نقشه نمای شب
layersلایه‌های نقشه
©OpenStreetMap Contributors©Neshan
cursor
شمال
کنترل بزرگنمایی نقشه
نمایش موقعیت من

عکس آرامگاه حافظ شیرازی
place icon

آرامگاه حافظ شیرازی

مکان تاریخی

4/8
468 رای
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات برگزیده آرامگاه حافظ شیرازی

  • شیروانی پور فیل آبادی
    شیروانی پور فیل آبادی
    1400/12/04
    • گزارش نظر

    حافظیه امروزی که در حدفاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات واقع شده، تاریخ پر ماجرایی را پشت سر گذاشته است. خواجه حافظ شیرازی در سال ۷۹۲ هجری قمری از دنیا رفت، اما بنای مقبره این شاعر در ۶۴ سال بعد یعنی در سال ۸۵۶ میلادی برای اولین بار ساخته شد. قدم‌های اولیه ساخت آرامگاه حافظ شیرازی را شخصی با نام «محمد یغمایی» برداشت. یغمایی وزیر«میرزا ابولقاسم گورکانی»، حاکم فارس بود. شمایل اولیه این بنا به شکل سازه‌ای گنبدی با یک حوضی بزرگ در جلوی آن بود که از طریق جریان آب رکن آباد پر می‌شد. با روی کار آمدن صفویان و حکومت شاه عباس، این بنا مرمت شد و سپس با قدرت گرفتن افشاریان، این مرمت تکرار شد. اما زندیه پا را کمی فراتر گذاشته و تنها به مرمت بنا بسنده نکرد. زندیه بارگاهی با چهار ستون سنگی را در جلوی مقبره ساخت. این تالار دو در شمال و جنوب خود داشت و دو اتاق نیز در این دو ناحیه اضافه شده بودند. اما این تمام تغییرات زندیه نبود؛ اضافه کردن یک باغ سرسبز در محوطه جلوی این مقبره و قرار دادن یک سنگ قبر مرمر از دیگر تلاش‌های حکومت زندیه برای زیباسازی حافظیه شیراز بوده است. بعد از حکومت زندیه آرامگاه حافظ مجدد دست‌خوش تغییرات شد. این بار شخصی با نام «تهماسب میرزا مویدالدوله» که حکمران وقت فارس بود در سال ۱۲۷۳ این بنا را مرمت کرد. در سال ۱۲۹۵ برای این بنا کوشکی چوبی ساخته شد. این کوشک توسط شخص به نام «فرهاد میزرا معتمدالدوله» ساخته شد. معتمدالدوله فرمانروای وقت فارس بود. در سال ۱۳۱۷ نیز یک فرد زرتشتی با نام «ملاشاه جهان زرتشتی ملقب به اردشیر»، با سفر به شیراز و فال خوش‌یمنی که بر سر مزار خواجه حافظ گرفت، برای ساخت آرامگاهی با شکوه برای حضرت حافظ ترغیب ‌شد. اما هنوز کار این زرتشتی نیکوکار به اتمام نرسیده، یک فرد متعصب و متظاهر مذهبی، به افراد خود دستور می‌دهد تا این بنا را تخریب کنند و مانع ساخت آرامگاه به دست شخصی غیرمسلمان برای حافظ شوند. در نهایت مخروبه مقبره حافظ در سال ۱۳۱۹ «شاهزاده ملک منصور شعاع السلطنه»، طبق فرمان پدرش، مظفرالدین‌شاه، دستور ساخت ضریحی آهنی برای قبر حافظ را صادر کرد. «علی اکبر مزین‌الدوله نقاش‌باشی» این ضریح را پیرامون قبر حافظ بنا کرد.

    arrow
    جام جم (شیراز)
    جام جم (شیراز)
    1402/11/27

    با تشکر از شما. که خلاصه ای از ساخت بناهای حافظیه را نقل کردین. چیزی به معلومات من اضافه شد. ای کاش آنهایی که از جاهای مختلف ایران و دنیا به این مکان می آیند فقط برای گرفتن عکس یادگاری نباشد.و مثل شما به خوده حافظ توجه کنن. کاش با همان گوشی جستجویی در اینترنت میکردن و یک بیت غزل برای حافظ پارسی زبان بجای انگشت گذاشتن بر سنگ مرمر و خواندن چیزیهایی به زبان غیر پارسی انجام میدادن. ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ حافظیه. ۱۱.۴۰


  • محسن
    محسن
    1400/12/16
    • گزارش نظر

    در میان بناهای رنگارنگ شیراز، حافظیه یا آرامگاه حافظ مجموعه آرامگاهی در شمال شیراز است که لسان‌الغیب، حافظ شیرازی در آن مدفون است. بسیاری معتقدند که وی در یکی از اشعارش این مساله را که مرقدش پس از او زیارتگاه خواهد شد، پیش بینی کرده و چنین گفته است: گلعذاری ز گلستان جهان ما را بس        زین چمن سایه آن سرو روان ما را بس بر سر تربت ما چون گذری، همت خواه       که زیارتگه رندان جهان خواهد بود نام کامل این شاعر، خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین حافظ شیرازی است که به اختصار حافظ خوانده می شود و القاب دیگری همچون لسان الغیب، ترجمان الاسرار، لسان‌العرفا و ناظم‌الاولیا نیز دارد و به دلیل اشعار عرفانی‌اش نزد ما ایرانی‌ها جایگاه خاصی دارد.وی در سال 727 هجری قمری چشم به جهان گشود و در سال 792 هجری قمری از دنیا رفت.  آرامگاه حافظ یا حافظیه برای ادب، هنر و معماری ایران ارزش زیادی دارد و در سال 1354 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 1009 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


  • جندقی
    جندقی
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    آرامگاه حافظ شیرازی مقبره بسیار زیبای حافظ که رامش بی نظیری میده وپر از انرژی مثبته


  • عسکری
    عسکری
    1400/01/30
    • گزارش نظر

    حافظ جزو شاعران بزرگه که مقبره بسیار زیبایی داره که بسیار دیدنیه، و دیدنش به یاد موندنیه


  • Dr. Who
    Dr. Who
    1401/06/03
    • گزارش نظر

    طراح و معمار حافظیه کیست؟ یکی از شرق‌شناسان بزرگی که همواره به تاریخ و تمدن و هنر ایران عشق می ورزید، «آندره گدار» فرانسوی بود. او که فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبای پاریس بود، به سال ۱۳۰۷ هجری شمسی به دعوت دولت وقت ایران و به‌منظور ساماندهی اداره‌کل باستان‌شناسی، نگهداری و مرمت بناهای تاریخی، به ایران آمد. وی در طی ۳۲ سال اقامت در ایران و مدیریت اداره کل عتیقات و ریاست دانشکده هنرهای زیبای تهران، از بیشتر آثار تاریخی ایران بازدید کرد و ضمن تهیه فهرستی از آن‌ها، اقداماتی در جهت حفظ، نگهداری و مرمت آن‌ها انجام داد. آندره گدار در جنگ جهانی دوم به هنگام اشغال فرانسه توسط نازی‌ها به نمایندگی کمیته ملی فرانسه در ایران برگزیده شد و نشریه‌ فرانسه آزاد را در تهران منتشر کرد. او از سال ۱۹۳۶ به بعد، به‌منظور شناساندن آثار تاریخی ایران به جهانیان، با همکاری همسرش «یدا گدار» و عده‌ای از محققان و دانشمندان ایرانی به انتشار سالانه جزواتی به زبان فرانسه به نام «آثار ایران» دست زد و در هشت جزوه بادقت و وسواس فراوان با ذکر جزئیات هنر ایران و ارائه طرح و نقشه بناها، به معرفی یکایک این آثار همت گماشت.  سه تپه‌ تاریخی «سلیمان تپه»، «زیرز» و «مازیر» از نخستین آثار ملی ایران بودند که توسط این معمار فرانسوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند. ساخت و تکمیل بنای حافظیه به ‌شکل امروزی یکی از کارهای بسیار زیبا و ماندگار وی است که با الهام از معماری اصیل ایرانی و با تکیه بر ذوق و هنر استادکاران هنرمند و با نظارت وی به اتمام رسید.


  • اصفهانی
    اصفهانی
    1399/10/12
    • گزارش نظر

    یکی از قشنگ ترین جاهایی که رفتم. دیدن جمعیت و جو غالب بر فضا حس خوبی میده


  • lyly.safarian89
    lyly.safarian89
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    مکانی تاریخی زیبا دلنشین خاطره انگیز آرامش بخش است نماهای عالی داره خوب رسیدگی میکنن کافه و رستوران هم داره


  • نورمحمدزاده
    نورمحمدزاده
    1400/02/04
    • گزارش نظر

    بسیار زیباو با صفا و دیدنی و پر احساس بخصوص در شب مکانی با حس بسیار خوب و عالی


  • Hamid.Alsari
    Hamid.Alsari
    1400/01/05
    • گزارش نظر

    جای باصفا و زیبا

مکان‌های مشابه

عکس گهواره دید شیراز

گهواره دید شیراز

star4.8
عکس پل تاریخی علی بن حمزه

پل تاریخی علی بن حمزه

star4.1
به این مکان نظر و امتیاز دهید

نظرات درباره‌ی آرامگاه حافظ شیرازی

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/08/21
    • گزارش نظر

    عاشقی را که چنین باده شبگیر دهند کافر عشق بود گر نشود باده پرست

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/08/21
    • گزارش نظر

    ماه اگر بی تو برآید به دو نیمش بزنند دولت احمدی و معجزه سبحانی جلوه بخت تو دل می‌برد از شاه و گدا چشم بد دور که هم جانی و هم جانانی


  • راننده حرفه ای
    راننده حرفه ای
    1403/08/19
    • گزارش نظر

    کنار آرامگاه حافظ بشینی و فال حافظ بگیری و غزلیاتش را بخوانی. چه حال قشنگی.

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

  • ARMIN 😎😎
    ARMIN 😎😎
    1403/07/12
    • گزارش نظر

    خیلی خیلی خیلی قشنگه ❤❤❤❤

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    arrow
    مهدی💀🗡️💀🗡️
    مهدی💀🗡️💀🗡️
    1403/08/29

    عکساتون خیلی زیبا هستند ❤️❤️❤️❤️❤️❤️


  • راد
    راد
    1403/08/16
    • گزارش نظر

    محیطی بسیار دلنشین ما عصر رفتیم عالی بود 👌

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

  • Amin.Aazami
    Amin.Aazami
    1403/07/09
    • گزارش نظر

    با سلام. همه فارسی زبانان دنیا به ابر شاعرانی مانند حافظ، سعدی، مولوی ، فردوسی و ... مدیون هستند. با احترام باید در مقابل آرامگاهشان ایستاد به زانوی تواضع اظهار ادب کرد که اینان در اصل بخشندگان جان ابدی به زبان همیشه جاوید پارسی هستند. روحشان در کمال آرامش قرین الطاف الهی بادا.


  • PaeezBashiri
    PaeezBashiri
    1403/04/31
    • گزارش نظر

    به احترام حضرت حافظ🙇🙇‍♀️ بهترین آرامگاهی که حال دلت خوب میشه همی آرامگاه حضرت حافظ ما شیرازیاس. اگه شهرستانی هستی پیشنهاد میکنم عصر بیوی زیارت که هم از روزش بهره ببری هم دم غروبش اینجو باشی کلا حال و هواش یه ی چی دیگن. یادت نره فال حافظ بوسون از خودت باخبر بیشی

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    arrow
    Reza bi gham
    Reza bi gham
    1403/06/25

    ورودی داره؟!


  • امین
    امین
    1403/08/24
    • گزارش نظر

    پیشنهاد میکنم دیدن کنید

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

  • SARVARI
    SARVARI
    1403/03/18
    • گزارش نظر

    گفته می‌شود که اولین تلاش‌ها جهت ساخت مقبره‌ای برای حافظ، به دوره میرزا ابولقاسم گورکانی (حاکم وقت فارس) بازمی‌گردد. در آن زمان، آرامگاه لسان‌الغیب سازه‌ای گنبدی شکل بود که مقابل آن حوض بزرگی قرار داشت و از آب رکن‌آباد پر می‌شد. در دوره صفویه و افشاریه، مقبره حافظ به همان شکل و شمایل پیش خود حفظ شد و صرفا، این مکان چند مرتبه تحت مرمت و بازسازی قرار گرفت. اما در دوره زندیه، بخش‌هایی به حافظیه اضافه شده تا معماری بنا به شکلی که امروزه ما از آن می‌شناسیم، نزدیک شود. در این دوره، تالاری با ۴ ستون سنگی مقابل حافظیه ساخته شد. همچنین، باغ سرسبزی نیز برای مقبره در نظر گفته شد و کریم‌خان زند دستور داد که سنگی از جنس مرمر روی مزار لسان‌الغیب قرار دهند. این سنگ همچنان روی مزار حافظ قرار دارد و اشعار بسیار زیبایی از این شاعر بزرگ توسط فردی به‌نام حاج آقاسی بیگ افشار آذربایجانی با خط نستعلیق حکاکی شده است. این حکاکی‌ها نیز به دوره زندیه تعلق دارند. از آن زمان تا دوره پهلوی، افراد زیادی سعی در مرمت و آبادکردن مقبره حافظ داشته‌اند. یکی از اشخاص ملا شاه جهان زرتشتی بود که در سال ۱۳۱۷ هجری قمری به ملاقات خواجه شیرازی می‌رود و ارادت ویژه‌ای به این شاعر نامی پیدا می‌کند. به این ترتیب، تصمیم می‌گیرد که بارگاه مجللی را برای مزار حافظ بسازد. این کار خشم یکی از افراد متظاهر آن زمان را برمی‌انگیزد و در نهایت، بارگاهی که ملا شاه جهان ساخت، ویران می‌شود. آن شکل و شمایلی که ما امروزه از حافظیه می‌شناسیم، متعلق به دوره پهلوی است. بارگاه فعلی حافظ، در سال ۱۳۱۴ توسط فردی به‌نام علی‌اصغر حکمت (وزیر آموزش‌وپرورش وقت) و بر اساس طرحی از آندره گدار (معمار فرانسوی) ساخته شد. در این بازسازی، طرحی که زندیان برای ساخت مقبره در نظر گرفته بودند، به قوت خود باقی مانده است و به تالار میانی حافظیه، ۱۶ ستون سنگی دیگر افزوده شد. گفته می‌شود که معماری فعلی حافظیه نمادی از دنیای ملکوت محسوب می‌شود و گنبدی که روی مقبره قرار گرفته، با الهام از کلاه درویشان طراحی شده است.

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

  • کاربر نشان
    کاربر نشان
    1403/08/16
    • گزارش نظر

    آرامگاه حافظ شانزدهم آبان بسیار جای با صفا و دیدنی با هوای عالی

    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    عکس آرامگاه حافظ شیرازی

تصاویر آرامگاه حافظ شیرازی

    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۲ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۱ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی
    • ۲ هفته پیش
      عکس آرامگاه حافظ شیرازی

درباره‌ی آرامگاه حافظ شیرازی

آرامگاه حافظ شیرازی (مکان تاریخی) در محله حافظیه شیراز و سفر، 5 سفر، نرگس، بلوار گلستان واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند بیمارستان شهید دستغیب، باغ جهان نما، باغ موزه هفت تنان و بازارچه صنایع دستی و رستوران سنتی جهان نما (در حال ساخت) و همچنین کتابخانه حافظیه، کارگاه نمایشگاه صنایع دستی حافظیه، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، سینما فرهنگ و خونه حافظ قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.