info
عکس آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی
category

آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی محله حرم مطهر رضوی، مشهد

آرامگاه

درباره‌ی آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی

آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی (آرامگاه) در محله حرم مطهر رضوی مشهد و خیابان ایت الله خزعلی 4 - بازارچه سراب، ایت الله خزعلی، آیت الله واعظ طبسی واقع شده است. این بنا یکی از نه آرامگاه در محله حرم مطهر رضوی مشهد می‌باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند شهربازی کودکان، حرم مطهر امام رضا، نقاره خانه، مجموعه موزه های آستان قدس رضوی و بازار عباسقلی خان و همچنین گنبد طلا، سقاخانه اسماعیل طلا، مهمانسرای حضرت (ع)، برج ساعت و چایخانه امام رضا قرار گرفته است. همچنین با توجه به نظراتی که کاربران در اپلیکیشن نشان به این مکان داده‌اند می‌توان گفت این بنا یکی از آرامگاه‌های خوب این منطقه می‌باشد.



نظرات کاربران در مورد آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی

به این مکان نظر و امتیاز دهید

  • avatar
    یک امید
    یکشنبه 26 بهمن ماه 1399

    برای اینکه تحمع نشه خیلی سال هست که سنگ مزار رو از اینحا برداشتن. قدیما یادمه حمعیت زیادی اینجا می‌نشستن و قرآن می‌خوندن.

    7
  • avatar
    محب عطار
    جمعه 17 فروردین ماه 1403

    از کرامات شیخ نخودکی همین که وصیت کرده بوده ۹متر یا۱۱متر پایین تر از سطح صحن مطهر کنار پایه سر درب دفن شود ، بعد از ۶۰ سال طرح رواق دارالحجه انجام و گودبرداری شد ، به قبر شیخ آسیبی نرسید.

    5
  • avatar
    قاسم
    دوشنبه 16 بهمن ماه 1402

    رضوان الله تعالی علیه

    4
  • avatar
    امیرحسین غلامی
    یکشنبه 15 اسفند ماه 1400

    حسن علی اصفهانی (مقدادی اصفهانی) (زاده: 1241 اصفهان - درگذشت: ۷ شهریور ۱۳۲۱هجری شمسی، مشهد) فقیه، فیلسوف و از صوفیان شیعه در سده 14 است. وی به دلیل اینکه در سال‌های پایانی عمر، در روستایی به نام نخودک در نزدیکی مشهد، سکونت داشت، به حسن علی نخودک مشهور بود. حسن ‌علی مقدادی اصفهانی (نخودکی) فرزند علی‌اکبر مقدادی اصفهانی و در خانواده‌ای مذهبی، متولد شده‌است خدا رحمتش کنه

    4
  • avatar
    rabiee
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    آرامگاه شیخ نخودکی محل دفن عارف بزرگ حسنعلی نخودکی اصفهانی که سنگ قبر را برداشته اند

    4
  • avatar
    کاربر نشان
    شنبه 02 اردیبهشت ماه 1402

    مرحوم حسن‌علی اصفهانی معروف به نخودکی (متولد ۱۲۴۱ اصفهان — متوفی ۷ شهریور ۱۳۲۱هجری شمسی، مشهد) فقیه، فیلسوف و از صوفیان شیعه در سده ۱۴ است. وی در سال‌های پایانی عمر، در روستایی به نام نخودک در نزدیکی مشهد سکونت داشت و به همین دلیل نیز به حسن‌علی نخودکی مشهور بود. حسن‌علی مقدادی اصفهانی (نخودکی) فرزند علی‌اکبر مقدادی اصفهانی و در خانواده‌ای مذهبی، متولد شده‌است. آن‌گونه که در کتاب الاجازه الکبیره و المسلسلات آمده، سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی از نخودکی اجازه نقل روایت دارد. دست‌خط نخودکی در آن کتاب آمده‌است. حسن‌علی اصفهانی از آغاز نوجوانی خود، به کسب دانش و تحصیل علوم مختلف مشغول شد، خواندن و نوشتن و همچنین زبان و ادبیات عرب را در اصفهان فرا گرفت و در همین شهر، نزد استادان بزرگ زمان، به تحصیل فقه و اصول و منطق و فلسفه پرداخت. وی فقه و فلسفه را از محمد کاشانی آموخت. همچنین فلسفه و حکمت را از جهانگیرخان و تفسیر قرآن را از محضر درس سید سینا (فرزند سید جعفر کشفی) و چند تن دیگر از علماء عصر آموخت. سپس برای تکمیل معارف به نجف و به کنار مرقد علی بن ابی‌طالب رفت. در این شهر، از جلسات درس سید محمد فشارکی و سید مرتضی کشمیری و ملا اسماعیل قره باغی استفاده می‌کرد. او علاوه بر علوم معارفی و عرفانی در اصفهان و نجف دروس فقه، اصول و فلسفه را از افرادی همچون: جهانگیر خان قشقایی، آخوند خراسانی و سید محمد فشارکی فراگرفت. حسن‌علی نخودکی در نجف هم حجره‌ای سید حسن مدرس بود. از دوستان او می‌توان به محمد بهاری و سید حسین طباطبایی بروجردی و فضل‌علی شریعت مهدوی، اشاره کرد.

    3
  • avatar
    سعیدقاصری زهان
    شنبه 12 آذر ماه 1401

    آرامگاه شیخ نخودگی در صحن انقلاب واقع شده است فردی فوق العاده عالی و عارفی به تمام معنا خوشا به سعادت اینچنین انسانهای که خدا را با تمام وجود حس کرده اند خداوند رحمتش فرمائید و ما رو هم از مؤمنان واقعی خود بگرداند

    3
  • avatar
    علی تنکابنی
    دوشنبه 09 اسفند ماه 1400

    آیت الله شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی از علمای ربانی و عرفای به نام هستند.

    3
  • avatar
    حسین ۱۳۶۴
    دوشنبه 01 فروردین ماه 1401

    حسن‌علی در سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان متولد شد و بر اثر برخوردی با محمد صادق تخت فولادی وارد عرفان شد.حسن‌علی اصفهانی از آغاز نوجوانی خود، به کسب دانش و تحصیل علوم مختلف مشغول شد، خواندن و نوشتن و همچنین زبان و ادبیات عرب را در اصفهان فرا گرفت و در همین شهر، نزد استادان بزرگ زمان، به تحصیل فقه و اصول و منطق و فلسفه پرداخت. وی فقه و فلسفه را از محمد کاشانی آموخت. همچنین فلسفه و حکمت را از جهانگیرخان و تفسیر قرآن را از محضر درس سید سینا (فرزند سید جعفر کشفی) و چند تن دیگر از علماء عصر آموخت. سپس برای تکمیل معارف به نجف و به کنار مرقد علی بن ابی‌طالب رفت. در این شهر، از جلسات درس سید محمد فشارکی و سید مرتضی کشمیری و ملا اسماعیل قره باغی استفاده می‌کرد. او علاوه بر علوم معارفی و عرفانی در اصفهان و نجف دروس فقه، اصول و فلسفه را از افرادی همچون: جهانگیر خان قشقایی، آخوند خراسانی و سید محمد فشارکی فراگرفت. حسن‌علی نخودکی در نجف هم حجره‌ای سید حسن مدرس بود. از دوستان او می‌توان به محمد بهاری و سید حسین طباطبایی بروجردی و فضل‌علی شریعت مهدوی، اشاره کرد.پدر حسنعلی به منظور تربیت عرفانی، وی را نیز نزد مرشدش برد و از او خواست تا تربیت و مراقبت از وی را برعهده بگیرد. حسن‌علی از هفت سالگی تا یازده سالگی زیر نظر محمدصادق تخت‌فولادی به ریاضت‌های شرعی مشغول شد.پولادی و به تبع آن، نخودکی‌ها از جمله پیروان طریقت چشتیه که از جمله سلسله‌های تصوف در شبه قاره هند بوده‌اند.سلسله چشتیه منسوب به خواجه معین الدین چشتی است (چشت قریه‌ای است از قراءِ هرات). خواجه معین الدین حسن چشتی سنجری اجمیری پس از سید علی هجویری نویسنده کتاب کشف المحجوب به قاره هند رو آورد.در سال ۱۲۹۰ه‍.ق محمدصادق تخت‌فولادی درگذشت و حسن‌علی، سه سال دیگر نیز به ریاضت پرداخت، چنان‌که شب‌ها تا صبح بیدار می‌ماند و هر روز، روزه می‌گرفت. پس از آن، برای بهره بردن از سید جعفر حسینی قزوینی به شهرضا رفت.

    3
  • avatar
    شایان
    چهارشنبه 27 مهر ماه 1401

    قبر شیخ نخودکی در جنب ایوان شاه عباسی صحن انقلاب (کنار درب خروجی) قرار دارد تا قبل از سنگ فرش جدید سنگ قبری از ایشان بود اما متاسفانه توسط افراد به ظاهر دقدقه مند این یاد بود از بین رفت در کنار تهذیب نفس علوم دینی و ادبی و منطق و فلسفه و فقه و اصول ریاضی فرا گرفت دستورهای سلوکی شیخ نخودکی به شاگردانش این‌ها بود اهتمام فراوان به رعایت شرع حلال بودن غذا به‌جا آوردن نمازهای واجب در اول وقت سعی در تحصیل حضور قلب

    3
  • avatar
    کاربر نشان
    پنجشنبه 03 فروردین ماه 1402

    با سلام : بنده تا کنون به این مکان نرفته ام ،بنا به نظرات دوستان ظاهرا دیگر مزاری برای ایشان در این محل وجود ندارد.

    2
  • avatar
    علی کوچولو
    چهارشنبه 03 اسفند ماه 1401

    روزی از شیخ نخودکی سوال شد که شما چطور به این کمالات رسیده اید؟ گفت: هرچه بدست آوردم را نگاه داشتم. چقدر زیبا و شیوا، لطفاً خوبیهایی که به آنها می‌رسید رو با یک بدی کوچک نابود نکنید

    2
  • avatar
    mamh1364
    چهارشنبه 03 اسفند ماه 1401

    خواندن یک سوره طه و یس به سفارش خودایشان و هدیه نمودن به روح بزرگشان باعث رسیدن به حاجات میشود.

    2
  • avatar
    امید
    شنبه 04 اردیبهشت ماه 1400

    ارامگاه خوب و دلنشینی و مثل اسمش ادم رو اروم میکنه و نزدیک حرم امام رضاس

    2
  • avatar
    rz78
    پنجشنبه 30 بهمن ماه 1399

    ارامگاه ایشون داخل حرم هستش

    2
  • avatar
    عکی
    دوشنبه 29 شهریور ماه 1400

    خوبه

    2
  • avatar
    علی عابدی
    جمعه 02 تیر ماه 1402

    به علت تجمعات بعضی از خانم ها و سد راه زوار مرد سنگ قبر رو برداشتن تا کمتر کسی بیاد و راه باز بشه

    1
  • avatar
    مهدی
    یکشنبه 11 اردیبهشت ماه 1401

    خیلی ها حاجت میگیرن و جواب میده

    1
  • avatar
    13
    دوشنبه 20 شهریور ماه 1402

    رواق دارالحجه، روبروی ضریح مبارک حضرت مولا رضا، پلاک ۱۱

  • avatar
    کاربر نشان
    چهارشنبه 26 مهر ماه 1402

    شیخ نخودکی اصفهانی رحمت الله علیه .آنان که در جوار حضرت رضا آرمیده اند کفران نعمت است که بهشت آرزو کنن


سایر آرامگاه‌های که در محدوده آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی واقع شده‌اند:

  • مرقد آیت الله شیخ محمدتقی آملی
    (5.0)
    ایت الله خزعلی 4 - بازارچه سراب، ایت الله خزعلی، آیت الله واعظ طبسی
  • آرامگاه کلنل تقی خان پسیان
    (4.8)
    امام خمینی 14 - بازارچه سراب، بازارچه سراب
  • مرقد آیت الله میرزا حسین فقیه سبزواری
    (5.0)
    ایت الله خزعلی 4 - بازارچه سراب، ایت الله خزعلی، آیت الله واعظ طبسی
  • مقبره شیخ طبرسی
    (4.9)
    بلوار طبرسی جنوبی، طبرسی 7، طبرسی 1
  • مقبره شیخ جعفر مجتهدی
    (5.0)
    بلوار طبرسی جنوبی، طبرسی 7، طبرسی 1، رواق امام خمینی
  • آدرس، اطلاعات و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط کاویانیک (شهریار سطح ۵ نشان) در تاریخ سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و به‌روز شده‌اند. (چنانچه در اطلاعات ثبت‌شده یا موقعیت جغرافیایی آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی اشکالی مشاهده کردید می‌توانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)

    آخرین بروزرسانی: سه شنبه 18 اردیبهشت ماه 1403
    کاربر گرامی،
    اطلاعات درج‌شده در مورد آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی در این صفحه براساس اطلاعات موجود در نقشه و مسیریاب نشان می‌باشد. لطفاً برای تماس با مالک یا دست‌اندرکاران مجموعه فوق از اطلاعات تماس مندرج در اطلاعات بالا استفاده کنید. اطلاعات تماسی که در انتهای این صفحه آورده شده‌اند مربوط به اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بوده و ارتباطی با مجموعه آرامگاه شیخ حسنعلی نخودکی ندارد.
    location استان خراسان رضوی، مشهد، ایت الله خزعلی 4 - بازارچه سراب، ایت الله خزعلی، آیت الله واعظ طبسی
    ثبت نظر و تصویر
    neshan logo