info
عکس مسجد مقبرهعکس مسجد مقبره
category

مسجد مقبره محله شهید هاشمی نژاد، مشهد

مسجد

درباره‌ی مسجد مقبره

مسجد مقبره (مسجد) در محله شهید هاشمی نژاد مشهد و آیت الله شیرازی (بالا خیابان) واقع شده است. این مکان یکی از ده مسجد در محله شهید هاشمی نژاد مشهد می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند موزه نادری و پاساژ فیروزه و همچنین آرامگاه نادرشاه افشار، هتل تارا مشهد، داروخانه دکتر محمدی، باغ نادری و کتاب ولایت قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این مکان یکی از مسجدهای خوب این منطقه می‌باشد. با توجه به نزدیکی این مکان به ایستگاه مترو شهدا، برای دسترسی راحت‌تر و کمک به داشتن هوایی پاک‌تر، می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی برای مراجعه به آن استفاده کنید.



نظرات کاربران در مورد مسجد مقبره

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    نیسان بارمشهد۰۹۳۵۷۹۹۶۶۱۹
    شنبه 27 فروردین ماه 1401

    مسجد مقبره یا «میرزاحسن» که امروزه در مجاورت کوچه ضلع غربی مجموعه تاریخی باغ و آرامگاه نادری قرار دارد، یکی از مساجد بسیار قدیمی مشهد است که حتی عمری بیشتر از آرامگاه نادری دارد، اما به دلیل مجاورت با این مجموعه، در دو قرن اخیر به مسجد مقبره معروف شده‌ است. ظاهراً این مسجد پیشتر صاحب آب‌انبار و حمامی هم بوده‌ که امروزه اثری از آن‌ها وجود ندارد. مسجد کنونی مقبره هر چند نشانه‌هایی از گذشته پرشکوه خود دارد، اما به تدریج تجدید بنا شده‌ است و بسیاری از تزئینات و الگوهای معماری آن جدید به نظر می‌رسد. در کتیبه‌ای قدیمی که ظاهراً تا دهه ۱۳۲۰ در مسجد وجود داشت، بانی مسجد فردی به نام میرزاحسن خادم رضوی و تاریخ ساخت آن ۱۰۳۲ق/ ۱۰۰۲ش مشخص شده ‌بود: «و البانی هذه المسجد الشریف... به توفیق ملک الغنی میرزا حسن خادم الرضوی احسن الله الیه و اتفق الاتمام لهذه البقعه فی سنه ۱۰۳۲». با این حال در برخی متون از نام میرابوصالح رضوی به عنوان بانی مسجد مقبره سخن به میان آمده ‌است که ظاهراً خیلی دقیق و درست نیست. شاید این میرابوصالح، همان بانی معروف مدرسه نواب و مصلای مشهد باشد که حدود ۵۰ سال پس از بنای مسجد مقبره، در قید حیات بود و احتمالاً مسجد را تعمیر یا تجدید بنا کرده ‌است. بگذریم؛ قدر مسلم آن است که مسجد مقبره در دوره شاه عباس یکم صفوی ساخته شد و این را باید از روی تاریخ احداث آن بفهمیم. خانیکوف، خاورشناس روس که اواسط دوره قاجار به ایران آمد، در گزارش خودش این مسجد را مقابل آرامگاه نادر دانسته و همین اظهار نظر موجب دردسرهای فراوانی شده ‌است؛ چه دردسری؟ برخی محققان بر اساس همین گزارش، مسجد فعلی مقبره را مسجد اصلی نمی‌دانند و حتی مرحوم بدایع‌نگار رضوی معتقد است: «مسجد... مقابل مقبره نادری به بیت‌المعمور ملحق شده‌ است (از بین رفته‌ است)». با این حال، پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد مکان مسجد، از قدیم همین مکان فعلی بوده‌ است و شاید وجود یک در از کوچه کنار مسجد که روبه‌روی آرامگاه نادری قرار می‌گرفت، موجب شده‌ است که خانیکوف در گزارش خود، مسجد را مقابل مقبره نادر بداند. بر گرفته از قدس آنلاین

    8
  • avatar
    🇦​
    یکشنبه 27 فروردین ماه 1402

    مسجد مقبره واقع در داخل بازار تاریخی شهر تبریز در دوره صفوی تاسیس شده ، در این مسجد بسیار زیبا 9 ستون سنگی با ابعاد بزرگ و کاملاً زیبا جای داده شده است. در سال ۱۳۹۳ هجری قمری پس از وقوع زلزله‌ای شدید، سقف این مسجد فرو می ریزد. پس از فرو ریخته شدن، مرمت آن را میرزا مهدی قاضی طباطبایی برعهده می گیرد و یکی مهمترین دلیل قرار گرفتن مقبره شهید قاضی طباطبایی در این مسجد نیز همین موضوع مرمت مسجد توسط آن مرحوم است. سید محمدعلی قاضی طباطبایی (۱۲۹۳-۱۳۵۸ش) در دهم آبان 1358 توسط گروه فرقان ترور شد و اولین شهید محراب در جمهوری اسلامی ایران نام گرفت و مسجد مقبره به خاک سپرده شد.

    4
  • avatar
    طهماسبی
    دوشنبه 17 مهر ماه 1402

    مسجد تاریخی که در دوره صفویه در بالاخیابان مشهد ساخته شده است

    2
  • avatar
    قاسم
    جمعه 19 مرداد ماه 1403

    مسجد مقبره یا مسجد میرزاحسن (در کتیبه‌ای قدیمی که ظاهراً تا دهه ۱۳۲۰ در مسجد وجود داشت، بانی مسجد فردی به نام میرزاحسن خادم رضوی و تاریخ ساخت آن ۱۰۳۲ق/ ۱۰۰۲ش مشخص شده ‌بود) در مجاورت کوچه ضلع غربی مجموعه تاریخی باغ و آرامگاه نادری قرار دارد. ظاهرا این مسجد عمری بیشتر از آرامگاه نادری دارد که دوره شاه عباس یکم صفوی ساخته شده است. این مسجد پیشتر صاحب آب‌انبار و حمامی هم بوده‌ که امروزه اثری از آن‌ها وجود ندارد. مسجد کنونی مقبره هر چند نشانه‌هایی از گذشته پرشکوه خود دارد، اما به تدریج تجدید بنا شده‌ است و بسیاری از تزئینات و الگوهای معماری آن جدید به نظر می‌رسد.


سایر مسجدهای که در محدوده مسجد مقبره واقع شده‌اند:

  • مسجد یدالله
    شهید محسن کاشانی، کاشانی 55، بین یدالله 2 و 4
  • حسینیه معظم قائمیون (عج)
    آیت الله بهجت، بهجت 1
  • مسجد سجادیه
    آیت الله بهجت، بهجت 1
  • مسجد امیر المومنین
    (5.0)
    شهید محسن کاشانی، رضویها، رضوی 10
  • مسجد ذوالفقار
    (1.0)
    شهید اندرزگو، سرشور، سرشور 10
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط بهمن (شهریار سطح ۶ نشان) در تاریخ دوشنبه 22 مرداد ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی مسجد مقبره اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: دوشنبه 22 مرداد ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد مسجد مقبره در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه مسجد مقبره ندارد.
    location استان خراسان رضوی، مشهد، آیت الله شیرازی (بالا خیابان)، بین شیرازی 17 و 19
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo