info
عکس مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)عکس مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)عکس مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)عکس مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)
category

مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) محله شهشهان، اصفهان

مکان تاریخی

درباره‌ی مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)

مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) (مکان تاریخی) در محله شهشهان اصفهان و خیابان علامه مجلسی، 5، کمر زرین، کمرزرین (3) واقع شده است. این مکان یکی از نوزده مکان تاریخی در محله شهشهان اصفهان می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند میدان عتیق امام علی (سبزه میدان)، خانه قزوینی ها و مجتمع تجاری جعفری و همچنین مقبره علامه مجلسی (ره)، اقامتگاه بومگردی حوضک، گنبد خواجه نظام الملک، پارکینگ حرم مجلسی و کتابفروشی علامه مجلسی (سجاد) قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از اماکن دیدنی و تاریخی خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 04 اسفند ماه 1402

    مسجد جامع اصفهان یا مسجد عتیق با وسعتی در حدود ۲۱,۰۰۰ متر مربع، قديمی‌ترين بنای تاريخی اصفهان با قدمتی از دوره سلجوقی است؛ البته در کاوش‌های باستان‌شناسی، آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری و همچنین دوران قبل از اسلام نیز کشف شده است. مسجد جامع اصفهان در فهرست آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو قرار دارد. مهم‌ترین طرح‌های توسعه مسجد جامع اصفهان مانند دیگر بناهای تاریخی اصفهان در دوره صفویه انجام شده است. این مجموعه دارای ۴۸۴ گنبد کوچک و بزرگ با طرح‌های متمایز است و از بخش‌های مختلف مسجد می‌توان شبستان، گنبد تاج‌الملک، گنبد نظام‌الملک، ایوان‌های درویش، صاحب، استاد، شاگرد و عمر، مسجد و محراب الجایتو، شبستان زمستانی بیت‌الشتا و کتابخانه خواجه نظام‌الملک را نام برد.

    13
  • avatar
    کاربر نشان1359
    شنبه 05 فروردین ماه 1402

    قدیمی ترین مسجد اصفهان مربوط به دوره ایلخانی

    6
  • avatar
    𝐀𝐌𝐈𝐑 𝐀𝐒𝐇𝐊𝐀𝐍 ✈︎
    شنبه 05 فروردین ماه 1402

    به جرات می‌تونم بگم یکی از بهترین معماری های جهان رو داره ، اگه اومدن اصفهان حتمادیدن کنید ، فوق العاده هست

    5
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 10 تیر ماه 1402

    خیلی خوب و با صفا

    5
  • avatar
    امیر
    پنجشنبه 07 دی ماه 1402

    مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز مشهور است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این مسجد در اندازه‌ای کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد و باعث رشد شهرنشینی شد. در سال ۲۲۶ ه‍.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب و بنایی ستون‌دار به همراه سقفی چوبی جایگزین آن شد که کماکان قسمتی از ستون‌ها و دیوارهای آن باقی مانده‌است

    4
  • avatar
    پارسا نشان
    دوشنبه 18 اردیبهشت ماه 1402

    این بنای زیبا را از جمله قديمی‌ترين بناهای تاريخی اصفهان را بايدتلقی کرد. سيمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است؛ اما تعميرات و الحاقات آن به دوران‌ بعد، به‌خصوص عصر صفويان مربوط می‌شود. گرچه در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری کشف شده‌اند. در همين کاوش‌ها آثاری از دوران قبل از اسلام نيز به دست آمده است. بخش‌های مختلف مسجد جامع اصفهان که در آخرین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو به فهرست جهانی افزوده شده است، نزدیک به دوهزار سال شکل گرفته‌ و طی این سال‌ها در حال مرمت یا بازسازی بوده است. مهم‌ترین طرح‌های توسعه مسجد جامع اصفهان در دوران آل‌بویه و پس از آن، در دوران حکومت صفویه شکل گرفته است.مجموعه حاضر همچون موزه عظیمی، معرف روند تحول و تکامل معماری ایران در دوره اسلامی و حتی پیش از آن است. کاوش‌های باستان‌شناسی نشان از آن دارد که احتمالا این مسجد پیش از تسلط اعراب بر این شهر، مرکز مذهبی مهم شهر محسوب می‌شد و به‌صورت یکی از آتشکده‌های شهر اصفهان کاربری داشته‌ است. کشف یک پاستون، با تزیینات دوره ساسانیان، در منطقه شمالی مسجد، وجود بنایی قبل از اسلام را تایید می‌کند.مسجد جامع اصفهان با نقشه چهار ايوانی بنا شده و ابداعات هنری و معماری قرون اسلامی را در خود گرد آورده است. با توجه به منابع و مآخذ مختلف، مسجد جامع در طول زمان به سبب آتش‌سوزی و جنگ‌های متعدد و ناآرامی‌های دوران مختلف آسيب فراوان ديده و بازسازی و مرمت شده است. مسجد دارای ورودی‌های متعدد است که هر يک فضای مسجد را به بخش‌هايی از بافت پيرامون آن مربوط می‌کند.

    4
  • avatar
    علی تنکابنی
    چهارشنبه 04 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری باز می‌گردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شده‌ بود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد

    4
  • avatar
    ﷽🇵🇸🇮🇷 یا علی 🇮🇷🇵🇸
    شنبه 17 دی ماه 1401

    مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شده‌بود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد. در سال ۲۲۶ ه‍.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب شد و بنایی ستون‌دار به همراه سقفی چوبی ساخته شد که هم‌اکنون هم قسمتی از ستون‌ها و دیوارهای آن باقی مانده‌است. اما مهم‌ترین تغییرات مسجد در دوران سلجوقی انجام شد؛ معماران این دوره از الگوی «مسجد عربی» فاصله گرفتند و با ساخت چهار ایوان در ضلع‌های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی جدید پدیدآوردند که به «مسجد ایرانی» معروف شد. در ماه ربیع‌الاول سال ۵۱۵ ه‍.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده‌شد که در دوران‌های بعد دوباره ترمیم شد. در سده‌های بعد و در دوره‌های ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی داشته‌است.

    4
  • avatar
    سجاد
    دوشنبه 27 فروردین ماه 1403

    وقتی وارد مسجد شدیم واقعا بهت زده شدیم. هنر و سادگی در کنار قدمت بیش از هزارسال شما را به عمق تاریخ خواهد برد.

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    جمعه 26 خرداد ماه 1402

    تنها مسجدی که به تنهایی ثبت جهانی شده، ۴ایوان صاحب، درویش، استاد و شاگرد دارد و پر است از شگفتی‌های معماری و تفکر ایرانی با بیش از ۱۳۰۰سال قدمت!

    3
  • avatar
    Majid
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    مسجد جامع اصفهان یکی از جاهایی ک حتما باید ببینید تا ب معماری اصیل ایرانی پی ببرید و عظمتش رو ببینید

    3
  • avatar
    🍁Narges🍁
    چهارشنبه 09 فروردین ماه 1402

    وقتی برای اولین بار به این مسجد وارد میشوید،جو عجیب معنوی شما را میگیرد... فقط چیزی که باید بدانیدلطفا برای کبوترهایش گندم ببرید،چون غذایشان فقط از گندم مردم است،چون از پول مسجد هم گندمشان تهیه نمیشود.

    3
  • avatar
    🌟اُمــیــد🌟
    پنجشنبه 30 فروردین ماه 1403

    مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان نیز مشهور است، یکی از بناهای تاریخی اصفهان در ایران است که قدمت آن به سدۀ دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این مسجد در اندازه‌ای کوچک و متناسب با جمعیت اصفهان در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد و باعث رشد شهرنشینی شد. در سال ۲۲۶ ه‍.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب و بنایی ستون‌دار به همراه سقفی چوبی جایگزین آن شد که کماکان قسمتی از ستون‌ها و دیوارهای آن باقی مانده‌است. مهم‌ترین تغییرات مسجد در دوران سلجوقی صورت گرفت؛ معماران این دوره از الگوی «مسجد عربی» فاصله گرفتند و با ساخت چهار ایوان در ضلع‌های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی جدید پدیدآوردند که به «مسجد ایرانی» معروف شد. در ربیع‌الاول ۵۱۵ ه‍.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و بعدها دوباره مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفت. در سده‌های بعد و در دوره‌های ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی را از سر گذراند.

    2
  • avatar
    وحید
    دوشنبه 20 فروردین ماه 1403

    مسجد جامع اصفهان ابتدا از خشت خام ساخته شده‌بود اما به خاطر پایداری آجر، سرعت ساخت بالا و برخی عوامل دیگر، در بازسازی آن از آجر استفاده کردند. طاق‌های چشمه‌ای، ایوانهای چهارگانه، سردرها، جرزهای آجری و تزئینات متفاوتی که متناسب با معماری هر دوره از تاریخ ایران و در سبک‌های خراسانی (یا عربی) و رازی در این مسجد به کار برده شده، اثری را پدیدآورد که الگویی برای مساجد ایران و حتی مناطق مسلمان‌نشین دیگر محسوب می‌شود.

    2
  • avatar
    Ahmad Reza
    دوشنبه 06 فروردین ماه 1403

    سبک معماری شگفت انگیز و منحصر به فرد این مکان اوج هنر معماری ایران را به تصویر می کشد.

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    یکشنبه 05 شهریور ماه 1402

    زیباترین مسجد جهان

    2
  • avatar
    شیروانی پور فیل آبادی
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    مسجد جامع اصفهان که برخی آن را با نام‌های مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه نیز می‌شناسند، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی شهر اصفهان محسوب می‌شود که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این بنای زیبا در سال 156 هجری قمری با ابعاد کوچک و متناسب با جمعیت آن دوره اصفهان ساخته شد که یکی از عوامل شهر نشینی در آن دروه نیز بود. 70 سال پس از این ماجرا درست در سال 226 هجری به فرمان خلیفه معتصم عباسی مسجد خراب شد و مسجدی جدید با ستون‌های چوبی ساخته شد که هنوز هم اثرات آن پابرجاست. مهم‌ترین تغییرات در دوره سلجوقیان روی این بنای تاریخی اعمال شد. در آن زمان معماران از الگوی مسجد‌عربی فاصله گرفته و با ایجاد چهار ایوان در چهار ظلع این مسجد سبکی جدید را پدید آورنداند که به مسجد ایرانی معروف شد. در سال 515 هجری قمری این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده شد و قسمت عظیمی از این مسجد خراب شد، اما در طول تاریخ توسط ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار باسازی و مورد مرمت قرار گرفته است به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شده‌بود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد. در سال ۲۲۶ ه‍.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب شد و بنایی ستون‌دار به همراه سقفی چوبی ساخته شد که هم‌اکنون هم قسمتی از ستون‌ها و دیوارهای آن باقی مانده‌است.

    2
  • avatar
    گلستانی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مکانی فوق العاده زیبا و نشان دهنده ی تاریخ معماری و فرهنگ ایرانی و با آنکه در زمان گذشته تخریب شده اما به خوبی مرمت شده است

    2
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 28 بهمن ماه 1402

    بهترین مکان برای خلوت و ارامش🌹

    1
  • avatar
    𝑴𝒐𝒔𝒕𝒂𝒇𝒂
    یکشنبه 07 خرداد ماه 1402

    از قدیمی ترین ابنیه های مذهبی و تاریخی اصفهان می توان به مسجد جامع اصفهان اشاره نمود که خیلی ها آن را با نام مسجد عتیق اصفهان می شناسند. بخش قابل توجهی از نمای فعلی این مسجد مربوط به دوره سلجوقیه می باشد. البته الحاقاتی که در مسجد صورت گرفته است غالبا به عصر صفویان باز می گردد. هر چند که در معماری مسجد آثاری از دوران آل بویه و همچنین قرن سوم هجری به چشم می خورد. مسجد جامع اصفهان بالغ بر دو هزار سال قدمت دارد و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و معماری شاهکار و بی نظیری که دارد در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.این بنای تاریخی از شاخص ترین آثار معماری ایران و جهان محسوب می شود. با توجه به اینکه ساخت هر یک از قسمت های مختلف مسجد در یکی از دوره های تاریخی انجام شده است با نگاه کردن به این بنا می توان در یک نگاه سیر تحولات معماری ایران را مشاهده نمود و در واقع مسجد جامع اصفهان نوعی موزه است که اطلاعات بسیاری را در خصوص روند معماری ایران طی دوره های مختلف را در اختیار بازدید کنندگان قرار می دهد. تحقیقاتی که باستان شناسان انجام داده اند حاکی از آن است که قدمت این مسجد به پیش از دوره اسلامی و تسلط اعراب به شهر اصفهان باز می گردد و در واقع در آن زمان این مسجد یکی از آتشکده های اصفهان محسوب می شد. از آثار به جای مانده از دوران پیش از اسلام در این مسجد می توان به پاستونی با تزئینات مربوط به دوران ساسانیان در ضلع شمالی مسجد اشاره نمود. هر چند که نظرات متفاوتی در رابطه با زمان دقیق تغییرات مسجد وجود دارد اما بسیاری از مورخان معتقد هستند ساخت مسجد در قرون اولیه هجری انجام شده است اما محراب آن در قرن سوم هجری تخریب شده و جهت قبله آن را اصلاح نموده اند.

    1
  • avatar
    🍁Narges🍁
    شنبه 20 خرداد ماه 1402

    بنام الله. مسجدی بزرگ و بسیاارقدیمی با آثار معماری برجسته و فاخر، به محض ورود فضای معنوی عجیبی شما را میگیرد، خواهشاا هروقت آمدین برای کبوترهایش گندم ببرید،چون به گفته خادمین؛از پول مسجد و نذورات، وبه علت گرانی گندم، گندمشان تهیه نمیشود،حیوانات زبون بسته گرسنه میمانند،قربون دل محربانتان،اجرتان باالله🌿.

    1
  • avatar
    پارسا
    پنجشنبه 18 اسفند ماه 1401

    معماری زیبا😍😍😍

    1
  • avatar
    Lawyer
    چهارشنبه 21 دی ماه 1401

    مسجدی قدیمی با معماری کهن ایرانی که نشون دهنده تمدن پر بار تاریخی است...

    1
  • avatar
    جواد
    جمعه 25 آذر ماه 1401

    معماری بی نظیر شیعه

    1
  • avatar
    روحانی
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    مسجد جامع اصفهان در یکی از محله‌های قدیمی واقع شده است و مسجد تاریخی زیبایی در اصفهان است.

    1
  • avatar
    راز
    سه شنبه 11 اردیبهشت ماه 1403

    اوج هنر معماری

  • avatar
    محمد
    یکشنبه 09 اردیبهشت ماه 1403

    مسجد جامع اصفهان یکی از برجسته‌‌ترین آثار معماری ایران و جهان و از جاهای دیدنی اصفهان است و از آنجا که بخش‌های مختلف آن در دوره‌های مختلف تاریخی ساخته و پرداخته شده‌، مجموعه حاضر همچون موزه عظیمی، معرف روند تحول و تکامل معماری ایران در دوره اسلامی و حتی پیش از آن است. کاوش‌های باستان‌شناسی نشان از آن دارد که احتمالا این مسجد پیش از تسلط اعراب بر این شهر، مرکز مذهبی مهم شهر محسوب می‌شد و به‌صورت یکی از آتشکده‌های شهر اصفهان کاربری داشته‌ است. کشف یک پاستون، با تزیینات دوره ساسانیان، در منطقه شمالی مسجد، وجود بنایی قبل از اسلام را تایید می‌کند

  • avatar
    رضا
    پنجشنبه 21 دی ماه 1402

    قديمی‌ترين بنای تاريخی اصفهان را بايد مسجد جامع يا مسجد جمعه تلقی کرد. سيمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است؛ اما تعميرات و الحاقات آن به دوران‌ بعد، به‌خصوص عصر صفويان مربوط می‌شود. گرچه در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری کشف شده‌اند. در همين کاوش‌ها آثاری از دوران قبل از اسلام نيز به دست آمده است. بخش‌های مختلف مسجد جامع اصفهان که در آخرین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو به فهرست جهانی افزوده شده است، نزدیک به دوهزار سال شکل گرفته‌ و طی این سال‌ها در حال مرمت یا بازسازی بوده است. مهم‌ترین طرح‌های توسعه مسجد جامع اصفهان در دوران آل‌بویه و پس از آن، در دوران حکومت صفویه شکل گرفته است. محمدباقر مجلسی معروف به علامه مجلسی و مجلسی‌ثانی فقیه شیعه در دوران شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفویه در این مسجد دفن شده است. مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق نیز شهرت دارد، در میدان قیام، خیابان علامه مجلسی واقع شده است. به بیانی دیگر این مسجد در بخش قدیمی اصفهان، ضلع باختری خیابان هاتف و انتهای بازار بزرگ قرار دارد. به‌طور کلی به همان اندازه که میدان نقش جهان و عمارات تاریخی اطراف آن یادآور معماری و هنر دوران صفوی است، مسجد جمعه و محلات پیرامون آن افسانه زندگی در عهد سلجوقیان و روزگار پیش از آن را بیان می‌کند.

  • avatar
    golpa-shoes.ir
    جمعه 01 دی ماه 1402

    مسجدی بسیار مقدس و قدیمی ولی غیر از زیبایی این اثر تاریخی شگفت انگیز ، بحث نگهداری این فضای مقدس می باشد که با این وسعت و تعداد شبستان کاری بسیار سخت و دشوار است. با این حال خیلی منظم می باشد و خادمان بسیار پرتلاشی دارد. خداقوت به تمام خادمان این مسجد بسیار مقدس . برنامه مراسمات و اقامه نمازهای جماعت هم بسیار عالی و سزشار از معنویت است.

  • avatar
    یه شهروند ساده
    دوشنبه 23 مرداد ماه 1402

    قدیمی ترین مسجد اصفهان که علمایی همچون شیخ بهایی در ساختنش دست داشتند و عجایبی در اون هست

  • avatar
    مای کرافت
    پنجشنبه 21 اردیبهشت ماه 1402

    خوب .زود ساختن .اما اون حس و حال میدان نقش جهان نداره و خیلی بی روحه

  • avatar
    اینترنت آسیاتک مرکزی
    چهارشنبه 28 تیر ماه 1402

    مسجد جامع اصفهان که با نام مسجد عتیق هم شناخته می‌شود دارای وسعتی در حدود ۲۱۰۰۰ متر مربع است. قدمت این بنای تاريخی به دوره سلجوقی برمی‌گردد. این مسجد در فهرست آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این مجموعه دارای ۴۸۴ گنبد کوچک و بزرگ با طرح‌های متمایز است، از بخش‌های مختلف مسجد می‌توان به شبستان، گنبد تاج‌الملک، گنبد نظام‌الملک، ایوان‌های درویش، صاحب، استاد، شاگرد و عمر، مسجد و محراب الجایتو، شبستان زمستانی بیت‌الشتا و کتابخانه خواجه نظام‌الملک اشاره کرد.

  • avatar
    کاربر نشان محمد
    یکشنبه 08 آبان ماه 1401

    خوبه

  • avatar
    Nima
    پنجشنبه 27 بهمن ماه 1401

    حتما دیدن کنید عالیه👌

  • avatar
    emad2540
    دوشنبه 28 آذر ماه 1401

    بی نظیر در دنیا

  • avatar
    کیان
    سه شنبه 24 آبان ماه 1401

    مسجد جامع اصفهان از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین ابنیه مذهبی ایران است. این مسجد مجموعه تاریخی وسیعی را به ابعاد ۱۷۰ در ۱۴۰ متر در شمال شرقی اصفهان و کنار میدان کهنه نشان می‌دهد و امروز شامل قسمت‌های مختلفی است از قبیل گنبد نظام‌الملک، گنبد تاج‌الملک، حیاط چهار ایوانی و شبستان‌های گرد آن، مدرسه مظفری، محراب الجایتو که هر یک نمایانگر سیر هنر معماری اسلامی در دوره‌ای خاص هستند.

  • avatar
    AMiRHOSEiN
    جمعه 28 بهمن ماه 1401

    بسیار زیباست

  • avatar
    صالح
    یکشنبه 06 شهریور ماه 1401

    این مسجد با شکوه جلوه ای از معماری اعصار و حکومت های مختلف هست. شما در این مسجد می توانید با نمونه ای از معماری ایرانی دوره های مختلف از سلجوقی تا کنون به صورت زنده آشنا بشید و از نزدیک این سبک ها رو درک کنید. تماشای این مکان تاریخی رو از دست ندید

  • avatar
    آمیرزا
    شنبه 05 شهریور ماه 1401

    حتما برید. عصر جمعه زایران علامع مجلسی ره هم هستن. کاچی میپزند

  • avatar
    Dr. Who
    چهارشنبه 26 مرداد ماه 1401

    قديمی‌ترين بنای تاريخی اصفهان را بايد مسجد جامع يا مسجد جمعه تلقی کرد. سيمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است؛ اما تعميرات و الحاقات آن به دوران‌ بعد، به‌خصوص عصر صفويان مربوط می‌شود. گرچه در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری کشف شده‌اند. در همين کاوش‌ها آثاری از دوران قبل از اسلام نيز به دست آمده است. بخش‌های مختلف مسجد جامع اصفهان که در آخرین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو به فهرست جهانی افزوده شده است، نزدیک به دوهزار سال شکل گرفته‌ و طی این سال‌ها در حال مرمت یا بازسازی بوده است. مهم‌ترین طرح‌های توسعه مسجد جامع اصفهان در دوران آل‌بویه و پس از آن، در دوران حکومت صفویه شکل گرفته است. تاریخچه مسجد جامع اصفهان مسجد جامع اصفهان یکی از برجسته‌‌ترین آثار معماری ایران و جهان و از جاهای دیدنی اصفهان است و از آنجا که بخش‌های مختلف آن در دوره‌های مختلف تاریخی ساخته و پرداخته شده‌، مجموعه حاضر همچون موزه عظیمی، معرف روند تحول و تکامل معماری ایران در دوره اسلامی و حتی پیش از آن است. کاوش‌های باستان‌شناسی نشان از آن دارد که احتمالا این مسجد پیش از تسلط اعراب بر این شهر، مرکز مذهبی مهم شهر محسوب می‌شد و به‌صورت یکی از آتشکده‌های شهر اصفهان کاربری داشته‌ است. کشف یک پاستون، با تزیینات دوره ساسانیان، در منطقه شمالی مسجد، وجود بنایی قبل از اسلام را تایید می‌کند. درباره تاریخچه تغییر و تحولات مسجد اختلاف‌ نظرهایی وجود دارد؛ ولی به نظر می‌آید ساخت مسجد جامع به قرون اولیه هجری و زمان عباسیان بازمی‌گردد و در قرن سوم هجری محراب آن تخریب و جهت قبله آن اصلاح شده ‌است. سیمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است؛ اما تعمیرات و الحاقات آن به دوران‌های بعد به‌خصوص عصر صفویان مربوط می‌شود.

  • avatar
    Tourist
    پنجشنبه 29 اردیبهشت ماه 1401

    قديمی‌ترين بنای تاريخی اصفهان، مسجد جامع يا مسجد جمعه است که چهره امروزی آن مربوط به اقدامات دوره سلجوقی می‌شود؛ اما تعميرات و الحاقات آن به دوران‌ بعد، به‌خصوص عصر صفويان مربوط می‌شود. البته باید بدانید که در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری و همچنین آثاری از دوران قبل از اسلام در این مسجد کشف شده‌اند. مسجد جامع اصفهان با نقشه چهار ايوانی بنا شده است. این بنا در طول زمان به‌دلیل وقوع آتش‌سوزی و جنگ‌های متعدد آسيب فراوان ديده و بازسازی و مرمت شده است. شبستان مسجد، گنبد جنوبی و شمالی، ایوان درویش، ایوان صاحب، ایوان استاد، ایوان شاگرد، ایوان عمر، مسجد الجایتو، شبستان زمستانی بیت الشتاء، کتابخانه خواجه نظام‌الملک و سنگاب‌های مسجد جامع اصفهان از دیدنیهای این بنای تاریخی به شمار می‌آیند.

  • avatar
    سید
    چهارشنبه 08 دی ماه 1400

    مسجد جامع اصفهان از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین ابنیه مذهبی ایران است. این مسجد مجموعه تاریخی وسیعی را به ابعاد ۱۷۰ در ۱۴۰ متر در شمال شرقی اصفهان و کنار میدان کهنه نشان می‌دهد و امروز شامل قسمت‌های مختلفی است از قبیل گنبد نظام‌الملک، گنبد تاج‌الملک، حیاط چهار ایوانی و شبستان‌های گرد آن، مدرسه مظفری، محراب الجایتو که هر یک نمایانگر سیر هنر معماری اسلامی در دوره‌ای خاص هستند. بنا بر شواهد تاریخی، مسجد جامع اصفهان بر روی ویرانه‌های مسجد قدیمی تری ساخته شده که اعراب ساکن قریه طهران در اصفهان در قرن دوم هجری در یهودیه بنا کرده بودند. مسجد اولی بر خرابه‌های ابنیه‌ای مربوط به اواخر دوره ساسانی برپا شده بود. مسجد جامع عتیق اصفهان با آن شاخصه‌های منحصر به‌فردش، موزه‌ای برای معمارى ایران است؛ آلبومى از هنر معمارى ایرانى ـ اسلامی. این مسجد را می‌توان نگین مساجد اصفهان نامید. همچنین مسجد جامع عتیق اصفهان در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار گرفته است. این مسجد در سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر«سن پترزبورگ» روسیه توانست صفت جهانی شدن را از آن خود کند. این مسجد در سال 1310 با شماره 95 در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت. این مسجد کهن هنوز هم میزبان مومنانی است که برای نیایش با خالق یکتا لحظه شماری می‌کنند. به جرأت مي‌توان گفت كه مسجد جامع عتيق اصفهان با آن شاخصه‌هاي منحصر به‌فردش، موزه اي براي معمارى ايران است؛ آلبومى از هنر معمارى ايرانى ـ اسلامي. این مسجد را می‌توان نگین مساجد اصفهان نامید.این مسجد کمتر مورد توجه گردشگران بوده و به همین دلیل آن را مفصل‌تر معرفی می‌کنیم. مسجد جامع اصفهان خرقه‌اى است هزارگون به ارث رسيده از گذشتگان که در طول 12 قرن هر وارثى نقشى بر اندام آن انداخته، از معمارى ساده آن در قرن دوم هجري قمري گرفته تا آجرکارى‌هاى سلجوقى و نقوش کاشى‌کارى صفوى همه و همه اين مسجد قديمي ‌در جهان اسلام را واجد شرايط براي ثبت جهاني در يونسكو كرده است. کاوش‌ها روشن ساخته‌اند که این مسجد روی آثار صدر اسلام و پیش از آن بنیان نهاده شده كه البته ابعاد آن محدود و در جهت قبله با مشكلاتي مواجه بوده است. طرح نخستین مسجد به گونه بومسلمی (شبستان ستوندار) بوده که در سال ۱۵۶ هجری ساخته شده و کاوش‌ها،موقعیت آن را روشن ساخته‌اند. محراب و بخش بزرگی از دیوار سوی قبله مسجد کهن با گچبری ناب و بی‌همتا در زیر کف شبستان جنوبی مسجد کنونی یافت شده است. سوی قبله مسجد کهن با سوی قبله کنونی ۲۰ تا ۳۰ درجه اختلاف دارد. در اوايل قرن سوم هجري قمري، اين مسجد کهن ویران شده و بر ویرانه‌های آن مسجدی بزرگ‌تر نزدیک به ده جریب ساخته شده است که طرح شبستان ستوندار آن با میانسرایی در میان و شبستان‌هایی پیرامون آنکه بخش جنوبی با شش دهانه، شمالی با چهار دهانه و شرقی و غربی با دو دهانه ساخته شده بوده است. در سده چهارم در روزگار آل بویه بخش‌هايي به ساختمان مسجد اضافه شد؛ بدین‌گونه که یک دهانه به شبستان‌ها با کوچک‌تر کردن میانسرا افزوده شد،ستون‌های نما دارای آجر‌کاری شد اما در سده پنجم و ششم (پس از آتش‌سوزي سال 515 هجري قمري )دگرگونی‌های بنیادی در معماری مسجد رخ داد و مسجد به چهار ایوانی تبدیل شد. بايد گفت كه مسجد جامع اصفهان از مساجدى است که محراب‌هاى متعددى دارد .بلند آوازه‌ترين محراب آن در ضلع شمالى ايوان غربى آن در شبستانى که به وسيله اولجايتو فرمانرواى ايلخانى ساخته شد قرار دارد. اين محراب نمونه نفيسى از تزئين گچبرى است و در دو سوى تورفتگى تاق‌دار آن دو ستون کوچک تعبيه شده و کمان نوک تيزى بالاى آنها را به هم متصل مى‌کند . همچنين مسجد جامع عتيق اصفهان در فهرست آثار جهاني یونسکو قرار گرفت.این مسجد در سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر«سن پترزبورگ» روسیه توانست صفت جهانی شدن را از آن خود کند. مجموعه آثار به جاي مانده از اين مسجد، کاشيکاري منقش به اشعار نظامي‌، کاشيکاري معرق کتيبه به خـط آرامي‌پيش از اسلام، گچبري از دوران ساساني، انواع سفال و شيشه با رنگ‌هاي آبي، زرد و قرمز با روکش طلا متاثر از هنر ساساني است . در مدت 25 سال کاوش‌هاي باستان‌شناسي در محـدوده اين بنا تاکنون بيش از 10 هزار قطعه انواع شيشه، 500 قطعه گچبري، 200 نقاشي ديواري و پنج هزار قطعه انواع سفال از حفاري‌هاي اين مسجد به دست آمده است. این مسجد در سال 1310 با شماره 95 در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت.علاقه‌مندان به تماشای این مسجد نیز می‌توانند به میدان قیام، سبزه میدان، خیابان ‌هارونیه مراجعه کنند.

  • avatar
    وحیدی
    پنجشنبه 11 دی ماه 1399

    سنگ فرش آبیش دلمو برد. واقعا چشم نواز و زیباست.خوشبحال اصفهانیا زیاد میتونن ببیننش

  • avatar
    غریب
    جمعه 20 فروردین ماه 1400

    مسجد جامع اصفهان معماری بسیار زیباو جذابی داره، ازبزرگترین و زیباترین مساجد تاریخی اصفهان و جزو جاذبه های دیدنی این شهره

  • avatar
    reza75
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    در مسجد جامع اصفهان تاریخ معماری ایران از قرن دوم هجری تا کنون را می توان مشاهده کرد


سایر اماکن دیدنی و تاریخی که در محدوده مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) واقع شده‌اند:

  • سرای تاریخی منجم
  • بازارچه تاریخی حاج سلیمان
    ولی عصر، شهید مصطفی توتونی، بین سادات و قنادی ها
  • خانه تاریخی حیدر میرزا
    (5.0)
    هاتف، نواب حیدر میرزا، گلبهار، شقایق 4
  • کاروانسرای تاریخی نی
    (5.0)
    ولی عصر، آیت الله زند کرمانی
  • صفه استاد
    (4.5)
    عبدالرزاق، بازار سنگ تراش ها
  • آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط امید جان (شهریار سطح ۸ نشان) در تاریخ شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق) ندارد.
    location استان اصفهان، اصفهان، شهشهان، عبدالرزاق، بازار سنگ تراش ها
    clock - مشاهده ساعات کاری

    ساعت کاری مسجد جامع اصفهان (مسجد عتیق)

    شنبه 06:00 تا 20:00
    یک‌شنبه 06:00 تا 20:00
    دوشنبه 06:00 تا 20:00
    سه‌شنبه 06:00 تا 20:00
    چهارشنبه 06:00 تا 20:00
    پنج‌شنبه 06:00 تا 20:00
    جمعه 06:00 تا 20:00
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo