info
عکس نقش برجسته مهرداد دومعکس نقش برجسته مهرداد دومعکس نقش برجسته مهرداد دوم
category

نقش برجسته مهرداد دوم

مکان تاریخی

درباره‌ی نقش برجسته مهرداد دوم

نقش برجسته مهرداد دوم (مکان تاریخی) در استان کرمانشاه، شهرستان هرسین، بخش بیستون واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند سراب بیستون و غار شکارچیان و همچنین سنگ نوشته بیستون، بوفه و دستشویی گردشگری بیستون قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.


نظرات کاربران در مورد نقش برجسته مهرداد دوم

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    امیر
    چهارشنبه 13 دی ماه 1402

    نقش‌برجسته مهرداد دوم یا پیکره مهرداد دوم (که با نام نقش برجسته مهرداد (کتیبه علیخان) در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است) نقش‌برجسته‌ای مربوط به دوره اشکانیان است که در بیستون، محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون جای گرفته‌است. این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.همچنین با تخریب بخشی از این اثر و روی آن سنگ‌نبشته وقف‌نامه شیخ علی خان زنگنه صدر اعظم دوره صفوی کنده‌کاری شده‌است

    3
  • avatar
    هژار
    شنبه 08 مرداد ماه 1401

    نقش‌برجسته مهرداد دوم یا پیکره مهرداد دوم (که با نام نقش برجسته مهرداد (کتیبه علیخان) در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است) نقش‌برجسته‌ای مربوط به دوره اشکانیان است که در بیستون، محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون جای گرفته‌است. این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[۱] همچنین با تخریب بخشی از این اثر و روی آن سنگ‌نبشته وقف‌نامه شیخ علی خان زنگنه صدر اعظم دوره صفوی کنده‌کاری شده‌است. پیکره مهرداد دوم یکی دیگر از پیکره‌های کوه بیستون است. این پیکره بر دیواره‌ای که روبه روی سنگنبشته داریوش بزرگ هخامنشی بوده و در پایین آن کنده شده‌است. در این پیکره تراشی، مهرداد دوم اشکانی (۸۷/۸۸-۱۲۳/۱۲۴ پیش از میلاد) ایستاده و در برابرش پنج تن از بزرگان اشکانی دیده می‌شوند. این بزرگان ایستاده و با دست راست پیشکشی را تا روبه روی چهره شان بالا آورده و به مهرداد نشان داده‌اند. خود مهرداد دوم نیز دست راست را در پاسخ به آنان بالا آورده است. یک سنگنبشته یونانی که بالای سر این پیکره‌ها دیده می‌شود، بزرگان اشکانی را به ترتیب از چپ به راست چنین شناسانده است: کوهزاد، مهراد، مهرداد رازدار، گودرز شهربان شهربانان، شاه شاهان بزرگ مهرداد این پیکره تراشی با گذشت روزگار دچار آسیب‌های طبیعی شده و همچنین شیخ علی خان زنگنه صدر اعظم شاه سلیمان صفوی در سال ۱۶۸۵ بخش‌هایی از آن را برای کندن وقف نامه خود از میان برد.

    3
  • avatar
    alì
    یکشنبه 27 شهریور ماه 1401

    چیز زیادی معلوم نیست که بشه دید ازش همونطور که در تصویر مشاهده میکنید البته اگه معلوم هم میبود زبان یونانی ام زیاد قوی نیست 😂

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 17 فروردین ماه 1402

    در پایین نقش برجسته و کتیبه داریوش اول ، نقش برجسته ای در قابی مستطیلی به طول ۷۳/۶ متر و عرض ۴۸/۳ متر بر کوه بیستون نقر شده که متعلق به مهرداد دوم شاهنشاه مقتدر اشکانی است که از سال ۱۲۳قبل از میلاد تا ۸۷ قبل از میلاد بر امپراطوری وسیعی حکم می راند. این نقش برجسته، در حدود سال ۱۰۰ قبل از میلاد ایجاد شده است. در نقش برجسته مذکور، در برابر مهرداد دوم چهار نفر از ساتراپ های محلی به ترتیب اهمیت و جایگاهشان در پشت سر هم ایستاده اند . در حالی که نیمرخشان به طرف مهرداد است و نیمی از صورت مهرداد نیز به طرف آنهاست و یک دست خود را به حالت احترام بالا برده اند . مهرداد نیز دست راست خود را به حالت احترام بالا برده است . کتیبه ای که بر روی این نقش برجسته حک شده ، در واقع افراد واقع در صحنه را به ما می شناساند .که به زبان و خط یونانی است. نفر اول «گودرز اول » ساتراپ ساتراپ ها و امیر گرگان است که بعدها بر بخشی از شاهنشاهی اشکانیان حکومت کرده است. نام نفر دوم کاملاً محو شده و لقبی نیز ندارد. نفر سوم « مهرداد » است که لقب او در این کتیبه «پیس تومینوس» به معنی مورد اعتماد شاه است. در دست وی تصویر الهه نیکه در حالی که حلقه روبان داری در دست دارد، دیده می شود. نفر چهارم «کوفاستس» نام دارد این نقش برجسته در حقیقت واگذاری قدرت از طرف مهرداد را به هر یک از این بزرگان نشان می دهد. متاسفانه قسمت مهم نقش برجسته مهرداد دوم در قرن دوازدهم هجری قمری برای ایجاد وقف نامه شیخ علیخان زنگنه صدراعظم شاه سلیمان صفوی از بین رفته است. خوشبختانه طرح اولیه اثر از روی طرح شخصی به نام گرلو که در دوره صفوی و قبل از تخریب نقش برجسته کشیده شده، قابل بازسازی و مطالعه است. این اثر در تاریخ۱۹/۱۲/۱۳۸۰ به شماره ۴۸۸۱ به ثبت ملی رسیده است.

    2
  • avatar
    آرین
    سه شنبه 24 مرداد ماه 1402

    نقش برجسته مهرداد دوم مسیر بسیار بدی دارد و همچنین به دلیل نصب داربست به خوبی دیده نمی شود. یکی از آثار ارزشمند مجموعه فرهنگی تاریخی بیستون همین نقش برجسته مهرداد دوم است که پیشنهاد می کنم سختی مسیر را به جان بخرید و آن را ببینید.

    1
  • avatar
    مارکو
    چهارشنبه 31 مرداد ماه 1403

    نقش‌برجسته مهرداد دوم یا پیکره مهرداد دوم (که با نام نقش برجسته مهرداد (کتیبه علیخان) در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است) نقش‌برجسته‌ای مربوط به دوره اشکانیان است که در بیستون، محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون جای گرفته‌است. این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۸۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. همچنین با تخریب بخشی از این اثر و روی آن سنگ‌نبشته وقف‌نامه شیخ علی خان زنگنه صدر اعظم دوره صفوی کنده‌کاری شده‌است. پیکره مهرداد دوم یکی دیگر از پیکره‌های کوه بیستون است. این پیکره بر دیواره‌ای که روبه روی سنگنبشته داریوش بزرگ هخامنشی بوده و در پایین آن کنده شده‌است. در این پیکره تراشی، مهرداد دوم اشکانی (۸۷/۸۸-۱۲۳/۱۲۴ پیش از میلاد) ایستاده و در برابرش پنج تن از بزرگان اشکانی دیده می‌شوند. این بزرگان ایستاده و با دست راست پیشکشی را تا روبه روی چهره شان بالا آورده و به مهرداد نشان داده‌اند. خود مهرداد دوم نیز دست راست را در پاسخ به آنان بالا آورده است. یک سنگنبشته یونانی که بالای سر این پیکره‌ها دیده می‌شود، بزرگان اشکانی را به ترتیب از چپ به راست چنین شناسانده است: کوهزاد، مهراد، مهرداد رازدار، گودرز شهربان شهربانان، شاه شاهان بزرگ مهرداد آسیب این پیکره تراشی با گذشت روزگار دچار آسیب‌های طبیعی شده و همچنین شیخ علی خان زنگنه صدر اعظم شاه سلیمان صفوی در سال ۱۶۸۵ بخش‌هایی از آن را برای کندن وقف نامه خود از میان برد.

  • avatar
    mht_i
    جمعه 14 اردیبهشت ماه 1403

    سنگ‌نوشته مهرداد دوم

  • avatar
    عاشق طبیعت
    سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403

    حیف😔

  • avatar
    کوروش
    پنجشنبه 13 اردیبهشت ماه 1403

    کاش کاملش موجود بود.اینهمه کو نمیدونم چرا روی این نوشته باز اومدن یکی دیگه کار کردن!!!

  • avatar
    mohammad
    دوشنبه 01 خرداد ماه 1402

    کتیبه ای که روی این نقش برجسته حک شده وبه زبان و خط یونانیه نفر اول گودرز اول.نفر دوم مشخص نیست . نفر سوم مهرداد که لقب او در این کتیبه پیس تومینوس به معنی مورد اعتماد شاهه . نفر چهارم کوفاستس این نقش برجسته در حقیقت واگذاری قدرت از طرف مهرداد به این بزرگان نشون میده . متاسفانه قسمت مهم نقش برجسته مهرداد دوم در قرن دوازدهم هجری قمری برای ایجاد وقف نامه شیخ علیخان زنگنه صدراعظم شاه سلیمان صفوی از بین رفته است.


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده نقش برجسته مهرداد دوم واقع شده‌اند:

آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار دوشنبه 19 شهریور ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. این به‌روزرسانی توسط کاربران نشان انجام شده است.(چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی نقش برجسته مهرداد دوم اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

آخرین بروزرسانی: دوشنبه 19 شهریور ماه 1403
کاربر گرامی،
اطلاعات درج‌شده در مورد نقش برجسته مهرداد دوم در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه نقش برجسته مهرداد دوم ندارد.
location استان کرمانشاه
clock - مشاهده ساعات کاری

ساعت کاری نقش برجسته مهرداد دوم

شنبه 08:00 تا 19:00
یک‌شنبه 08:00 تا 19:00
دوشنبه 08:00 تا 19:00
سه‌شنبه 08:00 تا 19:00
چهارشنبه 08:00 تا 19:00
پنج‌شنبه 08:00 تا 19:00
جمعه 08:00 تا 19:00
ثبت نظر و تصویر
neshan logo