info
عکس مسجد سیدعکس مسجد سیدعکس مسجد سیدعکس مسجد سید
category

مسجد سید اصفهان

مسجد

درباره‌ی مسجد سید

مسجد سید (مسجد) در اصفهان و خیابان مسجد سید واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حمام تاریخی علی قلی آقا و بازارچه علی قلی آقا و همچنین بریانی اعظم، پست مسجد سید، دارالقران دوره اول، هتل سهروردی و دبیرستان پسرانه دارالقرآن دوره دوم قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد سید

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    پارسا نشان
    جمعه 25 شهریور ماه 1401

    💚روحانی بی انتها💚

    15
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    دوشنبه 14 فروردین ماه 1402

    مسجد سید اصفهان یکی از پرطرفدارترین و زیباترین مساجد این شهر به حساب می‌آید که یادگاری از قرن سیزدهم هجری و دوران حکومت قاجاریان است. این مسجد زیبا به دستور حجت‌الاسلام حاج سید باقر شفتی از علمای بزرگ امامیه و در زمان محمدشاه قاجار ساخته شده‌است. در روایتی تاریخی اینگونه آمده‌است که حاج سید باقر شفتی، در ازای کار خیری که در زمان قحطی بزرگ انجام داده و زندگی‌ای که به یک سگ و توله‌هایش بخشیده، مورد رحمت خداوند قرار می‌گیرد و پس از آن با تاجری آشنا می‌شود که از هندوستان بار پارچه وارد می‌کرده. این تاجر نذر کرده بود تا اگر خودش و کشتی باری‌اش سالن به ایران رسیدند، پولی را به سید باقر شفتی ببخشد و او را در معامله‌های پارچه با خود شریک کند. اینگونه بود که با پول هنگفتی که در هر بار تجارت پارچه به این سید بزرگوار می‌رسید، او توانست این مسجد زیبا و مشهور را بنا کند.مسجد سید اصفهان از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده‌ است که هر کدام با زیبایی و ظرافت هنرمندانه‌ای تزیین شده و چشم را خیره می‌کند. از قسمت‌های اصلی این مسجد می‌توان به چهار در اصلی، دو شبستان بزرگ، دو گنبد کوچک و بزرگ، دو چهلستون، سه ایوان و یک گلدسته بزرگ اشاره کرد. در این مسجد بیشتر از ۴۵ حجره و دهلیز نیز وجود دارد که ترکیبی زیبا به محیط مسجد بخشیده است. این بنای تاریخی مشهور و ارزشمند در ضلع جنوبی خیابان سید در شهر اصفهان قرار دارد. مطالعه درباره معماری بنا، هنر کاشیکاری مخصوصاً گره کشی، خط بنائی و کاشی ۷ رنگ، مشخی می‌کند که این مسجد در زمره بهترین شاهکارهای قرن سیزدهم هجری است

    4
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    مسجد سید اصفهان از مساجد بزرگ و از بناهای تاریخی دوره قاجار در شهر اصفهان است. این مسجد که به نام بنیان‌ گذار آن سید محمدباقر شفتی شهرت دارد، در سال ۱۲۴۰ق در محله بیدآباد اصفهان بنا نهاده شد. مسجد دارای تزئینات و ویژگی‌ های متعدد معماری در شبستان‌ها، گنبدها، محراب، ایوان، گلدسته، کتیبه‌ها و کاشی‌ کاری‌ها است. چهار وقف‌ نامه برای مسجد، بین سال‌ های ۱۲۶۲ق تا ۱۲۷۳ق نگاشته شده و همه مکان‌های مسجد برای موارد خاص وقف شده است. مقبره سید شفتی و فرزندان او در این مسجد قرار دارد

    2
  • avatar
    🦋قلب💞 آرام،حریم کبریا🦋
    جمعه 12 آبان ماه 1402

    مسجد سيد از مساجد مهم در ایران و آخرین بنای معروف دوره قاجار است که در شهر اصفهان، جنب بازارچه ی بید آباد واقع شده است که به مسجد سید اصفهان نیز شهرت دارد. ساختمان این بنا که از آثار با شکوه دوران قاجار است، چنان که در کتیبه ی ایوان نیز آمده در سال ۱۲۵۵ به اتمام رسید. مسجد سيد اصفهان در زمان محمد شاه قاجار توسط حجت الاسلام حاج سيد محمد باقر شفتی که از روحانیون بزرگ اصفهان و از مراجع عالی قدر تشیع در زمان خود بود، پایه گذاری شد.

    1
  • avatar
    امیرحسین قائدی‌باردئی
    دوشنبه 13 شهریور ماه 1402

    از لحاظ معماری بی‌نظیر 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    1
  • avatar
    آمیرزا
    شنبه 05 شهریور ماه 1401

    مسجد ومقبره اقای شفتی، حکایات عجیبی و کرامات غریبی داره. حتما برید و بشنوید

    1
  • avatar
    سید
    چهارشنبه 08 دی ماه 1400

    مسجد سید، یکی از مساجد اصفهان است که در طی دوران قاجاریه ساخته شد و از مساجد اصلی این شهر به‌شمار می‌رود. این بنا در سده ۱۳ هجری (محمد شاه قاجار) توسط محمدباقر شفتی در مساحت ۸۰۷۵ متر مربع ساخته شد. این مسجد که بنایی نیمه‌کاره است، دارای چهار در اصلی، دو چهل‌ستون، دو شبستان بزرگ، یک گنبد، سه ایوان و بیش از ۴۵ حجره است، اما مناره ندارد همچنین درون شبستان‌های آن نیز کاشی کاری نشده‌است. مسجد سيد در محله بيدآباد و جنب بازارچه بيد‌آباد واقع شده و بزرگ ترين و مشهورترين مساجد اصفهان از قرن سيزدهم هجري است كه به وسيله حجت الاسلام حاج سيد محمدباقر شفتي (1260-1180هـ . ق) از روحانيون بزرگ اصفهان ـ در اواخر نيمه اول قرن سيزدهم، ساختمان آن شروع شده و كاشي كاري آن تا پايان نيمه دوم آن قرن ادامه داشته است. بخشي از تزيينات مسجد بعد از مرگ باني بنا توسط پسرش حاج سيد اسدالله و قسمتي توسط نواده‌اش حاج سيد محمدباقر به اتمام رسيده و ظاهراً بخش‌هاي ديگري از تزيينات آن ناتمام مانده است. نقشه بناي مسجد به صورت مستطيل شكل (85×95متر) مجموعاً 8075 مترمربع وسعت دارد و از چهار جهت به بيرون راه پيدا مي ‌كند و بناي آن متشكل از بخش‌هايي است كه در ديگر مساجد معتبر تكرار مي ‌شود. كاشي كاري سردر شمالي مربوط به دوره اخير است. كتيبه‌هاي مسجد عمدتاً به تاريخ‌هاي بين 1255 تا 1318هـ.ق را در بر دارند. نماي ايوان‌ها و لچكي غرفه‌ها و رواق‌ها با كاشي ‌هاي خشتي دوره قاجار مزين شده و در ازاره‌ها نيز از پوشش سنگي استفاده شده است. در ضلع جنوبي صحن، ايوان اصلي و در پشت طرفين آن، گنبدخانه و شبستان‌هاي ستوندار قرار گرفته است. تالار تدريس و آرامگاه حجت الاسلام شفتي، از ديگر آثار در خور توجه مسجد است. آرامگاه، متشكل از گنبدخانه و رواقي است كه با تزيينات متنوع كاشي كاري، گچ بري، آيينه‌كاري و نقاشي به همراه كتيبه‌هاي متعدد مزين شده است. تالار تدريس نيز داراي ستون‌هاي چوبي، درها و پنجره‌هاي ارسي زيباست. اين مسجد، از كارهاي برجسته معماري دوره قاجاريه است كه از نظر ويژگي ‌هاي معماري و تزييني ـ خاصه كاشي كاري و كتيبه‌هاي فراوان ـ در خور توجه و مطالعه است. اين ن مسجد، از كارهاي برجسته معماري دوره قاجاريه است كه از نظر ويژگي ‌هاي معماري و تزييني ـ خاصه كاشي كاري و كتيبه‌هاي فراوان ـ در خور توجه و مطالعه است. اين بنا به شماره 387 به ثبت تاريخي رسيده است.

    1
  • avatar
    ❤♡M.B♡❤
    یکشنبه 22 آبان ماه 1401

    مسجد سید اصفهان یکی از بهترین شاهکارهای قرن سیزدهم هجری است، این مسجد زیبا به دستور حجت‌الاسلام حاج سید باقر شفتی از علمای بزرگ،در زمان محمدشاه قاجار ساخته شد. در روایتی نقل است که ، در ازای کار خیری که در زمان قحطی بزرگ انجام داده و زندگیی که به یک سگ و توله‌هایش بخشیده، مورد رحمت خداوند قرار می‌گیرد و پس از آن با تاجری آشنا می‌شود که از هندوستان بار پارچه وارد می‌کرده. این تاجر نذر کرده بود تا اگر خودش و کشتی باری‌اش سالم به ایران رسیدند، پولی را به سید باقر شفتی ببخشد و او را در معامله‌های پارچه با خود شریک کند. اینگونه بود که با پول هنگفتی که در هر بار تجارت پارچه به این سید بزرگوار می‌رسید، او توانست این مسجد زیبا و مشهور را بنا کند. سردر جنوب شرقی با زیبایی منحصر به فرد خود همچون نگینی از بیرون می‌درخشد. زیبایی سردرهای مسجد سید اصفهان، در نوع خودشان بی‌مثال و خیره کننده‌اند و نمونه‌های آن را در کمتر جایی می‌توان یافت.

    1
  • avatar
    سرعت مطمئنه
    جمعه 03 آذر ماه 1402

    شاهکار دوره ی قاجار قدمتش برمیگرده به دوره محمدشاه قاجار ، زمانی که سیدمحمدباقر شفتی معروف به سید حجت الاسلام در اصفهان حاکم شرع بود. مقبره ی سید حجت الاسلام و فرزندان و نوادگانش هم شمال همین مسجد قرار داره.

  • avatar
    محسن رضایی
    چهارشنبه 01 شهریور ماه 1402

    مسجد تاریخی و با صفا و بسیار دیدنی

  • avatar
    وحید
    دوشنبه 19 اردیبهشت ماه 1401

    فضای این مسجد بسیار روحانیه.

  • avatar
    ماهانی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد سید از مساجد قدیمی و معتبر اصفهان، است که نمای سنتی دارد و فضایی بسیار زیبایی دارد.

  • avatar
    جغتایی
    شنبه 15 خرداد ماه 1400

    مسجد سید که مغازه ها و پارچه های بسیارمتنوعی داخلش برای فروش داره و محیط زیباو جذابی داره و بهترین انتخاب برای عکاسیه

  • avatar
    م.
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجدسیدمحمدباقرشفتی یکی ازمسجدهای زیبای اصفهان ومتعلق به دوره قاجاریه است. حتمابهتون پیشنهادمیکنم حتمابرای یک بارهم که شده این مسجدتاریخی و زیبا رودیدن کنین

  • avatar
    محمدی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد سید ز مساجد قدیمی و معتبر اصفهان، است که بسیار قدیمی است و برای یک بار دیدن عالیه

  • avatar
    فریبرز
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    یکی دیگه از شاهکار های معماری ایران قدیم. اصفهان رو هرچقدر بگردی جاذبه هاش تموم نمیشه


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد سید واقع شده‌اند:

  • سقاخانه مسجد تقی
    میرداماد، مسجدالرحیم، بین اشکان و صفا
  • مسجد المهدی
    (5.0)
    جامی غربی، نهر بیدآباد
  • مسجد الزهرا
    (5.0)
    چهارباغ پایین، رشتی ها 11، قاضی عسگر، بین شایسته و فروردین
  • مسجد حاج آقا رحیم ارباب
    (5.0)
    گرگ یراق، بین شیدا و شهید شفیعیون
  • مسجد شیخ الاسلام
    (5.0)
    عبدالرزاق، شیخ الاسلام 17، بین حکیم و ظهری
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط میلاد (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ شنبه 25 فروردین ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد سید اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 25 فروردین ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد سید در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد سید ندارد.
    neshan logo