مکان تاریخی - باز است : ۶ تا ۲۰
ساعت کاری: باز است - ۶ تا ۲۰
مسجد جامع اصفهان که برخی آن را با نامهای مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه نیز میشناسند، یکی از مهمترین بناهای تاریخی شهر اصفهان محسوب میشود که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمیگردد. این بنای زیبا در سال 156 هجری قمری با ابعاد کوچک و متناسب با جمعیت آن دوره اصفهان ساخته شد که یکی از عوامل شهر نشینی در آن دروه نیز بود. 70 سال پس از این ماجرا درست در سال 226 هجری به فرمان خلیفه معتصم عباسی مسجد خراب شد و مسجدی جدید با ستونهای چوبی ساخته شد که هنوز هم اثرات آن پابرجاست. مهمترین تغییرات در دوره سلجوقیان روی این بنای تاریخی اعمال شد. در آن زمان معماران از الگوی مسجدعربی فاصله گرفته و با ایجاد چهار ایوان در چهار ظلع این مسجد سبکی جدید را پدید آورنداند که به مسجد ایرانی معروف شد. در سال 515 هجری قمری این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و قسمت عظیمی از این مسجد خراب شد، اما در طول تاریخ توسط ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار باسازی و مورد مرمت قرار گرفته است به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمیگردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شدهبود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد. در سال ۲۲۶ ه.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب شد و بنایی ستوندار به همراه سقفی چوبی ساخته شد که هماکنون هم قسمتی از ستونها و دیوارهای آن باقی ماندهاست.
مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری باز میگردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شده بود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد
مکانی فوق العاده زیبا و نشان دهنده ی تاریخ معماری و فرهنگ ایرانی و با آنکه در زمان گذشته تخریب شده اما به خوبی مرمت شده است
مسجد جامع اصفهان در یکی از محلههای قدیمی واقع شده است و مسجد تاریخی زیبایی در اصفهان است.
قديمیترين بنای تاريخی اصفهان، مسجد جامع يا مسجد جمعه است که چهره امروزی آن مربوط به اقدامات دوره سلجوقی میشود؛ اما تعميرات و الحاقات آن به دوران بعد، بهخصوص عصر صفويان مربوط میشود. البته باید بدانید که در کاوشهای باستانشناسی آثاری متعلق به دوران آلبويه و قرن سوم هجری و همچنین آثاری از دوران قبل از اسلام در این مسجد کشف شدهاند. مسجد جامع اصفهان با نقشه چهار ايوانی بنا شده است. این بنا در طول زمان بهدلیل وقوع آتشسوزی و جنگهای متعدد آسيب فراوان ديده و بازسازی و مرمت شده است. شبستان مسجد، گنبد جنوبی و شمالی، ایوان درویش، ایوان صاحب، ایوان استاد، ایوان شاگرد، ایوان عمر، مسجد الجایتو، شبستان زمستانی بیت الشتاء، کتابخانه خواجه نظامالملک و سنگابهای مسجد جامع اصفهان از دیدنیهای این بنای تاریخی به شمار میآیند.
در مسجد جامع اصفهان تاریخ معماری ایران از قرن دوم هجری تا کنون را می توان مشاهده کرد
مسجد جامع اصفهان معماری بسیار زیباو جذابی داره، ازبزرگترین و زیباترین مساجد تاریخی اصفهان و جزو جاذبه های دیدنی این شهره
سنگ فرش آبیش دلمو برد. واقعا چشم نواز و زیباست.خوشبحال اصفهانیا زیاد میتونن ببیننش
با شکوه زیبا پر ابهت بزرگ دیدنی
اگر قصد سفر به اصفهان دارید حتما مسجد جامع رو تو برنامهتون بذارید. حس و حال معنوی همراه با شاهکار معماری ایرانی و فضایی شبیه به حرم امام رضا و جنب و جوش و زندگی که در مسجد جاریه رو هیچ جایی تجربه نمی کنید.
یکی از بهترین و قدیمی ترین آثار ایران در اصفهان
مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز مشهور است، یکی از بناهای تاریخی اصفهان در ایران است که قدمت آن به سدۀ دوم هجری قمری بازمیگردد. این مسجد در اندازهای کوچک و متناسب با جمعیت اصفهان در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد و باعث رشد شهرنشینی شد. در سال ۲۲۶ ه.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب و بنایی ستوندار به همراه سقفی چوبی جایگزین آن شد که کماکان قسمتی از ستونها و دیوارهای آن باقی ماندهاست. مهمترین تغییرات مسجد در دوران سلجوقی صورت گرفت؛ معماران این دوره از الگوی «مسجد عربی» فاصله گرفتند و با ساخت چهار ایوان در ضلعهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی جدید پدیدآوردند که به «مسجد ایرانی» معروف شد. در ربیعالاول ۵۱۵ ه.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و بعدها دوباره مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفت. در سدههای بعد و در دورههای ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی را از سر گذراند. •🍃🌸 مردم خوب و خداپرست نعمتند🌸🍃• ─┅─═ঊঈ💓ঊঈ═─┅
جمعه ۲۶ مرداد ۱۴۰۳
مسجد جامع اصفهان یا مسجد عتیق با وسعتی در حدود ۲۱,۰۰۰ متر مربع، قديمیترين بنای تاريخی اصفهان با قدمتی از دوره سلجوقی است؛ البته در کاوشهای باستانشناسی، آثاری متعلق به دوران آلبويه و قرن سوم هجری و همچنین دوران قبل از اسلام نیز کشف شده است. مسجد جامع اصفهان در فهرست آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو قرار دارد. مهمترین طرحهای توسعه مسجد جامع اصفهان مانند دیگر بناهای تاریخی اصفهان در دوره صفویه انجام شده است. این مجموعه دارای ۴۸۴ گنبد کوچک و بزرگ با طرحهای متمایز است و از بخشهای مختلف مسجد میتوان شبستان، گنبد تاجالملک، گنبد نظامالملک، ایوانهای درویش، صاحب، استاد، شاگرد و عمر، مسجد و محراب الجایتو، شبستان زمستانی بیتالشتا و کتابخانه خواجه نظامالملک را نام برد.
۲۷مهرماه ۱۴۰۳ بسیار زیبا و پر از غرور از این همه هنر ایرانی حتما مسجد جامع (مسجدعتیق) اصفهان رو ببینید
مسجد جامع اصفهان | با کتیبههایی ارزشمند یکی دیگر از مساجد معروف و تاریخی اصفهان، مسجد جامع اصفهان است. این مسجد در بافت قدیمی شهر و بازار اصفهان قرار گرفته و نامش در لیست قدیمیترین و مهمترین بناهای مذهبی ایران قرار دارد. اهمیت و ارزش بالای مسجد جامع اصفهان، دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به وجود کتیبههای ارزشمند و گچبری زیبای محراب این مسجد در دوره ایلخانی اشاره کرد. نام این مسجد نه تنها در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، بلکه نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به چشم میخورد.
وقتی وارد مسجد شدیم واقعا بهت زده شدیم. هنر و سادگی در کنار قدمت بیش از هزارسال شما را به عمق تاریخ خواهد برد.
مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز مشهور است، یکی از بناهای تاریخی اصفهان در ایران است که قدمت آن به سدۀ دوم هجری قمری بازمیگردد. این مسجد در اندازهای کوچک و متناسب با جمعیت اصفهان در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد و باعث رشد شهرنشینی شد. در سال ۲۲۶ ه.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب و بنایی ستوندار به همراه سقفی چوبی جایگزین آن شد که کماکان قسمتی از ستونها و دیوارهای آن باقی ماندهاست. مهمترین تغییرات مسجد در دوران سلجوقی صورت گرفت؛ معماران این دوره از الگوی «مسجد عربی» فاصله گرفتند و با ساخت چهار ایوان در ضلعهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی جدید پدیدآوردند که به «مسجد ایرانی» معروف شد. در ربیعالاول ۵۱۵ ه.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و بعدها دوباره مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفت. در سدههای بعد و در دورههای ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی را از سر گذراند.
مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) (مکان تاریخی) در محله شهشهان اصفهان و خیابان عبدالرزاق، بازار سنگ تراش ها واقع شده است. این مکان یکی از نوزده مکان تاریخی در محله شهشهان اصفهان میباشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند میدان امام علی (سبزه میدان)، خانه قزوینی ها و مجتمع تجاری جعفری و همچنین اقامتگاه بومگردی حوضک، مقبره علامه مجلسی (ره)، گنبد خواجه نظام الملک، کتابفروشی علامه مجلسی (سجاد) و طلا فروشی پرشین قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان دادهاند میتوان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه میباشد.