این گنجینه در 22 بهمن سال1364 ش، به عنوان اولین گنجینه تخصصی برای نمایش نسخههای خطی قرآن، مرقّعات و آثار هنریِ هنرمندان آستان قدس رضوی، در ساختمان شماره 3 موزه آستان قدس رضوی افتتاح شد و بیش از هشتاد نسخه قرآن نفیس، جلدهای لاکی و تعدادی مرقعات از مجموعه آثار موجود در مخازن آستان قدس رضوی انتخاب و نمایش داده شد. در سال 1389 و سال 1392 ش، سه تالار به مساحت 650 متر مربع به فضای نمایشی این موزه افزوده شد و یک تالار به نمایش قرآن های پوستیِ مربوط به سه قرن اول هجری (برخی منسوب به خط امامان اطهار(ع))، یک تالار برای نمایش منتخبی از قرآن های نفیس از قرن چهارم تا قرن سیزدهم هجری و تعدادی از مرقعات، و یک تالار به نمایش قطعاتی از آثار خوشنویسی (از قرن نهم تا عصر حاضر).
عالیه مخصوصا با طرح قدیمیش
اگه نرفتین حتما برین. فوق العاده بینظیر. فقط ساعات محدودی باز است.
در این موزه قرآن قدیمی و نفیس، نهج البلاغه ، صحیفه سجادیه، آثار اهدایی رهبر معظم انقلاب، آثار استاد فرشچیان نگهداری می شود، این مکان همه روزه از ساعت هشت تا دوازده و سی دقیقه مفتوح می باشد، و مکان این موزه بین صحن کوثر و بست نواب صفوی قرار دارد.
بسیار عالی بود
موزه قرآن حرم امام رضا در مشهد، یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و مذهبی ایران، میزبان نسخههای نفیس و تاریخی قرآن کریم است. این موزه در سال ۱۳۶۴ تأسیس شد و شامل قرآنهای خطی، تزئینی و آثار هنری مرتبط با قرآن است. برخی قرآنها منسوب به ائمه (ع) بوده و از نظر تاریخی و مذهبی اهمیت ویژهای دارند. این موزه نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی ایفا میکند.
موزه ای پراز هدایای نفیس و ماندگار که دنیایی از فرهنگ و شعور را در خود دارد مخصوصا موزه فرشچیان
چ عکسهای قشنگی ونوس
عالی
من موزه رفتم خیلی زیبا بود
این گنجینه در 22 بهمن سال1364 ش، به عنوان اولین گنجینه تخصصی برای نمایش نسخههای خطی قرآن، مرقّعات و آثار هنریِ هنرمندان آستان قدس رضوی، در ساختمان شماره 3 موزه آستان قدس رضوی افتتاح شد و بیش از هشتاد نسخه قرآن نفیس، جلدهای لاکی و تعدادی مرقعات از مجموعه آثار موجود در مخازن آستان قدس رضوی انتخاب و نمایش داده شد. در سال 1389 و سال 1392 ش، سه تالار به مساحت 650 متر مربع به فضای نمایشی این موزه افزوده شد و یک تالار به نمایش قرآن های پوستیِ مربوط به سه قرن اول هجری (برخی منسوب به خط امامان اطهار(ع))، یک تالار برای نمایش منتخبی از قرآن های نفیس از قرن چهارم تا قرن سیزدهم هجری و تعدادی از مرقعات، و یک تالار به نمایش قطعاتی از آثار خوشنویسی (از قرن نهم تا عصر حاضر). برخی از آثار مهم به نمایش درآمده در گنجینه قرآن و نفایس، عبارتند از: ـ مجموعه نفیسی از قرآن های خط کوفی نوشته شده بر پوست، منسوب به دستخط ائمه اطهار(ع)، با قدمت هزار ساله که شاه عباس صفوی وقف نموده و وقفنامه آن توسط شیخ بهایی نوشته شده است. ـ یک جزو از قرآن مربوط به قرن چهارم هـ .ق که در سال 393 ق توسط ابوالقاسم منصوربن محمدبن کثیر (وزیر و صاحب دیوان مسعود و محمود غزنوی) وقف شده است. ـ برگي از قرآن مربوط به قرن چهارم هجری، مشهور به خط پيرآموز. ـ یک جزو از قرآن مربوط به قرن پنجم قمری که واقف و كاتب آن ابوالبركات در رمضان 421 ق است. ـ دو جزو از قرآن نفیس به خط و تذهیب عثمانبن حسین ورّاق به تاریخ 466 ق. ـ نسخه های قرآن مربوط به قرن پنجم و شش هجری، با ترجمه فارسی کهن. ـ دو نسخه قرآن به خط ياقوت مستعصمي، برجستهترين خطاط قرن هفتم هجری. ـ هشت برگ از قرآن به خط محقق روی كاغذ خانبالغ، منسوب به خط بايسنقر ميرزا از دوره تیموری. ـ دونسخۀ پارچه ای زيارتنامه طوماری شامل جامعۀ كبيره روی پارچه كتان به تاریخ 1221هجری، و مجموعه زيارت وارث و حضرت رضا(ع)، اهدايي استاد محمود فرشچيان. ـ انواع جلد (جلد سوخت، ضربي و لاكي روغنی). ـ انواع قلمدانهای لاكي روغنی، چوبی منبتکاری و خاتم کاری و فلزی، رحل و جعبه قرآن خاتمكاری شده ـ انواع وسايل كتابت (قلم، دوات، قلمتراش، قيچي و قطزن) همچنین تابلو نقاشی قهوه خانه ای مربوط به اوایل دوره قاجار.
سلام ما آخر تیر امسال ۱۴۰۳ مشرف شدیم و این موزه هم رفتیم. بلیتش نفری ۷۰۰۰ تومن بود و خیلی می ارزه. دو طبقه است و آسانسور داره. بخشهای مهمش آثار اهدایی استاد فرشچیان، هدایای رهبری به آستان قدس، و موزه تخصصی قرآن در طبقه بالایی است. چیزهای دیگری هم هست از جمله مدالها و آثار اهدایی افراد به آستان قدس.
بسیار عالی
موزه گنجینه قرآن و نفایس در محله حرم مطهر رضوی مشهد و بلوار طبرسی جنوبی، طبرسی جنوبی 7، طبرسی 1 واقع شده است. این مکان یکی از چهار موزه در محله حرم مطهر رضوی مشهد میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند حرم مطهر امام رضا، نقاره خانه، مجموعه موزه های آستان قدس رضوی و بازار عباسقلی خان و همچنین گنبد طلا، مزار شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، چایخانه صحن کوثر حرم رضوی، مسجد جامع گوهرشاد و سقاخانه اسماعیل طلا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از موزههای خوب این منطقه میباشد.