو روز باران سنگین میزبان دوست داران حافظ

    2
  • avatar
    نشان
    یکشنبه 05 فروردین ماه 1403

    مکانی دل‌انگیز دارای باغی با وسعت زنده باد حافظ

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 03 فروردین ماه 1403

    خیلی زیبا و دلنشین بود واقعا فضای بسیار زیبایی داشت توصیه میکنم حتما سر بزنید و لذت ببرید از هوای خوب و حال و هوای خوبش

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    حافظیه یا آرامگاه حافظ (گشایش: ۸۵۶ ه‍.ق – ۱۴۵۲ م)، محل خاکسپاری حافظ شیرازی در شیراز است. این بنا به فرمان رضاشاه به علی‌اصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش وقت و برپایهٔ طرحی از آندره گُدار طراحی و بازسازی شد. مجری آن، علی ریاضی، رئیس اداره آموزش و پرورش فارس، و سرپرستش علی سامی بودند.

    2
  • avatar
    امان
    سه شنبه 29 اسفند ماه 1402

    جای دیدنی و جالب در شیراز حتما سری بزنید

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 26 اسفند ماه 1402

    زیبا و روح نواز

    2
  • avatar
    امیرشیرزاد فخرآباد
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    یک روزبیادماندنی بامردمی بافرهنگ وخوب اسفند ماه ۱۴۰۲

    2
  • avatar
    hpvolter
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    بر سر قبر ما که می آیی همت کن

    2
  • avatar
    محمد
    پنجشنبه 17 اسفند ماه 1402

    حافظیه شیراز عالی

    2
  • avatar
    جام جم (شیراز)
    جمعه 27 بهمن ماه 1402

    ظهر ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ حافظیه شیراز . پس از ماه ها خشک بودن آسمان هوا بارانی است.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 10 بهمن ماه 1402

    عالیه جناب حافظ همیشه با صفا هستن

    2
  • avatar
    جام جم (شیراز)
    پنجشنبه 16 آذر ماه 1402

    شانزده آذر۱۴۰۲ آرامگاه حافظ. هوای دلپذیر آذر ماه شیراز در کنار آرمگاه شیخ ه بزرگ پارسی زبان که اشعاری به شکوه تمام عالم هستی دارد بسیار دل انگیز بود. مسافرهای زیادی حضور داشتند که همه فقط عکس یادگاری از سازه آرامگاه میگرفتند . ندیدم کسی بخواد گوگل کنه حداقل یه بیت غزل از حافظ بخونه.

    2
  • avatar
    رسول
    شنبه 11 آذر ماه 1402

    در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه قرآن آرامگاهی به نام آرامگاه حافظیه قرار گرفته است و بسیاری از گردشگرانی که به شهر شیراز علاقه دارند با خرید بلیط هواپیما به این شهر سفر می کنند و از این آرامگاه بازدید می‌کنند. جالب است بدانید طراح این آرامگاه یک معمار فرانسوی به نام آندره گدار است که به فرهنگ و هنر ایران علاقه خاصی داشت و حدود ۳۲ سال در ایران زندگی می‌کرد. او در مدت اقامتش در ایران خدمت‌های زیادی به ایران کرد از جمله ثبت کردن سه تپه تاریخی به نام‌های سلیمان تپه، زیرز و مازیر. این مقبره در زمان حکومت شاه عباس صفوی و همچنین دوره زندیه نیز مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. در دوران زندیه بود که بر روی مزار حافظ سنگی از مرمر قرار گرفت.

    2
  • avatar
    سیناخانی
    پنجشنبه 13 مهر ماه 1402

    عالی انقدر زیباست خدا رحمتش کنه هم ادم خیلی خوبی بود زحمت های زیادی برای ایران کشید و شعر هایی لذت بخش میگه

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 12 مهر ماه 1402

    آرامگاه حافظ، شاعر بزرگ ایرانی که به حافظیه شهرت دارد یکی از پر بازدید ترین مکان های شهر شیراز است که همه ساله گردشگران بسیاری از آن بازدید به عمل می آورند. بنایی که با معماری خاص و زیبای خود، یادگار معماری درخشان ایرانی در دوره زندیه و تلفیقی از هنرهای بی نظیر تجسمی است. خواجه شمس الدین محمد شیرازی غزل سرای بزرگ ، متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب و ترجمان الاسرار در آغاز قرن هشتم هجری در شیراز ولادت یافت. در خصوص سال دقیق ولادت او ، بین مورخین و حافظ شناسان ، اختلاف نظر وجود دارد. دکتر ذبیح الله صفا، ولادت حافظ را در سال ۷۲۷ هجری قمری و دکتر غنی آن را در سال ۷۱۷ می‌داند. برخی دیگر از محققین همانند علامه دهخدا، با توجه به قطعه ای از حافظ، ولادت او را پیش از این سال ها و حدود ۷۱۰ هجری قمری پیش بینی می کنند. سال وفات او نیز به نظر اغلب مورخین و ادیبان ۷۹۲ هجری قمری می‌باشد. حافظیه در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازه قرآن قرار دارد. دلیل اینکه این مکان، حافظیه نامیده شده ، آرامگاه حافظ در این مکان است. مساحت حافظیه ۲ هکتار بوده و از ۲ صحن شمالی و جنوبی تشکیل و این صحن‌ها توسط تالاری از یکدیگر جدا شده‌اند. تالار حافظیه متعلق به دوره حکومت زندیان می باشد، که ۵۶ متر طول و ۸ متر عرض داشته و از ۲۰ ستون سنگی، هر کدام به ارتفاع ۵ متر تشکیل شده‌ است. این تالار در ابتدا شامل ۴ ستون و ۴ اتاق بوده که بعدها اتاق‌ ها از محدوده آن حذف شده اند. در دو سمت شرقی و غربی تالار ، ۲ اتاق که یکی متعلق به سازمان میراث فرهنگی و دیگری مربوط به دفتر آرامگاه می باشد، وجود دارد.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 27 تیر ماه 1402

    مکانی با آرامش وافتخار فراوان اندر کمالات ایران بزرگ

    2
  • avatar
    Kianoosh2020
    یکشنبه 22 مرداد ماه 1402

    آرامش و زیبایی در یکجا جمع بشه میشه آرامگاه حافظ

    2
  • avatar
    Amour
    سه شنبه 10 مرداد ماه 1402

    من از بیگانگان هرگز ننالم که با من هرچه کرد آن آشنا کرد

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 14 تیر ماه 1402

    یکی از مکان هایی که حتما در سفر به شیراز باید از ان بازدید کرد. حافظیه علاوه بر یادبود حافظ باغ بسیار زیبایی هم دارد که فضای ان بسیار فرح بخش است.

    2
  • avatar
    Ali
    سه شنبه 02 خرداد ماه 1402

    با صفا و زیبا

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 13 فروردین ماه 1402

    جای عالی بود مخصوصا با رقص وآواز دوستان شیرازی خیلی خوش گذشت شیراز خیلی شهر زیباست ومتعجب گر

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    آرامگاه حافظ شیرازی بهترین جای شیراز و دیدنی ترین هست و به شما پیشنهاد میکنم به شیراز سفر کنید

    1
  • avatar
    عشقم ابوالفضل
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    اگر شیراز باشی و به مزار لسان الغیب حافظ شیرازی نیاید یعنی کل بودنتان در شیراز ، هیچ هیچ

    1
  • avatar
    nataraz
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    عالی بود ولی سعی کنید ایام پیک نرید نوروز ۴۰۳ رفتیم اصلا اون حس عارفانه ای که باید میگرفیم و نگرفتیم بیش از حد شلوغ حتی نتونستیم یه عکس بگیریم‌.ولی لذت بخش بود در کل

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    درجه یک و آرام بخش ترین

    1
  • avatar
    گردشگران جوان
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    خیلی زیبا بود و خیلی سر سبز

    1
  • avatar
    اسنپ کار
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    خیلی سبز

    1
  • avatar
    nietzsche_freud_heidegger
    سه شنبه 10 بهمن ماه 1402

    خواهی که سخت و سست جهان بر تو بگذرد بگذر ز عهد سست و سخن‌های سخت خویش

    1
  • avatar
    مهران
    جمعه 22 دی ماه 1402

    راهیست راه عشق که هیچش کناره نیست

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 26 دی ماه 1402

    بسیار دیدنی

    1
  • avatar
    دانيال سیدیان
    پنجشنبه 16 آذر ماه 1402

    اگر شاعران نبودن زبان فارسیم نبود این شاعران توانستن زبان فارسی ملی ایران بزرگ را بیان کنن

    1
  • avatar
    جواد آقا همراه نشان
    جمعه 10 آذر ماه 1402

    حافظیه زیبا و تکرار نشدنی

    1
  • avatar
    Mohammad Taj
    پنجشنبه 09 آذر ماه 1402

    عالی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 10 مهر ماه 1402

    دیدنی ترین جای شیراز 🌿🌿🌿

    1
  • avatar
    Hossein
    یکشنبه 23 مهر ماه 1402

    بزرگداشت حافظ

    1
  • avatar
    yasin
    یکشنبه 23 مهر ماه 1402

    سلام بر تو ای حافظ شیرازی

    1
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 06 مرداد ماه 1402

    جاذبه گردشگری عالی

    1
  • avatar
    سعید
    شنبه 11 شهریور ماه 1402

    زیبا و دوست داشتنی پر از حس آرامش

    1
  • avatar
    EHSAN
    جمعه 20 مرداد ماه 1402

    مکانی جذاب و دیدنی

    1
  • avatar
    داریوش
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    عزت را فقط خدا میدهد و بس ... توصیه میکنم یکبار هم شده دیوان حافظ را بخوانید

  • avatar
    KING
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    عالی مکانی آرامش بخش

  • avatar
    KEOSI
    چهارشنبه 08 فروردین ماه 1403

    قشنگترین مکان شیراز از نظر من خیلی زیبا بود

  • avatar
    کاربر نشان
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    سعی کنید از طبیعت لذت ببرید🍑

  • avatar
    RADIN_YT
    سه شنبه 07 فروردین ماه 1403

    مکان بسیار زیبایی است .

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    جای عالی و زیبا

  • avatar
    دیاکو
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    بهشت به معنای واقعی

  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 04 فروردین ماه 1403

    خوب بود

  • avatar
    آیدین
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    آرامگاه حافظ بسیار زیبا است

  • avatar
    آیدین
    پنجشنبه 02 فروردین ماه 1403

    بسیار زیبا🙏🙏

  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 27 اسفند ماه 1402

    چه آرامشی داره این مکان

  • avatar
    پندار
    یکشنبه 20 اسفند ماه 1402

    بسیار زیبا

  • avatar
    کاربر نشان
    دوشنبه 25 دی ماه 1402

    عالی

  • avatar
    faride.rh
    پنجشنبه 21 دی ماه 1402

    مگه میشه شیراز بود و نرفت حافظیه،مکانی ارامبخش،دلچسب،جایی که با کوهی غم بری با دلی آروم برمیگردی

  • avatar
    امین
    پنجشنبه 30 آذر ماه 1402

    شب یلدا ۱۴۰۲

  • avatar
    JET
    جمعه 24 آذر ماه 1402

    رضوان خدا بر این عارف الهی، قدّس سرّه.

  • avatar
    بنیامین
    چهارشنبه 08 آذر ماه 1402

    آرامگاه حافظ شیرازی بسیار جای دیدنی و خوش آب وهوا

  • avatar
    موبایل فروشی
    چهارشنبه 17 آبان ماه 1402

    بسیار جای زیبا به کسانی که نرفتن تا بحال پیشنهاد میکنم


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده آرامگاه حافظ شیرازی واقع شده‌اند:

  • پل تاریخی علی بن حمزه
    (4.4)
    امدادگر، پل علی ابن حمزه
  • گهواره دید شیراز
    (4.4)
    بلوار هفت تنان، هفت تنان 29، هفت تنان 29/1
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاربر نشان (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آرامگاه حافظ شیرازی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: پنجشنبه 09 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد آرامگاه حافظ شیرازی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آرامگاه حافظ شیرازی ندارد.
    neshan logo